Vit Färg I Interiören (108 Bilder): Möbler Och Tegelliknande Väggar I Vita Färger I Det Inre Av Rummet. Inredning Med Trä Och Sten

Innehållsförteckning:

Video: Vit Färg I Interiören (108 Bilder): Möbler Och Tegelliknande Väggar I Vita Färger I Det Inre Av Rummet. Inredning Med Trä Och Sten

Video: Vit Färg I Interiören (108 Bilder): Möbler Och Tegelliknande Väggar I Vita Färger I Det Inre Av Rummet. Inredning Med Trä Och Sten
Video: Top 100 brick wall decorating ideas for modern home interior design 2021 2024, Mars
Vit Färg I Interiören (108 Bilder): Möbler Och Tegelliknande Väggar I Vita Färger I Det Inre Av Rummet. Inredning Med Trä Och Sten
Vit Färg I Interiören (108 Bilder): Möbler Och Tegelliknande Väggar I Vita Färger I Det Inre Av Rummet. Inredning Med Trä Och Sten
Anonim

Psykologisk forskning visar att färg är av stor betydelse för en persons psyko-emotionella tillstånd. En viss nyans kan slappna av, lugna eller orsaka aggression, nedstämdhet, irritation. Därför, när du tänker på utformningen av ditt hem, måste du inte bara gå från modetrender och vackra bilder, utan också psykotypen för alla familjemedlemmar. Vitt är alltid i framkant inom mode, är universellt och har en gynnsam effekt på humöret . Det symboliserar perfektion och låter dig spela upp interiören på helt olika sätt. Detta är den bästa, renaste bakgrunden där du kan placera vilken komposition du vill. Nyanserna i det snövita sortimentet är en av de mest populära när det gäller design av lägenheter och privata hus.

Vitt smälter vackert med andra paletter för att visa föremål i deras mest gynnsamma ljus och för att ge rummet sofistikering och elegans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Fördelar och nackdelar

Trots all sin skönhet är den vita färgen utrustad inte bara med uppenbara fördelar, utan också med mycket betydande nackdelar som måste beaktas vid utformning av en design. Låt oss först markera fördelarna.

  • Mångsidighet . Du har säkert märkt att väggar i konstgallerier oftast har den ljusaste och mest neutrala nyansen. Han väljs för att visa de demonstrerade konstobjekten och installationerna så lönsamt som möjligt. Viten är trots allt den bästa möjliga bakgrunden. Du kan absolut inte begränsa flykten av din kreativa fantasi, välja interiörartiklar och inredning av vilken färg som helst.
  • Variabilitet . Ett annat plus med en ljusneutral bakgrund är att om du vill ha en förändring behöver du inte starta en renovering. Det räcker med att ändra accenter, ändra färgschema för ytterligare nyanser, och rummet kommer att glittra med helt andra färger, få ett annat humör.
  • Felfrihet . Självklart har också att skapa en snövit inredning sina egna regler, men risken för att göra misstag i färg är minimal, även om du inte anlitar en professionell designer. Valet av en snövit bakgrund som den huvudsakliga eliminerar praktiskt taget andelen felaktiga val av ytterligare nyanser.
  • Ökat utrymme . Detta är ett mycket viktigt plus för små utrymmen och rum med oviktigt naturligt ljus. Det är vithet som kan mätta utrymmet med luft, friskhet, visuellt expandera det och höja taket.
  • Varaktighet . Om du väljer vithet som en allmän design behöver du inte oroa dig för att färgen bleknar i solen och ändrar dess nyans, bleknar. Tvärtom, det fungerar som en fantastisk naturlig reflektor av solens strålar.
  • Expressivitet . Vitheten tillåter inte bara att betona färgen, utan också formen. Mot en sådan bakgrund kommer vackra, ovanliga föremål att se mest fördelaktiga ut, märkbart, effektivt, textur, skuggor och volym kommer att betonas. Bakgrunden kommer inte att uppmärksamma sig själv.
  • Snygg mångfald . Oavsett dina stilpreferenser är snövit lämplig där. Han är bra på lakoniska designlösningar: minimalism, skandinavisk stil och i ljusa, catchy marockanska, franska varianter. Naturligtvis kommer den klassiska interiören också att vara bra med attraktionen av dessa nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Men för att vara rättvis är det nödvändigt att nämna de brister som ägare av snövit lägenheter och hus står inför

  • Opraktiskhet . Detta är den största nackdelen med snövit. Tyvärr, för all sin skönhet och prakt, är färgen ganska lätt smutsig och kräver en speciell attityd och omsorg. Fläckar, damm, skräp är synliga på den, det betonar vissa brister mycket tydligt. Husdjursägare och småbarnsfamiljer bör vara särskilt försiktiga. Men om detta argument mot för 15 år sedan kunde ha varit avgörande idag, med tanke på de moderna städmöjligheterna, är det inte så kategoriskt. Det finns möbler och konstruktionsytor av denna kvalitet som är lätta att rengöra och inte drar till sig damm.
  • Känsla av sterilitet . För många väcker snövit väggar ihållande associationer till statliga lokaler, sjukhus och verkar obekväma. För att förhindra att ditt hem blir så här måste du tänka på valet av nyanser och undvika att skeva i det svala intervallet. Dessutom måste vitheten också begränsas som vilken annan färg som helst. Så att rummet inte verkar kallt måste du observera måttet och se till att späda vitheten med värmen av pulverformiga toner, elfenben, rätt texturer och texturer och vacker inredning.
  • Monotoni . Tråkigt, tråkigt, ointressant - så beskriver många interiören i snövit toner. Detta är delvis sant, den vita färgen i sig är ganska opersonlig. Därför är det så viktigt att återuppliva det, avsluta kompositionen, lägga till ovanliga möbler, ljusa färger, ursprungliga texturer. Denna typ av design liknar en ritning på ett tomt pappersark, naturligtvis, medan det är tomt, ser det tråkigt ut.
  • Övermättningsrisk . Detta är baksidan av monotonins medalj, eftersom vithet praktiskt taget inte ålägger val av färg och form några skyldigheter, börjar många överdriva det. Som ett resultat, istället för en ljus, ljus, fräsch design, visas ett täppt, rörigt, överbelastat rum med detaljer och färger.
  • Trötthet . En annan risk förknippad med mycket vitt framför ögonen. Du kan bara bli trött på honom, han kommer att skära dina ögon med sin skarpa vithet. Detta problem kan lösas - designers rekommenderar att förlita sig på falska vita nyanser: beige, elfenben, subtil grå, beige. Sådana neutrala kombinationer, med en liten tillsats av rent vitt, kommer att göra ett mer fördelaktigt intryck, kommer inte att trötta ögonen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kombineras det med?

Vitfärgerna är ganska varierade och passar bra med andra toner. Tack vare den här egenskapen gillar designers att ta det vita som det huvudsakliga och späda ut med nyanser av andra paletter. Vitheten kommer perfekt att framhäva inredningsartiklar och inredning i rött, blått och svart. Dessa 3 paletter anses vara favoriter i kombination med rent vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar ljusa lösningar, kombinera vithet med trendiga gula eller orange. En mer mystisk och graciös design erhålls från en kombination av vithet med lila, lila, lavendel. Om du vill skapa ett utrymme som är avkopplande, gå till en blandning av vithet och grönska. Den klassiska versionen är vithet med en brun nyans.

I vilket fall som helst, utgå främst från målen med din design, din personliga smak och sträva efter att kombinationen ska vara harmonisk och balanserad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den till synes monotoni har vitt många nyanser och sorter, från vilka det finns något att välja även för den mest kräsna personen. Paletten sträcker sig från isig temperatur till mycket varma nyanser. De mest populära nyanser inom inredning:

  • mjölk;
  • Elfenben;
  • pärlvitt vit;
  • snöblått;
  • antik;
  • pärla;
  • krita;
  • krämig;
  • alabaster;
  • rent vitt ordentligt;
  • askgrå;
  • pergament.
Bild
Bild

Beroende på vilken tilläggs- och accentfärg du vill välja för designen, väljs också basens nyans. Vitheten kommer perfekt att framhäva alla toner av kaffe, terrakotta och i allmänhet alla naturliga färger. Genom att variera antalet nyanser kan du skapa nästan vilken stilistisk inredning som helst baserad på vithet. De mest framgångsrika kombinationerna, när det gäller design:

kaffebruna och vita färger skapar den mest bekväma, klassiska kombinationen;

Bild
Bild
  • beige pasteller och pasteller i andra nyanser kommer att ge rummet ömhet, sofistikering, romantik och mjukhet;

Bild
Bild

om du gillar kontrast, välj svartvita variationer, samt kombinationer med blå och röda inredningsartiklar, de två sista nyanserna kommer att vara mycket lämpliga i modern design för en ung familj;

Bild
Bild
Bild
Bild

själens ungdomlighet kan betonas av kombinationer med gult, lila, grönt - det här är mycket intressanta lösningar;

Bild
Bild
Bild
Bild

om du vill skapa den mest aristokratiska och sofistikerade designen, vänd dig till tandem av vithet med grå, pärla, ljusblå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ge upp tanken på monokrom design, psykologer tror att det påverkar det emotionella tillståndet negativt, kan orsaka nedstämdhet, apati, irritabilitet. I sådana lägenheter kan du enkelt gå in i ett tillstånd av depression. Tänk också på temperaturen på de valda nyanserna, till exempel beige, grädde och mjölk passar perfekt in i sammansättningen av naturliga nyanser, naturliga tyger och material.

Efter att ha beslutat om temperaturregimen, överträd inte den - du bör inte kombinera svala och varma nyanser i utformningen av ett rum.

Bild
Bild

Lämpliga stilar

Vi har redan nämnt att vitt passar perfekt in i nästan vilken stillösning som helst. Det finns dock favoritstilar där vitheten inte spelar den sista, och ibland den första fiolen.

Skandinaviska

Vithet är en av de tre valar som skandinavisk stil står på. Du kan säkert måla väggar, golv, tak i denna nyans, köpa vita möbler, inredning med inslag av snövit prydnad och tryck.

Förutom vitt spelar bara svart och grått en sådan roll i sådana mönster. I alla fall är vitt oumbärligt i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Här kommer varma färger på toppen - antikt, mjölkigt, krämigt, grädde, beige. De framhäver perfekt trämöbler, dyra textilier av hög kvalitet, statusinredning. Här kanske den vita personen inte spelar rollen som den första fiolen, utan sjunger med den andra eller till och med den tredje rösten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Den industriella stilen, mycket populär de senaste åren, är otänkbar utan vitt, eftersom detta är en av tonerna som möjliggör grova ytor, till exempel blekta väggar, kalkbjälkar och så vidare. Coola färger används oftast här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Det är helt enkelt omöjligt att föreställa sig Provence utan blekt trä, en ljus bakgrund, på vilken mjuka, eleganta pasteller är bekvämt och fräscht. Provence och vitt är oskiljaktiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Denna lyxiga stil innebär komplexa färgkombinationer, mycket utstrålning, komplexa kombinationer, där vitt passar perfekt som en accent, men inte i sin rena form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Det är både strikt och slående design, rationellt och uttrycksfullt. Art Deco har mycket geometri, mörka element som kräver en ljus bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Denna stil kan inte existera a priori utan vithet. Eftersom dess huvudsakliga egenskaper är korthet, neutrala toner, enkla former, är vitt ofta baserat och något utspätt med andra toner och skalor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Denna stil är beroende av teknik, själva inredningen fungerar som en bakgrund som demonstration av tekniska innovationer. Det betyder att vitt kommer att vara mycket lämpligt här, det är den perfekta bakgrunden för allt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Popkonst

Detta är en mycket ljus stil som kräver kontrasterande detaljer, rött, svart, fängslande, vilket innebär att en vit bakgrund helt enkelt kommer att vara oersättlig här. Det är trots allt han som kan betona formernas uttrycksfullhet och balansera färgernas ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grunge

Slarvig grunge använder vithet till ett minimum, som accenter. Vit kudde eller filt, en lampa vid en fåtölj eller säng, textilier, gardiner. I små doser betonar vitt perfekt grungans gråa och kalla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i dekoration

När det gäller kombinationerna i finish, vitt ser bra ut med pasteller, trä och alla dess variationer av toner. Dessa färgmöjligheter kan säkert användas för att skapa en inredning i vilken stil som helst. Materialmässigt är vit marmor, blekt och målat trä, tapeter, textilier och vit inredning mycket relevant.

Om du väljer detta grundutbud måste du tänka på vad du exakt ska dekorera i den här färgen - väggar, tak, golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Detta är en mycket populär designlösning som används av både proffs och amatörer. Detta händer av följande skäl:

  • oavsett det valda efterbehandlingsmaterialet (tegel, sten, flytande eller vanlig tapet, vit gips) kommer sådana väggar att visuellt expandera rummet, göra det mer rymligt och lättare;
  • enkelheten i neutrala pasteller betonar idealiskt perfektion och kortfattadhet i former, texturer;
  • en bra bakgrund för ljusa, fängslande, uttrycksfulla detaljer, djup och volym av icke-standardiserade silhuetter;
  • den vita väggen uppmärksammar inte sig själv, distraherar inte från dyra möbler, antik inredning, naturligt trä och andra material;
  • rummets utformning enligt de klassiska kanonerna kräver en ljus ton i väggarna, även om de är tegel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers tror att väggar inredda i en vit palett alltid är relevanta, designen kommer inte att bli omodern på ett par år efter implementeringen.

Oftast används tapeter som material. De presenteras så brett att de låter dig välja nästan vilken nyans som helst, kombinera färger och skapa icke-triviala kompositioner. För att väggarna inte ska se nakna ut måste du använda andra paletter som dekoration. De kan användas som:

  • mönster och prydnader på en vit bakgrund;
  • skär, kombinationer av monokromatiska tapeter i olika färger;
  • färgen kan understrykas korrekt med hjälp av inredning och inredningsdetaljer på en ren svartvit bakgrund.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Om du vill skapa en snygg, anpassad design, betrakta vitt som golvbeläggning. Detta kommer att ge ytterligare utrymme expansion, vilket är viktigt för små och mörka rum. Det finns många nyanser och material. I vilket fall som helst, i ett sådant hus kommer du att känna dig bekväm och mysig, dessutom kommer ett sådant beslut definitivt att glädja dina gäster och göra ett outplånligt intryck på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det snövita golvet är ett mycket elegant designelement som har ett antal fördelar:

  • status utseende, känsla av dyr design;
  • ett bra sätt att markera vackra möbler, originella inredningsartiklar;
  • en mycket effektiv detalj som ger uttryck för varje design;
  • det är ganska lätt att ta hand om golvet i tid, eftersom smutsen är tydligt synlig.

Ljusa pastellgolv kan tillverkas i kakel, blekt trä och imitationer: laminat, linoleum, parkett. Hur som helst kommer en sådan yta att öka utrymmet och ge komfort åt rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Det snövita taket är en klassiker i alla interiörer. Dessutom gör detta färgschema visuellt rummet högre, ljusare, mer omfattande. Taket är placerat ovanför huvudet och i färg, det kan trycka, negativt påverka det känslomässiga tillståndet, minska utrymmet och distrahera uppmärksamheten från designen. Takets neutrala utseende har bara fördelar, en vacker ljuskrona syns lyxigt på den, den trycker inte psykologiskt.

I modern design kan taket inte bara vara matt, utan också glansigt, ha en mängd olika former och inredning: balkar, avsatser, övergångar, stuckatur. Allt beror på den valda stilen och din smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt som accent

Ett annat sätt att använda vitt i utformningen av en lägenhet eller hus är som en accentfärg. Det kan vara möbler, inredningsartiklar, inredning, textilier. Trots att de är smutsiga är vita möbler väldigt populära, särskilt eftersom moderna material gör att du inte behöver oroa dig för högkvalitativ och enkel rengöring. Vita accenter i ett rum kan:

  • ge förfining, nåd, betona form och färg;
  • visuellt öka utrymmet och volymen i vardagsrummet, korridoren, sovrummet eller köket;
  • lägga till mys, en känsla av komfort i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätta möbler är perfekta för alla rum, de passar perfekt:

  • in i sovrummet och gör det mer lugnt, stämningen i det lugnar;
  • in i vardagsrummet, vilket ger det en känsla av enkel lyx och elegans;
  • in i köket och öka det visuellt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom möbler spelar textilier en mycket viktig roll i design, särskilt gardiner. Det är de som kan slutföra vilken komposition som helst och göra rummet välskött och mysigt. Vita gardiner kan:

  • lägg till ljus i rummet;
  • visuellt "dra" rummet upp;
  • lägg till svala anteckningar på en varm dag, reflektera solens strålar;
  • göra rummet mer elegant och intressant.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designexempel

Vardagsrum

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hall

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barns

Rekommenderad: