Inglasning Av Balkonger Med Plastfönster (32 Bilder): Installation Av PVC -fönster På Loggian

Innehållsförteckning:

Video: Inglasning Av Balkonger Med Plastfönster (32 Bilder): Installation Av PVC -fönster På Loggian

Video: Inglasning Av Balkonger Med Plastfönster (32 Bilder): Installation Av PVC -fönster På Loggian
Video: How to replace glass in a double glazed uPVC window 2024, April
Inglasning Av Balkonger Med Plastfönster (32 Bilder): Installation Av PVC -fönster På Loggian
Inglasning Av Balkonger Med Plastfönster (32 Bilder): Installation Av PVC -fönster På Loggian
Anonim

Nyligen blir glasen på balkonger med plastfönster mer och mer populär. Tack vare ny teknik kan balkongen lätt bli en fullvärdig del av din lägenhet. När du installerar fönster i en lägenhet bör du dock vara uppmärksam på vissa detaljer.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Plastfönster är ett av de mest efterfrågade alternativen på glasmarknaden. Deras fördelar inkluderar:

  1. Lång livslängd. I genomsnitt varierar en profils hållbarhet från 30 till 40 år.
  2. Montera fönstret i alla storlekar.
  3. Lätt att installera, så att du kan utföra arbetet själv.
  4. Lågt pris (i jämförelse med andra profiler).
  5. Täthet - tack vare gummipackningen mellan karm och fönster. Det är hon som låter dig hålla värmen på balkongen även i de allvarligaste frosten. Dessutom, om du väljer fönster med två eller tre kammare, kommer sådana modeller också att skydda mot gatubuller.
  6. Lättskött. Du kan ta bort damm eller smuts från plast med en vanlig svamp. Tuff smuts kan hanteras med billiga tvättmedel.
Bild
Bild

För en varm balkong är det nödvändigt att bara välja PVC -fönster, eftersom andra modeller inte kan hålla den önskade temperaturen inomhus under den kalla årstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Guider för installation av fönster markerar också några nackdelar:

  1. De kan avge en obehaglig lukt först (särskilt när de värms upp i solen).
  2. PVC -profiler ackumulerar statisk elektricitet, vilket drar till sig damm. Som ett resultat måste sådana fönster i en dammig metropol tvättas minst två gånger om året.
  3. Plast (till skillnad från aluminium) är ett mycket skört material, så det utsätts lätt för mekanisk påfrestning (repor, bucklor).

En annan obehaglig överraskning är konstruktionernas vikt. När du väljer fönster med flera kameror måste du ta hänsyn till deras belastning på balkongen.

Bild
Bild

Visningar

Inglasning av balkonger kännetecknas av flera typer. De skiljer sig åt i förmågan att upprätthålla en behaglig livstemperatur på balkongen under den kalla årstiden.

Bild
Bild

Efter typ av inglasning

Kallt glas

Kallglas kan tillverkas av både aluminiumprofiler och PVC. Denna typ möjliggör användning av både en svängbar och en skjutbar öppningsmekanism.

Fördelarna med denna typ av installation inkluderar låg kostnad, användarvänlighet, liten förändring i balkongens vikt och estetik

Bild
Bild

Med kallt PVC -glas inkluderar fördelarna även täthet och motståndskraft mot fuktinträngning.

Varmt glas

Denna typ är mer populär, eftersom på grund av den varma inglasningen i lägenheten kan du öka bostadsytan. För balkonger används PVC-profiler eller metall-plastkonstruktioner. Varmt metall -plastglas kostar en tredjedel dyrare än glidning - och cirka 2,5 gånger billigare än ramlös.

Kärnan i denna typ är enkel: en metallkonstruktion används inuti, som är fäst på parapet, och på utsidan stängs den med ett plasthölje

Bild
Bild

Halvisolerat glas

Denna typ kommer att tilltala dem som vill behålla en positiv temperatur på balkongen utan höga kostnader för flerskiktsfönster. I det här fallet används speciella PVC -system som har skjutfönster och inte tar upp användbart utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av fönsteröppning

Fönster på balkonger och loggier kännetecknas av öppningstyp: vertikal, horisontell, två på en gång, glidande. De senare är lämpliga även för de minsta balkongerna, eftersom de inte kräver mycket utrymme. Men sådana strukturer kan inte installeras med varmt glas - på grund av avsaknaden av ett tätande gummi.

Bild
Bild

Typerna inkluderar också panoramavy (eller franskt) glas . En av de största skillnaderna mellan dessa mönster är vikt. När du installerar ett balkongblock är det nödvändigt att överväga om balkongplattan kan bära mycket vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av inglasning är mer lämplig för balkonger utan betongavdelning i botten. Om det finns metallräcken i stället för det, kan du enkelt göra franskt glas. Tack vare denna typ kommer en enorm mängd ljus att flöda in i din lägenhet.

Externt glas - är mycket efterfrågat bland dem som gillar att göra en varm balkong i ett litet område . Ökningen av balkongens användbara område går längs hela omkretsen av parapet. I det här fallet är dubbelglasfönster fästa på en speciell ram på parapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Profilval

Genom att välja plastfönster för balkongen, närmar sig det mest ansvarsfulla övervägandet av varumärken och modell av profilen. Huvudkarakteristiken för en fönsterprofil är antalet kameror. Antalet partitioner avgör om fönstret kan hålla värmen i rummet. I centrala Ryssland och södra städer görs valet till förmån för fönster med två kammare. Tre- eller femkammarprofiler är mycket populära bland invånare i de norra regionerna.

Bild
Bild

Fönsterprofilen förstärks under produktionen - utrustad med en extra metallinsats, tack vare vilken strukturen inte kommer att ha linjär expansion vid uppvärmning. Armering utförs med galvaniserat stål. Ju högre tjockleken på förstärkningsskiktet är, desto mer tillförlitlig är själva profilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj ett dubbelglasfönster

Tvåglasfönster kännetecknas av antalet kammare inuti. Det billigaste alternativet anses vara en enkammars dubbelglasad enhet, men du behöver inte förvänta dig tillförlitligt skydd mot kylan på balkongen från ett sådant fönster. Ett dubbelglasfönster är idealiskt för inglasning av en balkong, som inte kommer att användas som permanent bostad vid kallt väder.

Bild
Bild

Alternativet med tre kameror anses efterfrågat. Det är ett sådant tvåglasfönster som ger maximal värme- och ljudisolering. Om luft pumpas ut i en enkammare dubbelglasad enhet i mellanfönsterutrymmet pumpas en speciell gas mellan glasen mellan glasen, vilket hjälper till att bekämpa gatubuller och kyla.

Bild
Bild

I bra isoleringsglasenheter är sådan gas argon, krypton eller xenon . På grund av dess egenskaper blir ljudisoleringsindexet 10-15% högre och värmeisoleringen - med 50%. Dessutom har sådana tvåglasfönster inte den linseffekt som ofta förekommer i enkammarfönster.

Om du vill förbättra glasets prestanda när det gäller ljudisolering och slagmotstånd, är det bättre att välja dubbelglasfönster gjorda med "triplex" -teknik, eller dubbelglasfönster med härdat glas.

Bild
Bild

Val av beslag

Idag erbjuder marknaden ett stort utbud av tillbehör för balkongglas. Experter har identifierat flera märken som anses vara av högsta kvalitet. Dessa är de tyska företagen Roto och Schuco, samt österrikiska Maco.

När du väljer en glasruta är det också nödvändigt att ta hänsyn till många andra faktorer. Det är mycket viktigt att korrekt beräkna antalet dörrar på balkongen. Graden av ljusöverföring av strukturen beror på detta. Armeringens tjocklek, energieffektivitetsnivån och andra faktorer måste också beaktas.

Bild
Bild

Ofta problem och deras lösningar

Vid inglasning av en balkong bör följande nyanser beaktas, vilket kommer att rädda dig från många svårigheter vid drift i framtiden:

  1. Vid inglasning av en balkong, informera alltid mätarna om din önskan att ytterligare isolera området. Om du inte gör detta riskerar du att stå utan expansionsprofiler runt fönstrets omkrets.
  2. Ibland glömmer vissa företag att isolera uthämtningen. Som ett resultat får du ytterligare utrymme i form av en stor kall fönsterbräda, som inte kommer att bli ett hinder för frost på vintern.
  3. Installation av tvåglasfönster bör alltid utföras på en nivå. Om arbetet inte utförs enligt nivån kommer både väggarna och taket inte att vara i enlighet med nivån.
  4. Det är nödvändigt att installera den övre blinkande. En annan viktig punkt som oerfarna hantverkare kan glömma. I avsaknad av en övre ebbe på grund av fuktinträngning förstörs polyuretanskummet med tiden. Som ett resultat bildas en läcka på balkongen, vilket kommer att vara mycket problematiskt att eliminera. Men gör inte en stor ebb. För att undvika läckage i regnet räcker det med en taköverlappning på högst 20 cm.
  5. Konstruktionens sidor ska alltid vara med remsor. På grund av deras frånvaro kommer polyuretanskummet att deformeras under påverkan av solen och fukt. Både remsorna och den övre ebben måste tätas med ett tätningsmedel för att undvika att fukt tränger in igen.
  6. Fönsterskärmen måste behålla sin position när den är öppen. Om detta inte händer är ramen nästan inte plan. Ramen är redan fixad, så det är inte möjligt att lösa detta problem.
  7. Vid öppning och stängning träffar skärmen ramen underifrån. Detta kan hända på grund av att bågen sjunkit under sin egen vikt. Dessutom påverkas detta negativt av den dåliga infästningen av ramen i den centrala delen.
Bild
Bild

Design exempel

För små balkonger är det bäst att ta ut fönsterbrädorna. Detta ger dig extra utrymme till den lägsta kostnaden. Om du har påbörjat en större översyn på ytterligare sex kvadratmeter i lägenheten, sätt sedan in fönstren först och utför sedan resten av arbetet.

Bild
Bild

Oftast är små balkonger efter inglasning mantlade med PVC -paneler eller trä. I det senare fallet, kom ihåg att träfodret med tiden kommer att förlora sitt ursprungliga utseende. Att installera PVC -paneler är det mest praktiska och billiga sättet att avsluta. Dessutom kan du utföra arbetet själv och vägra mästarnas förslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan favorit typ av finish är natursten eller konstgjord sten. Det bör dock noteras här att denna finish inte är lämplig för kallglasering - på grund av påverkan av den yttre miljön kommer stenen att börja flytta bort från väggen med tiden.

Bild
Bild

Recensioner

Många företag erbjuder idag att isolera balkongen på nyckelfärdiga basis. Men innan du väljer ett företag måste du bestämma vilken typ av plastfönster du ska installera.

De flesta recensioner på olika forum tyder på att människor väljer PVC -fönster för varm balkongbeklädnad. Sådana modeller är mycket praktiska och hållbara att använda.

Bild
Bild

För dem som bestämmer sig för att inte bry sig om full isolering är metall-plastfönster lämpliga, som är något billigare än det första alternativet.

Bild
Bild

När du väljer alternativ för plastglas, föredrar ägare till små balkonger skjutfönster, eftersom mekanismen sparar utrymme. Samtidigt bibehålls rumstemperaturen på balkongen året om. Svängfönster föredras att installeras på breda balkonger.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att göra ett fullvärdigt vardagsrum från balkongen, kom ihåg att du knappast kommer att klara av plastfönster ensam. För att balkongen ska bli en fullvärdig del av lägenheten måste du lägga en elkabel för att lägga ett varmt golv eller uttag med ytterligare elvärmare.

Rekommenderad: