Rosa Färg I Interiören (81 Bilder): Vilka Färger Kombineras Nyanser Av "dammig Ros" Och Pulverformig Med? Kombination Av Soffa Och Väggar Med Olika Toner

Innehållsförteckning:

Video: Rosa Färg I Interiören (81 Bilder): Vilka Färger Kombineras Nyanser Av "dammig Ros" Och Pulverformig Med? Kombination Av Soffa Och Väggar Med Olika Toner

Video: Rosa Färg I Interiören (81 Bilder): Vilka Färger Kombineras Nyanser Av "dammig Ros" Och Pulverformig Med? Kombination Av Soffa Och Väggar Med Olika Toner
Video: #274 How To Make Different Shades Of Pink 2024, Mars
Rosa Färg I Interiören (81 Bilder): Vilka Färger Kombineras Nyanser Av "dammig Ros" Och Pulverformig Med? Kombination Av Soffa Och Väggar Med Olika Toner
Rosa Färg I Interiören (81 Bilder): Vilka Färger Kombineras Nyanser Av "dammig Ros" Och Pulverformig Med? Kombination Av Soffa Och Väggar Med Olika Toner
Anonim

Rosa är en mångfacetterad färg, presenterad i ett stort antal nyanser. De flesta av dessa färger är efterfrågade för inredning av olika lokaler. Nästan alla kan hitta den mest attraktiva nyansen av denna varma färg, men inte alla vet hur man korrekt och mest lönsamt använder denna ton i inredningen av sina lägenheter. För att resultatet ska bli riktigt trevligt är det nödvändigt att på förhand bekanta sig med färgens egenskaper, de mest föredragna inredningsstilarna för det, samt möjligheterna att använda i olika rum. Alla ovanstående nyanser kommer att diskuteras i detalj i denna artikel.

Bild
Bild

Grundläggande tillämpningsregler

Så att en sådan uttrycksfull färg inte ser påträngande ut i rummet och inte tröttnar en månad efter reparationen är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal regler, enligt vilka rosa nyanser används i interiören.

De flesta nyanser av rosa ska inte placeras i stora mängder i rummet, särskilt för ljus fuchsia eller yoghurtrosa. Även om du tror att den sista tonen kan ge ömhet till inredningen, kommer det i stora mängder inte att lägga till en så trevlig effekt

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför är det bäst att använda det i ett litet område eller att dekorera dem med dekorativa element.

För att förhindra att interiören får ett monotont utseende är det nödvändigt att på ett skickligt sätt kombinera den utvalda varma nyansen med neutrala eller andra toner som är i harmoni med rosa

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också vara försiktig med kontraster. Att blanda varma rosa med motsatta coola nyanser kan skapa en alltför påträngande och tung kontrast, särskilt om färgblandningen sker på en stor yta. Det är bättre att använda rosa som ett alternativ, presenterat i en ljus ton, liksom kontrasterande - mörka eller mättade, som fuchsia. Den senare kan användas i tillbehör och små delar

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk noga på belysning. Det finns toner av rosa som är mer lönsamma att belysa med varmt ljus, medan andra ser bättre ut i ett kallt spektrum. Om du inte tar hänsyn till denna nyans kommer den planerade färgen inte att se ut som du ursprungligen planerade

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på faktorn att ljusrosa eller pulverformiga nyanser visuellt utökar utrymmet, och möbler med en liknande färg kommer att verka mer dimensionella

Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör också komma ihåg att sådana varma nyanser kanske inte implementeras i alla stilar. Innan du inkluderar rosa i det valda konceptet, analysera alla dess funktioner och acceptansen för liknande toner i det

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika nyanser

Varje nyans i den rika rosa paletten har sin egen egenskap. Att veta vad som är skillnaden de mest populära tonerna måste du läsa deras beskrivningar.

Pulveraktig ton - en mycket känslig och diskret ljusrosa nyans, som också fick namnet "dammig ros". Denna färg ser faktiskt ut i ett matt format, den används för att täcka delar av väggar, möbler och används i textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum ska pulverets färg inte vara för mycket.

I glansiga inredningsdetaljer, till exempel möbeldelar, belysningshöljen, spegelramar, är det viktigt att använda en nyans " rosa guld ". Det är varmt och jämfört med de vanliga glansiga färgerna (som brons, koppar, guld eller silver) ser denna ton original ut och ger samtidigt en viss chic till atmosfären.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Accenttonen i inredningen är fuchsia . Det är en rik, nära till crimson nyans som används i små mängder. Ibland kan det ses i utformningen av stoppade möbler, och minimalistiska målningar, tillbehör och lampor kan också målas i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Te ros Är den perfekta tonen för dem som vill diversifiera den traditionella rosa paletten. Det ser ut som en blandning av blekrosa och beige, ser ganska varmt och inbjudande ut. Ofta gör de väggavtryck med bilden av motsvarande rosvariant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som namnet antyder "aska av en ros ", denna nyans är en lugn ton av rosa, som om den är något dammig. Annars kallas denna färg också för smutsig rosa. Precis som pulverform är den bäst förkroppsligad i matta texturer och används också ofta för att måla väggar, klädsel och textiltillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med andra färger

Genom att känna till de mest populära och aktuella nyanserna av rosa, bör du också vara uppmärksam på vilka andra toner den här färgen kombineras med och hur du bäst implementerar de mest framgångsrika kombinationerna i interiören. Som du vet kan en färgmix baseras antingen på en ensemble av liknande färger eller på kontrast. När det gäller en rosa palett kommer följande färgkombinationer att se mest organiska ut.

Kombinationen som har upprepade gånger testats inom inredning - smutsiga eller pulverformiga nyanser av rosa i kombination med ljusgrått . Vanligtvis fungerar den senare färgen som en bakgrundsfärg, och accenter skapas med hjälp av varm och känslig rosa. Men ibland finns det en nästan lika stor andel mellan nyanserna i inredningen. I kombination med askiga toner kommer föremål målade i färgen "roséguld" att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill göra rummet visuellt så rymligt som möjligt, är färger lämpliga för att avsluta det. ljusrosa och vita färger . Överkast och tillbehör av en ljus eller te-rosa nyans läggs till huvudvitan. Ibland kan en dörr till ett rum eller en del av en vägg målas i en varm färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra miljön i rummet varmare samtidigt som man behåller storleken på lägenheten, istället för vitt i en kombination till beige läggs till rosa . I kombination med färgen på en delikat ros kommer det att lägga romantik till inredningen i rummet, utan att göra det till ett "dockhus".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du dekorerar ett rum med en lila palett är det lämpligt att använda fuchsia … Bara några få möbler målade i en så ljus rosa nyans hjälper dig att "liva upp" stämningen och göra stämningen varmare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa stilar och rum är kombinationen acceptabel delikat rosa ton med gult . Den senare tenderar att vara djärv och späda ut resten av den fasthållna paletten. En möbel är vanligtvis målad i så gult, till exempel en soffa. Detta är tillräckligt för att göra rummet livligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan denna accentdel överlappa i färg med ett litet tillbehör.

Vid anslutning rosa med grönt när man inreder en inredning är det värt att komma ihåg att bland de olika nyanserna i båda dessa färger finns det mycket organiska kombinationer. Kaki och te ros kompletterar varandra mjukt, vilket ger rummet en mysighet. Mörk smaragd ser lämplig ut i kombination med pulverformiga i lika stora proportioner. Djupgrön kan kombineras med fuchsia, där den senare färgen tas i mindre mängder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på nyanser av brunt då kombineras nästan vilken som helst av dem med ljusrosa toner. Den harmoniska ensemblen syns både i textilier och i möbler som kombinerar rosa klädsel och naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En otroligt delikat och samtidigt ovanlig ensemble skapas genom att kombinera rosa och mynta … Huvudregeln här är den strikta övervägande av en färg, med den andra är utrymmet delvis fyllt. Till exempel, om väggarna är rosa, kan gardinerna vara myntade. Även när du målar väggarna i en av färgerna i en annan nyans kan en båge eller ett visst litet område av rummet dekoreras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att kombinera en nyans av en varm palett med blå eller blå , gör det sedan så noggrant som möjligt. Vanligtvis tas mjuka rosa toner för sådana ändamål. Det är också relevant att använda regeln att antingen de flesta inredningarna är gjorda i rosa eller i en kall ton. Och motsatsen, för att undvika obalans, används bara i några få delar av textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar i sådana rum kan också målas beige för att balansera motsatta färger med varandra.

Lämpliga inredningsstilar

Kom ihåg att det finns inredningskoncept där rosa nyanser ser bäst ut. De kan återspegla kärnan i specifika stilar och avslöja vissa detaljer i det mest gynnsamma ljuset. Kom ihåg följande inre riktningar, som ger dig möjlighet att experimentera med rosa nyanser.

Provence med sitt inneboende blommotryck klarar det sig sällan utan att använda blekrosa färger i dekoration av väggar och textilier. Pulver-, te- och yoghurttoner finns i tapeter, gardiner, kuddar. Oftast är de parade med mjölkigt, elfenben och ibland även mynta eller smutsigt blått.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lax eller rikrosa är perfekt för ett shabby chic -koncept . Den förutsätter ett stort antal olika tillbehör i rummet, mjuka linjer av textilier och eleganta möbler. Med hjälp av denna stil skapas flickaktiga lägenheter, där förutom rosa, vanligtvis också vita visas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I pompös barock du kan se persika-rosa toner kombinerade med guld. Varm färg kan införlivas i ljusa träklädsel, väggar eller draperier. Om mörka färger råder i ett sådant rum, med hjälp av fuchsia skapas en accent på klädsel och textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett modernt minimalistiskt koncept absolut vilken ton som helst i den rosa paletten kan användas. De målar väggar, enstaka möbler, mattor, vaser. Det viktigaste är frånvaron av utskrifter på dessa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika rum

Det är också värt att komma ihåg att användningen av rosa nyanser i inredningen ska motsvara rummets syfte. Därför har varje rum sina egna rekommendationer.

I vardagsrummet det är att föredra att använda dämpade toner i inte särskilt stora mängder. Detta beror på att inredningen i detta rum ska vara mysig, men mer neutral. En för ljus ton kanske inte tillfredsställer alla gäster och ger rummet en motbjudande atmosfär. Du kan införliva smutsiga rosa nyanser i dekorativa kuddar på soffan, mattan, hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På köket ljusa rosa kan vara lämpligt om matsalen är inredd i retrostil. Väggar kan målas rosa i samma förhållande som andra rika nyanser, till exempel grönt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum eftersom det är en ganska romantisk plats, tillåter det inkludering av varma färger i tapeter, gardiner, överkast. Om du föredrar gardiner kommer tjocka gardiner i smutsiga rosa toner att se bra ut med ljus tyll. Taket ska vara antingen vitt, eller, om du fortfarande vill lägga till rosa till det, ska det bara vara dess ljusaste nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som accent i sovrummet kan en fåtölj vara närvarande, vars klädsel är målad i en mer saftig rosa färg.

Framgångsrika exempel

Om du inte kan bestämma dig för konceptet eller vilken av nyanserna du ska använda för din lägenhet, kolla in de färdiga exemplen.

För att fräscha upp den ljusa interiören kan du inte bara använda gardiner med dämpade rosa toner, utan också komplettera inredningen med närvaron av färska blommor som är i harmoni med det övergripande färgschemat

Bild
Bild

Om köket och matplatsen är åtskilda av en bardisk, kan denna gräns ritas med rosa inte bara på ytan av väggarna utan också i utformningen av hyllorna

Bild
Bild

Närvaron av ljusa applikationer och fuchsia -målningar på de ljusgrå väggarna ger sovrummet ett harmoniskt utseende och en dynamisk atmosfär. Du kan också komplettera interiören med en matta som matchar målningarna

Rekommenderad: