Orange Färg I Interiören (81 Bilder): Vilka Färger Matchar Den? Orange Väggar Och Soffor, Orangefärgade Möbler

Innehållsförteckning:

Video: Orange Färg I Interiören (81 Bilder): Vilka Färger Matchar Den? Orange Väggar Och Soffor, Orangefärgade Möbler

Video: Orange Färg I Interiören (81 Bilder): Vilka Färger Matchar Den? Orange Väggar Och Soffor, Orangefärgade Möbler
Video: Soffor i många olika stilar & färger. 2024, Mars
Orange Färg I Interiören (81 Bilder): Vilka Färger Matchar Den? Orange Väggar Och Soffor, Orangefärgade Möbler
Orange Färg I Interiören (81 Bilder): Vilka Färger Matchar Den? Orange Väggar Och Soffor, Orangefärgade Möbler
Anonim

Orange färg anses med rätta vara en av de ljusaste, och sådan dess uttrycksfullhet och catchyhet skrämde designers och vanliga människor som tänkte på inredning länge. Nu har tiderna förändrats, och idag bör du inte begränsa dig själv när du väljer en palett, och en ovanlig apelsin kan vara en utmärkt lösning som kommer att betona din individualitet i utformningen av en lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Påverkan på en person

I allmänhet är orange en blandning av rött och gult. En av dem antar maximal aktivitet och energi, framkallar handling, medan den andra uppfattas som någon form av abstrakt värme, positivt. Som ett resultat visade det sig vara en av de mest positiva varma tonerna, som definitivt kommer att passa alla som är benägna till sällskapligt och känslomässigt beteende och kan skapa. I synnerhet är orange inkluderat i listan över favoritfärger för den absoluta majoriteten av barn.

Orange har visat sig stimulera både hjärnan och matsmältningssystemet . I en uppmätt mängd kan apelsin pigga upp fantastiskt, men du måste se till att det inte blir för mycket av det, eftersom psyket snabbt tröttnar av överdriven ljusstyrka och entusiasmen ersätts av apati. Dessutom, som punkt accenter, är en sådan nyans mycket nödvändig på kontoret eller i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns något orange i rummet, så kommer det troligen att vara huvud accent på det - ett sådant tillbehör kan inte förbises. Samtidigt är apelsinen så varm att det inte rekommenderas att använda den i varma och täppta rum - det kommer bara att förvärra känslorna . I detta fall bör mörka nyanser av färg väljas för att visuellt minska stora rum, och vice versa, i små rum är endast ljusa färger lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Orange är ovanligt att bland dess många toner finns det inte en som är ens avlägset kall - hela färgschemat hålls strikt i en varm palett. Detta hände av en anledning, eftersom många läckra sydliga frukter som kräver värme och sol för mognad har apelsin nyanser uppkallade efter dem: dessa är aprikoser och apelsin och pumpa och persika . Du kan också lägga till honung till alla dessa delikatesser.

Samtidigt, i ett rum, kan överdriven ljusstyrka olämpligt pressa, så relativt blygsamma och dämpade toner som terrakotta, brons, lax eller ockra väljs vanligtvis för inredning.

Visst, om du använder apelsin i en rimlig dos kan du fokusera på maximalt uttryck - i det här fallet kommer klassisk apelsin, korall eller bärnstensfärg till räddning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationer med andra färger

Orange passar bra med de flesta av de välkända färgerna, men det är vanligtvis inte kombinerat med andra ljusa toner - för en inredning kommer det att vara ett för kraftfullt känslomässigt budskap. Kanske är pastellen bäst lämpad för apelsin och dess nyanser - den vita och orange designen ser ganska lugn ut, men samtidigt jublar den lite . I samma analogi ser en grå-orange kombination bra ut, liksom en kombination av orange med beige.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För dem för vilka ovanstående alternativ inte ger en tillräcklig mängd färger finns det en kombination av orange och gult.

Det är fortfarande samma mycket varma design, bara med en minskad mängd aggression - som sommaren i barndomen . Alternativt kan du kombinera varma färger med kalla färger - till exempel påminner orange mot en bakgrund av accentuerat blått om semester och hav, vilket ibland är mycket lämpligt i vårt klimat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de riktigt ljusa kombinationerna är de mycket amatörer. Till exempel i naturen kombineras orange och ljusgrönt ganska ofta, men att tänka på deras kombination hela tiden, även om det är inomhus, är svårt att uppfatta. Kom ihåg att apelsin i sig är en accent, så det behöver en lugn bakgrund snarare än sällskapet med en annan alltför ljus ton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan i olika lokaler

Varje rum i en lägenhet har förmodligen ett speciellt syfte och bör skapa en lämplig stämning, därför skulle det vara naivt att anta att alla bostäder är klara enligt den allmänna principen. Detta är fallet med apelsin - någonstans är det mer lämpligt och någonstans mindre . Det är definitivt inte värt att ge upp det, speciellt om du verkligen vill, du behöver bara tydligt förstå var och hur mycket det behövs så att det inte ser malplacerat ut.

Kök

Detta rum anses vara ett av de bästa för att använda apelsin i interiören, eftersom det finns få platser som är mindre lämpliga för maximal vila och avkoppling. Åtminstone här äter du bara. En god aptit stimuleras av denna färg, och orange nyanser ökar också sällskapligheten.

För köket skulle orange och vitt vara en bra kombination.

Samtidigt, nyligen, visas orange ofta även på förkläden - "läckra" tryck med bilden av frukter blir mer och mer populära. Ett liknande tema är mycket vanligt vid tillverkning av tapeter, som kan användas för att klistra över väggen vid matbordet . Slutligen, idag kan du till och med köpa ett orange kylskåp, och i kombination med andra möbler av samma färg kommer det att skapa en unik känsla av designens integritet och inredningens omtänksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

I sängkammaren är det mycket viktigt att inte överdriva det med ljusstyrka, eftersom sådana färger vanligtvis stimulerar aktivitet, medan i sovrummet ska allt främja avslappning och inte distrahera från det. Av denna anledning är de nyanser där aggression inte spåras alls lämpligaste här - det är först och främst lax, aprikos och persika.

De beskrivna färgalternativen ser bra ut om det är textilier, särskilt eftersom det alltid finns mycket av det i sovrummet. Här förblir valet för en sådan nyans antingen sängen själv, som kan täckas med ett överkast med lämplig ton eller gardiner . Samtidigt kan det inte sägas att riktigt ljusa orange alternativ är helt förbjudna, men om det finns sådana tillbehör bör de vara relativt små accenter, tydligt synliga, men i allmänhet inte distraherande från sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

I vardagsrummet används orange toner som en ljus accent, som är utformad för att aktivera intresse för kommunikation, eftersom det är här du tar emot gäster, och du samlas också här med din familj. I genomsnitt kan det vara ganska mycket apelsin här, men hela rummet ges inte till honom - snarare är det en tydligt synlig bonus. Som exempel nämns ofta en kombination av en orange skinnsoffa, som står precis framför ett fönster, gardinerat med samma gardiner.

Om du i övriga rum fortfarande kan göra inredning i strikt överensstämmelse med populära stilar, är vardagsrummet ett visitkort för hela din lägenhet, därför är det vanligt att behålla det i en viss riktning.

Om du tycker att det definitivt borde finnas en plats för apelsin i ditt vardagsrum, var uppmärksam på etniska stilar, minimalism och country, medan för klassikerna är sådana ljusa nyanser sannolikt främmande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

I det här rummet beror graden av lämplighet av apelsin på hur du uppfattar vattenprocedurer. Om det här är ett bra sätt för dig att koppla av och varva ner efter hårt arbete, kommer överflödet av aktiv apelsin att vara på sin plats - det kommer igen att ge dig en kamphumör, därför bör den användas försiktigt och endast i dämpade versioner. Situationen ser i grunden motsatt ut, om du är van vid att muntra upp på morgonen med en uppfriskande dusch - då kommer den klassiska apelsinen i hög grad att bidra till uppnåendet av huvudmålet.

Ett extra plus av apelsin i badrumsinteriören är att alla dess nyanser är varma - att klä av sig och dyka i vattnet är fortfarande lättare när det inte råder någon tvekan om värmen i den allmänna atmosfären runt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hall

I de flesta lägenheter uppfattas detta rum enbart som ett extra, men det är här som orange nyanser kan vara mycket lämpliga. För de flesta är hemkomsten en välkommen händelse, men det är entrén som träffar ägaren först, och det är på hennes axlar att skapa ankomststämning. Eftersom apelsin är en av nyanserna som ger dig ett positivt humör, kan dess användning här återigen påminna dig om att eftersom du redan är hemma kommer allt att bli bra.

Samtidigt är det oacceptabelt att det är entrén som lämnar det mest levande intrycket i hela lägenheten, för varken ägarna eller gästerna ska stanna här länge.

Av denna anledning väljs fasthållna nyanser - till exempel skulle något som oker vara den bästa lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnrum

Vi nämnde ovan att de flesta barn älskar apelsin, så det verkar nästan alltid lämpligt att använda det i en plantskola. Även golv eller tak kan målas i denna färg, för att inte tala om väggar, möbler eller tillbehör. Det bör komma ihåg att under de första åren av livet behöver barnet inte överdriven ljusstyrka, annars kan du helt enkelt inte låta honom somna, och någonstans från tonåren vägrar barn vanligtvis att uppfatta överdriven ljusstyrka som ett tecken på "barndom".

Således är det möjligt att fokusera på ljusorange i interiören i ett barns rum från cirka 3 till 12 år, men även här måste vissa funktioner beaktas . Till exempel kommer betonad ljusstyrka att hjälpa till att skaka en för lugn bebis som inte visar ordentligt intresse för omvärlden, men vissa barn är redan för aktiva, och för dem kommer sådan stimulering definitivt att vara överflödig. Samtidigt är det viktigt att göra det tydligt för barnet att olika platser och olika tider är avsedda för studier och rekreation, därför är det lämpligt att fokusera på apelsin bara i lekrummet i förskolan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken inredningsstil är den lämplig för?

Orange har inte använts i stor utsträckning i professionell design på länge, eftersom det inte passar in i de flesta klassiska stilar, såvida vi inte pratar om några toner nära träiga. Klassiker har ett sug efter allt strikt, även vanligtvis ljusa färger verkar vanligtvis mindre uttrycksfulla.

Etnicitet är till exempel en annan sak. Folkstilar i olika länder är vana vid att använda alla tillgängliga medel och material, dessutom kan resultatet vara visuellt för tråkigt, därför var det ofta färgen i ljusa färger som gjorde det möjligt att undvika olämplig gråhet i allt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En liknande logik utnyttjas av modern minimalism - avvisandet av "onödiga" detaljer i form av samma textur framkallar ibland melankoli, eftersom ögat inte har något att fånga, så att en ljus accent blir höjdpunkten i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

För countrymusik är orange nyanser i allmänhet nästan nyckeln, utan dem är det helt enkelt inte möjligt att motstå ett rum i lämplig stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga exempel

Det första exemplet visar hur soligt och glatt ett vardagsrum kan vara om du använder den klassiska vita och orange kombinationen i det. I kombination med stark naturlig belysning kommer accenter på orange soffor helt enkelt inte att tillåta hushåll att bli ledsna - interiören i sig hjälper till att höja stämningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill att en droppe värme och sommar ska tränga in i sovrummet kan du lägga till apelsin där också, men försiktigt. I det här fallet läggs huvudvikten på väggen vid huvudet - innan du lägger dig är det inte riktigt synligt, men i allmänhet "isolerar" det rummet. Dessutom ekar denna design kuddar och textilier för att skapa ett sammanhållet utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med köket som exempel ser vi ett exempel på sann originalitet. Designern var inte rädd för att vända sig till en ganska vågad kombination av orange och svart, men överflödet av naturligt ljus borde skingra det lite dystra intrycket av ett sådant val. Som vi kan se lämnades alla sidodelar av möblerna orange, inklusive bardisken, vilket återigen betonar det unika i kundens smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet kommer ingenting att störa sofistikerad avkoppling om apelsinen väljs i mjuka färger. Till exempel är detta djupa honungsfärgade genomskinliga badkar förknippat med värme, men stimulerar inte aktivitet, men låter dig koppla av.

Rekommenderad: