Gul Färg I Interiören (87 Foton): Vilka Andra Färger Kombineras Den Med? Citronväggar Och Soffor, Fåtölj I Svarta Och Gula Toner

Innehållsförteckning:

Video: Gul Färg I Interiören (87 Foton): Vilka Andra Färger Kombineras Den Med? Citronväggar Och Soffor, Fåtölj I Svarta Och Gula Toner

Video: Gul Färg I Interiören (87 Foton): Vilka Andra Färger Kombineras Den Med? Citronväggar Och Soffor, Fåtölj I Svarta Och Gula Toner
Video: Modern living room decor in yellow tones - Catalog Elegant Interior Ideas 2024, April
Gul Färg I Interiören (87 Foton): Vilka Andra Färger Kombineras Den Med? Citronväggar Och Soffor, Fåtölj I Svarta Och Gula Toner
Gul Färg I Interiören (87 Foton): Vilka Andra Färger Kombineras Den Med? Citronväggar Och Soffor, Fåtölj I Svarta Och Gula Toner
Anonim

Gul färg har länge varit mycket populär inom inredning av olika stilar. Det kan också ses i utformningen av en mängd olika rum och utrymmen i många nyanser och kombinationer. Många vill använda denna ton i sina lägenheter, men är inte säkra på hur man gör det korrekt och mest organiskt. Det är viktigt att på förhand bekanta dig inte bara med funktionerna i den här färgen, utan också med reglerna för dess användning när du dekorerar ett hus eller en lägenhet. Alla dessa nyanser kommer att diskuteras i detalj i denna artikel.

Bild
Bild

generella egenskaper

För de flesta människor är denna färg associerad med solen och bär en positiv belastning. Om vi överväger egenskaperna hos denna nyans i interiören, kan dess följande funktioner särskiljas.

  • Den kan presenteras i olika nyanser ., bland vilka det finns mer och mindre varma, bleka och intensiva. De vanligaste tonerna är citron, kanarie, sand, guld. Var och en av dem har sina egna egenskaper och förmågan att skapa färgkombinationer.
  • Denna färg anses vara en av de ljusaste i hela paletten . I sin mest mättade version används den främst som accentfärg, medan dess tystare sorter kan användas på bakgrundsytor.
  • Mättnad och tonspektrum styrs av belysning . I rum med fönster som vetter mot solsidorna är en svalare version av gult lämplig, medan i mörka rum är saftiga ljusa nyanser relevanta.
  • Gult har en positiv effekt på humöret , används det oftast i utformningen av bostäder, eftersom det skapar en avslappnad atmosfär. Men i kontorslokaler ser dess rika sorter inte särskilt lämpliga ut.
  • De flesta nyanser av solig färg kan visuellt utöka utrymmet i rummet .
  • Vissa människor måste komma ihåg om de negativa egenskaperna hos en så rik nyans. Det är oönskat att använda det i stora mängder i rum där det kan finnas personer med ett instabilt psyke, liksom en tendens till huvudvärk . Det är bättre att späda ut den ljusa tonen med mer neutrala, vilket skapar en gynnsam färgbalans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Innan du väljer lämpliga färgkombinationer för inredningen bör du i detalj bekanta dig med egenskaperna hos var och en av de populära nyanserna i den gula färgpaletten. De mest populära är följande toner.

Citron ton , som du kanske gissar utifrån namnet, liknar det färgen på frukten med samma namn. Det är mycket rikt och omedelbart slående i interiören. Att använda den i stora mängder är ett mycket vågat beslut, det ser bäst ut när det gäller design av tillbehör eller accent enstaka möbler.

Bild
Bild

Av alla soliga färger ljusgul är inte den hårdaste nyansen, men samtidigt är den något nära apelsinen, som vid korsningen mellan citron och senap. Denna nyans är varm och kan appliceras på möbler eller textilier.

Bild
Bild

Ljusgul ton är inte en mycket varm nyans, men samtidigt ser det ganska mjukt ut och inte trotsigt på stora ytor. Väggar är ofta täckta med tapeter och färg i denna färg, och en blek version av gult kan också ses i mattor.

Bild
Bild

Gyllene färg oftast kan det hittas på glansiga texturer i interiören. Det lockar alltid uppmärksamhet och ger rummet en viss lyx. Det används inte i stora mängder. Denna nyans kan ofta ses på belysningsarmaturer, möbler eller tillbehör.

Det är inte kännetecknande för varje inredningsstil, så du måste noggrant bekanta dig med konceptet med den valda riktningen innan du inkluderar en sådan nyans i den.

Bild
Bild

Framgångsrika kombinationer

Färgerna på den gula paletten kombineras framgångsrikt med många andra toner, som bildar både kontrasterande färgensembler och harmoniska och kompletterar varandra framgångsrikt. De mest framgångsrika alternativen för att kombinera soliga toner med andra färger är följande.

Gul och svart är en ganska djärv komposition, särskilt om en ljus nyans väljs som den första. Det är nödvändigt att rådgöra med en inredningsarkitekt om denna lösning, eftersom denna kombination även i naturen symboliserar fara och är osannolikt att skapa en gynnsam atmosfär i rummet.

Det är bättre att använda i kombination med svarta mer dämpade nyanser från det gula intervallet, så att kontrasten inte blir så skarp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du kombinerar gult med blått , då föremål målade i båda dessa färger kommer att locka uppmärksamhet. Om blå eller ljusgula nyanser tas i stora mängder kommer de att skapa en motstridig kombination. Det idealiska alternativet är att använda i ett sådant rum, förutom dessa två, även andra, mer neutrala nyanser, till exempel vitt.

Om du tar en mild blå nyans istället för blå, ska ljusgul användas som den andra färgen. En sådan ensemble kommer att se diskret ut, men det är också önskvärt att den väljer en tredje nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant alternativ är vit och gul ensemble med tillägg av svart . Neutrala toner som svartvitt kommer att se mycket mer intressant ut och rummet kommer att ha den perfekta färgbalansen. Förutom dessa tre toner, eller istället för svart, kan du använda grå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa delar av interiören kombineras de mycket harmoniskt med varandra. gul och brun . Den senare kan användas både i form av träelement i möbler och tillbehör, och i form av textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Röd och gul ensemble skulle vara ett mycket djärvt alternativ om gult presenteras i form av en saftig ton. Dessa färger, i kombination med varandra, ser till och med lite aggressiva ut.

Det är bättre om det gula i en sådan komposition inte är så mättat och det ljusröda tas i små mängder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig, men samtidigt mycket organisk ensemble kommer att vara gul i komposition med lila . Detta alternativ är lämpligt för chockerande människor som gillar att överraska gäster med en djärv inredning. En av dessa färger fungerar vanligtvis som bakgrund, oavsett om det är hela rummet eller en separat möbel, medan den andra tjänar till att betona detaljer - tillbehör, textilier, stoppade möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsregler

För att en så ljus färg som gul ska se så lämplig ut som möjligt i det inre av en bostad måste du ta hänsyn till en sådan faktor som syftet med rummet. Det finns vissa nyanser för varje del av lägenheten, med hänsyn till vilken du organiskt kommer att kunna introducera en gul ton i dess design.

Barnrum

Det är i denna del av vardagsrummet som gult vanligtvis är mycket lämpligt. För ett litet barn är det bättre att inte använda en liknande nyans i stora mängder, särskilt om det är hyperaktivt eller har ökad mental upphetsning. Om allt är bra kan citron användas på möbler som barnmöbler, mattor eller leksaker, vilket ger rummet en positiv och lekfull atmosfär.

Om du dekorerar interiören i ett rum för en student, kan gult spela en mycket användbar roll. Denna ton har en positiv effekt på mental prestation och kan stimulera inlärningsprocessen.

Du kan klistra inte särskilt ljusgul tapet på väggarna i barnkammaren, lägg till den här färgen på gardinerna (en kombination med andra toner är tillåten), sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Gult är mycket relevant för köket. I moderna stilar dekorerar de hela headset, men de måste balanseras med en neutral nyans av väggar, golv, tak och bänkskivor. Du kan inte använda de ljusaste nyanserna, men de som är nära orange. De är mer inställda för sig själva och bidrar till och med till att aptiten väcks.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hall

Denna del av lägenheten ska vara så attraktiv som möjligt, eftersom det är hon som gör det första intrycket på gästerna. Huvudelementet i denna del av lägenheten - garderoben - kan delvis målas i nyanser av gult, men en del av dess yta innehåller vanligtvis spegelelement. Diskreta soliga toner är acceptabla på väggarna, och de används vanligtvis i en ensemble med andra färger .… Du kan placera gula målningar i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

I ett sovrum måste gula toner användas med försiktighet på grund av deras uppfriskande effekter. I denna del av lägenheten rekommenderas det inte att dekorera väggar eller stora möbler i denna färg. men sängkläder och dekorativa kuddar på sängen kan målas i citron eller en mer lugnande solig ton . Användning av gardiner i pastellgula nyanser är tillåtet.

Om du bestämmer dig för att dekorera en del av interiören i en ljus färg, bör du definitivt balansera den med återhållsamma toner, till exempel brun eller mörkgrå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Inredningen i vardagsrummet ska vara så bekväm som möjligt för alla familjemedlemmar och deras gäster. Gult är en bra färg för detta om det inte överanvänds. Som regel är soliga nyanser olämpliga för att måla golv och tak. För taket är en mycket blek ton från den gula paletten mer sannolikt lämplig, och för golvet kan du välja ett laminat av tränyanser.

Det är idealiskt att skapa accenter med en ljusgul färg, vilket ger rummet en mysighet: gardiner, kuddar, målningar, vaser, lampskärmar . I vissa stilar är det tillåtet att betona en ljusgul ton på ett separat element av stoppade möbler - en fåtölj eller soffa. Kom ihåg att för mycket solskugga kan vara irriterande.

De gula palettens dämpade nyanser hjälper till att ge rummet en aristokratisk och avslappnande look. De kommer att skapa en fantastisk atmosfär med djupare mörka toner och gröna. Försumma inte att dekorera rummet med växter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

Denna del av vardagsrummet kan också innehålla föremål målade i gula nyanser. VVS förblir mestadels vitt, med bara en liten yta av gult mönster på sidan av badrummet. En färg accent placeras på väggarna, ofta läggs plattorna i form av ett originalmönster som innehåller en ljus solig ton och ett par andra färger. Denna panel kommer att dekorera rummet och skadas inte av överflödig fukt, till skillnad från målningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämpliga stilar

Olika spektra av den gula paletten kan vara i harmoni med vissa inredningsstilar. För varje koncept är det mest relevanta en specifik nyans av gult och detta bör särskilt beaktas när du väljer följande stilar.

Barock till exempel, som är en symbol för lyx, innebär att man bara använder guldton för möbler och tillbehör. Denna färg finns på blanka ytor eller textilier. Guld kan ses på belysningshöljen, möbelklädsel, gardiner, samt på några sniderier och skulpturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Riktning art déco tillåter användning av en något dämpad gul, ibland nära senap, i kombination med ännu rikare eller mörkare toner. Denna stil ser inte lika pompös ut som barocken, men det ger rummet en aristokratisk look, om den gula tonen används i möbel- och textilklädseln, medan det i resten av möblerna finns svart, grått, vitt, brunt, smaragd nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I modern mycket ljusa inslag av en solig färg välkomnas. Detta kan inte bara vara klädsel, utan också en del av väggarna, mattan eller headset. Om en stor möbel är förkroppsligad i ett ljusgult sortiment, finns samma färg som regel också i en eller två små tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I stil minimalism den soliga tonen syns bara på matta ytor. Det finns vanligtvis i små mängder, både på väggar och i möbler. I utformningen av väggarna kan detta vara ett separat ljust målat område och i stoppade möbler - antingen en soffa eller en fåtölj. Båda dessa möbler är vanligtvis inte färgade likadant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Om du inte är säker på hur du bäst kan inreda din lägenhet, var uppmärksam på färdiga exempel på lokaler, vars interiör innehåller olika nyanser av gult.

Det är inte nödvändigt att använda mörka toner för att balansera ljusa färger . En gul nyans kan perfekt kombineras med beige, speciellt om inredningen kompletteras med tillbehör i originalform, till exempel bokhyllor och ett soffbord.

Bild
Bild

Om gul är att föredra som väggarnas fasta färg , då kan andra möbler och tillbehör väljas grönt och beige, komplettera den övergripande kompositionen med accenter av turkos.

Bild
Bild

För att inte överdriva det i kombination med gult och lila , använd den sista färgen minimalt i tillbehör, men dekorera samtidigt skuggan på den övre belysningsarmaturen i denna ton.

Rekommenderad: