Lila Färg I Interiören (29 Bilder): Vad är Kombinationen Av Lila Väggar Och Tak I Rummet? Kombination Med Lila Och Bruna, Blå Och Plommontoner

Innehållsförteckning:

Video: Lila Färg I Interiören (29 Bilder): Vad är Kombinationen Av Lila Väggar Och Tak I Rummet? Kombination Med Lila Och Bruna, Blå Och Plommontoner

Video: Lila Färg I Interiören (29 Bilder): Vad är Kombinationen Av Lila Väggar Och Tak I Rummet? Kombination Med Lila Och Bruna, Blå Och Plommontoner
Video: Wall colour combination |Best Colour Combination for Living Room and Bedroom Wall colour interior 2024, April
Lila Färg I Interiören (29 Bilder): Vad är Kombinationen Av Lila Väggar Och Tak I Rummet? Kombination Med Lila Och Bruna, Blå Och Plommontoner
Lila Färg I Interiören (29 Bilder): Vad är Kombinationen Av Lila Väggar Och Tak I Rummet? Kombination Med Lila Och Bruna, Blå Och Plommontoner
Anonim

Lila är en knepig färg att använda. Han lämnar inte någon likgiltig och delar upp människor i 2 kategorier: vissa älskar honom, medan andra inte gillar honom, de försöker att inte söka alls. Många är försiktiga med denna nyans, eftersom de inte vet hur man bäst använder den i inredning, medan andra är rädda för dess dysterhet. Men denna färg representeras av en mängd olika nyanser. Om du använder dem korrekt kan du lägga till stil, elegans och elegans i det inre av rummet.

Påverkan på en person

En persons inställning till olika färger säger mer om honom än han kan föreställa sig. Färgterapeuter och psykologer kan berätta mycket om en person och veta vilka färger han föredrar. Lila är inget undantag från regeln. Färgterapeuter hävdar att motståndare till denna färg är ganska dolda och slutna i sig själva. Men älskare av lila toner kännetecknas av inre styrka och självkontroll . En lila nyans erhålls genom att blanda två motsatta färger - kallt och varmt, blått och rött. Det är denna ovanliga kombination som är avgörande i denna färg.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att vara försiktig när du använder lila nyanser för att inte överdriva det, eftersom många av dessa toner har en deprimerande effekt på en person.

Färgen lila gillar människor som kännetecknas av inkonsekvens, men en person försöker uppnå sinnesro. Denna färg har en positiv effekt på mänsklig utveckling och hjälper till att släppa loss kreativitet, väcker intuition och fantasi. Lila nyanser väljs av kreativa individer som kännetecknas av känslighet och sentimentalitet. I det inre av alla rum, där sådana nyanser framgångsrikt används, kan du perfekt slappna av, lugna ner och muntra upp . Idag använder många designers lila nyanser för att förkroppsliga sofistikerade och snygga interiörer i olika stilar.

Skuggalternativ

Lila ger ett brett utbud av nyanser, bland vilka bör markeras följande tre grupper:

kall - ametyst, lila, blåregn kännetecknas av närvaron av en blå underton;

Bild
Bild

värma - aubergine, orkidé, lila har en röd subton

Bild
Bild

neutral - lila och ultraviolett.

Bild
Bild

Nyanser av lila kan vara antingen ljusa eller mörka. Vanligtvis beror valet av en viss ton i stor utsträckning på interiörets stilriktning, det kan vara:

Viktoriansk stil

fusion

modern

futurism

art déco

högteknologisk

popkonst

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förkroppsligar den klassiska inredningen bör du vara uppmärksam på rika, djupa nyanser.

Dessa inkluderar indigo, orkidé, plommon, mörk lila, aubergine, mörk lila och andra. Men för att betona skönheten i en modern stil hjälper ljusa och saftiga toner av lila - det här är violett, aubergine, fuchsia och ljust lila.

Stilar som minimalism, skandinaviska är baserade på enkelhet, därför kräver de användning av pastellfärger, som kännetecknas av ömhet . Det kan vara blekt lila, lavendel, ametyst och andra nyanser. För att förmedla kontrasten i stilen för fusion och högteknologi är det värt att använda ljuslila och snövit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med andra färger

Lila, liksom dess olika toner, kan kombineras med många färger uppträdanden, även om det är värt att veta om några förbud.

Vitt blandas vackert med mörklila . En sådan ensemble kommer att se bra ut i olika rum. Kombinationen av dessa toner låter dig förmedla lyx och elegans, för att lägga till nya färger i interiören. Vit färg ger designen lugn och avkoppling.

Bild
Bild

Kombinationen med grönt symboliserar den naturliga principen . För nyanser som violett passar fuchsia en känslig ljusgrön ton. Violet passar bra med malakit-, oliv- och myntfärger, även om många väljer äppelgrönt.

Bild
Bild

Kan betraktas som ett alternativ gult mer exakt, flera av dess nyanser - ljusorange, gyllene, kopparpatina eller en nyans av äggula.

Bild
Bild

Röda, magenta, korall och crimson färger bra med lila toner. De kan användas som ljusa accenter eller dämpade bakgrunder.

Bild
Bild

Brun med lila Är ett ganska djärvt val. En rik chokladskugga med olika lila alternativ ser väldigt "välsmakande" ut. Så att den bruna färgen inte gör rummet mörkt är det värt att överväga bra belysning. Vanligtvis används bruna toner i möbler.

Bild
Bild

Rosa toner kan också kombineras med lila färger. En sådan ensemble är idealisk för att dekorera ett barnrum. Den rosa färgen ger designen diskrethet och originalitet, mysighet och komfort.

Bild
Bild

MED grädde och sandnyanser ser vackra ut i lila toner . De dämpar lätt ljusstyrkan i de lila tonerna och skapar fantastiska kontrastlösningar för att dekorera olika rum.

Bild
Bild

Blå, som orange , kan också kombineras med lila. Samtidigt är det värt att hålla sig till en balans så att designen ser mjuk och skonsam ut. Bländande lila toner döljer perfekt mjukheten i blått.

Bild
Bild

Tänk på de färger som du inte bör kombinera lila toner med, nämligen:

  • blå - gör inredningen deprimerande;
  • Röd - om du inte håller dig till proportionerna kommer interiören att se för dramatisk ut, vilket kommer att leda till obehag;
  • grå - du bör vara försiktig så att du inte går över den fina linjen, efter vilken interiören kommer att bli försumlig;
  • svart - en sådan tandem används ofta för att förkroppsliga den gotiska stilen, men du bör vara mycket försiktig när du väljer tillbehör.

Använd i olika rum

Olika nyanser av lila kan användas för att dekorera alla rum. Det är värt att titta närmare på de möjliga färgkombinationerna för att skapa snygga, spektakulära och originella interiörer.

Kök

För kök och matsalar väljs inte ofta violetta färger eftersom de anses vara "oappetitliga". Men det finns också undantag från regeln - det här är aubergine och plommon. Det är dessa toner som gör att du kan skapa rätt kombinationer .… Delikata lila fasader ger fräschör och ömhet till inredningen.

Ett ljust kök kommer att vara en utsökt dekoration mot bakgrunden av vägg- och golvbeläggningar i känsliga färger.

Bild
Bild

Vardagsrum

Vardagsrummet är telefonkortet för varje hus eller lägenhet, så det borde vara perfekt. Vardagsrummet anger tonen, det är i det släktingar och vänner samlas. Lugna toner kan användas för att dekorera detta rum, även om du inte ska ge upp ljusa färger. Lila nyanser bör användas vid val av soffa, höga vaser, mysiga kuddar och lyxiga belysningsarmaturer . För väggar och golv bör du använda gyllene och silverfärger, till exempel kan du använda tapeter dekorerade med gyllene ornament. För att förkroppsligar lyx och elegans i vardagsrummets inre är det värt att använda ett lila tak.

Bild
Bild

Sovrum

Denna färg låter dig koppla av och varva ner, varför dess nyanser ofta används när du inreder ett sovrum. Det bör spädas med andra färger för att undvika överdriven mörkning av rummet. Ett sovrum med vind ska vara dekorerat med ljus tyll för att ge maximal mängd naturligt ljus .… Om du använder paletten korrekt kommer lila toner att göra det möjligt att omsätta en romantisk, sentimental och bekväm atmosfär till verkligheten.

Att använda lila, lavendel eller lila nyanser är perfekt för kreativa människor som letar efter inspiration för att skapa nya skapelser.

Du kan dekorera interiören med en lila ljuskrona, lavendelklädda möbler . Kombinationer av nyanser av ädelstenar ser väldigt vackra ut. De ger inredningen adel. Lavendelfärg kommer att ge en sentimental stämning till sovrumets atmosfär.

Bild
Bild

Barn

Lila toner bidrar till barnets utveckling, hans kreativa förmågor, därför används sådana nyanser ofta för att dekorera ett barns rum. De kombineras ofta med en grön eller rosa nyans, medan de utgår från barnets kön, eftersom det är känt att tjejer älskar rosa, och pojkar är inte emot grönt. Tonåringar älskar rika nyanser som är diskreta, men det är bättre att vägra söta toner direkt . För att dekorera barnkammaren till en tonårspojke bör du också använda "maskulina" toner. För ett tjejs barnrum är en tandem med en orange eller silverfärg lämplig. I den här färgen kan du använda gardiner eller gardiner, vissa element i ett mjukt hörn, sängkläder eller inredningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Lila nyanser ser bra ut i en klassisk stil. Silverfärgade toner och glansiga tak ger lyx och överflöd till inredningen. Det ljuslila mjuka hörnet, dekorerat med svarta ornament, ser elegant och sofistikerat ut. Lavendelgardiner ger toner av mjukhet och ömhet till atmosfären.

Bild
Bild

Sovrummet i modern stil ser oöverträffat ut på grund av att lila och beige nyanser harmoniskt växlar i väggarnas dekoration. Ljusa golv och tak ger sovrummet friskhet och mjukhet . Ljusa lila väggar spelar rollen som ljusa accenter i inredningen.

Bild
Bild

Om du gillar modernt eller skandinaviskt kök, bör du vara uppmärksam på nyanser av aubergine.

Den grå bänkskivan, det ljusa golvet och arbetsytan ser bra ut med köksuppsättningens djuplila fronter.

Glansiga fasader ger färg djup.

Rekommenderad: