Sofföverdrag (76 Bilder): Ett Omslag På Ett Elastiskt Band För En Soffa Utan Armstöd, Ett Avtagbart överdrag Med Egna Händer, Ett Stretchöverdrag Av Tyg Som Tar Formen Av En Soffa

Innehållsförteckning:

Video: Sofföverdrag (76 Bilder): Ett Omslag På Ett Elastiskt Band För En Soffa Utan Armstöd, Ett Avtagbart överdrag Med Egna Händer, Ett Stretchöverdrag Av Tyg Som Tar Formen Av En Soffa

Video: Sofföverdrag (76 Bilder): Ett Omslag På Ett Elastiskt Band För En Soffa Utan Armstöd, Ett Avtagbart överdrag Med Egna Händer, Ett Stretchöverdrag Av Tyg Som Tar Formen Av En Soffa
Video: Husvagnsdynor 2024, April
Sofföverdrag (76 Bilder): Ett Omslag På Ett Elastiskt Band För En Soffa Utan Armstöd, Ett Avtagbart överdrag Med Egna Händer, Ett Stretchöverdrag Av Tyg Som Tar Formen Av En Soffa
Sofföverdrag (76 Bilder): Ett Omslag På Ett Elastiskt Band För En Soffa Utan Armstöd, Ett Avtagbart överdrag Med Egna Händer, Ett Stretchöverdrag Av Tyg Som Tar Formen Av En Soffa
Anonim

Sofföverdrag är mycket användbara tillbehör. De skyddar inte bara möbler från negativa yttre påverkan, bevarar sitt attraktiva utseende under lång tid utan kompletterar också interiören. Idag kommer vi att titta närmare på olika alternativ för stoppade möbelöverdrag och lära oss om deras prestandaegenskaper.

Särdrag

Med ett passande skydd kan du skydda din soffa från många negativa påverkan. Det är ingen hemlighet att möbler, vars yta kompletteras med högkvalitativa och täta textilier, behåller ett attraktivt utseende i många år.

Bild
Bild

Med ett hölje kan du förhindra att soffan bleknar. Detta problem är inte begränsat till tygklädda möbler. Många ägare till soffor i färgat ekoläder eller konstläder märker också att dessa inredningsartiklar med tiden har tappat sina ljusa färger och blivit mindre attraktiva.

Du kan skydda möbler från de aggressiva effekterna av solljus genom att använda lock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor köper sådana tillägg för att dölja brister och defekter i möblerna. Till exempel kan fula och synliga repor eller skav inte avlägsnas från ytan på en gammal skinnsoffa. Detta problem kan bara lösas genom att täcka skadan med ett lämpligt skydd. Så med hjälp av skyddande beläggningar kan du förvandla stoppade möbler och blåsa nytt liv i det.

Moderna tillverkare erbjuder högkvalitativa modeller av omslag för val av köpare, gjorda av specialmaterial som inte är rädda för husdjurens klor. Idag är sådana alternativ mycket populära, även om de är dyrare än konventionella textilier. Man kan inte låta bli att notera den fantastiska visuella effekten som vackra fall med genomtänkt design har.

Bild
Bild

Sådana små saker kan ge interiören en attraktiv smak, vilket gör den mer livlig och original.

Ofta spelar omslag för stoppade möbler rollen som ljusa accenter i rummet. Till exempel, mot bakgrund av ljuslila väggar och ett vitt golv, kommer en mysig tvåsitsig soffa med ett mjukt mörkt crimson-lock att se rikt och attraktivt ut.

Det finns många olika modifieringar av möbelöverdrag. De kan utrustas med olika fästelement: bekväma elastiska band, knappar eller dragkedjor.

Du kan välja rätt alternativ för soffor i olika former och konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av omslag

Låt oss titta närmare på de mest populära och funktionella varianter av sofföverdrag:

Eurocovers är bland de mest populära . Dessa sorter är gjorda av speciella textilier som lätt tar någon form. Detta beror på närvaron av speciella gummi och elastiska fibrer i tyget. Euroskydd är mycket praktiska. De har en intressant reliefstruktur. Dessa material är märkesfria och inte lätta att färga. Det är värt att notera enkelheten hos sådana skyddstillbehör. Du kan tvätta sådana lock i en konventionell automatisk maskin med ett lågt vattentemperaturprogram. Efter tvätten tappar inte euroluckorna presentationen och behåller sin ursprungliga form. De är lätta att installera. För att göra detta är det inte alls nödvändigt att noggrant mäta soffans dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är därför sådana produkter ofta beställs i onlinebutiker, utan rädsla för att de inte passar möbler.

Idag produceras populära eurokåpor för soffor med hörndesign . Det är mycket svårt att göra en sådan kopia med egna händer, men du kan förenkla uppgiften och köpa en dimensionslös version som lätt kommer att ta absolut vilken form som helst. Eurocovers är lämpliga för hörnsoffor i alla modifieringar, vare sig det är en U-formad eller L-formad kopia. Den största fördelen med dessa omslag är deras förmåga att töjas kraftigt. Av denna anledning är produkten lämplig även för att dekorera möbler som är mycket större än den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stretchalternativ på ett elastiskt band är inte mindre vanliga idag . De sträcker sig helt enkelt över sofforna och sitter säkert på dem tack vare det insydda elastiska bandet. Sådana produkter kan tillverkas för hand. Idag på Internet kan du snubbla på högkvalitativa och vackra fodral, sydda av needlewomen. Naturligtvis erbjuder många företag modeller med elastiska band. Du kan välja det perfekta alternativet i webbutiker eller textilbutiker i staden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det finns också enkla, mångsidiga sofföverdrag . De är elastiska och mycket töjbara, precis som de populära europeiska produkterna. För att välja sådana alternativ är det inte alls nödvändigt att veta de exakta måtten på stoppade möbler. De består av två lager av speciella stretchtextilier.
  • Ersättningsskydd finns med eller utan kjol längst ner . Detaljer som dessa är charmiga volanger. Oftast ligger de längst ner på locken, men det finns också modeller där volanger finns på armstöden. Kappor med kjol finns ofta i lättsinniga interiörer i stil med "Provence" eller "Country".
  • Du kan göra möbler mer bekväma och bekväma med en ortopedisk topper . Med detta överdrag kan du göra soffan mjukare eller hårdare, beroende på personlig preferens. Toppers ger extra hygien för stoppade möbler. Med deras hjälp skyddas inte bara sätena utan även madrasserna, om sådana finns, i soffan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omslag kännetecknas också av syfte:

  • För en bekväm och funktionell soffbok är modeller med dragspelmekanism eller klick-gag de bästa alternativen. enkla universella omslag .
  • I textil- och möbelaffärer är några av de vanligaste överdrag för dubbla, trippel och fyrdubbla raka soffor . De kan kompletteras med kjolar längst ner, eller de kan vara enkla utan draperi.
  • Perfekt för en hörnsoffa och modell med en avsats (höger eller vänster) eller ottoman Euro lock eller tillval med elastiskt band .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För stoppade möbler med träarmstöd rekommenderas att köpa omslag som täcker dessa delar med sig själva . På träytan (både naturlig och konstgjord) lämnas lätt repor eller skav. För att bibehålla ett attraktivt utseende bör armstöd också täckas med lock. Det finns dock också produkter som lämnar möbelhandtagen öppna. Valet av lämpligt alternativ beror på inredningsstilen och ägarnas personliga preferenser.
  • Du kan sätta på en skalsoffa lock-cape med kjol eller utan det, beroende på interiörens stil.
  • Det rekommenderas att komplettera soffan på en metallram avtagbart tygöverdrag , som kan tas bort när som helst och skickas till kemtvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En mängd olika material används för att göra skyddskåpor av hög kvalitet. Du kan välja ett lämpligt alternativ för varje smak och plånbok:

Det mest attraktiva och hållbara är läderfodral . Deras främsta fördel är att dammiga och smutsiga fläckar lätt kan tas bort från ytan. Det är omöjligt att inte notera det underbara utseendet på sådana alternativ. Ett kvalitetsläderöverdrag kan förvandla enkla tygklädda möbler. Tänk inte att avtagbar läderklädsel bara kan målas i klassiska färger. Faktum är att du idag kan köpa ett lock av valfri nyans. De mest populära och vackra produkterna är svart, grädde, beige, mjölk, körsbär och mörkgröna nyanser.

Läderöverdrag tjänar mycket länge utan att orsaka några problem. De är resistenta mot mekaniska skador och är inte rädda för temperaturförändringar. Sådana alternativ är dock inte billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fodral av konstläder och ekoläder är ett utmärkt alternativ till naturprodukter . Utseendet på dessa alternativ är inte på något sätt sämre än de dyrare alternativen från naturläder, men de skiljer sig åt i prestandaegenskaper. Så konstläder är tätare och grövre vid beröring. Med tiden kommer små sprickor och skav på ytan som inte kan tas bort. Det rekommenderas inte att utsätta sådana lock för extrema temperaturer. Under sådana förhållanden spricker konstläder och förlorar snabbt sin presentation. Ett sådant omslag på soffan kommer att absorbera färger från kläder, så det rekommenderas inte att sitta på eko-läder i för ljusa och färgglada saker. Om du bestämmer dig för att dekorera soffan på detta sätt, bör du ta hänsyn till det faktum att hudytan (både naturlig och konstgjord) är kall och mänsklig hud snabbt fastnar på den. Det kommer att vara obekvämt och kallt att sova på sådana möbler, särskilt om det är kall årstid utanför fönstret.

Högteknologiskt ekoläder är mer behagligt vid beröring. Men detta material kan blekna med tiden.

Bild
Bild

Mer praktiskt är omslag som använder tyg . Dessa alternativ är de vanligaste. Textilfodralet kan matchas till valfri plånbok.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter väljer mysiga velouröverdrag . De har en sammetslen yta och är behagliga att ta på. Sådana produkter är billiga. Villi på velourtyg kan peka i en riktning eller riktas i olika riktningar. Under produktionsprocessen läggs de på olika sätt, men oftare kammas och slätas de ut på ett speciellt sätt. Velour kan vara helt slät, präglad, etc. Sådant tyg i soffan kommer inte att orsaka allergiska reaktioner och aktivera statisk elektricitet. Om smutsiga eller dammiga fläckar uppträder på velourskyddets yta kan de tas bort med en tvättmaskin eller kemtvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten hos velouröverdrag beror på deras krav på särskild vård. Dessa alternativ är mycket praktiska.

En annan populär typ av textil som används för tillverkning av omslag är flock . Detta tyg har en mjuk och känslig konsistens. Folk kallar flock en ersättning för sammet, eftersom den har en liknande yta. Detta material innehåller polyester och naturlig bomull. Ett lock tillverkat av sådana råvaror kommer att hålla så länge som möjligt och kommer inte att förlora sitt attraktiva utseende även under vanliga förhållanden. Under åren förlorar flocken inte färgernas ljusstyrka. En soffa med en liknande kappa kan till och med placeras nära ett fönster. Aggressiva solstrålar påverkar inte färgkvaliteten på ett sådant tygskydd på något sätt. Det är värt att notera att detta material är vattentätt och vattentätt. Den här egenskapen gäller särskilt om små barn bor i huset, som kan spilla något på möbelns yta. Den enda nackdelen med flock är att den ofta orsakar allergiska reaktioner. Allergiker bör vägra möbelöverdrag av sådant material.

Flocken är hållbar. Det deformeras inte med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flock kan vara vanlig och teflon. Det andra alternativet kännetecknas av närvaron av en speciell impregnering gjord av flytande teflon. Sådana textilier är högteknologiska. Teflonhylsor är smutsresistenta. De samlar inte damm på ytan. Men även om du lyckades fläcka sådant material, ska du inte vara upprörd. Teflonflock är mycket lätt att rengöra och torkar snabbt.

  • Lämplig för möbelöverdrag och material som mikrofiber . Idag positionerar många tillverkare detta tyg som ett bra substitut för sammetmocka. Mikrofiber är en syntetisk textil som först dök upp i fjärran Japan. Tyget är mycket hållbart. Omslag gjorda av sådana råvaror kommer inte att förlora sin visuella attraktivitet och utmärkta prestanda även efter många år under regelbunden användning. Många väljer ett sådant material inte bara för dess hållbarhet och attraktivitet, utan också för dess allergivänliga egenskaper.
  • Idag kan du i butiker hitta ett stort sortiment av möbelöverdrag från ett vackert gobeläng . För närvarande tillverkas detta tyg uteslutande på högteknologisk och modern utrustning. Ofta kan en mängd olika mönster ses på ytan av ett flerskiktsväv. Tapetet i sig är tätt och utsätts inte för mekaniska skador. Utseendet på detta tyg är dess främsta fördel. Många designers vänder sig till gobelänger, eftersom det är ett verkligt textilverk. Ett sådant element kommer harmoniskt att passa in i en lyxig och elegant inredning. De mest framgångsrika för gobelängsomslag är sådana riktningar som rokoko, barock eller imperium.

Ett sådant omslag på soffan kommer att hålla mycket länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har praktiska och hållbara antiklotyger (populärt - "anticoshka") varit vansinnigt populära . Sådana omslag med stretch -effekt skyddar perfekt stoppade möbler från effekterna av skarpa klor från husdjur. Oftast appliceras skyddsskiktet på vanligt flocktyg. Efter anti-klo behandling blir materialet inte bara mer hållbart och slitstarkt, utan också mjukt och behagligt att vidröra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Innan du köper ett sofföverdrag rekommenderas att du mäter de stoppade möblerna, särskilt om du ska köpa en icke-universell produkt. För små dubbel-, trippel- eller fyrsitsiga rektangulära soffor produceras omslag vars storlek är 120x240 cm, 160x250 cm, 123x310 cm, 250x100 cm, etc.

För populära hörnalternativ produceras omslag med mått som börjar på 140x200 cm.

Idag kan du i många företag beställa ett skräddarsytt sofföverdrag. Sådana alternativ är dyrare, men som ett resultat kommer du att få ett skyddsomslag som idealiskt matchar dina stoppade möbler.

Bild
Bild

Färglösningar

Till soffan kan du plocka upp ett vackert omslag i absolut vilken färg som helst. Moderna tillverkare producerar kvalitetsprodukter i olika färger. Låt oss titta närmare på egenskaperna hos populära alternativ:

Ett svart omslag kommer att se väldigt intressant och attraktivt ut på möbler . En sådan kopia bör dock inte behandlas om rummet är gjort i mörka och dystra färger. En svart kappa av läder eller konstläder kommer att se särskilt lyxig och attraktiv ut i soffan. Denna modell kan installeras inte bara i vardagsrummet, utan också på kontoret. Den största fördelen med denna färg är att smutsiga fläckar förblir osynliga på ytan. Av denna anledning kommer en soffa med ett svart omslag att se bra ut inte bara i vardagsrummet eller arbetsrummet, utan också i korridoren eller på balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska beige färgen är vansinnigt populär . Med det här omslaget kan du ge soffan en speciell charm. Sådana stoppade möbler kommer att se väldigt snygga och attraktiva ut. Med en beige soffa kan du fräscha upp rummet och visuellt göra det mer rymligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga och lugna färger ser spektakulära ut på stoppade möbler . Så, för ett mysigt och välkomnande rum, kan du plocka upp ett fint grönt eller pistaschmöbelskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I många interiörer kommer en klassisk brun soffa att se harmonisk ut . Många konsumenter väljer omslag av detta sortiment, eftersom de passar bra med många färger i interiören, vare sig de är klassiska eller ljusa färger. Den diskreta bruna versionen kommer att hitta sin plats i en mängd olika stilar. Det kan vara populära klassiker, fransk "Provence", ultramodern högteknologisk, konstnärlig Empire-stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För ljusa och rustika interiörer är ett terosfärgat tygöverdrag idealiskt . Alternativ med flörtiga kjolar längst ner ser särskilt attraktiva och skonsamma ut.
  • Du kan omforma stoppade möbler med ett rikt rött lock . En sådan detalj kan fungera som en ljus accent i inredningen. Späd ut tråkiga ytor med vitt, grått eller svart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Många typer av sofföverdrag kan göras själv. För att göra detta bör du studera i detalj flera mästarklasser och välja det bästa alternativet för dig själv som du kan klara av. Låt oss titta närmare på en enkel metod för att göra ett sofföverdrag (för nybörjare), för vilket ett mönster inte behövs.

Du bör fylla på med följande verktyg:

  • textilier;
  • stift;
  • ett par trådtrådar;
  • centimeter;
  • symaskin;
  • sax;
  • med en speciell penna eller krita för tyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsteknik:

Först måste du mäta produkten för vilken du kommer att göra ett omslag . Dela möblerna i två sektioner. Alla delar måste skäras i form av rektanglar, även om modellen har en ovanlig struktur. Då bör du ta reda på måtten på ryggarna, sätena, handtagen och ett par foder för framsidan och handtagen. Som ett resultat bör du ha 6 rektangulära mallar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter att ha tagit alla mätningar är det nödvändigt att lägga till 7,5 cm till dem . Detta gäller alla fyra sidorna av de rektangulära mönstren. Denna teknik är nödvändig för att säkerställa tillräckliga kvoter och sömmar. Därefter kan du överföra den resulterande ritningen av alla rektangulära delar till papper (med tillägg av 7,5 cm extra). Sedan måste ritningarna klippas.
  • För klädsel kan du använda en tunn massiv duk eller flera stora sektioner . Förbered materialet för locket i förväg: tvätta i lågtemperaturvatten och torka.

Det rekommenderas att ordna trimmen för det framtida locket på en plan yta.

Nu, baserat på de tidigare gjorda mätningarna, kan du klippa 6 rektanglar, från baksidan . När alla detaljer har klippts ut måste de placeras på samma del av soffan med baksidan. Med hjälp av stift ska tygstycken fästas på stoppade möbler så att de inte faller av eller rullar av ytan. Nu kan de sopas bort, men inte tas bort från soffan. För detta är det bäst att använda märkbara kontrasttrådar. Var noga med att överväga alla hörn och kurvor på möblerna.

Bild
Bild
  • Därefter kan du ta bort de bifogade tygbitarna . Sedan ska de sys på en symaskin på 2,5 cm avstånd från tråckelsömmen och vridas till höger sida. Efter detta steg kan locket läggas på soffan och hitta platser där det inte sitter bra. På dessa områden bör en preliminär översikt göras. Nu måste materialet vändas ut och in igen.
  • Därefter måste du ta bort ytsömmarna på tråset, vända produkten till framsidan och lägga den på soffan . Efter det måste du justera kanterna och kanterna, fästa med stift och svepa bort dem. Nu måste du ta bort locket och bearbeta dess kantelement på en skrivmaskin. Efter dessa steg kan ryggsömmarna avlägsnas från materialet.

Om det behövs ska locket sys om baserat på de ändringar som gjorts. Onödiga materialbitar måste klippas av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sätter jag på ett sofföverdrag?

När du sätter på och byter möbelskyddet får du inte skada eller förstöra det. För att dra åt och ta bort kappen ordentligt, följ dessa steg:

  • Först måste du ta reda på var armstöden finns på omslaget. Det bör finnas korta sömmar på dem, vilket kommer att spela rollen som riktlinjer i ytterligare åtgärder.
  • Om möblerna är utrustade med vackra krusiduller, då kan du fokusera på krussåmen. Oftast ligger den på baksidan eller handtagen.
  • Lägg locket på möblerna så att armstöden vilar på soffans armstöd.
  • Lägg därefter ett armstöd på omslaget på soffan och dra locket över ryggen (och sedan på det andra armstödet).
  • Nu måste locket rättas till på handtagen och baksidan. Om det finns krusiduller i skyddskåpan måste samma procedur utföras med den.
  • Slutligen, rikta in lockets nedre kant runt hela omkretsen.

Efter att du har tagit bort och bytt fabrikslocket med en ny kappa måste du försiktigt vika den i ett separat isolerat paket och gömma den i garderoben.

Urvalstips

Valet av vackra och högkvalitativa omslag för stoppade möbler idag är större än någonsin:

  • De mest pålitliga och attraktiva alternativen är äkta läder, men deras största nackdel är deras höga kostnad. Produkter av konstläder eller ekoläder kommer att kosta lite billigare. De bör dock användas mer noggrant och noggrant.
  • Det mest prisvärda är tygöverdrag. De ser vackra och harmoniska ut i många interiörer. Men sådana alternativ kommer att kräva ständig vård. Det är svårare att ta bort damm och smuts från ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De bästa och högsta kvalitetskåporna är från italienska tillverkare. Idag väljer många konsumenter hållbara och vackra Euro-lock som passar bra på alla möbler: från traditionella till icke-standard.
  • För att dekorera en gammal soffa är ett snyggt eurolock från tillverkare från Spanien lämpligt. Dessa produkter har visat sig vara mycket hållbara och hållbara. Dessa alternativ är inte billiga, men deras prestanda gör dig inte besviken på köpet.
  • Glöm inte att designen på omslagen måste matcha rummets stil. De ska inte slås ut ur interiören, locka för mycket uppmärksamhet till sig själva eller göra ensemblen inharmonisk.
  • Innan du köper, kontrollera ytan på skyddskåpan för skador och missfärgning av tyget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta konsumenter var nöjda med köpet av möbelöverdrag. Med hjälp av dessa detaljer kan du bevara presentationen av soffan i många år, vilket utan tvekan glädjer köpare. Många rekommenderar att vända sig till betrodda tillverkare som producerar exceptionellt högkvalitativa och hållbara kappor. Produkter som är för billiga kan snabbt försämras.

Detta är ett problem som många köpare står inför som har sparat på sitt köp.

Konsumenter noterar också den fantastiska visuella effekten av korrekt utvalda omslag. Många människor använder dem för att omvandla interiörer och göra dem mer attraktiva. Så en gammal textilsoffa, kompletterad med ett vackert läderöverdrag, kan ge inredningen i vardagsrummet eller studera en speciell chic och glans.

Rekommenderad: