Klassiska Bordslampor: Modeller I Klassisk Stil För Sovrummet Och Vardagsrummet Från Italien Och Spanien

Innehållsförteckning:

Video: Klassiska Bordslampor: Modeller I Klassisk Stil För Sovrummet Och Vardagsrummet Från Italien Och Spanien

Video: Klassiska Bordslampor: Modeller I Klassisk Stil För Sovrummet Och Vardagsrummet Från Italien Och Spanien
Video: Italy kartellBattery rechargeable diamond crystal table lamp bedside atmosphere lamp 2024, Maj
Klassiska Bordslampor: Modeller I Klassisk Stil För Sovrummet Och Vardagsrummet Från Italien Och Spanien
Klassiska Bordslampor: Modeller I Klassisk Stil För Sovrummet Och Vardagsrummet Från Italien Och Spanien
Anonim

Bordslampor är viktiga attribut för alla interiörer. De, tillsammans med möbler, kan tillverkas i en mängd olika stilar. Några av de mest populära och efterfrågade är de klassiska alternativen. Dessa typer av bordslampor kännetecknas inte bara av sin attraktiva utan också av en mångsidig design som enkelt passar in i många ensembler.

Bild
Bild

Särdrag

För en harmonisk och vacker interiör är det nödvändigt att noggrant välja inte bara möbler och inredning utan även belysningsarmaturer. I alla inställningar kan du placera en snygg skrivbordslampa, gjord i en eller annan stil.

Bild
Bild

Apparater i klassisk stil har en elegant och diskret design. Kännetecken för sådana modeller är mjuka och släta linjer. En vacker klassisk lampa ska inte ha vassa hörn och grova detaljer.

Många modeller i stil med tidlösa klassiker är dekorerade med spektakulära volymetriska mönster. Sådana exemplar ser särskilt organiskt ut i ett sovrum eller vardagsrum, tillverkat i en rik barock- eller rokokostil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska bordslampor kompletteras ofta med ädelstenar och halvädelstenar. Sådana produkter kostar mycket mer än enkla alternativ, men de ser väldigt eleganta och lyxiga ut. Dessa typer av klassiska lampor är premium. De tillverkas av många italienska, franska och spanska tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är utsökta klassiska lampor gjorda av naturliga material av hög kvalitet. Till exempel kan benet på en sådan belysningsarmatur vara av naturligt trä och lampskärmen kan vara tillverkad av slitstarka och vackra textilier. Som regel väljs tyger av ljusa och pastellfärger för utformningen av sådana lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare glädjer köpare med ett elegant sortiment av klassiska bordslampor. Du kan välja ett värdigt alternativ för en interiör i olika färger. En vacker belysningsarmatur spelar inte bara en funktionell utan också en dekorativ roll i alla miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Klassiska bordslampor är de vanligaste. Oftast finns det butiker i trä, men det finns andra intressanta alternativ på marknaden:

  • Om du vill välja inte bara en utsökt, utan också en hållbar produkt, bör du titta närmare på de tillverkade lamporna tillverkad av metall … Låt dig inte skrämmas av detta material. Metaldetaljer finns oftare i mer moderna inredningsstilar, men det är också möjligt att välja ett lämpligt exemplar för klassikerna.

    I det här fallet pratar vi om vackra smidda modeller. Sådana lampor skiljer sig inte åt i låg kostnad, eftersom de är resultatet av ett noggrant manuellt arbete.

Den största nackdelen med smidda lampor är deras imponerande vikt. Det rekommenderas inte heller att placera metallbordslampor i rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Budgetkategorin inkluderar billiga bordslampor tillverkad av plast … Sådana produkter är lätta och kan dekoreras i en mängd olika färger. Men det är värt att notera det faktum att plast inte ser så presentabel ut, särskilt när det jämförs med trä eller bearbetad metall.

Bild
Bild

Bordslamporna producerade av tillverkad av naturligt trä … Den största fördelen med sådana modeller är deras unika naturliga mönster. Belysningsarmaturer är gjorda av olika träslag. De kan ha olika nyanser och densiteter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

En elegant klassisk lampa kommer att se harmonisk ut i många ensembler. Låt oss överväga några av de mest framgångsrika kombinationerna:

Klassicism . Ett interiör i en liknande ven kan spädas med en vacker klassisk lampa. Det är lämpligt att välja enheter i ljusare och mer lugnande färger. Det kan till exempel vara en produkt i vitt, beige eller lyxig champagne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence . Denna ljusa och känsliga stil är vansinnigt populär på sistone. Provence antar förekomsten av föremål gjorda av naturmaterial i interiören, därför är det för en sådan miljö bättre att välja en klassisk trälampa. Det är lämpligt att föredra alternativ för pastell och känsliga färger: rosa, ljusgrön, blå eller lila.

Dessutom kommer en charmig bordslampa, där lampskärmen kompletteras med blommiga ornament, att se bra ut i en provensalsk interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barock, rokoko . Interiörer i samma veva är lyxiga och konstnärliga. För sådana ensembler är det värt att välja klassiska bordslampor, dekorerade med omfattande gyllene detaljer. Du kan också komplettera barock- eller rokokostilen med dyra lampor dekorerade med olika stenar. I det här fallet bör du vara uppmärksam på de högsta kvalitet och de vackraste italienska produkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende i en bostad

Du kommer inte att överraska någon med bordslampor idag. Dessa belysningsarmaturer finns i alla hem. För att lampan ska se attraktiv ut och vara så användbar som möjligt måste den placeras korrekt. Låt oss titta närmare på flera praktiska alternativ för att placera en klassisk bordslampa:

I vardagsrummet

Vardagsrummets huvuduppgift är att ta emot gäster. I sådana rum bör belysningsanordningar placeras närmare de möbler som släktingar och vänner placeras på under hemträffar.

För en plattform för belysning kan du använda kaffe- eller soffbord, sängbord eller öppen spishyllor. Om du vill fokusera på fotografier eller andra dekorativa element, rekommenderas det att sätta en bordslampa bredvid dem.

Om vardagsrummet har en stor film kan en stor lampa placeras i den. En sådan modell kommer att spela rollen som en ljus inredningsdetalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Vanligtvis hittar bordslampor i sovrummet sin plats på sängborden. Dessa belysningsarmaturer är praktiska om du vill läsa en bok eller bläddra i en tidning före sänggåendet.

För sovrummet rekommenderas att välja små lampor som inte tar mycket plats på sängbordets yta, eftersom andra användbara saker ofta placeras på dem: klockor, fotografier, en väckarklocka etc.

Om det finns en rymlig dubbelsäng i sovrummet, installeras kantstenen ofta på höger och vänster sida av kajen. För ett sådant arrangemang kan du köpa inte en bordslampa, utan två modeller gjorda i samma nyckel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Studie

Det är svårt att föreställa sig en bekväm och funktionell studie utan konstgjord belysning av hög kvalitet. Detta gäller särskilt lokaler som används för arbete på kvällen eller natten.

För ett mer produktivt arbetsflöde är det nödvändigt att välja bordslampor som utmärks av hög effekt. Sådana instanser kommer att kunna belysa alla nödvändiga inredningsdetaljer.

Om det finns ett stort bord i studien kan du köpa två bordslampor och placera dem på samma avstånd från varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnrum

En bordslampa av hög kvalitet kommer att vara ett mycket bra komplement till ett barnrum. Du kan inte klara dig utan en sådan belysningsenhet om barnet går i skolan. Elever och kvinnliga studenter måste göra sina läxor nästan varje dag, så du måste använda en skrivbordslampa ganska ofta.

För ett barnrum rekommenderas det att välja bordslampor med låg vikt och storlek.

Som regel utmärks sådana rum av en ljus och rik design. Klassiska lampor av material med mer saftiga nyanser ser organiska ut i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en belysningsenhet måste du vara uppmärksam på följande parametrar:

  • Kraft . Experter rekommenderar att välja varm och mjuk belysning. Den optimala effekten för belysningsarmaturen är 40 watt för en glödlampa, 6 watt för LED och 11 watt för lysrör:
  • Strukturens stabilitet . Bordslampan ska vara så säker och stabil som möjligt på sängbordet eller bordet. När du väljer en enhet, var uppmärksam på dess bas. Det rekommenderas att köpa modeller där den här delen är stor och tung. Det är särskilt viktigt att tänka på bordslampans stabilitet när det gäller att placera den i barnrummet.
  • Storleken . För små rum är det bättre att välja små lampor. Om området i rummet är rymligt kan större alternativ placeras i det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill köpa en riktigt högkvalitativ och hållbar lampa är det bättre att vända sig till produkter från tillverkare från Spanien, Italien eller Frankrike.

Rekommenderad: