Grå Färg I Interiören (136 Foton): är Grå Färg Kombinerad Med Blått Och Rosa, Gult, Grönt Och Andra Toner I Interiören?

Innehållsförteckning:

Video: Grå Färg I Interiören (136 Foton): är Grå Färg Kombinerad Med Blått Och Rosa, Gult, Grönt Och Andra Toner I Interiören?

Video: Grå Färg I Interiören (136 Foton): är Grå Färg Kombinerad Med Blått Och Rosa, Gult, Grönt Och Andra Toner I Interiören?
Video: Separera färger, del 2 2024, April
Grå Färg I Interiören (136 Foton): är Grå Färg Kombinerad Med Blått Och Rosa, Gult, Grönt Och Andra Toner I Interiören?
Grå Färg I Interiören (136 Foton): är Grå Färg Kombinerad Med Blått Och Rosa, Gult, Grönt Och Andra Toner I Interiören?
Anonim

Grå uppfattas av de flesta utan entusiasm - få kan säga att dess nyanser är bland deras favoriter. Men modern inredning förutsätter de mest oväntade lösningarna och kombinationerna, därför kan en relativt osträngd grå, som länge betraktades som ett tecken på hopplöshet eller smaklöshet, idag kunna hjälpa till att sticka ut till det bättre.

Dessutom, efter att ha behärskat alla finesser i färg, kan en bra designer pressa ut maximalt av obeskrivliga toner och göra en lägenhet till en dröm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Även om gråskalan för många människor inte är förknippad med något bra, är det faktiskt i många situationer den mest korrekta lösningen. Vi väljer vanligtvis vår favoritfärg, med fokus på gott humör (och ibland på en önskan att vara ledsen), men de diskreta gråtonerna i den ljusa delen av skalan väcker ofta inga känslor alls, så att du kan fokusera på essensen.

De som kommer att uppskatta en sådan inredning till dess verkliga värde är människor för vilka det är viktigt att tänka nykter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte för ingenting som många kontorslokaler föredrar en grå finish - det finns inget att distrahera från jobbet och det finns inga detaljer som driver på hårda beslut. Tvärtemot vad många tror, grå färger väcker inte nödvändigtvis vemod - om en nyans nära vitt väljs, eller om en rimlig kombination med mer iögonfallande toner upprätthålls, kan de tvärtom förknippas med vänlighet och lugna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grått är alltid konservativt, det kanske inte verkar festligt, men det upplevs aldrig som lättsinnigt .därför är den i överväldigande majoritet av fallen lämplig. Samtidigt som det är exakt mitt i mellan universellt svart och vitt, är det också universellt, det vill säga det är perfekt kombinerat med nästan alla nyanser av det synliga spektrumet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna världen sticker ut med prickiga färger, men mot bakgrunden av sådan ljusstyrka, vilket inte alltid är lämpligt, har det till och med dykt upp vissa stilar som i grunden överger ljusa färger till förmån för en grå palett. Dessa inkluderar till exempel loft , flitigt spelade upp till lokalernas asketism, omvandlad från produktion till bostäder.

En annan riktning i efterfrågan är högteknologisk , som lägger största vikt vid det praktiska innehållet, och inte på dess skal, och det är i avsaknad av onödiga detaljer som charmen med denna design ligger. Något mellan de två föregående är Urban stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett överflöd av grått eller en felaktigt vald nyans kan fortfarande framkalla vemod, särskilt om samma gråhet utanför fönstret fortfarande beror på det inte särskilt trevliga lokala klimatet. Med denna kombination kan känslan av trötthet förvärras, därför ibland du bör noga tänka över mängden grått i utformningen av ett visst rum.

Dessutom är en tillräcklig mängd naturligt ljus en nästan oumbärlig detalj, eftersom den grå designen är bra för de minsta överflöden av dess nyanser, men med brist på belysning är det omöjligt att se detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Den genomsnittliga gråtonen ligger exakt i mitten mellan svart och vitt, men denna andel kan varieras, på grund av vilken den resulterande nyansen kan bli mörkare eller ljusare.

Detta intervall kallas achromatiska gråtoner och orsakar vanligtvis inte mycket positivt . En annan sak är att det också finns kromatiska gråfärger. De senare innehåller samma grå färg, bara något utspädd med mer glada toner av hela den tillgängliga paletten. Med denna logik kan nästan alla starkt dämpade färger kallas grå, vilket kan sägas vara en grå ton med en viss glans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att räkna det exakta antalet gråtoner, men det är säkert att säga att det finns mycket mer än femtio av dem - namnet på detta berömda verk är vilseledande för många. Även den klassiska elektroniska paletten räknas så många som 256 gråtoner, och även då är dessa bara achromatiska … Det finns mycket mer kromatiska färger - med moderna datorer som gör det möjligt att upptäcka minsta färgskillnad kommer dagens designers ständigt med nya nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa gråtoner har testats under flera århundraden av användning, används ofta i samma skräddarsy av kostymer och har till och med mycket ädla namn, till exempel "London dimma". I allmänhet beror valet av namn för varje ton oftast på vad den är associerad med i största utsträckning, därför har sådana grå färger som grafit, silver, mus, bly och många andra blivit allmänt kända.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger matchar den?

Tillhör en kohorte av neutrala och universella färger gör grå till en utmärkt tjänst - dess kombination med alla andra färger i interiören är alltid lämplig, detta kräver inte ens några speciella kompatibilitetstabeller. I det här fallet bör det förstås förstås det detta är inte riktigt tonen som borde vara för mycket, vilket innebär att det finns vissa regler för dess användning i inredning.

Du kan experimentera som du vill, men det skadar förmodligen inte att styras av allmänna principer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka toner

Grått och brunt i många avseenden är nära, därför är det inte förvånande att kombinationen med de rätta nyanserna ska visa sig vara framgångsrik. Brown stör inte lugnet i den grå inställningen, men gör det lite varmare, påminner om traditionella tränyanser - det är i form av trämöbler som det ofta finns i interiören.

Om ägaren av rummet anser sig vara en anhängare av strikta stilar, kan han tycka om en sådan lösning, men i allmänhet, för de flesta människor, orsakar denna kombination lite tristess . Svårigheten att späda ut en sådan palett är den båda dessa färger är neutrala, och det är omöjligt att lägga till en tredje färg till dem i form av en ljus accent - det kommer helt klart att falla ur den allmänna bilden.

Av denna anledning är accenten vanligtvis vald i subtila, dämpade nyanser av ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör betraktas som en stor sällsynthet kombination av grått och svart , eftersom båda dessa färger är förknippade med inte det bästa humöret och kan driva dig in i depression. Men även i det här fallet beror allt bara på hur designern kan välja nyanser - om de harmoniserar korrekt får man en holistisk inredning som symboliserar ordning och koncentration.

Naturligtvis måste du experimentera med det mycket noggrant. Åtminstone är det olämpligt i ett trångt rum, där det fortfarande inte finns tillräckligt med belysning, för under sådana förhållanden kommer längtan efter de närvarande att nå förr eller senare . Men i en sådan palett ser alla ljusa accenter som kombineras med svart mycket holistiska ut, och mot den allmänna bakgrunden verkar de särskilt attraktiva och fräscha.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa nyanser

Bland alla kombinationer av grått med ljusa toner var kanske det mest populära duett med beige - på engelska språket till och med syntes termen "grå", vilket redan indikerar förekomsten av ett sådant fenomen. Detta är en av de mest bekväma kombinationerna med grått deltagande, därför är detta alternativ mycket efterfrågat, inte bara i vardagsrum, utan även i sovrum.

Det finns inga färgbegränsningar för beige element - de kan vara antingen pastell eller så djupt mättade som möjligt . Samtidigt har ögat ingenting att ta tag i i avsaknad av ljuspunkter, därför är detta problem ofta utjämnat på grund av textur eller textilfinish.

Som ett motgift mot tristess kan en av följande färger (som den tredje) användas: brun, gul, grön, svart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av grått med blått eller turkost harmonierar mycket bra , det liknar en marin palett och är också stadigt förknippat med en maskulin karaktär - det finns inte längre en pojkaktig ren blå, tonen blir svårare. En bestämd nackdel är just denna svårighetsgrad - ibland verkar det överdrivet, men det kan mjukas upp med små prydnader eller ljusare nyanser av turkos.

I allmänhet ger en sådan interiör intryck av en viss årgång och är en version av klassikerna. För att göra uppfattningen av rummet mer "varm" används ofta tillbehör av betonade ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av någon anledning är det allmänt accepterat att kombination av grått och vitt - Det här är extremt tråkigt, men i själva verket är det naturligtvis inte sant. Du måste förstå att vitt, som grått, kan ha en viss kromatik, säg, vara lite lila eller knappt märkbar lila. Även utan sådana toner av "främmande" färger ser den betonade mjölkvita färgen bra ut mot bakgrunden av mjukt och naturligt grått - det skingrar den övergripande dysterheten och "lugnar" atmosfären.

I en sådan miljö är det mycket bekvämt att koppla av, vilket länge har uppskattats av inredningsarkitekter - inte konstigt att denna design ingår i de bästa intervallerna för sovrummet . Dessutom är ett gråvitt kök eller badrum också ganska vanligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man väljer till förmån för en gråvit kombination är det med hjälp av grå nyanser som de avgör hur det omgivande rummet ska uppfattas. Om rummet verkar för stort är det klokt att välja mörkare grå alternativ för att betona det begränsade utrymmet, men om situationen är något trång, tvärtom är det bättre att inte störa ljuset som reflekterar oändligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger

En av de mest populära och iögonfallande lösningarna är kombination av grått med rött - de är perfekta för den ena är en bra bakgrund, och den andra är extremt bra som accent.

Det är viktigt att notera här att en viss gråhet vanligtvis överväger den röda värmen, därför är denna kombination relativt sällsynt i rum som barnkammare, arbetsrum, sovrum eller kök - bristen på komfort kan vanligtvis inte kompenseras av hög estetik.

Oftast kan denna duett ses i vardagsrum, den används också i badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är allmänt accepterat att dessa två inte klarar sig särskilt bra utan den tredje tonen - det svala intervallet måste spädas något . Om det inte är någon brist i ljuset kan du vara uppmärksam på bruna eller gula tillbehör, mörkgrön ser också nyfiken ut.

För att förbättra trivseln verkar det vara bra alternativ grädde, beige och elfenben , särskilt om inredningen kompletteras med trämöbler och parkett i ljusa naturliga nyanser. Som ljusa accenter för en grå-röd bakgrund kan du använda drag av turkos eller blått , bara de ska inte finnas i ett enda exemplar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av grått med gult är överraskande i sin motsägelse - det skiljer sig varken i det första lugnet eller i det andra solskenet . Även en tråkig gul mot en uttrycksfri grå bakgrund kommer att locka uppmärksamhet, därför rekommenderar experter i detta fall att späda ut sortimentet med matt svart eller grönt.

I allmänhet ser den grågula duon bra ut inte bara i vardagsrum, utan också i matsalar, sovrum och kontor, förutsatt att det inte råder brist på ledigt utrymme eller belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljust blått i kombination med grått ser nyfiket ut - de två färgerna är i allmänhet ganska nära, därför harmoniserar de bra, samtidigt som den grå bakgrunden perfekt avgör djupet av det blå . Samtidigt är en sådan lösning i sig väldigt kall, det är lämpligt att bara använda den i de rum där det aldrig råder brist på naturlig belysning.

För att skingra den eftertryckligt kalla atmosfären skulle det också vara klokt att ägna mer uppmärksamhet åt ljusa tillbehör i varma färger, vars roll inte borde verka så sekundär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I små rum ser kombinationen väldigt värdig ut grått med grönt . Huvudutrymmet här kommer förmodligen att upptas av ljusgrått, eftersom det har samma egenskaper som vitt - för att visuellt öka utrymmet, fyll det med ljus.

Grönt ges vanligtvis relativt lite uppmärksamhet, men i form av välplacerade accenter kommer det att visa sig vara ett elegant alternativ, eftersom det också bidrar till den visuella förstoringen av rummet, och viktigast av allt, det introducerar ett välbehövligt alternativ inslag av glädje.

Ett stort plus med grönt är att dess andel i interiören inte nödvändigtvis är begränsad till dekoration eller möbler . - så det kan mycket väl representeras av inomhusväxter. Den maximala ljusstyrkan är förresten inte heller viktig - om det redan finns mycket utrymme och det definitivt inte behövs öka det kan du fokusera på lite dämpade toner som pärla.

Om det inte finns tillräckligt med två toner i rumspaletten bör du lägga till ljusa svarta element eller betonade gula accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av grått med rosa eller lila (eller det är möjligt med båda samtidigt) är hittills sällsynt, men det här är bara trumfkortet - detta är ännu en chans att sticka ut från majoritetens tråkiga smak. I motsats till möjlig skepsis ser lösningen anständig ut - även djuplila, som inte är omtyckt för viss depression, tappar sin dysterhet och uppfattas som mer positiv.

Med en kombination av grått och rosa förloras en viss tjejaktig naivitet, som ett resultat förblir rummet sensuellt, men utan uppenbara överdrifter mot barndomen . Dessutom är det vettigt att lägga till texturdesign i båda fallen. Från ytterligare accenter verkar iögonfallande gröna och relativt lugna vita detaljer vara bra lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kombination med grått får ljusorange nytt liv . Separat används det vanligtvis inte i inredning - trots all sin glädje, i stora mängder blir det på något sätt tråkigt för snabbt. Men eftersom den är skuggad med en grå bakgrund blir det plötsligt den där livsbekräftande strålen av värme och sol, som är så nödvändig för rummet och från tråkigt förvandlar den till en holistisk och smakfullt inredd.

Oftast görs en orange accent på möbler, till exempel en soffa, som kan vara av vilken som helst, till och med den mest prickiga tonen - från morot till apelsin. Av uppenbara skäl verkar denna kombination lämpligast antingen i vardagsrummet eller i barnkammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av rumsdekoration

Med alla fördelar med grått har det fortfarande sina egna detaljer - få andra toner är lika beroende av att den valda nyansen är korrekt och kombinationen med resten av paletten. Trots att grå anses vara universella och kan användas bokstavligen var som helst, Ändå bör du tänka över designen och tydligt föreställa dig dess färdiga form redan innan implementeringen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, för köket verkar detta vara en bra lösning , hushållsapparater tillverkas ju oftast i en grå version, men vi får inte glömma att den skapade atmosfären sätter press på psyket och det kommer att bli väldigt tråkigt om en bit inte går ner i halsen helt enkelt för att rummet är smaklöst inrett.

Därför, i köket, är närvaron av ljusa, glada färger, såsom olivolja, orange eller gult, liksom mer blygsam, men positiv vit och beige, avgörande.

Förresten kan accenter markeras utan efterbehandling - möbler, bordsduk eller till och med rätter kan sticka ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet är den grå färgen efterfrågad, eftersom neutraliteten i denna nyans låter dig ge rätt charm, betonade estetiken i denna del av lägenheten . Samtidigt, i jakten på fashionabla stilar som aktivt utnyttjar det gråa färgschemat, får man inte glömma att det är här, i vardagsrummet, att det är vanligt att slappna av glatt och entusiastiskt och tråkighet deprimerande på det undermedvetna och inte bidrar mycket till detta.

Detta är inte en anledning att överge gråtoner i vardagsrumsdesignen alls, eftersom en sådan lösning kan vara optimal som bakgrund, men inte låta sig rinna med den här tonen i allt.

I kombination med orange, blått, grönt, lila eller ljusblått kommer en grå väggfinish att se bättre ut. Du kan bokstavligen använda vad som helst som en ljus accent - till exempel en soffa eller gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrummet, gråtoner som representerar den ljusare delen av paletten och inte skapar ett deprimerande intryck - definitivt en av de bästa lösningarna, eftersom denna universella färg är väldigt neutral och lugn, den ska inte störa vilan.

Men vi sitter fortfarande inte i fängelse med sin asketism, därför kan du till och med behöva lägga till anteckningar från tredje part: så att lägga till rosa och vita tillbehör kommer att göra rummet mer känsligt, men för en känsla av värme och mysighet kommer det att vara användbart att lämna utrymme i designen för beige eller bruna skär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

För många kan det komma som en överraskning men även i en plantskola är grå design ofta det bästa av alla möjliga alternativ . Fördelen med denna lösning ligger just i det faktum att denna färg inte bara är universell, utan också ännu mindre slående än vit eller svart. När han växer och mognar, ändrar barnet upprepade gånger sin smak - under de första åren av livet behöver han inte för mycket ljusstyrka, annars kommer han inte att somna, sedan sätter en galen fascination över de ljusaste tonerna in och i tonåren återupptas han accepterar inte alltför ljusa saker.

Föräldrar som anser sig vara anhängare av högkvalitativa och hållbara reparationer "i århundraden" agerar helt enkelt i sådana situationer: de dekorerar väggar och tak med neutralt, "osynligt" grått, och med åren ändrar de bara "fyllningen" av barnkammaren. Tillbehör, naturligtvis, i ett visst skede bör ta på sig maximal belastning när det gäller att säkerställa färgschemat, men då blir det lättare att byta ut dem än att göra en fullständig renovering av lokalerna.

Det enda kriteriet för att välja färgen på detaljerna är att de ska vara ljusa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

När det gäller badrummet markerar dess färgschema vanligtvis inga speciella krav . - rent teoretiskt kan du ordna ett badrum uteslutande i grå (eller silver) nyanser. En annan sak är att här måste du vara naken, och i den "kalla" atmosfären av gråhet är det ibland omedvetet läskigt att gå i vattnet, även om du vet att det är varmt.

I detta sammanhang finns det en anledning att lägga till glada ljusa toner på paletten - till exempel samma röda eller orange. I allmänhet är blå fortfarande en mycket populär lösning för badrum, men i kombination med grått kan det ha motsatt effekt, ytterligare "kyla" rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är det viktigt att inte bara tänka över färgkombinationer, utan också att inte glömma valet av värdiga tillbehör . Till exempel ser trä lika bra ut med alla toner, och grått är inget undantag; från andra relevanta material bör neutralt kromjärn, plast och glas framhävas.

Silver passar också perfekt in i gråskalan, vilket diskret betonar den möjliga aristokratin i interiören i fråga. Dessutom, om inte ditt mål är att följa en av de moderna stilarna, Det är viktigt att tillhandahålla en stor mängd textilier - han, till och med i gråtoner, späd fortfarande något av det möjliga förtryckande intrycket från inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte det också mörka nyanser minskar utrymmet och ljusa nyanser ökar . Efter att ha gjort ett val till förmån för grått är det inte alltid meningsfullt att leta efter en viss bättre nyans - erfarna dekoratörer kan spela med flera samtidigt i samma rum och uppnå fantastiska resultat. Samtidigt är det mycket oönskat att använda grått i rum för alla ändamål, där det saknas ljus av någon typ, vare sig det är naturligt eller konstgjort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det första fotot visar tydligt hur även små fläckar av ljusa färger kan späda ut gråheten och göra gråtonen till en bra bakgrund för ett elegant vardagsrum. Det verkar inte perfekt för otyglat nöje, men det finns ingen förtvivlan i dess design heller - det här är en bekväm plats för en familjesemester.

Bild
Bild

I sovrummet kan grå skapa en alltför sömnig atmosfär om en medioker designer var inblandad i interiören, och så ser vi hur du kan tänka över det kompetent. Mot bakgrund av mörk beige väggdekoration och visuellt mycket varma nattljus ger den grå sängen och samma golv till och med en viss aristokrati, som påminner om rustik enkelhet, men med smak.

Bild
Bild

Det tredje exemplet visar ett nästan no-nonsense kök. Ärligt talat kan detta prov kallas misslyckat, det ser för intetsägande ut, om inte ett betydande "men": var uppmärksam på hur ljuset förändrar uppfattningen av rummet. En annan sak är att i grumligt väder är det inte längre så bekvämt här.

Bild
Bild

Om du gillar ljusgotik och i allmänhet är anhängare av osminkade klassiker, kanske du gillar ett badrum som det på bilden. Om du inte skrämmer dig med asketism kan detta visa sig vara ett verkligt fynd ur estetisk synvinkel.

Rekommenderad: