Turkos Färg I Interiören (106 Foton): Vilka Andra Färger Kombinerar Den Med? Tiffany Väggar, En Kombination Av Turkos Med Bruna Nyanser

Innehållsförteckning:

Video: Turkos Färg I Interiören (106 Foton): Vilka Andra Färger Kombinerar Den Med? Tiffany Väggar, En Kombination Av Turkos Med Bruna Nyanser

Video: Turkos Färg I Interiören (106 Foton): Vilka Andra Färger Kombinerar Den Med? Tiffany Väggar, En Kombination Av Turkos Med Bruna Nyanser
Video: Måla väggarna - tips när du skall välja färg (kulör!) | INREDNINGSTIPS | 2024, Mars
Turkos Färg I Interiören (106 Foton): Vilka Andra Färger Kombinerar Den Med? Tiffany Väggar, En Kombination Av Turkos Med Bruna Nyanser
Turkos Färg I Interiören (106 Foton): Vilka Andra Färger Kombinerar Den Med? Tiffany Väggar, En Kombination Av Turkos Med Bruna Nyanser
Anonim

När du väljer ett färgschema för inredningen i en bostad, använder idag fler och fler stylister användning av turkos. Till skillnad från den kallblå nyansen har den ingen deprimerande konnotation och kan därför göra alla rum i ett hus eller lägenhet mysiga. För att uppnå harmoni är det emellertid nödvändigt att ta hänsyn till färgspecifika egenskaper, välja rätt kontraster och grenar i inredningsstilen.

Bild
Bild

Påverkan på människans psyke

Turkos är inte universell, den har ingen tydlig uppfattning. Genom att kombinera blå och gröna färger kan den bära olika budskap. Till exempel, oavsett graden av ljusstyrka, anpassar den sig till sinnesro och lugn. Enligt övertygelser från olika nationaliteter lovar denna färg välstånd och rikedom. Ur psykologins synvinkel lindrar en turkos ton irritabilitet, trötthet och överansträngning. Det har en fördelaktig effekt på familjemedlemmar i olika åldrar, förbättrar humöret, fyller en person med glädje . Samtidigt bidrar det till en bättre uppfattning av rymden på ett positivt sätt. Med tanke på att den ursprungligen innehåller en blandning av grön färg, ger den fräschör och vitalitet till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Någon tror att han har en magisk effekt och kan driva bort onda andar. Föreningen mellan blå kyla och grön värme gör det ovanligt. Det lugnar, och enligt vissa psykologer kan det också hjälpa till att stärka immunsystemet. Samtidigt är det inte så enkelt och kan ändra den känslomässiga uppfattningen beroende på kontrasten som står i motsats till den i en viss inredning.

Färgen "turkos" motiverar dock fullt ut namnet, som översätts som "lyckans sten".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Den turkosa färgen på färgpaletten är rik på halvtoner och kan, beroende på deras val, förvandla alla rum i hemmet. Färgen varierar beroende på temperatur och mättnad. Dessutom finns det många halvtoner från ljusgrönt med blått till blått med en blandning av grönska, samt nära cyan. Den innehåller sådana toner som:

  • cyan;
  • akvamarin;
  • turkosa pärlor;
  • mörk turkos;
  • azurblå;
  • himmelsk turkos;
  • Tiffany;
  • ljus turkos;
  • grå-turkos;
  • ljus turkos;
  • turkos blå;
  • aqua (mörk turkos).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland läggs blå färg till färgen. Denna nyans upplevs svårare och är därför inte lämplig för alla rum i hemmet. Så att det inte skapar känslomässig stress måste det doseras, spädas med lätta följeslagare.

Vilka toner passar det till?

Turkos är ganska selektiv i sitt val av kontrast. Det kan till exempel inte blandas med en röd eller orange färgpalett. Från detta förlorar han en betydande andel av sofistikering, och interiören verkar grumlig, färgkombinationen är hård. Det unika med den turkosa färgen är det faktum att det är han som är den främsta. Därför måste den kompletteras med mjuka toner, och de måste stängas av. Kontraster är perfekta följeslagare för utsökt turkos:

  • Vit;
  • mjölk;
  • beige;
  • sand;
  • ljusgrått;
  • silverpärla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vit-turkos kontrast anses vara en av de mest framgångsrika lösningarna .: vit färg mjukar perfekt turkos och, utan att ha någon känslomässig färg, tar den från huvudfärgen. Detta är en av de mest harmoniska lösningarna, som kan kompletteras med en ljusgrå nyans eller, till exempel, en matt brun. Kaffe-turkos kontrast, utspädd med vitt, ser inte mindre intressant ut. Tråkiga toner gör att turkos kan bli det dominerande, medan det kan vara ganska lite inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den idealiska kombinationen, enligt regeln om fyra nyanser, är harmonin mellan turkos, varmbrun, vit och beige . Turkos kan dock kombineras inte bara med silver: det ser också bra ut med guld, och det kan vara antingen den vanliga färgen eller kallrosa. När det gäller kombinationen av färg med andra nyanser av färgpaletten, bör deras val vara genomtänkt. Till exempel är svart kontrast lämplig, men till skillnad från vit eller till exempel grå, tillför den tyngd till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger expanderar utrymmet, fyller det med positiv energi. Men de ska spädas ut med vitt, vilket gör att de kan blanda harmoniskt utan att avbryta det turkosa. Till exempel kan kombinationen av turkosfärg med ljusgul färg inte kallas harmonisk, men om det är mer soligt, blekt, kommer det att förändra sin uppfattning till det bättre. Grönt är ganska lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha ljusa accenter bör du betona inredningen med små tillbehör i lila eller brunt . Men även här måste man ta hänsyn till graden av dämpad kontrast. Det bör inte tillåtas att råda i design, eftersom det kommer att stå i konflikt med turkos på en undermedveten nivå. Andra nyanser av turkosa färgkombinationer, enligt tabellen för kompatibilitet med nyanser, inkluderar olivolja, sand-solig, samt kontrasterande färger av turkos.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan i olika lokaler

Användningen av turkos i varje rum i hemmet är unik på sitt eget sätt. Med tanke på funktionerna i layouten och den tillgängliga kvadraturen kan dessa vara olika element i arrangemanget eller dekorationen som används. För harmoni måste du dessutom vara mycket uppmärksam på strukturen, den valda komponenten i designen . Det kan till exempel vara venetiansk gips eller texturerad tapet på en accentvägg, en stretchduk eller en liten del av den, en väggram eller en golvkruka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av färg och graden av mättnad väljs baserat på bilderna i rummet och graden av belysning . Detta gör att du kan slå bristerna, göra dem till en "höjdpunkt" i interiören. Någonstans kommer turkos att användas som en diskret accent, annars blir det gränsen för ett visst funktionellt område.

Dessutom kan det vara ett tillbehör, en till synes obetydlig del av designen, som kommer att föra anteckningar av vital energi in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Vardagsrummet i alla hem är ett mysigt hörn där du vill spendera tid med maximal komfort. Detta är det bästa stället i huset där du kan få styrka, lugna ner, koppla av. Oavsett graden av brist på inre fred kan man dock inte fylla hela rummet med bara en turkos färg . Detta är fel inställning för att skapa rätt atmosfär. Du kan välja en ädel dämpad färg för accentväggen, nära vilken de stoppade möblerna ligger. Du behöver inget överflödigt: inga blommor, komplexa monogram på tapeten eller andra bagateller som ögat kommer att hålla fast vid, distraherande från sökandet efter inre harmoni.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En enkel konsistens, dosering och ett litet stödtillbehör räcker. Till exempel i vardagsrummet kan du använda turkos färg:

  • som ett överdrag av en vägg, tillsammans med en dekorativ ljusstake;
  • i soffdynor och blomkrukfärg;
  • i material av gardiner och soffdomar;
  • i klädseln på stoppade möbler och färgen på bildmönstret;
  • i matta golv och tebord tillbehör;
  • som mattans basfärg och ett inslag i kuddmönstret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om husets möbler är av en helt annan färg kan de uppdateras med hjälp av eurocovers. Samtidigt är det inte alls nödvändigt att köpa dem för hela uppsättningen stoppade möbler: det räcker att fokusera på soffan och stödja färgen med ett obetydligt inslag i takdekorationen i samma rum.

Sovrum

Om färgschemat i vardagsrummet kan vara mättat, är det bästa alternativet för turkos i sovrummet att använda pastell eller blekta toner. De slappnar av, anstränger inte ögonen, så att du kan dyka in i atmosfären med maximal komfort. Det är här du kan använda turkos i textilier. Det kan till exempel vara färgen på ett sängkläder, ett satin quiltat överkast eller sängkuddfodral.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha andra designlösningar kan du använda turkosfärg i gardintekstiler och accentmaterial för väggtapeter.

I det här fallet behöver du inte överbelasta interiören med komplexa väggdekorationer eller gardinerna själva. Ibland räcker det med en accent med ett mönster, som delvis kan stödjas i tillbehörets tryck eller överkastets struktur.

Om det beslutas att betona gardinerna är det tillräckligt för att stödja den turkosa färgen och kanten på överkastet . Du kan till och med göra stöd i färgen på smyckeskrinet på toalettbordet. Alternativt kan du välja en vägg i turkos och stödja den designen i färgen på en bordslampa golvlampa. Om det inte finns något komplext mönster på tapeten eller gipset kan du placera originalmålningar, paneler eller till och med en solspegel på väggen.

Bild
Bild

Vid dosering kommer turkos att kunna göra en inre komposition uttrycksfull och högstatus. Till exempel räcker det ibland med en fåtölj, en puff och ett par dekorativa bitar för att göra interiören estetiskt tilltalande. Färgmängden får rummet att verka som ett undervattensrike . Detta skapar tyngd på ett undermedvetet plan, det kommer att pressa, och därför kommer principen "ju mer, desto bättre" att vara olämplig här.

Bild
Bild

Kök

Köket är hemmets plats där dynamik och positivitet behövs. Därför kan färgen på turkos här mättas. Det kan vara ljusa turkosa lådor i en köksuppsättning, moderna persienner eller veckade gardiner, romerska persienner. En blomkruka eller en vas med en ovanlig form som ligger på en av hyllorna i stället för att organisera utrymme, liksom ett köksförkläde eller en avsats i taket, kan stödja den ljusa Tiffany -färgen. Den turkosa färgen genomsyras av luft, den ser bra ut med metallic och guld.

Till exempel är det fullt möjligt att använda det:

  • i materialet golv- och väggboxar headset;
  • tryck gardiner eller tyll kombinera med klädseln på stolarnas säten;
  • köksredskapens färg kombination med matbordets material;
  • nyans av läderstolsöverdrag kombination med vägg- och bordstillbehör;
  • kylskåpsmaterial stöds av den relaterade färgen på kokkärlet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

Badrummet är platsen där turkos kan avslöja sig fullt ut. Detta betyder inte alls att det är absolut nödvändigt att klistra över alla väggar och tak med ljusa plattor och klä golvet med det. Det är faktiskt inte så svårt att skapa en balans. Du kan välja två nyanser av turkos och kombinera dem med varandra, så att den ena blir bakgrunden och den andra blir dess accent eller kontur. Samtidigt kan du inte klara dig utan vitt i badrummet. Till exempel kan du använda turkos:

  • i väggdekoration och kant diskbänkar och lådor;
  • möbler fasader , efterbehandling av ett litet ställ och textilier av badhanddukar;
  • väggbeklädnadsmaterial , där det finns möbler med hängande lådor, samt gardintextilier;
  • takdekorationsmaterial och tillbehör (inklusive flaskor med tvättmedel);
  • golvets färg och en av väggarna blandning med en relaterad bumpfärg;
  • materialet i väggplattorna på en av väggarna välja relaterade toner av turkos.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på badrumets storlek kan du sträcka proportionerna genom skuggans intensitet . Det är att föredra att göra taket vitt, för att avgränsa specifika funktionsområden. Om du till exempel kaklade ett badkar med turkosa plattor, ska du inte komplicera interiören med en trottoarkant som täcker en hel meter hög vägg och lägger ut en mosaik av samma färg. Detta är fult och förstör uppfattningen av designen.

Hall

Turkos färg är också lämplig för att dekorera korridoren, liksom korridoren. Den kan användas i väggbeklädnadsfärg eller klädhängningsmaterial. Dessutom kan det vara en mörk turkosmatta vid dörren, skåpfront, spegelfinish. Du kan använda turkos för att dekorera ytterdörren eller som ett dekorativt element för takdekoration. Någon tycker att det är mer lämpligt att kombinera två nyanser av turkos, olika i mättnad . Till exempel kan du använda en mer mättad ton för en öppen vägg eller omklädningsrum med krokar och hängare, och klistra över den andra väggen med texturerad tapet med ett enkelt mönster. Det kan också vara ett par tillbehör: säg, ett skoskåp och en hylla med krokar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du göra väggpanelerna turkosa genom att markera dem med en smal kant. Du kan hänga en liten tavla i turkosa färger i korridoren. När rummet är smalt och litet räcker det med färg i dekorationen av väggar eller golv.

Barnrum

Turkos färg i ett barnrum kan vara olika i mättnad och temperatur. Till exempel, inuti pojkrum han tenderar att bli blå, mörkare, ofta kombinerad med protesttoner (gul, korall). Ser bra ut med oliv. Samtidigt kan den användas för design av hyllor, hyllor, tapetmönster på en accentvägg (nära vilken sängen ligger).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tjej rum kan dekoreras med turkosa dekorativa kuddar, textilleksaker, sängdukar, skrivbordsfronter och vägglådor. Dessutom kan turkos användas här som ett komplement till en annan nyans. Till exempel kompletterar den harmoniskt en rosa plantskola eller ett rum inrett i lila toner. Det kan vara en bild på tapeten, en vacker bild, en golvlampa för en vägg, bordslampa eller en ljuskrondekor.

Bild
Bild

Ett bord med snidade turkosa ben, ett nattduksbord, en puff eller en leksakslåda kan vara ett vackert komplement till inredningen. Turkos kan också användas i taket eller någon dekoration av lekhörnan. Dessutom kan den användas i en sporthörna (till exempel en arena för de små). En uppfriskande färg kommer att se bra ut i gardintextilier, mattor eller små tillbehör (kosmetisk väska, dekorativ vas, brevpapperarrangör).

Bild
Bild

Inredningsstilar

Turkos färg kan användas i olika riktningar av inredningsstylistik. Om det skickligt introduceras i en eller annan stil kan det bli en dekoration för ett visst rum. Det bör dock förstås att den stil som valts som grund för designen måste bevaras i alla rum i huset (lägenhet). Efter denna regel kan du ta grunden för designen sådana stilar som:

klassiskt palats (klassisk, nyklassic, klassicism, italienska, engelska);

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

etnisk (Skandinaviska, afrikanska, indiska, arabiska, kinesiska, grekiska, romerska, marockanska);

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

modern (hi-tech, art deco, art nouveau, modern, minimalism, konstruktivism);

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

årgång (provence, barock, rokoko, country, boho).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom passar den turkosa färgen perfekt in i ekologiska interiörkompositioner. Till exempel uppdaterar han stugan, han kan också dekorera kompositioner med väggar dekorerade som ett timmerhus. Även trender som loft, fusion och grunge kan visuellt förädlas med turkosa textilier eller heltäckningsmattor.

Intressanta exempel

Vi föreslår att man hänvisar till illustrativa exempel på elegant med turkos i interiören:

användningen av mörk turkos i kontrast till guld

Bild
Bild

turkos ger liv åt vardagsrummets neutrala inredning

Bild
Bild

dekoration av vardagsrummets accentområde i dämpade färger

Bild
Bild

kontrasten av turkos och grönska i dekorationen av barnrummet

Bild
Bild

harmonisk lösning i ljusa färger för gästutrymmet

Bild
Bild

dynamisk design av köket i kombination med vardagsrummet

Bild
Bild

interiör i ljusa färger, genomsyrad av friskhet och harmoni

Bild
Bild

användningen av turkos i detaljerna gör interiören speciell

Bild
Bild

en kombination av relaterade nyanser av turkos och brunt

Rekommenderad: