Inglasning Av Balkonger I Chrusjtjov (28 Bilder): Med Tak Och Tak, Typer Av Varmglas

Innehållsförteckning:

Video: Inglasning Av Balkonger I Chrusjtjov (28 Bilder): Med Tak Och Tak, Typer Av Varmglas

Video: Inglasning Av Balkonger I Chrusjtjov (28 Bilder): Med Tak Och Tak, Typer Av Varmglas
Video: Lumon floor-to-roof balcony glazing 2024, April
Inglasning Av Balkonger I Chrusjtjov (28 Bilder): Med Tak Och Tak, Typer Av Varmglas
Inglasning Av Balkonger I Chrusjtjov (28 Bilder): Med Tak Och Tak, Typer Av Varmglas
Anonim

Chrusjtjov är lägenheter med ett litet område. På grund av sin storlek anses de inte vara de mest bekväma, därför strävar ägare till sådana bostäder för att öka kvadratmeterna på något sätt. För att uppnå detta mål används ofta balkongblock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att utöka utrymmet med balkonger är en mycket populär lösning som många boende i små lägenheter vänder sig till. Men först måste balkongen vara inglasad.

Glasrutor av hög kvalitet kan göra rummet mer mysigt och bekvämt. Det skyddar balkongblocket från extrema temperaturer, nederbörd och andra negativa miljöfaktorer. Rummet kommer att bli mer funktionellt: på den inglasade balkongen kan du lagra grönsaker, konserver och annat som inte hade plats i lägenheten.

Om vi pratar om varmt glas, så är det på en sådan balkong fullt möjligt att utrusta ett fullvärdigt vardagsrum för vila, arbete eller läsning av böcker. Men under förhållandena i Chrusjtjov är en sådan finish inte alltid möjlig, eftersom den har stor vikt.

Bild
Bild

För balkongblock i sådana hus är det värt att välja sådana fönsterkonstruktioner som inte blir för tunga, eftersom den extra belastningen på betonggolvet kan leda till allvarliga obehagliga konsekvenser. Ofta var husens fasader täckta med sprickor på grund av den kraftiga varma och plastrutor. Det sorgligaste slutet kan vara kollaps av de installerade strukturerna.

Men tro inte att det är svårt att hitta lämpliga fönsterdesigner för sådana balkonger. För Chrusjtjov är inte bara kalla aluminiumramar med ettskiktsglas lämpliga, utan också vackra och miljövänliga modeller av trä i olika nyanser . Det är också möjligt att installera dyra varma glasrutor, men bara om husets och golvens tekniska tillstånd tillåter det.

Före den direkta installationen av fönster måste du kontakta en specialist som kommer att bedöma betonggolvets skick och utföra alla nödvändiga arbeten för att stärka det.

Det är inte värt att installera inglasning på sådana balkonger med egna händer. Som regel är betongkonstruktioner i Chrusjtjov gamla och sköra, så du bör arbeta med dem mycket noggrant och noggrant. Det är bättre att överlåta detta företag till proffs.

Bild
Bild

Varianter

Det finns flera alternativ för balkongglas i Chrusjtjov. Alla mönster har sina egna fördelar och nackdelar som du bör vara medveten om om du planerar att installera nya fönster på din balkong.

För Chrusjtjov är kallglasering idealisk. Det är billigt och enkelt att installera. Tack vare honom kommer insidan av balkongen att vara perfekt skyddad mot genomträngning av drag, fukt och fukt.

Kallglas är lätt. Som regel innehåller sådana strukturer aluminiumramar - inte bara mycket lätta, utan också starka, hållbara och slitstarka.

Aluminiumramar finns i en mängd olika färger. Du kan välja det perfekta alternativet som harmoniskt passar in i lägenhetens övergripande ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men sådana fönster har sina nackdelar. En balkong utrustad med sådana element kommer att vara kall. När du försöker öppna skärmen på vintern kan en obehaglig överraskning vänta på dig: aluminiumprofiler fryser ofta och täcks av en isskorpa.

Även kraftfulla värmare och isolering av golv, väggar och tak skyddar inte ett sådant rum från kylan. Temperaturen inuti kommer inte att skilja sig mycket från utsidan. Men kallglaserade balkonger är perfekta för att umgås på deras territorium på sommaren. Det blir svalt och fräscht inuti.

Sådana fönsterkonstruktioner kan inte skryta med bra ljudisolering. Bullret från gården och vindens yl kommer tydligt att höras i lägenheten. Detta problem kan delvis lösas genom att installera en högkvalitativ plastdörr som leder till balkongen.

Du kan skapa ett gynnsamt mikroklimat på balkongen med hjälp av varmt glas. Detta alternativ är dyrare än det kalla, men det har också många positiva egenskaper.

Varmglasning av hög kvalitet gör att du kan använda balkongrummet året runt, eftersom det är hermetiskt förseglat och har utmärkt ljud- och värmeisolering och gör att du kan omvandla ett lågfunktionellt område till ett bostadsområde och användbart.

Bild
Bild

Med dessa mönster kan du säkert organisera ett litet kontor, en vinterträdgård eller ett rekreationsområde med en stoppad fåtölj på balkongen. Men det är värt att överväga det faktum att det inte rekommenderas att utsätta strukturen för onödiga belastningar, så du bör inte ta ut en stor mängd möbler där.

Sådan inglasning har stor vikt, därför bör sådana strukturer väljas i vilka lättare material finns.

På sommaren kan det vara väldigt varmt och täppt på balkongerna med varmt glas. Många köpare tillskriver denna nyans till nackdelarna med fönsterdesign.

Bild
Bild

Om lokalerna ligger på de högsta våningarna måste de vara utrustade med tak . En sådan detalj kommer att kräva extra kostnader och installationsarbete. Vi får inte glömma att installationen av ett sådant visir måste samordnas i relevanta organisationer.

Bild
Bild

Balkongglas kan ha olika utföranden. Låt oss överväga de mest populära och attraktiva alternativen:

  1. Om du vill släppa in mer ljus i din bostad, bör du vända dig till det ramlösa alternativet . Sådana system ser väldigt lätta och luftiga ut. Dörrarna öppnas och stängs med plastrullar. Tänk inte att sådana system är sköra. För ramlösa konstruktioner används mycket starkt härdat glas. För Chrusjtjov kan de bara plockas upp i en kall version, annars blir balkongtaket kraftigt överbelastat.
  2. Panoramafönster utmärks av utmärkt ljusgenomsläpplighet . Dessa mönster ser väldigt originella och attraktiva ut. Sådan inglasning kommer att kosta mer än andra alternativ. Många lägenhetsägare utformar sina balkonger så att de sedan kan sälja sitt bostadsutrymme för ett högre pris. Installation av sådana system är mer tidskrävande och mödosamt. Du bör inte försöka självständigt installera panoramastrukturer i Chrusjtjov. Överlåt detta arbete åt proffs.
  3. Balkongen i Chrusjtjov kan inglasas med en förlängning . Detta alternativ ökar rummets yta. Som ett resultat kommer du att få en stor fönsterbräda som sträcker sig bortom betongplattan. Visuellt kommer utrymmet att se mer rymligt ut.
  4. Trevligt franskt glas är också lämpligt för Chrusjtjov . Detta alternativ innebär att det finns glasögon från golvet till själva taket. Sådana mönster är lätta och ger utmärkt sikt. Det rekommenderas inte att installera sådana fönstersystem om balkongen vetter mot söder. Under sådana förhållanden kommer rummet att bli ett riktigt växthus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönstertyper

Balkongglaset kan ha olika ramalternativ. Dessa delar är tillverkade av starka och hållbara material.

Plastkopior är de vanligaste. De har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper. Plaststrukturer är billiga och ser väldigt snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast kräver inget särskilt och regelbundet underhåll. Det är mycket enkelt att rengöra ytan från damm och smuts. Du behöver inte köpa speciella formuleringar för detta. Det är fullt möjligt att göra med enkla tvättmedel.

Plastramar är inte rädda för temperaturförändringar och hårda väderförhållanden. Detta förklarar deras hållbarhet och slitstyrka.

Varmglasning i denna design blir dock för tungt och det här alternativet fungerar inte för Chrusjtjov.

Aluminiumramar i balkongglas skiljer sig genom sin styrka och hållbarhet. Sådana detaljer finns oftast i kallglas. De är lätta och attraktiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna med sådana strukturer kan man notera deras känslighet för frysning vid låga temperaturer och dålig täthet.

Med aluminiumprofiler kommer drag och kall luft att tränga in i rummet.

Trästrukturer kan skryta med oöverträffat utseende. De ser harmoniska ut på små balkonger, har goda värmeisoleringsegenskaper, men kräver särskild behandling. Trädet måste behandlas då och då med speciella skyddande medel som kommer att förlänga materialets livslängd och låta det behålla ett attraktivt utseende under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men även regelbundet underhåll kommer inte att rädda träramar från att torka ut och spricka. Det blir omöjligt att bli av med sådana defekter och utåt blir trädet mindre attraktivt.

Urvalstips

För att designa ett balkongblock i Chrusjtjov rekommenderas att man vänder sig till ljusa typer av glasrutor. Sådana strukturer påverkar inte betonggolv negativt.

Det bästa alternativet för ett sådant hem skulle vara kallglas med robusta aluminiumramar. Men du måste förstå att det inte kommer att hålla rummet varmt, och du kommer inte att kunna använda balkongen året runt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det här alternativet är lämpligt för de ägare som vill förvara grönsaker, burkar eller olika saker på balkongen och inte använda det som vardagsrum.

Kallt aluminiumglas är också lämpligt för dem som inte är redo att lägga stora summor på installationen av en dyrare varm version och ytterligare armering av betonggolvet.

Trästrukturer kommer att vara en bra lösning . De ser vackra ut, men du måste ta hand om dem regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att använda balkongen under vilken säsong som helst, då skulle varmglasning vara ett idealiskt alternativ. Strukturer med plastprofiler och ramlösa alternativ kommer att ha stor vikt, så de är endast lämpliga för din balkong om dess tekniska skick tillåter det.

Innan du gör det slutliga valet, var noga med att kontakta de proffs som kommer och bedömer tillståndet för betongplattan som balkongblocket ligger på. Bara de kan berätta för dig vilka glasrutor som kan installeras och vilka som är bättre att vägra.

Rekommenderad: