Våningssäng Med En Soffa (80 Bilder): En Tvåvånings Metallmodell Med En Soffa Nedanför, En Hopfällbar Bäddsoffa Med En Eurobokmekanism, En Uppsättning Med En Garderob Och Ett Bord

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng Med En Soffa (80 Bilder): En Tvåvånings Metallmodell Med En Soffa Nedanför, En Hopfällbar Bäddsoffa Med En Eurobokmekanism, En Uppsättning Med En Garderob Och Ett Bord

Video: Våningssäng Med En Soffa (80 Bilder): En Tvåvånings Metallmodell Med En Soffa Nedanför, En Hopfällbar Bäddsoffa Med En Eurobokmekanism, En Uppsättning Med En Garderob Och Ett Bord
Video: IKEA FRIHETEN Sofa Bed Assembly Guide 2024, April
Våningssäng Med En Soffa (80 Bilder): En Tvåvånings Metallmodell Med En Soffa Nedanför, En Hopfällbar Bäddsoffa Med En Eurobokmekanism, En Uppsättning Med En Garderob Och Ett Bord
Våningssäng Med En Soffa (80 Bilder): En Tvåvånings Metallmodell Med En Soffa Nedanför, En Hopfällbar Bäddsoffa Med En Eurobokmekanism, En Uppsättning Med En Garderob Och Ett Bord
Anonim

En sovplats är ett mycket viktigt element i varje människas liv. Om det inte tillåter normal vilsam sömn, kommer produktiviteten på dagtid också att minska. Därför är det så viktigt att välja rätt möbel med stor omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng med soffa

Detta alternativ blir mer och mer populärt, och dess främsta fördel är förknippad med att spara utrymme i rummet.

Men det finns andra fördelar:

  • ett stort antal ändringar;
  • färgskillnad;
  • förmågan att plocka upp en mängd olika typer av material;
  • möjligheten att passa in i även de mest originella omgivningarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda svagheten med en sådan lösning är risken att falla uppifrån. Hotet är särskilt stort när barn lägger sig på en sovplats. Därför måste du välja en version där det finns höga sidor med stor styrka.

En trappa kan också vara osäker om:

  • material av låg kvalitet används;
  • placering är obekväm;
  • det finns sprickor, grader och avskurna platser;
  • andra avvikelser från produktionstekniken noteras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en soffa nere

Det är absolut nödvändigt att undersöka hur botten är. Särskild försiktighet bör iakttas vid köp av möbler för vuxna och barn samtidigt. För vuxna kontrolleras kajplatsen för bärförmåga. För barn utvärderas samma plats för förmågan att tolerera hopp och studsar.

Det är bättre att överdriva det vid kontroll än att göra ett misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåvånings

Produkterna i två delar är skräddarsydda för att passa användarna. En typ väljs för stora familjer. Den andra är för singlar. Den tredje är för sovrum där barn och vuxna bor tillsammans. I det senare fallet, förutom styrka, är en design som passar alla åldrar också mycket viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enklaste typen inkluderar bara en soffa nere och en sovplats ovanför den . Men denna lösning fungerar inte alltid. Många kombinationer innehåller också hyllor, små skåp. Det finns också alternativ med andra dekorativa mönster. När det gäller färg och klädsel bestäms valet av köparnas ekonomiska välbefinnande och det antagna designkonceptet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att vara uppmärksam på dina egna känslor. Om du känner obehag är det bättre att vägra köpet. Ju större avstånd mellan nivåerna, desto bekvämare är möblerna. Strukturer där soffan inte utvecklas kan utföra två funktioner samtidigt, vilket bibehåller det formade utseendet på rummet. Om du använder en stor soffa kan du byta ut den mot en enkelsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metallen är stark, relativt lätt. Dessutom är antalet ändringar mycket stort. Fördelen med våningssängen i metall är också prisets mjukhet. Konsumenter kan vägledas av sina egna synpunkter på rummets komfort och design. Men även dessa fördelar och en lång livslängd kan överskuggas av svårigheten att införa inredning, den ökade risken för skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utdragbar bäddsoffa

Våningsmöbler som kan expanderas används endast där det finns tillräckligt med utrymme. Sådana lokaler måste vara noggrant utformade. Därför sker valet av färg, grundmaterial och designkoncept ännu mer detaljerat än vanligt. Denna design är mestadels lämplig för vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men om gliduppsättningen ändå köps för barn, brukar de yngsta läggas ner nedan. När barnet är ensamt, är det nödvändigt att ge företräde åt produkter utrustade med en full sittgrupp, snarare än en enkel soffa.

De mest typiska layoutformaten är:

  • lutad (underlättar fritid och slappnar av);
  • ställ horisontellt (idealisk sovplats);
  • soffa av ett traditionellt prov.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med garderob

Några av sängarna med soffor nedan kan utrustas med garderober och till och med hela deras system. Detta är den lösning som experter rekommenderar för barnrum. De optimala designstilarna är minimalism och konstruktivism. Oftast placeras sådana kombinationer där de skapar en funktionell inredning utan att överbelastas med ytterligare detaljer.

Vikning på kvällen och vikning på morgonen är det vanligaste sättet att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är kombinationen av säng, garderob och soffa som håller på att bli ett av de bästa valen för studior och ettrum. Enkelhet och enkel hantering bör inte vilseleda konsumenter. Den till synes kompakta designen är faktiskt skrymmande. Det är därför det är värt att ägna maximal uppmärksamhet åt noggrannheten under installationen. Även de minsta snedvridningar och avvikelser från normal geometri är oacceptabla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eventuella transformerbara möbler får inte fixeras på gips.

Du måste montera dem på:

  • betong;
  • tegel;
  • trä;
  • andra starka material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook

European Book innebär att sätet rullas ut och ryggen sänks. Fördelen med detta alternativ är ökad tillförlitlighet. Men att få en hög säng kommer inte att fungera. Men euroboken överträffar den vanliga boken för utjämning av sovplatser. Det är mycket lätt att rulla ut sätet, varefter ryggen vilar på det; det finns ingen anledning att flytta euroboken bort från väggarna.

Bild
Bild

Med ett bord

Våningssängar med skrivbord, extra hyllor och lådor gör att du kan få ut det mesta av ett litet rum. Sådana produkter är också lämpliga för barn i olika åldrar som bor i en liten lägenhet. Det är lämpligt att komplettera bordet med bokhyllor. Dessa tillägg kommer att visa sig vara värdefulla när du går på dagis och sedan skolan. När det gäller externa kombinationer är dessa sängar bäst kombinerade med garderober och stolar av alla slag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionerna som bordet läggs till är ganska hållbara . De kommer att tjäna barn från tidiga år till tonåren. Därefter köps de nödvändiga delarna helt enkelt dessutom och ersätter slitna eller föråldrade delar. En annan fördel är den stora designvariabiliteten. Pålitliga sängar med bord eliminerar helt risken för dålig hållning och andra hälsoproblem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyftmekanismen för den klassiska transformatorn gör att du kan ändra arbetsområdet med en kaj på några sekunder (eller ändra dem i omvänd ordning). När soffan utvecklas stiger arbetsdelen först, och sedan går möblerna in i garderoben ner.

Vissa tillverkare är redo att erbjuda kit som inkluderar ett rullbord på sängbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svänger

De flesta mekanismer kan fungera med specialdesignade fjädrar. Lindade fjädrar produceras genom att ta robust kolfiber. Sådana element kommer att kunna överleva betydande mekanisk påfrestning. Tillverkare hävdar att de kommer att göra 50 000 häckcykler utan att göra avkall på konsumenternas prestanda. För att göra det tydligare motsvarar detta den vanliga dagliga behandlingen i 70 till 75 år.

Men det finns andra fjädrar - de kallas gasfjädrar; i själva verket är det inte fjädrar i ordets vanliga bemärkelse, utan kolvar. Det finns ett gasformigt medium inuti kolvarna. Dess tryck är större än på jordens yta. När möblerna läggs ut är rörelsen smidig. Slitstyrkan är lika stor som de förvridna produkterna, medan de inte knarrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rädslan för att de utfällbara möblerna plötsligt ska slå igen är meningslösa. I verkligheten utesluter korrekt fungerande fjädrar en sådan utveckling av händelser. Valet mellan mekanismerna görs individuellt. Enheten, skapad på grundval av spiralfjädrar, är yttre osynlig, medan nischen för sängen är begränsad till 250 mm. Med hjälp av gasmekanismer kan sovsängen döljas 0,45 m i väggen, men ändå är fjädrarna märkbara utåt.

Lyftmekanismens horisontella vy innebär att sovplatsernas kontakt med väggarna sker med sidoytorna . Det vertikala sättet att lyfta är att kontakten sker vid sänggaveln. De lyftade strukturerna är vanligtvis utrustade med madrasser med beroende enhetsfjädrar. Sådana delar är omgivna av en dubbel stålram. Men madriss styvhet, där de är byggda, är ibland överdriven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Konsumenter reagerar positivt på modern design av våningssängar med soffor.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt sådana fördelar som:

  • spara utrymme i huset;
  • kompaktitet även när den öppnas;
  • noggrannhet vid montering;
  • förekomsten av avtagbara lock i ett antal utföranden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Köpare lämnar attraktiva recensioner om våningssängar med soffor:

  • Borovichi Möbler;
  • "Ikea" (särskilt med höga sidor);
  • Nemo Olympus;
  • Flamingo;
  • "Karamell 75".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Om själva soffan utvecklas, ökar funktionen i uppsättningen. I detta fall är layoutmetoden annorlunda. De flesta modeller går framåt eftersom det här är det mest praktiska tillvägagångssättet. Soffor är främst indelade i raka och hörntyper. Det mest moderna formatet är i form av bokstaven "P", det är endast acceptabelt i ett rymligt rum, men det låter dig förvara linne inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en soffa ska dekorera ett vardagsrum i en stuga, blir en utfällbar produkt en gästtyp av transformerande möbler.

Rummets yta och antalet personer som bor i huset är 2 huvudpunkter. I de flesta fall rymmer sofforna inbyggda i sängen 2 eller 3 personer. När allt kommer omkring ligger huvudplatsen fortfarande på toppen. För att slappna av helt måste du använda en madrass som täcker skärningspunkten mellan sätet och ryggstödet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

En säng av trä är mycket vanligare än en säng av metall. Detta gäller även våningskonstruktioner. Korrekt utvalt och välbearbetat virke är mycket tillförlitligt. Det är säkert för hälsan och skadar inte miljön. För att eliminera problem krävs att man tar hänsyn till alla finesser i att använda en viss träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massif ek är mycket dyrt, men detta motiveras fullt ut av dess mekaniska hållfasthet. En annan fördel med ek kan betraktas som sofistikerad och yttre adel. I de flesta fall är våningssängar gjorda av billigare tall. Samtidigt kommer styrkan och kvaliteten i allmänhet inte att göra ägarna till möblerna besvikna. En mellanliggande plats mellan dessa arter när det gäller kostnad och praktiska egenskaper upptas av bok.

Nyanser av bokträ ger noter av komfort och värme i rummet . Även om två våningar massiva trästrukturer leder till konsumenttäckning, är de dyrare än andra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Valet av dimensioner bestäms av vem som ska använda sängen. Så, vuxna sängplatser bör vara 20 cm längre än deras ägare. När det gäller bredden är det viktigt att ge komfort för dig själv. När du väljer alternativ måste du ta hänsyn till var sängen ska placeras för att exakt kunna uppskatta den önskade storleken. För barn under 3 år bör sidornas dimensioner vara 1190 och 640 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om barnets längd är liten kan en liknande design ibland användas upp till 5 år.

Men oftare mellan 3 och 5 år används sängar i storlek:

  • 1, 6x0, 7;
  • 1, 41x0, 71;
  • 1, 96x0, 71 m.

I åldern 6 - 13 år ökar värdet snabbt: det varierar från 0,79x1,89 till 0,91x2,01 m. Sådana produkter ligger ganska nära vuxna enkelsängar. Om tonåringar har en imponerande byggnad bör sängen ha en storlek på 1, 904x0, 744x1, 8 m. Rekommenderad höjd för den lägsta våningen är 200 mm.

Andra våningen ligger ofta 1, 22 m från golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tjejer

Till skillnad från ett standardprov måste en sådan säng ha mer än bara lämpliga dimensioner. Det bör väljas utifrån dess yttre skönhet. Dessutom är det värt att tänka på designens visuella originalitet. Fans av fantastiska och romantiska motiv kommer att glädjas åt stilen på ett medeltida slott. Praktiska produkter levereras med en garderob, det finns också modeller med lekhörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Järn

En våningssäng av järn för en tonårsflicka är extremt sällsynt. Men för vuxna som vill spara så mycket som möjligt och köpa en pålitlig design är detta mycket bättre. Stål är tyngre än aluminium och mer mottagligt för korrosion. Men den är mekaniskt starkare och med tillräckligt yttre skydd är den också pålitlig. Sådana sängar kan placeras endast borta från solljus för att utesluta effekterna av extrema temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbel

Dubbla våningssängar med soffor är utformade för maximal rymdeffektivitet. Ibland visar det sig så många som 3 platser, inte 2. Men varje sådant förslag måste behandlas noggrant, för ibland dras denna fördel fram för att hålla tyst om eventuella brister. Det är viktigt att fråga om material som används så att de är pålitliga. Den dubbla nedre delen kompletteras i många fall av gardiner som helt döljer sovplatsen från nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hörnsoffa under

Precis som den fristående hörnsoffan maximerar versionen inbyggd i våningssängen platsutnyttjandet. Ett vanligt problem - ett tomt hörn - är helt löst. Designers gynnar sådana mönster på grund av deras originalitet och visuella accent. När den är hopfälld tillåter så många människor som möjligt att sitta ner. Som i alla andra fall måste du överväga storleken på det tillgängliga utrymmet.

Bild
Bild

Dragspel

Denna typ av soffa är lämplig för de människor som inte gillar att hela tiden slösa tid på att lägga ut den på kvällarna och städa på morgonen. Allt som krävs är en rörelse. Viktigast är att "dragspel" anses vara ett bra substitut för en hel säng. Under sömnen känns inga leder och abrupta avbrott, eftersom de helt enkelt inte finns.

Ett annat plus är den höga ortopediska kvaliteten på en sådan lösning, vilket är oerhört viktigt för personer som lider av ryggradsproblem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med lådor

Du måste välja versioner kompletterade med lådor om det är svårt att hitta en annan plats för:

  • sängkläder;
  • barnleksaker;
  • kläder och skor;
  • andra saker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett system som tar ut lådorna utanför borde fungera mycket bra . Du kan spara på stängare - modeller utan dem skapar i själva verket inga speciella besvär. Undantaget är barnrum, där smidig stängning av alla lådor är särskilt viktigt. Du kan till och med välja lösningar med ytterligare skyddssystem. Bland dem upptas en särskild plats av begränsningar som förhindrar full öppning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med utdragbar soffa

Denna typ är lämplig inte bara om du enkelt vill byta en sovplats med en gratis lekplats. Detta är ett bra alternativ när släktingar plötsligt kan komma, och du måste ge dem en plats.

Produkterna "click-gag" är bra eftersom den glidande soffan låter dig:

  • sitta;
  • halvt sittande;
  • lögn;
  • luta sig bakåt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att finnas många positioner för att lägga upp (och följaktligen vila). Men det är svårt att lägga ut soffan varje dag. Du måste också tillhandahålla en reservplattform bakom ryggstödet. Det franska formatet på en utdragbar soffa anses vara ganska modernt och kompakt. Men det kommer inte att finnas plats för sängkläder, dessutom måste du ständigt ta bort små delar för att fälla ut soffan.

Sedaflex kallas ibland också för en belgisk eller amerikansk hopfällbar säng. Det skiljer sig från franska bara i avsaknad av hjälpkuddar. Men efter layouten kommer det att krävas mer utrymme. Ett annat alternativ är en puma; Detta är en variant på Eurobook -motivet. Skillnaden beror på närvaron av stötdämpare, vilket förenklar arbetet.

Rekommenderad: