Bilsäng För En Pojke (64 Bilder): En Barnmodell I Form Av En Bil, En Soffa Och En Våningssäng I Form Av En Brandbil, En Loftsäng

Innehållsförteckning:

Video: Bilsäng För En Pojke (64 Bilder): En Barnmodell I Form Av En Bil, En Soffa Och En Våningssäng I Form Av En Brandbil, En Loftsäng

Video: Bilsäng För En Pojke (64 Bilder): En Barnmodell I Form Av En Bil, En Soffa Och En Våningssäng I Form Av En Brandbil, En Loftsäng
Video: Firetruck Loft Bed-Birthday present 2024, April
Bilsäng För En Pojke (64 Bilder): En Barnmodell I Form Av En Bil, En Soffa Och En Våningssäng I Form Av En Brandbil, En Loftsäng
Bilsäng För En Pojke (64 Bilder): En Barnmodell I Form Av En Bil, En Soffa Och En Våningssäng I Form Av En Brandbil, En Loftsäng
Anonim

Alla föräldrar försöker göra barnrummet så bekvämt och funktionellt som möjligt, medan huvudplatsen i detta område ges till sängarna. Barnets hälsa och psyko-emotionella tillstånd beror till stor del på sömnens kvalitet. En bilsäng, som inte bara är praktisk, utan också mycket attraktiv i utseende, kan vara ett bra köp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Föräldrar väljer ofta alternativet att organisera en säng till sin pojke, väljer en skrivbäddssäng, den passar harmoniskt in i vilken inredning som helst och blir till och med dess verkliga höjdpunkt. Dessutom låter modellen dig säkerställa ett ljud, full sömn och med en ordentligt vald madrass uppfyller produkten fullt ut alla egenskaper hos en växande organism.

Fördelarna med denna modell inkluderar följande funktioner:

  • original design, rika färger, förekomsten av icke -standardiserade element - hjul, strålkastare, belysning;
  • närvaron av lådor för sängkläder, liksom hyllor på sidorna, vilket blir en ytterligare fördel och gör det enkelt att organisera ergonomisk placering av sovtillbehör och små leksaker;
  • låg skaderisk, vilket säkerställs av frånvaron av skarpa hörn och den låga placeringen av kajen;
  • möjligheten att använda sängen som ett inslag i spel - här kan du spela resenärer eller racers, simulera ett polislopp eller en safari.

Det finns dock också nackdelar som inte kan ignoreras, de inkluderar den höga kostnaden i jämförelse med traditionella sängar, liksom bräcklighet - produkten är optimal för spädbarn, så den kan inte köpas "för tillväxt". Ett barn som fyller 9-10 flyttar vanligtvis till en äldre säng eller soffa. Dessutom ger ett så ljust och icke -standardiskt element i ett barnrum komplexitet till den övergripande designen - här är det viktigt att tänka över allt till minsta detalj för att behålla rummet i en enda stil och samtidigt inte överdriva det med färger och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Visningar

Idag erbjuder tillverkarna det bredaste urvalet av sängar i form av maskiner av olika slag, med olika funktioner. En maskinsäng för en pojke kan göras i en mängd olika utföranden, oftast finns följande modeller till salu.

  • Brandbil . Den är idealisk för ett modigt och beslutsamt barn som tycker om att spela livräddare. Sådana modeller är som regel utrustade med ytterligare belysning och ljudeffekter.
  • Buss . Denna modell kommer att vara ett bra alternativ för unga resenärer som gillar andan av äventyr, romantik och aktiv utforskning av världen runt dem. För familjer med två barn produceras sådana modeller ofta i två nivåer med en liten trappa. Dessutom kan denna modell användas som loftsäng.
  • Racerbil . Den vanligaste designen i detta fall anses vara en modell som visar Lightning McQueen, den älskade hjälten i den berömda filmen Cars.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Design egenskaper

I enlighet med designfunktionerna utmärks följande modeller.

  • Med inbyggda lådor . Detta val är optimalt för ett litet barnrum, när föräldrar står inför en svår uppgift med maximal nytta att använda vilken centimeter som helst utrymme.
  • Bakgrundsbelyst . Dessa modeller inkluderar en liten glödlampa som låter dig läsa, rita eller leka med leksaker på sängen innan du lägger dig.
  • Glidande modell . Detta är en ganska intressant version av en säng med madrass, vilket gör det möjligt att sätta två barn samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängarnas lyftmekanism är också annorlunda

  • Utan hiss - sådana modeller är relativt billiga, de låter dig kompetent organisera ett bekvämt sovområde, men samtidigt tillåter de inte att du utrustar ett fack för förvaring av sovkläder och andra barns saker.
  • Med en enkel gångjärn - en sådan mekanism innebär manuell kontroll, och barnet kommer säkert att behöva hjälp av en vuxen, eftersom barnet inte kommer att klara av att fälla ut spjälsängen på egen hand.
  • På fjädrar - Detta är en av de mest populära lösningarna som föredras av de flesta föräldrar på grund av dess tillförlitlighet och enkel hantering. Även ett barn klarar mekanismen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Maskinbädden är avsedd för barn från 2 år, men eftersom modellens största dimensioner når 2, 2 meter, då du kan välja en sovplats för barn i alla åldrar.

  • 210x80 cm - en sådan modell är mer lämplig för en pojke i skolåldern, eftersom en mycket ung bebis kan vara obekväm i den. Dessutom tar sängen upp för mycket plats, så det blir olämpligt i ett litet barnrum.
  • 190x90 - ett annat alternativ för en tonåring, eftersom möbler tillåter även den högsta pojken att känna sig bekväm. Vanligtvis är sådana modeller gjorda så realistiska som möjligt med en mängd små detaljer - strålkastare, hjul. Barn i denna ålder är redan väl insatta i enheter och teknik och kan mycket väl garantera sin egen säkerhet.
  • 180x80 -detta är ett alternativ för en pojke på 6-10 år, som regel har sådana produkter inbyggda lådor, belysning och små hyllor. Men tillverkaren försöker undvika små detaljer - barnet är fortfarande inte tillräckligt allvarligt och kan slarvigt svälja ett litet föremål eller träffa vassa kanter.
  • 160x80 - den här modellen är lämplig för en pojke på 4-9 år, som regel är dessa de mest primitiva modellerna, stiliserade som en racerbil, fartyg eller annan typ av mobil utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer en säng bör den största uppmärksamheten ägnas åt materialet från vilket möblerna är gjorda, eftersom materialets styrka, styrka och fullständiga miljösäkerhet är mycket viktig för denna artikel. Bilsängar för pojkar är gjorda av naturmaterial som trä, MDF eller spånskiva, där de två första alternativen anses vara de mest hållbara och hållbara.

Spånskiva är mycket billigare, men en sådan platta tål inte alltid aktiva spel i ett barnrum, tappar med tiden, spricker och går sönder. Följaktligen är kostnaden för spånskiva mycket lägre än priset på naturliga träprodukter. MDF tillhör mellanklass, vilket representerar det bästa pris / kvalitetsförhållandet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi ger en kort beskrivning av de populära materialen vid tillverkning av maskinbäddar kommer det att se ut så här:

  • Spånskiva med fotoutskrift är en mycket attraktiv och snygg version av sängen till ett lågt pris, men sådant material är inte resistent mot fukt och hållbarhet;
  • Spånskiva tillverkad i Tyskland är ett bättre alternativ, som är täckt med resistenta emaljer som uppfyller alla krav för material som används vid tillverkning av barnmöbler;
  • Spånskiva är en spånskiva med en speciell behandling som ökar fuktmotståndet och förhindrar avdunstning av skadliga hartser som används vid tillverkning av spånskiva;
  • MDF är ett starkt och hållbart material, motståndskraftigt mot fukt och mekaniska skador, anses vara mycket miljövänligt;
  • trä är det mest hållbara och miljövänliga materialet, men sådana produkter är mycket dyra och tillverkas endast på beställning;
  • plast är ett billigt och lätt material som är resistent mot inflammation, men det går snabbt sönder om barnet är för aktivt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att sängen inte kan vara för billig. Om du såg att priset på en produkt i ett butik är mycket lägre än det genomsnittliga marknadspriset, betyder det som regel att billiga lacker, färger och lim användes för att göra produkten. De kan släppa ut giftiga flyktiga ämnen i luften och kan ha den mest skadliga effekten på mikroklimatet i barnkammaren och din sons hälsa.

Valbara kriterier

När du väljer en säng måste du vara uppmärksam på dess storlek - barnet ska inte vara begränsat, sovplatsen ska vara relativt rymlig. Glöm inte heller att barn växer upp väldigt snabbt, så det är bättre att köpa en modell med marginal för att glömma byte av möbler under de kommande 3-5 åren. Det är viktigt att sängen organiskt passar in i rummets dimensioner och lämnar ledigt utrymme för spel och aktiv kommunikation med vänner.

När du köper en säng måste du komplettera den med en ortopedisk madrass som regel är högkvalitativa ganska dyra, men så är inte fallet när besparingar är lämpliga. Det är upp till 13 års ålder som ett barns ryggrad bildas intensivt, därför behöver en pojke en fysiologisk grund för sömn för normal tillväxt och utveckling. Madrassen, som tar hänsyn till barnets anatomiska egenskaper, ger honom en full, bekväm och hälsosam sömn, vilket är huvudfaktorn för att upprätthålla barnets välbefinnande och hälsa. Dessutom köps madrassen en gång i flera år, så om du "sprider" mängden för hela användningsperioden kommer den inte att verka så stor för dig.

Om du köper en produkt för ett litet barn, var uppmärksam på säkerhetsfrågor - modeller med skarpa hörn, ett överflöd av små delar är inte lämpliga för förskolebarn, det är önskvärt att sidoväggen kompletteras med stötfångare. Höga sängar är inte heller lämpliga för spädbarn - det kan vara svårt för unga smulor att klättra upp på en överdriven kaj, och även om de ramlar ur sängen ökar risken för skador avsevärt. Om budgeten tillåter det är det bättre att tänka på alternativ som innebär närvaron av inbyggda lagringssystem, en sådan lösning är bekväm, ergonomisk och låter dig avsevärt spara ledigt utrymme i barnrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var kan jag köpa?

Det finns ett brett utbud av maskinbäddar för pojkar på marknaden idag från en mängd olika tillverkare - kinesiska, turkiska, amerikanska och våra inhemska. Men som framgår av många konsumentrecensioner är det bättre att köpa en produkt direkt från tillverkaren, om möjligt. Ett sådant köp har ett antal otvivelaktiga fördelar.

  1. Många olika kampanjer - tillverkaren är inte bunden till handelsnätverkets prispolicy, därför har den möjlighet att ge rabatter.
  2. Färska nya sängar direkt från verkstaden, i motsats till förvaringssängar, som kan ha samlat damm i fuktiga, ohälsosamma lager i åratal.
  3. I händelse av ett fel är det möjligt att lämna in en reklamation direkt till tillverkaren. Genom en återförsäljare tar denna process ibland flera månader.
  4. Skicka varor i strikt överensstämmelse med de villkor som överenskommits i kontraktet. Det är ingen hemlighet att dessa villkor i detaljhandeln sällan följs, oftast ber återförsäljaren att vänta 3-4 veckor, eller till och med "matar frukost".
  5. Kompetent konsultstöd för försäljningen. Tillverkaren är väl förtrogen med sin produkt och kan kompetent besvara alla frågor som rör bruket av spjälsängen. Medan butikens konsulter bara har en ytlig uppfattning om alla möbler som presenteras vid utloppet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Definitivt är det säkrare att köpa en modell från en tillverkare än att köpa en produkt från en återförsäljare, men det finns också oärliga tillverkare bland tillverkare som de använder material av låg kvalitet i sitt arbete, så först måste du samla in så mycket information som möjligt om tillverkaren:

  • kontaktinformation som anger stadnummer, ju fler det finns, desto allvarligare är företaget;
  • se till att telefonen för teknisk support fungerar och du kan få riktiga råd om det;
  • förekomsten av företagets webbplats och närvaron av fabriken på Yandex -kartor är viktiga;
  • det måste finnas visuell information - exempel på arbete med en beskrivning av tekniska egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självklart kan närvaron av alla dessa föremål inte alltid garantera att du skyddar dig från förfalskning, men i de flesta fall kan en sådan översiktlig undersökning avsevärt minska risken för att du stöter på en förfalskning. En bilsäng kommer att vara ett utmärkt alternativ för ett pojkrum från 2 till 10-12 år. Det blir inte bara en bekväm sovplats, utan också en bra lekplats, liksom en plats för umgänge med vänner. Men hennes val bör tas med fullt ansvar, eftersom inte bara barnets goda humör och bekväma sömn, utan också hälsotillståndet beror på detta.

Rekommenderad: