Beige Färg I Interiören (90 Foton): Bruna Och Andra Toner Som Sand Och Andra Nyanser Av Beige Kombineras Med

Innehållsförteckning:

Video: Beige Färg I Interiören (90 Foton): Bruna Och Andra Toner Som Sand Och Andra Nyanser Av Beige Kombineras Med

Video: Beige Färg I Interiören (90 Foton): Bruna Och Andra Toner Som Sand Och Andra Nyanser Av Beige Kombineras Med
Video: Lär känna våra bruna och beige nyanser 2024, April
Beige Färg I Interiören (90 Foton): Bruna Och Andra Toner Som Sand Och Andra Nyanser Av Beige Kombineras Med
Beige Färg I Interiören (90 Foton): Bruna Och Andra Toner Som Sand Och Andra Nyanser Av Beige Kombineras Med
Anonim

När det gäller inredning ska färgens betydelse inte underskattas. Den beige tonen visade sig oförtjänt skjutas åt sidan av "mer attraktiva" färger. Det är dags att vända sig till honom igen och avslöja alla huvudmöjligheter för en sådan ton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Färgen beige har en viktig psykologisk specificitet. Det uttrycker människors tillförlitlighet, deras önskan om stabilitet. Beige interiörer används främst av praktiska individer som försöker att inte engagera sig i andras konflikter. I grund och botten tenderar sådana människor att spara pengar. När det gäller betydelserna i interiören är allt enkelt, beige:

  • hjälper till att lugna ner sig;
  • ökar självförtroendet;
  • gör miljön fräsch.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna tonalitet rekommenderas för:

  • kök;
  • korridor;
  • badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Den allmänna karakteriseringen av beige skulle vara ofullständig utan att indikera att den har många sorter och nyanser. För en praktisk komposition passar nyanser bäst:

  • mjölk (tillför prakt)
  • cappuccino (mjukar insidan);
  • choklad (gör atmosfären rikare och mer solid);
  • karamell (glädjande för ögat);
  • sandig (ser alltid lugn ut och balanserar färgförsök).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger matchar den?

Det är allmänt accepterat att den beige paletten tillhör den naturliga gruppen av toner. Som ett resultat kombineras det mycket bra med naturliga färger . Vitt är ganska bra för beige. Men man måste förstå att en sådan kombination inte alltid är bra.

Bild
Bild

Olämplig användning av det hotar utseendet på en tråkig, monoton inredning.

Applicera när du kombinerar vit och beige färg högst 2 beige nyanser i ett rum . Brott mot denna regel hotar att atmosfären blir övermättad med inharmoniska färger. Det rekommenderas att införa ytterligare saftiga, ljusa accenter. I en vit-beige kombination är det lämpligt att använda olika texturer. Men människor är med rätta intresserade av kombinationen med andra toner i inredningen.

Bild
Bild

Grå och svarta färger i kombination med beige är användbara för en lugn, balanserad person . Denna miljö är perfekt för en mysig och lycklig vistelse. De beige och grå möblerna främjar avslappning av nervsystemet och hjälper till att dela ut accenter.

Experter noterar att denna nyans rekommenderas för skandinavisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den beige och bruna sången är perfekt för vardagsrum och kök. Men kombinationen av sådana färger kommer också att vara harmonisk i sovrum. Chokladbeige inredningen ser bäst ut i dagsljus. Brun (eller choklad) är bra att göra:

  • textilprodukter;
  • möbel;
  • andra dekorativa föremål och strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grön färg kommer att göra interiören mer naturlig, kombinationen av nyanser ser så bekväm ut som möjligt för ögat . Du kan använda alla nyanser av grönt: rikt gräsbevuxet, smaragdgrönt, mörkgrönt. Den sista kombinationen rekommenderas för användning i en orientalisk inredning. De bästa platserna är: barnkammaren, köket eller sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En beige färg utspädd med en rosa nyans kommer att lägga till sensualitet . Av uppenbara skäl används denna kombination oftare vid inredning av rum för kvinnor och flickor. Stilmässigt är den rosa-beige färgen kompatibel med en mängd olika designtrender. Men det följer av kompatibilitetstabellen att blått är mycket bättre i vissa fall . Dess kombination med brunt har redan blivit en slags klassiker inom inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Den rätta kombinationen innebär att tilldela bakgrundens roll till den beige färgen. Samtidigt blir blå toner en rik accent som bara betonar designens värdighet.

Beige och blått utrymme:

  • perfekt för sovrum och barnrum;
  • ser bredare ut än det verkligen är;
  • hjälper till att övervinna bristen på belysning;
  • ser luftigare ut än enkla beige möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beige färg kan kombineras med gult och bildar en rik kombination . Soliga gula är särskilt bra. De gör rum mer eleganta och samtidigt visuellt ljusare. När det gäller den lila färgen är den ganska komplex.

Det bör användas med försiktighet, eftersom detta beslut orsakar blandade åsikter bland olika människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför bör man alltid vara intresserad av alla hushållsmedlemmars åsikt innan man blandar beige och lila färger . Men den blå färgen är ganska dålig. Överdriven entusiasm för dem kan ge ett beige rum en utåt oreda karaktär. Smutsiga grå och gröna färger bör behandlas på samma sätt . Den beige och blå kombinationen kräver bra belysning för att avslöja dess designpotential.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den lila färgen förtjänar också uppmärksamhet. Den ska vara antingen ljus eller närvarande i ett stort utrymme . Annars går de beige komponenterna förlorade och kan se slöa ut. Om du väljer det bästa alternativet med en grön ton, bör den största uppmärksamheten ägnas åt oliv- och salladsfärger . För en visuell uppdatering av den beige färgen rekommenderas en sval himmelblå färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den gråbeige inställningen har till och med fått ett speciellt designnamn - grått . För att undvika överdriven tristess och neutralitet läggs små ljusa accenter. Den rosa och beige blandningen gör att rummet ser snyggare och fräschare ut . Det är dock helt omöjligt att lägga till för mycket rosa färg. Dynamiska interiörer kräver en rik rosa, men i sovrummet eller i gästrummet behövs tystare nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgregler

Väggar kan dekoreras med beige. För detta används både tapeter och färger och lacker. Det lugna utseendet på en sådan interiör hindrar inte den från att visa sofistikerade och förfinade anteckningar. Inredningen ser dyrare ut än den faktiskt är.

Bild
Bild

Dessutom kan den beige väggen harmoniskt gå in i vilken stilistisk riktning som helst.

För att ytterligare förbättra atmosfären kan du lägga till ljusa accenter på samma väggar, använda texturer … Det finns många möjligheter att förkroppsliga kreativa idéer. Gardiner kan också vara beige. Matchande tyll- eller gardinfärger är avslappnade och eleganta samtidigt. Rummet som helhet kommer att se ädlare ut, mer högtidligt. Det har länge bevisats att beige gardiner:

  • ge det överförda ljuset mjukhet och värme;
  • behåll sin mättnad;
  • lägg till mys;
  • låter dig dämpa en alltför varierad palett något;
  • ta inte bort visuellt utrymme;
  • psykologiskt underlätta livet i frostigt väder;
  • kan göras i en mängd olika stilar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana gardiner och draperier bör ha en eftertryckligt elitstruktur. Detta är ett bra sätt att visa upp en elegant touch i interiören. Men om ett sådant mål sätts upp, behövs också en fråga av mycket hög kvalitet. När det gäller beige möbler passar det i alla rum . Denna färg rekommenderas för kök och badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige soffor, garderober eller sängbord är mångsidiga och passar harmoniskt in i alla designkoncept. Du kan välja "läckra", visuellt tilltalande nyanser. Bland dem finns karamell, brunaktig, krämig och krämig ton. Denna typ av möbler gör att rummet känns varmare. Även en vanlig säng kommer att se snyggare ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns några enkla regler som bör beaktas dessutom. Så vanligtvis används beige som bakgrund och ljusa färger används som uttrycksfull inredning. En annan lösning innebär färgglada väggar, mörkt golv och ljusa möbler. Sist men inte minst bör du tänka på att kombinera ljusa och mörka varianter av beige.

Bild
Bild

Du kan visa originalitet genom att använda den tillsammans med terrakottafärg . Den beige färgen kan avslöja sina "förmågor" på de mest oväntade ställena - det viktigaste är att tillämpa den eftertänksamt. Ett slående exempel är beige paneler, trappor, gobelänger.

Bild
Bild

Sådana element kommer att se viktlösa ut. De kommer definitivt att lägga till elegans.

I sovrummet

För större lugn och harmoni rekommenderas att kombinera beige med mörka färger. För att skapa en rik accent används överkast, kuddar och andra tillbehör. …

Fel kan elimineras om du tänker på optimal användning av nyanser och halvtoner, liksom kombinationen av texturer. Tillbehör av ylle och päls ger rummet extra mjukhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller stilen, beige associeras främst med klassiska ämnen … Vanligtvis, där det används, finns det många textilier och tillbehör. Beige är mycket bra i vilken historisk stil som helst - även i antiken, även i den medeltida eller modernistiska nyckeln. Tonens naturliga ursprung gör den kompatibel med ekologiska och skandinaviska stilar. Beige är också lämpligt för rum i minimalismens anda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

I ett sådant rum är beige roll att stimulera lugna samtal. Du kan komplettera den med nästan vilken del av färgschemat som helst. Nycklar anses vara de bästa alternativen:

  • grön;
  • lila;
  • turkos;
  • klassisk rosa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vardagsrummet är litet kan du använda vita och sandiga toner . Denna lösning kommer att ge både utrymme och visuell komfort. Beige färger är lämpliga för den ryska rustika stilen eller för Provence -stilen. Det är helt tillåtet att späda de en gång valda tonerna med andra inneslutningar. För att göra detta, lägg till ytterligare inredning och måla om väggarna (beroende på vad ägarna tycker passar).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att eliminera misstag i valet av färger måste du rådgöra med proffs i förväg . Väggarna är huvudsakligen färdiga med 1-2 toner av beige. Innehåll i grädde och apelsin hjälper till att göra rummet mer dynamiskt. Du kan lägga till svårighetsgrad på grund av blåbär eller vinröda toner, och experimentfans kan också prova turkosfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På köket

I ett upplyst köksrum kan beige väggar användas i kombination med ett blått eller ljusblått kylskåp. Beige kombineras också med gula, orange eller gröna färger. Om rummet inte är övermättat med ljus bör den varma delen av intervallet ges företräde . Färgen på taket är inte så viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast väljer de de klassiska vita alternativen.

Att springa i köket har nått sin topp i modern tid. Människor uppskattar renhet, stil och själfullhet. I kombination med svartvita färger skapar detta ett utrymme som inte behöver rengöras dagligen. Designkännare tror att ett svart kylskåp och spis ser väldigt originellt ut. Denna färg är också lämplig för arbetsplan. Införandet av röda element ökar omedelbart graden av extravagans. Som separata dekorativa inneslutningar kan du använda följande färger i köket:

  • ljusbrun;
  • gul;
  • grön.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I barnkammaren

Det finns ofta en myt att beige inte passar barnrum. I det här fallet hänvisar de vanligtvis till nedsmutsningen av sådana lösningar. Men psykologiskt passar de perfekt. Lämplig ton passar både pojkar och flickor. Det viktigaste är att lämpliga färgkombinationer väljs.

Bild
Bild

Det är lätt att gissa vem som passar rosa, skarlet och röda toner, och vem som passar smaragd- och chokladfärger. Färgade accenter i enskilda element i rummet är ganska lämpliga. Sådana lösningar kommer att tilltala både barn och föräldrar. Det är nödvändigt att valet av ett specifikt alternativ avtalas med hela familjen. Annars är konflikter och missförstånd oundvikliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Bilden visar hur ett beige rum kan se ut. Huvudfärgen applicerades på väggarna och användes i individuella dekorativa element. En vit vägg med många nischer ser vacker ut. Krukväxter används för att dekorera utrymmet ytterligare. Ett ljust laminat på golvet kompletterar kompositionen.

Bild
Bild

Och här kan du se en mer högtidlig inredning. Förgyllningen och ljusspelet i vita ytor är medvetet gjort som ledmotiv. En vacker matta användes målmedvetet. Tydligen är dekorationen gjord i jugendstil. Böjda möbler ser också elegant ut.

Bild
Bild

Om du har några tvivel om att en ren beige komposition kommer att se vacker ut, bör du titta på det här fotot. För att förbättra utseendet på utrymmet används ett antal texturer och konvexa element på väggen. Även en beige lampskärm på en matt vit lampa ser bra ut. Detta beslut uppnåddes dock tydligt med hjälp av professionella designers.

Bild
Bild

Dekorera interiören själv, du måste göra en komposition mer varierad i färg.

Tänk inte att beige bara kan användas i traditionella interiörer. I detta rum används lampor med ett ganska modernt utseende och även en bärbar dator placeras som en accent. Både mörka och ljusa toner används harmoniskt.

Bild
Bild

Och här är det lätt att se hur man använder beige i ett rum dekorerat genom att byta ljus och nyans. Färdigt valda färgscheman är en av anledningarna till att saker inte ser för mörka ut.

Rekommenderad: