Ett Lakan Med Ett Elastiskt Band För En Spjälsäng (28 Bilder): Hur Man Syr Sängkläder För Ett Barn Med Egna Händer I Storlekarna 120x60 Och 80x160?

Innehållsförteckning:

Video: Ett Lakan Med Ett Elastiskt Band För En Spjälsäng (28 Bilder): Hur Man Syr Sängkläder För Ett Barn Med Egna Händer I Storlekarna 120x60 Och 80x160?

Video: Ett Lakan Med Ett Elastiskt Band För En Spjälsäng (28 Bilder): Hur Man Syr Sängkläder För Ett Barn Med Egna Händer I Storlekarna 120x60 Och 80x160?
Video: Vlogg | Är lite med en ny personal 2024, April
Ett Lakan Med Ett Elastiskt Band För En Spjälsäng (28 Bilder): Hur Man Syr Sängkläder För Ett Barn Med Egna Händer I Storlekarna 120x60 Och 80x160?
Ett Lakan Med Ett Elastiskt Band För En Spjälsäng (28 Bilder): Hur Man Syr Sängkläder För Ett Barn Med Egna Händer I Storlekarna 120x60 Och 80x160?
Anonim

Sömn är en viktig del av vårt liv. Vårt humör och sömnkvalitet beror på hur bekvämt vi är i sängen. Barn i en dröm är mycket aktiva, de vänder ofta, svänger armar och ben, så ofta slås kanterna på sängkläderna ut och bildar en klump. Lösningen på detta problem kan vara ett ark med ett elastiskt band i spjälsängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av tyg

Ark med ett elastiskt band är stadigt fixerade i en modern människas liv på grund av att de är mycket praktiska att använda. Det är också bekvämt att använda sådana ark om sängens form är rund, eftersom standardalternativen inte riktigt passar.

Att sy ett ark med egna händer tar lite tid, men det kan betydligt spara familjens budget. För att göra detta behöver du följande tillbehör:

  • stift;
  • sax;
  • symaskin;
  • trasan;
  • trådar;
  • linneelastik;
  • kantband;
  • järn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyget kan väljas enligt ägarnas preferenser: färgat eller vanligt, frotté eller stickat.

Bomullstyg är naturliga, allergivänliga, andas och säkra för spädbarn. Bambufiber har antimikrobiella och anti-kvalsteregenskaper, liksom hög absorptionsförmåga. Chintz är ett av de mest prisvärda materialen, men slits snabbt. Percale och grov calico har en hög densitet - formen på sådana produkter ändras inte under användning eller tvätt.

Flanell är behagligt för huden på grund av dess mjukhet, men det kan sätta sig under användning . Satin skrynklas inte och har hög slitstyrka. Stickade tyger kan snabbt tappa färg (för att undvika ett sådant resultat är det nödvändigt att noggrant studera det automatiska tygets sammansättning och ta hänsyn till tillverkarens rekommendationer om temperaturregimet för tvätt av produkter från sådant tyg) och stretch, men mjukhet och komfort hos sådana produkter bör noteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska du vara uppmärksam på?

De viktigaste indikatorerna som det rekommenderas att vara uppmärksam på när du väljer det mest bekväma tyget är de positioner som beskrivs nedan.

  • Förening . Genom att studera komponenterna kan du förstå hur mycket naturliga, konstgjorda eller syntetiska fibrer som finns i materialet. Den höga andelen naturfiber ökar produktens värde. Användning av övervägande naturliga tyger rekommenderas, eftersom de är mycket mer värdefulla än syntetiska på grund av deras miljövänlighet, men de kan skilja sig åt i deras slitstyrka.
  • Kvalitet . Dess indikatorer inkluderar tygernas hållfasthet och slitstyrka. Uppmärksamhet bör också ägnas åt färgen och metoden för bearbetning av material, eftersom tillverkare ofta försummar den tekniska processen och därmed sparar tid för tillverkning av tyger. För att ta reda på hur bra färgämnen det färgades kan du ta det valda tyget och gnugga det mellan handflatorna och sedan se om det finns spår av färgämnen på dina händer.
  • Tygets täthet . Det är olika för alla material - detta syns på förpackningen. Tillverkaren anger både tygets sammansättning och densitet.
  • Pris måste motsvara kvaliteten på de utförda ritningarna på tyget och färgen.
  • Linné måste vara miljövänligt, säkert, inte framkalla en allergisk reaktion vid kontakt med kroppen. Den ska ha god absorption och andningsförmåga för att låta huden ta emot och släppa ut syre.
  • Om du behöver göra underkläder till ett barn , då är det nödvändigt att ta hänsyn till den möjliga tiden att tvätta den; så att tvätten tvättas väl, eftersom ofta små barn gör avföring på den. Det ska också torka snabbt, stryka utan extra ansträngning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man syr?

Nedan finns ett steg-för-steg-alternativ för att sy ett flanellark, eftersom det är särskilt bekvämt för barnets känsliga hud.

Storleken på barnsängmadrassen är 60x120 cm, flanellens bredd är 90 cm. I detta fall behöver du en bit med en längd på 1,5 m.

För att undvika eventuella krympproblem kan tyget tvättas innan du syr. Krympning beräknas enligt följande:

  • det är nödvändigt att ta en bit tyg 1x1 m;
  • tvätta det på samma sätt som du planerar att tvätta linne;
  • materialet ska torkas, strykas ordentligt;
  • efter procedurerna kan du beräkna hur många byar segmentet: krympning = 100 - (d2x100 / d1).

Det vill säga om det före tvätt var 100 cm, och efter tvätt visade det sig vara 98 cm, då krympning = 100 - (98x100 / 100) = 2%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan måste du mäta tyget i enlighet med den möjliga krympningen. Efter det, i hörnen av den resulterande rektangeln, är det nödvändigt att skära ut rutor - du kan göra ämnen av kartong i form av rutor för vidare användning med en bredd på 15-17 cm.

Efter att figurerna har klippts ut måste du sy ihop rutornas inre kanter - på så sätt får du ett slags kuvert. Då är det nödvändigt att överlappa kanterna på tyget eller fälla kantbandet (denna metod är mer intressant på grund av dess estetik).

För att sy elastiska banden behöver du fyra sådana bitar, en på varje sida. Längden på varje snitt på resåren ska vara 25 cm. Längs arkets kanter ska markeringar göras från varje hörn på 20 cm i båda riktningarna. Den sträckta resåren ska fästas så att mitten av elastiken ligger intill filetsömmarna. För enkelhets skull kan du stryka fållen för elastiken runt arkets omkrets med ett strykjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan ska allt detta sys med en sicksack: ju större sicksack, desto bättre.

Bild
Bild

Det finns också andra sätt att sy gummiband i lakan. Till exempel när inte hela produktens omkrets sys, utan bara två motsatta sidor. I det här fallet måste du korrekt beräkna materialet på resåren så att produkten passar tätt på alla sidor till madrassen (madrassöverdel).

Efter arbetet är alla knutar bundna på det resulterande ovala locket . Barns enkelsäng är klar, du kan prova på madrassen.

Enligt samma princip kan ark i olika storlekar sys, oavsett sängens storlek. Om tygets mått inte överensstämmer med madrassens bredd, sidornas höjd, kan du fälla sidorna separat.

Mönstret är ganska enkelt. Det viktigaste är att köpa den mängd tyg som krävs. För att göra detta måste du mäta madrassens längd och bredd samt sidornas höjd. I genomsnitt är det cirka 15-20 cm.

Sedan ska du rita en rektangel på tyget. Bredden på ena sidan är lika med madrasslängden och höjden på de två sidorna. Det vill säga om höjden på madrassens sida är 20 cm måste du ta 40 cm. Lägg till ytterligare 30 cm på första sidan och gör lämpliga markeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra sidan av madrassen är lika med madrassens bredd, höjden på de två sidorna, men du måste lägga till ytterligare 20 cm.

Därefter måste den resulterande rektangeln ha hörn skurna i form av rutor med en sida på 15 + 10 cm.

För att sy ett vattentätt lakan behöver du en regnrock, varifrån regnrockar och fuktbeständiga kostymer sys. Det är också möjligt att använda oljeduk på tygbasis. Du måste ta önskad storlek på det vattentäta tyget och sy det runt rektangelns omkrets vid scenen när mönstret är tillverkat av huvudtyget. Du kan fixa tyget genom att sy i längsgående och i sidled med ett ark - så kan det hålla längre och förlorar inte utseendet när det tvättas i maskin. Genom att använda en vattentät trasa kan du enkelt undvika kontaminering av madrassen (madrassöverdel) vid barnets tarmrörelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det är viktigt att noggrant mäta storleken på madrassen innan du köper tyg, eftersom måtten kan skilja sig något beroende på tillverkaren. Madrasser för barn har följande storlekar: 60x120, 60 för 190, 60 för 195, 60 för 200, 65 för 125, 65 för 190, 65 för 195, 65 för 200, 70 för 140, 70x160, 70 för 190, 70 för 195, 70 x 200, 75 x 190, 75 x 200 och 80 x 160 cm.

Storlekar på enstaka alternativ: 80 x 190, 80 x 195, 80 x 200, 85 x 190, 85 x 195, 85 x 200, 90 x 190, 90 x 195, 90 x 200, 95 x 190, 95 x 195 och 90 med 200 cm.

När du väljer sängkläder bör du också ta hänsyn till eventuella variationer i storlek i proportion till barnets ålderskategori.

Bild
Bild

För barn i förskole- och grundskoleåldern bör storlekarna vara 120 x 60 eller 125x65 cm, för skolbarn från 6-7 år och mer - 160x80 och 160x70 cm. Som för äldre barn finns det lite fler alternativ: 90x200, 80x190, 200x80 och 80x180 cm.

Glöm inte heller förbrukningen av tyg för sidornas höjd och för överläggning av material innan du köper och skär tyg . Noggrant urval av textur och storlek på tyget gör att ditt barn kan njuta av en vilsam sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur räknar man ut?

Du kan använda följande formel för att beräkna tyget för att sy ett ark, där A är madrassens bredd, B är dess längd och C är tjockleken.

Bladets bredd beräknas enligt följande:

W = A + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (för sömmar och tillägg).

Bladlängd:

D = B + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (för sömmar och tillägg).

Efter att ha utfört de nödvändiga beräkningarna ska du klippa ut en rektangel på tyget med sidor lika med W och D.

Rekommenderad: