Rund Spjälsäng (33 Bilder): Storlek På Sängar För En Baby, Sängkläder För Barn Med Ett Runt Lakan Med Elastiskt Band, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Rund Spjälsäng (33 Bilder): Storlek På Sängar För En Baby, Sängkläder För Barn Med Ett Runt Lakan Med Elastiskt Band, Recensioner

Video: Rund Spjälsäng (33 Bilder): Storlek På Sängar För En Baby, Sängkläder För Barn Med Ett Runt Lakan Med Elastiskt Band, Recensioner
Video: Damask Baby Bedding and Crib Sets 2024, April
Rund Spjälsäng (33 Bilder): Storlek På Sängar För En Baby, Sängkläder För Barn Med Ett Runt Lakan Med Elastiskt Band, Recensioner
Rund Spjälsäng (33 Bilder): Storlek På Sängar För En Baby, Sängkläder För Barn Med Ett Runt Lakan Med Elastiskt Band, Recensioner
Anonim

Runda spjälsängar blir mer utbredda för varje dag. Föräldrar vill veta fördelar och nackdelar med sådana modeller, befintliga typer och storlekar. De flesta av dem är intresserade av recensioner av unga mödrar, råd om val av produkter och val av sängkläder för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Rund babysäng har följande fördelar:

  • sängens attraktiva utseende kommer att dekorera vilken inredning som helst;
  • en rund produkt kan nås från vardera änden;
  • i en vagga utan hörn känns barnet bekvämt som i livmodern;
  • säkerheten för barnets hälsa garanteras av rundade hörn och naturmaterial som produkten är tillverkad av;
  • rund form och liten yta hjälper barnet att snabbt anpassa sig till omvärlden;
  • silikon, plastkuddar på sidorna ger barnet skydd mot skador;
  • förmågan att observera barnet från alla hörn av rummet;
  • kompaktitet: sängen tar liten plats i rymden;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • att använda en pendelmekanism för att gunga barnet;
  • produktens multifunktionalitet;
  • ovala transformerande sängar används från spädbarn till ungdomar;
  • enkel omvandling till säng, soffa, lekhage, skötbord;
  • sänghöjdsjustering;
  • hjul med spärrar gör det möjligt att fritt flytta möbler runt i rummet;
  • en avtagbar partition låter dig flytta produkten nära föräldrarnas säng;
  • livslängden är upp till 10 år;
  • möjligheten att byta ut trasiga delar.

Det finns följande nackdelar:

  • den höga kostnaden för en rund spjälsäng;
  • svårigheter att skaffa en madrass och sängkläder av lämplig form;
  • efter att ha omvandlat en rund säng till en oval säng tar den mer plats;
  • en vanlig vagga serveras tills barnet är 6–7 månader gammalt, då blir det nödvändigt att köpa en annan säng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Var och en av spjälsängarna är ett intressant alternativ.

  • Klassisk rund modell för barnet är av trä med avtagbar, höjdjusterbar botten och hjul. Denna spjälsäng ger inte en ökning av sovutrymmet.
  • Hängande rund modell används som vagga, tjänar tills barnet är sex månader. Med en ökning av barnets vikt kan det utgöra ett hot mot liv och hälsa, därför är det nödvändigt att välja en modell med höga sidor.
  • Halvcirkelformad säng med en avtagbar sidodel, installeras den bredvid föräldrarnas sovplats. Runt dem känner barnet sig helt trygg. En ung mamma kanske inte oroar sig för att hon av misstag kommer att krossa barnet med sin vikt under sömnen. Nackdelen är kortvarig användning av en sådan spjälsäng. Det finns en expanderbar halvcirkulär modell som kan användas upp till 8 års ålder.
  • Barnets säkerhet garanteras pendeldesign … En speciellt inbyggd mekanism låter inte barnet svänga självständigt i vaggan. Svängarmen kan enkelt omvandlas till hjul.

Med tiden börjar sådana möbler knarra och pendelmekanismen är känslig för brott.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på modell kan en säng förvandlas till 3, 5, 6, 7, 8 och till och med 11 artiklar. Förvandlingen görs enkelt och snabbt utan inblandning av manlig makt. Det finns modeller med förvaringsutrymme för kläder och leksaker.

En sådan transformerande säng kan omvandlas till följande alternativ:

  • i en rund vagga med en diameter på 70 till 100 cm; produkten används från födseln till sex månader, den mobila vaggan har en hållare som kapellet är fäst på;
  • i ett bekvämt skötbord;
  • till en oval som mäter 120x75 cm med hjälpdelar; lämplig för ett barn upp till tre år;
  • i en oval säng för barn från 4 till 8 år; en kaj upp till 160 cm lång erhålls genom att expandera den centrala tvärstången;
  • till en säker lekhage genom att flytta kojen till det nedre läget;
  • i en soffa (120 cm) med en vägg borttagen för vuxna barn, som kan klättra upp och ner på egen hand;
  • i en soffa (160 cm) för förskolebarn och yngre elever;
  • i två fåtöljer, gjorda av en soffa genom att lossa sidorna och mittstången, tål upp till 90 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Runda sängar är utformade för spädbarn, så de används tills barnet är 6-7 månader gammalt. Vaggan kan vara cirka 70 till 90 cm i diameter. Standardmåtten för en oval säng är 125x75 cm. Fram till ett barn når 3 år används oftast sängar på 120x60 eller 120x65 cm. Det finns modeller med möjlighet att expandera till 140x70, 160x75 och 165x90 cm. sängens längd ökar, men bredden förblir densamma.

Bästsäljaren är en spjälsäng på 190x80 cm, som kan kombineras fritt med en byrå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man sängkläder?

Sängen måste vara utrustad med sängkläder. Paketet innehåller en filt, kudde, stötfångare (mjuka sidor), madrass, påslakan, lakan och örngott. Några alternativ inkluderar en baldakin. Sidorna till den runda sängen är fyllda med skumgummi och band sys för att fästa på möbler. Stötfångare kan vara i form av en fylld trasa eller kuddar med band.

En ortopedisk madrass med ventilationshål cirkulerar luft runt sovområdet . Fyllt med skumgummi eller holofiber är madrassen fast och miljövänlig. Det tillåter inte att fukt passerar bra, vilket är en viktig indikator. Det rekommenderas att välja en madrass fylld med kokosfibrer och latexskum med avtagbara lock så att du kan tvätta dem. Överdraget ska vara av naturligt tyg: bomull eller högkvalitativ ull. Syntetiskt tyg, som kan irritera smulornas känsliga hud, är inte tillåtet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnets värmeväxling har ännu inte reglerats, så det är bäst att köpa en lätt filt: flanell eller ull. Vissa barnläkare rekommenderar att du bara använder en baldakin som en sista utväg på grund av den resulterande syrebristen för smulorna. Kapellet skyddar barnet från starkt solljus. Inte alla anser att det är korrekt att ha en kudde, eftersom barnets ryggrad inte är stark. Vissa människor föredrar en tunn kudde som skyddar huvudet från att rulla.

Det rekommenderas definitivt att köpa ett vattentätt ark med ett elastiskt band . Andra modeller glider ut under barnet i det mest olämpliga ögonblicket. Färgschemat för sängkläderna måste väljas i enlighet med spjälsängens design. Färgen ska inte innehålla kontrasterande toner för att inte spänna barnen. Det är nödvändigt att välja sängkläder med stora bilder så att barnet kan titta på dem.

Örngott, påslakan och lakan måste vara bomull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en spjälsäng måste du noggrant studera tillverkarens garanti. Det är nödvändigt att undersöka produktbearbetningens funktionalitet, praktiska egenskaper, kvalitet: det ska inte vara flis, flis, oegentligheter och dålig slipning. Det är nödvändigt att kontrollera förpackningens innehåll. Sängen bör väljas av naturmaterial. Hållbara möbler av lönn, bok, al, björk håller länge och utsätts inte för repor. Ramen ska vara belagd med lack eller färg som inte orsakar allergi hos barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många recensioner av unga mödrar tyder på att tallbäddar är mycket populära, även om de är billiga modeller. Vi rekommenderar inte att köpa spjälsängar av plywood och pressade plattor. Sådana möbler avger giftiga ämnen som är farliga för barnets hälsa. För att skapa en säker plats för barnet, innan du använder vaggan, är det nödvändigt att kontrollera fästelementens styrka. Träytan ska vara fri från grovhet för att inte skada barnets känsliga hud. Madrassen säljs ofta med en spjälsäng.

Om produkten köptes utan madrass måste du leta efter en universell modell. Det är lämpligt att hitta en sak från samma tillverkare som vaggan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Föräldrar talar mycket bra om de runda spjälsängsmodellerna . De lockas av tillförlitlighet, barnsäkerhet och komfort. I en sådan produkt sover bebisar lugnt och lugnt. Lätta sängar ser snygga ut och passar bra in i lägenheten. Den förvandlande sängen är mycket populär bland unga mödrar. Att flytta botten av vaggan glädjer många föräldrar. Den höga bottennivån gör att du snabbt, utan att kunna böja dig, tar bort barnet från spjälsängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Den ukrainska modellen EllipseBed 7 in 1 har enligt föräldrarna inga brister. Sängen är gjord av al eller bok. Den har en original design, väggarna är dekorerade med hjärtan. Den finns i flera färger, från vitt till mörkt. Botten kan ha tre positioner, och det finns också en åksjuka mekanism och hjul med stopp. Den förvandlas från en vagga till ett barnbord. På en koja med en diameter på 72x72 cm kan du placera barnet i alla riktningar.

Bild
Bild

Den ovanliga multifunktionella modellen Sweet Baby Delizia Avorio med en pendel är tillverkad i Italien. Det lockar uppmärksamhet med sin lakoniska design, gjord av naturligt trä. Diametern är 75x75 cm, under omvandlingen förlängs den till 125 cm. Det finns en pendelmekanism, 3 bottenlägen. Det finns hjul som är löst fixerade och som inte har stopp. Det är omöjligt att använda hjulen och pendeln samtidigt. Vaggan är dåligt polerad.

Bild
Bild

En multifunktionell turkosbädd gjord av Nya Zeelands tall är inte billig, men kommer att hålla i generationer. Träbearbetning av hög kvalitet, materialmotstånd mot deformation kommer att glädja unga föräldrar.

Rekommenderad: