Färg "ek" (85 Foton): Möbler, Vilka Färger Kombineras Med Rustik Och Myrad Ek, Sedan Och Mocka, Tryffel Och Andra Nyanser, Fönster I "ek" -färg

Innehållsförteckning:

Video: Färg "ek" (85 Foton): Möbler, Vilka Färger Kombineras Med Rustik Och Myrad Ek, Sedan Och Mocka, Tryffel Och Andra Nyanser, Fönster I "ek" -färg

Video: Färg
Video: HOW TO GET THE ARHAUS LOOK | ARHAUS TECHNIQUE DUPE 2024, April
Färg "ek" (85 Foton): Möbler, Vilka Färger Kombineras Med Rustik Och Myrad Ek, Sedan Och Mocka, Tryffel Och Andra Nyanser, Fönster I "ek" -färg
Färg "ek" (85 Foton): Möbler, Vilka Färger Kombineras Med Rustik Och Myrad Ek, Sedan Och Mocka, Tryffel Och Andra Nyanser, Fönster I "ek" -färg
Anonim

Färgen "ek" används ofta för möbler och interiörer, det finns fönster i färgen "ek". Det är nödvändigt att räkna ut vilka färger rustika och kärr ek, sedan och mocka, tryffel och andra nyanser kombineras med. Och du bör också lära dig om funktionerna i att använda denna färg i olika rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det viktigaste kännetecknet för färgen "ek" är att det är en färg som är så nära färgen på naturligt trä som möjligt. Det skapar en känsla av stabilitet och visuell harmoni. Samtidigt är ekfärgen flexibel och kan vara väldigt varierande. Det är lätt att anpassa det till behoven hos en mängd olika människor. Det finns underarter av ek med mörkt, nästan svart trä. Den specifika färgen beror på:

  • från trädtypen;
  • hans ålder;
  • växande förhållanden;
  • bearbetningsspecifika.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över nyanser

Den rustika ekfärgen är mycket populär. Produkter med denna färg är allmänt representerade i parkettkollektioner. Men det är viktigt att förstå det där Frånvaron av en enda standard tvingar oss att noggrant ta reda på vad en specifik tillverkare menar med rustik . I västeuropeisk praxis, till skillnad från den inhemska, är rustik parkett mycket mer utbredd. Därför är sortimentet från utländska leverantörer märkbart högre.

Skuggan av träsk ek ser ädel och sofistikerad ut i nästan alla rum . Denna färg lägger till visuell hög kostnad och imponerande.

Träskens naturliga utseende kan variera i färg från ljus till omättad rödbrun.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller ek sedan är denna färg:

  • lugnar perfekt och harmoniserar psyket;
  • väldigt lätt;
  • kännetecknas av brunaktiga porer;
  • skapar en gyllene patinaeffekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på mockan ser ut som ett kaffe med måttlig intensitet, utspädd med några droppar mjölk. Beskrivningarna noterar sensualiteten och den ökade känslomässigheten i denna ton. När den används korrekt kan mocka vara lugn och harmonisk. Det mest korrekta sättet att använda denna ton är:

  • i sovrummen;
  • gästområden;
  • köksrum.

Det är dock viktigt att balansera de varma och svala färgerna korrekt. Med mocka kan du balansera färgen och kompensera för överdriven ljusstyrka i andra färger. Strukturen väljs efter din smak, med hänsyn till miljöegenskaperna och det allmänna designkonceptet. Om rummet är litet kan mocka vara en relativt liten accent. Med en tillräckligt stor yta är det mer korrekt att använda den för accentväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tryffelek, enligt leverantörer, passar perfekt:

  • in i minimalism;
  • högteknologisk;
  • in i konstruktivistiska lokaler.

Om ytan har en djup lättnad kombineras den perfekt med möbler i naturliga färger från annat trä. Det finns ett stort antal färgkombinationer, både ljusa och relativt mörka. Därför är det återigen nödvändigt att ta reda på vad tillverkaren exakt menade. Användningen av "tryffel" i betonade stadsinredningar uppmuntras. Den kan kombineras med olika intensiva färger. Detta avslutar naturligtvis inte listan över möjliga alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Irländsk ekfärg är så nära som möjligt det som vanligtvis kallas naturlig ekfärg . Den passar perfekt in i alla trähus. Samtidigt får situationen fullständighet i ett lands bostad.

I stadshus kan denna färg skapa en känsla av levande natur.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den europeiska eken , då kan denna färg skapa en positiv attityd för nästan hela driftstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men den amerikanska eken ser annorlunda ut . Detta är en elegant ljusgyllene dekorativ lösning. Naturligtvis stiger stämningen från honom. Närvaro av både ljusa och mörka områden är tillåten. Det mest lämpliga alternativet är i stil med eko-minimalism och liknande lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Undertonen av tobak kan vara mycket annorlunda . I alla fall, när du bekantar dig med dörrarna som är designade under den, är det lätt att märka: det finns både mörka och nästan gråa toner. Mörka färger kan också växla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och här honungsek uppfattas mycket väl och harmoniskt , samtidigt förvandla miljön och ge den en uttalad känslomässighet. Interiören verkar förvandlas och ger en subtil effekt av charm, stilriktningen kan vara nästan vilken som helst i den här versionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En alpin färg är bäst för laminatgolv. Och naturlig gammal ek har moget trä. Toner är typiska för henne:

  • Brun;
  • ljusbrun;
  • blandat med rödbrunt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet mellan dessa alternativ är till stor del en fråga om personlig smak . När det gäller en färg som tobaksek är den uppskattad för maximal elegans. Silkigheten på denna yta är bortom alla tvivel även bland de mest inveterade kritikerna.

I vissa kollektioner kombineras tobaksfärger med vit glans. Ett typiskt namn, till exempel: "Kraft tobaks kronospan ek".

Bild
Bild
Bild
Bild

Man tror att materialet som har en skandinavisk färg, enligt försäkringar från ett antal tillverkare:

  • ger anteckningar om karakteristisk nordlig fasthet och energi;
  • skapar effekten av en trevlig frostig morgon även på den hetaste dagen;
  • förkroppsligar estetiken i norra Europas fjordar, Andersens berättelser och romantiska berättelser om vikingarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men många föredrar rimligen konjakseken. Med den här färgen kan du sticka ut och visa tonens, mönstrets adel. Färgen på konjak är mycket efterfrågad i moderna interiörer. Förhållandet mellan det och andra toner väljs i enlighet med det allmänna tillvägagångssättet (stil). Denna färg kan säkert användas i skandinaviska vardagsrum, där den ofta späds ut med vita och pastellfärger. Cognacfärg:

  • lugna;
  • mysigt;
  • anpassar sig till en affärsstämning;
  • går bra med ljusneutrala färger;
  • lika väl lämpad för arbete och för kreativ aktivitet (hobby).
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan säkert experimentera med ton av konjak och i alla rum. Han kan utföra ganska självsäkert och accentuerad roll. Den moderna tolkningen av konjakfärgen är perfekt för badrum. För att förstärka det, använd:

  • beslag;
  • dekor;
  • textilprodukter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Latte ek - som mocka - fick sitt namn för att hedra ett av kaffealternativen. Trygghet och avsaknad av någon "skärande" effekt garanteras. Visar en stabil och stabil position i samhället. Samtidigt mjuknar mjölknoter den bruna tonens accentuerade grovhet och hårdhet.

Tillsammans med karaktärens kraft uttrycker färgen tradition och kvalitet, och denna färg är också universell och lämplig även för den mest originella designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på Cremona förtjänar definitivt en separat diskussion . Det fick sitt namn för att hedra den specifika färgen på musikinstrument som producerades i staden med samma namn. Detta är alltid en mycket lätt och elegant dekorativ lösning. Dels är den nära den mjölkiga färgen, men ska inte förväxlas med den. Viktigt: helt naturligt Cremona -trä är mycket dyrt, men lösningen är att använda faner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wenge ekfärg är endast kompatibel med valnöt … När det gäller champagnetonen är dess viktigaste egenskap självförsörjning. Du behöver inte tänka på att kombinera med andra färger, huvudsaken är att det inte finns någon skarp visuell motsättning. Bland de viktiga egenskaperna är det värt att notera:

  • utmärkt kontakt med olika ljusa nyanser;
  • möjligheten att skapa en kontrast med mättade mörka färger (vilket gör att du kan förbereda ett helt individuellt utseende rum);
  • harmonisk kombination med grönt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger matchar den?

På tal om kombinationen med andra färger kan man inte låta bli att påpeka huvudkombinationerna med champagne ek. Det passar bra med färger:

  • vit;
  • beige;
  • svart;
  • grå.

Tillsammans låter de dig utöka det visuellt inredda rummet. Men du kan kombinera champagne med alla möjliga nyanser av brunt. Det naturliga landskapet blir standarden för sökningar - tillsammans finns toner väldigt ofta. Du kan också prova kombinationen med "cappuccino" eller "kanel". Som ett resultat demonstreras friskhet, naturlighet och komfort samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I rum inredda i techno eller modern stil kan champagne kombineras med metalliska färger. Designers noterar att det ser lyxigt och respektabelt ut . Lösningen är optimal oavsett rummets yta och graden av belysning. Det finns en känsla av ett silverfärgat skimmer, som kan spelas upp i nyckeln till ett visst mysterium eller bara ett lust. Ytterligare användning av reflekterande ytor uppmuntras.

Mocka kombineras oftast med grönt. Helst om det är en äppelfärg. Dessa toner används bäst som accenter:

  • gardiner;
  • lampskärmar;
  • soffkuddar;
  • fåtöljer eller stolar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orange, röd färg kan också användas i interiören tillsammans med mocka. Men deras användning bör lokaliseras så mycket som möjligt. Försök att använda röda eller orange headset kommer oundvikligen bara att leda till en känsla av total dålig smak . Men kombinationen med den gula färgen kan utföras mer massivt. Kombinationen med en ljusblå himmelton ser väldigt original ut.

När det gäller tryffelns färg går det bra … med sig själv. Vi pratar snarare om dess ljusa och mörka nyanser. Du kan också prova kombinationer med ljusa accentfärger:

  • turkos;
  • smaragd;
  • färgen på saftiga bär;
  • chartreuse.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att hålla allt lugnt och harmoniskt måste du följa en enkel monokrom skala. Hon avslöjar själv alla fördelarna med den här färgen djupt. För att undvika känslan av tristess och monotoni på samma gång kan du experimentera med texturer, ytstrukturer . Cognacfärg kombineras bäst med andra toner som skapar höststämning. Det är denna egenskap som den främst ska användas för att bilda tydliga interiörer.

Lattfärg har två huvudsakliga egenskaper: neutralitet och mjukhet. De är uppenbarligen sammankopplade. Alla kombinationer med latte på ett eller annat sätt förkroppsligar god smak och estetisk känsla. Latte bildar utmärkta kombinationer med terrakotta och bokfärger. Som ytterligare inkluderingar kan du använda:

  • choklad;
  • mjölk;
  • gröna färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika rum

Färgen "ek" används i olika rum.

I vardagsrummet

Detta rum domineras vanligtvis av de bruna nyanserna av ek. Dessa toner är perfekta för ett höststämning . Men samtidigt är de universella och kan användas oavsett årstid. Du kan använda en mängd olika associationer, inklusive referenser till stilen i ett trähus. Dekorationen av denna del av huset välkomnas också i toner av konjak, de kommer omedelbart att skapa en karakteristisk klassisk stämning.

Du kan justera förhållandet mellan konjak och andra färger efter eget gottfinnande. I detta fall måste rummets allmänna stil beaktas. Det är fullt möjligt att sätta tillverkad i konjakfärg:

  • soffor;
  • byråer;
  • mjuka fåtöljer;
  • ställningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

För detta rum är ekfärgen vald på ett sådant sätt att den visar maximal komfort och garanterar en avkopplande vistelse. Cognacfärger för ett bord eller skåp av massivt trä passar nästan perfekt. Huvudfärgerna kombineras med färger:

  • beige;
  • vit;
  • pistasch;
  • mynta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om det finns en plats för arbete eller en kreativ hobby i sovrummet, är färgen på konjakseken ganska passande:

  • det minskar inte koncentrationen;
  • distraherar inte uppmärksamheten;
  • lindrar dramatiskt tristess.

En guldbrun palett skulle också se bra ut. Dess viktiga egenskap är visuell mångfald. Men det bör förstås att gyllene ek är tveksamt i ett sovrum i modern stil.

Både för honom och för klassiska omgivningar är tjocka mörka toner utmärkta. Och för att skapa maximal lyx rekommenderas wengefärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På köket

I detta rum kan inte bara bänkskivan, utan alla möbler tillverkas i ekfärg. Viktigt: samtidigt måste det sättas ihop till ett typsnitt, det vill säga följa ett monolitiskt koncept. Du kan också göra stilistiska experiment. Den rika ekfärgen i dem blir ofta en av accenterna eller kombineras med ljusa, men lika mättade färger . Om du har medel kan du generellt göra dörrar av naturlig ek - de kommer definitivt att se underbara ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I barnkammaren

För henne är färgen på mjölk eller blekt ek idealisk, som väljs, styrs endast av sin egen designsmak. Det är mest logiskt att använda en parkettbräda målad på ett lämpligt sätt . Den kommer att ha en rosa eller ljusbrun nyans. Samtidigt är det viktigt att säkerställa en optimal kombination av golvfärger och möbeltoner.

Enligt formgivarna ska möbelprodukter i ett sådant rum målas som wenge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I hallen

För korridoren är fläckar av färgad eller blekt ek mest lämpliga. Det andra alternativet, särskilt de olika asktonerna eller sonoma, ser väldigt attraktivt ut i alla miljöer. Antikvänner väljer ofta beläggningar och produkter med patinaeffekt. Viktigt: alla kitens komponenter bör vara balanserade i stil och utseende, bara under detta tillstånd öppnas den visuella adeln av ek. Det är mest logiskt att sätta ett naturligt ekskåp i detta rum. Den kommer att utföra:

  • funktionell;
  • design;
  • rymdorganiserande roll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På kontoret

Det är svårt att hitta en bättre färg för ett hemmakontor än "ek". Detta är lösningen som både vanligt folk och respektabla ledare väljer. Ekfärgen visar omedelbart ägarens respekt och vikten av hans idéer. Det är mycket bra, om inte bara en ekdekoration görs, utan naturligt trä används i sig . Men det beror på budgeten.

Men det är viktigt inte bara var ekfärgen används, utan också för vilket ändamål. Ganska ofta väljer köpare av plastfönster ekfärg. Enligt vissa rapporter föredras detta alternativ även av upp till 40% av kunderna i vissa regioner. Och de kan förstås - ett sådant val garanterar extern respektabilitet och passar harmoniskt in i alla miljöer. Den nödvändiga färgen tillhandahålls genom laminering med en speciell film. Och du kan också experimentera (först i det virtuella simuleringsläget, förstås) med att imitera ekens färg:

  • gardiner;
  • tapet;
  • gångjärnshyllor;
  • hängande skåp;
  • dekorativa paneler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller stilistiken i lokalerna passar färgen "ek" inte så bra med någonting som med dekoration i lantlig stil. Eller, om du vill, under hans franska gren - Provence. Om den engelska riktningen ändå väljs, är en kombination med färgning av aska och mahogny lämplig . Enkelhet i nyanser och frånvaro av ens en antydan till pretentiöshet välkomnas. Du kan inte bara använda ekfärg, utan använda den i hantverk.

Om rummet är inrett i rustik stil är det ganska logiskt att använda lantlig eklaminat . Han kommer att visa både komfort och naturlighet i kompositionen. Men ekfärger är också acceptabla i loftstil. I det här fallet kan du också använda naturliga ekmöbler.

Det är dock inte nödvändigt att agera så stereotyp - en fönsterbräda målad på ett lämpligt sätt blir inte värre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Laminerad typ "blekt ek" ser bra ut i ett stort och ljust rum . Golvet kombineras perfekt med ljusgrå väggar. Möbler färger bör väljas mycket noggrant.

Bild
Bild

Mättad gyllene ek kommer i vissa fall att se minst lika bra ut . Kombinationen med ljusgrå möbler, ljusa väggar och samma inredningsartiklar motiverar sig fullt ut.

Bild
Bild

Mörk ekmöbler är perfekta för ett vardagsrum . Det passar perfekt med ett mycket ljust glansigt golv. Tapeter med blommönster uppfattas inte heller som främmande i en sådan miljö. Det snövita taket och den ursprungliga ljuskronan bidrar bara till intrycket. Matsalen på den färgglada mattan ser ut som en standard för den klassiska andan.

Rekommenderad: