Förvandlingsbord För Barn: Att Välja Skrivbord I Trä Med Ett Staffli Och En Stol För Barnet

Innehållsförteckning:

Video: Förvandlingsbord För Barn: Att Välja Skrivbord I Trä Med Ett Staffli Och En Stol För Barnet

Video: Förvandlingsbord För Barn: Att Välja Skrivbord I Trä Med Ett Staffli Och En Stol För Barnet
Video: See How Easily a Rat Can Wriggle Up Your Toilet | National Geographic 2024, Maj
Förvandlingsbord För Barn: Att Välja Skrivbord I Trä Med Ett Staffli Och En Stol För Barnet
Förvandlingsbord För Barn: Att Välja Skrivbord I Trä Med Ett Staffli Och En Stol För Barnet
Anonim

Huvudkravet för utformningen av ett barnrum är dess funktionalitet och komfort. Ju mer personligt utrymme ett barn har, desto bekvämare är det för honom att vara inomhus. Tyvärr har få invånare extra meter bostäder för en ung familjemedlem. Det är i sådana fall valet av möbler för ett barn ska vara seriöst och ansvarsfullt. I en sådan situation är det mest bekvämt att köpa modulära möbler som har förmågan att förvandla och spela rollen som mer än ett element.

Bild
Bild

Barns omvandlingsbord

När det är dags för ditt barn att gå i skolan, behöver du bara ge honom en plats att studera och förbereda för lektioner. Många föräldrar är benägna att besluta att köpa inte bara ett skrivbord, utan också ett barns omvandlingsbord. En sådan modell sparar inte bara knappa meter i en liten lägenhet, utan också familjens budget: Skrivbordet köps under lång tid, det kan anpassas till storleken på ett växande barn, vilket innebär att det inte finns något behov av att köpa en nytt bord för ett vuxet barn.

Experter rekommenderar att uppmärksamma den ortopediska designen: Tack vare dess möjligheter och möjligheter att luta bordsskivan kommer barnet att kunna behålla rätt hållning, han kommer inte att bli trött på att sitta vid skrivbordet länge. En sådan modell är utformad även för icke-standardiserade kroppsstorlekar, den har inte vassa hörn, vilket kommer att rädda eleven från skada. Möbeltillverkare erbjuder dagens kunder bordsalternativ av olika material: trä- och plaststrukturer. Färgschemat för sådana möbler är slående i sin ljusstyrka och snygga design, vilket kommer att glädja den unga användaren mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att när du väljer ett transformerande bord måste du se till följande punkter:

  • modellen måste nödvändigtvis justera nivån på själva bordsskivan;
  • bordets höjd ändras tack vare låsskruvarna på benen;
  • närvaron av ett stöd för barnets fötter krävs.

Det bekväma transformeringsbordet är mycket bekvämt att ordna om på valfri plats du behöver. Den största fördelen med denna design är att den kan köpas för mycket små, för dem som inte ens går på egen hand ännu. Barnet vänjer sig vid sådana möbler, lär sig att sitta rätt och förstår redan att bordsskivan är ett bekvämt alternativ som du kan rita med färger och pennor, helst i en skissbok.

Bild
Bild
Bild
Bild

Babybordet kan erbjudas med en stol med en bred och bekväm bas. Med ett så bekvämt säte elimineras risken för att barnet faller på golvet helt. Han kan lugnt äta vid ett sådant bord, titta på böcker och sedan ägna sig åt kreativitet. Detta kommer att betydligt spara utrymme i rummet.

Det är bättre att välja ett träbord. Detta material är miljövänligt och orsakar aldrig allergier. Trots det faktum att en sådan modell är dyrare än dess motsvarighet i plast kommer den att hålla mycket längre, men kvaliteten och tillförlitligheten är värt det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färgerna på borden har designers tagit hand om detta: för tjejer kan du välja rosa eller persika transformatorer, och om din tjej inte gillar "romantisk ömhet" kan du välja en modell i ljusorange eller grönt.

För unga manliga användare rekommenderas att välja nyanser "mer allvarliga" - beige eller mörkblå . Färgglada bord är lämpliga för mycket små, lockar barn med sin ovanlighet och färg som skiljer sig från vanliga möbelelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Easel bord

Nästan alla små barn älskar att rita, och i oskyldig ålder använder de sin talang som konstnär på nästan allt som kommer till deras hand: tapeter på väggen, möbler, kylskåpets yta eller fönsterbrädorna. Därför är det nödvändigt att rikta lilla Raphaels glöd i rätt riktning.

Om du drömmer om att utveckla kreativitet hos ditt växande barn, var uppmärksam på den framgångsrika utformningen av barnbordet . Utåt ser det mycket ut som en elevs skrivbord, men ytan på en sådan möbel kan vara i två positioner: horisontellt och vertikalt. Det är hon som genom enkla manipulationer förvandlas till ett riktigt staffli, på vilket ditt barn helt kommer att "ta bort själen".

Bild
Bild
Bild
Bild

På arbetsytan kan du inte bara rita med tuschpennor eller färger, utan också försöka sätta ord ur plastbokstäver på magneter. Vissa modeller har speciella klämmor som rymmer pappersark, där ditt barn kan skapa målningar av akvareller, gouache eller pennor. Vid ett sådant spelbord kan ett barn skapa både sittande och stående. Vissa bord säljs med en stol.

Plastmodeller i ljusa färger är lämpliga för förskolebarn . För äldre barn erbjuder tillverkarna ett riktigt skrivbordsspel med automatisk höjdjustering. Till exempel har tyska designers utrustat en sådan konstruktion med en gaslyft. Den justerar bordsskivans höjd. Garantin för en sådan mekanism är cirka 10 år, och enheten styrs av en speciell knapp. Det räcker med att trycka på skrivbordet och hålla knappen intryckt och höja bordet till önskad höjd. Funktionsprincipen är densamma som för pneumatisk utrustning i en bil.

Bordsskivans lutning måste regelbundet ändras - detta rekommenderas av läkare för att undvika krökning av ryggraden. Ett barn kan rita eller läsa medan det står, men skriver - medan det sitter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett riktigt skrivbord-staffli är inte ett billigt nöje. Vanligtvis för skolbarn är den gjord av äkta trä eller spånskiva. Dessa modeller är utrustade med en bakre hylla och en utdragbar organisator för kontorsmaterial. Plastanaloger är mycket billigare och lockar först och främst med ljusa färger. Satsen innehåller vanligtvis utdragbara plastlådor, ett pennfodral på bordsskivan, en krok för en portfölj och en utdragbar arrangör. Vissa mönster är belagda med en speciell antireflekterande beläggning för att skydda ditt barns ögon. I sådana utföranden finns det alltid en justering av sitsens höjd och rygg.

Bild
Bild

Sängbord för tonåringar

De tidigare modellerna som övervägs passar perfekt in i ett litet rum och har möjlighet att ordnas om till valfri plats. Vad händer om rummets storlek är för liten för att funktionellt ordna skolbänken, sängen och garderoben som barnet behöver så mycket? I den här situationen kan bara möbler hjälpa, vars tillverkare har glädjat den här gången också. En transformerande bordsäng är en idealisk väg ut för en liten lägenhet. På natten fungerar ett sådant designelement som en sovplats, och under dagen, om det behövs, blir sängen till ett arbetsområde för eleven.

Sådana transformatorer är utrustade med olika hyllor, mezzaniner och till och med ett skåp för kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen har stora fördelar:

  • kompakthet;
  • möjligheten till transformation;
  • praktiskhet;
  • lönsamhet - att köpa en transformator är mycket mer lönsamt än att köpa allt separat;
  • olika val;
  • modern design.

Sådana sängar tjänar länge och sparar utrymme i lägenheten, eftersom de utvecklas i längd, bredd och höjd. Denna modell är också bra för att uppfostra ett barn. Han kommer inte att kunna lämna sängen ogjord, och efter lektionen - bordet orent, kommer detta att ingjuta snygghet hos honom. Rummet kommer alltid att se snyggt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur "fungerar" en sådan transformerande bordssäng?

Kombinationen av sov- och arbetsfack passar på ett ställe och under dagen ser det nästan ut som ett vanligt arbets- eller datorbord med olika hyllor och skåp. När bordsskivan lutas ändras hela strukturen och förvandlas till en säng. Det är klart att dess storlek är mycket mindre än en dubbel, men det passar ett barn. Bordet rör sig automatiskt ner, hyllorna med böcker och nödvändiga saker förblir stationära och en säng föds. Det vill säga att sängens samtidiga vändning inte kräver ständig rengöring av böcker och anteckningsböcker från bordet på natten.

Bild
Bild

Modellens livslängd beror på materialet från vilket den är tillverkad

  • Trä - tillverkare använder kvalitetsarter: ek, tall eller al. Dessa sängar är dyra, har mycket vikt, men de är hållbara och stabila.
  • Billigare strukturer är gjorda av MDF eller spånskiva. Utåt är de mycket lika de tidigare, men de väger mycket mindre och rör sig lätt om det behövs.
  • Metallomvandlande sängar är mycket starka och hållbara.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en konvertibel bordsäng för tonåringar, kom ihåg de grundläggande kraven för dem:

  • miljövänlighet;
  • anslutningsstyrka för hopfällbara modeller;
  • stålramar måste vara massiva;
  • att ändra produktens position är enkelt;
  • trädelar bör lackeras, MDF -strukturer - med laminat, men inte faner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper, inspektera noggrant hela produkten så att det senare inte uppstår några svårigheter i driften.

Rekommenderad: