Barns Höjdjusterbara Skrivbord: Att Välja Ett Skrivbord I Trä Som Växer Med Barnet

Innehållsförteckning:

Video: Barns Höjdjusterbara Skrivbord: Att Välja Ett Skrivbord I Trä Som Växer Med Barnet

Video: Barns Höjdjusterbara Skrivbord: Att Välja Ett Skrivbord I Trä Som Växer Med Barnet
Video: 2m2kids Best Ergonomics Study Desk and Chair Height Adjustable Kids Desk and Chair 2024, April
Barns Höjdjusterbara Skrivbord: Att Välja Ett Skrivbord I Trä Som Växer Med Barnet
Barns Höjdjusterbara Skrivbord: Att Välja Ett Skrivbord I Trä Som Växer Med Barnet
Anonim

Många föräldrar försöker köpa ett skrivbord i trä till sitt barn långt innan de går till skolan. När allt kommer omkring finns det ett behov av att skriva, rita och i allmänhet vänja sig vid denna typ av yrke.

Men det är mycket viktigt att köpa inte bara en vacker möbel som passar in i designen, utan också för att bibehålla hälsan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fel val av ett bord för att skriva, rita, rita och läsa hotar:

  • krökning av ryggraden;
  • kontinuerlig spänning i vissa muskler och otillräcklig belastning av andra;
  • vanan att ta fel hållning (det är mycket svårt att korrigera det senare);
  • visuell trötthet och till och med för tidiga synproblem.
Bild
Bild

Hur man ändrar höjden löser detta problem

Ett högkvalitativt barnbord, justerbart i höjd, verkar växa med barnet och hålla jämna steg med hans fysiska utveckling. Detta är mycket viktigt, eftersom väldigt få föräldrar har råd att köpa en möbel från början en gång om året. Och även majoriteten av dem som har en sådan möjlighet är det bättre att köpa viktigare och mer relevanta varor istället för ett skrivbord.

Samtidigt utesluts situationen när barn växer upp, och borden är för små för dem, vilket skapar olägenhet

Men vi måste komma ihåg att designerna på marknaden är mycket olika, och inte alla modeller ska vara lika betrodda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Om de minsta barnen ska sitta vid skrivbordet kan du fokusera på plastprodukter. De är mjuka, praktiska (lätta att rengöra) och orsakar inte obehag. Problemet är dock att sådana mönster bara är bra i förskoleåldern. Om det är planerat att samma barn ska sitta vid detta bord efter att ha flyttat från dagis till skola, eller deras äldre bröder och systrar, behövs en annan sak. Och poängen är inte bara att det är lättsinnigt och blir inte särskilt bekvämt.

För fullfjädrad träning är strikta geometriska former och frånvaro av de minsta dekorationerna mycket nödvändiga . Om detta krav inte uppfylls kommer tabellen bara att distrahera från huvudaktiviteten. Samtidigt växer belastningarna på den, och endast konstruktioner med stålram garanteras att motstå dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom motiverar miljöfördelarna och komforten med att använda träbord inte den begränsade uppsättningen stabila positioner. Metallglidningssystemet är mycket mer flexibelt och låter dig alltid välja den mest fördelaktiga positionen ur ortopedisk synvinkel.

Ett mycket vanligt misstag är när de bara bryr sig om att välja bord, köpa en stol, "som man stöter på av en slump. " Det finns en orubblig regel: om en möbel är höjdjusterbar måste den andra också ha en sådan justering. Försök att helt enkelt använda det högsta alternativet kommer bara att förstöra fallet. Det bästa tillvägagångssättet är naturligtvis att använda ett enda kit.

Under alla omständigheter måste du noggrant läsa instruktionerna och söka uppvisande av överensstämmelsecertifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och typer

Den mest populära och praktiska typen av anpassningsbara bord för barn är utrustade med parade ben som är anslutna nedifrån med ett fotstöd. Förutom huvudfunktionen hjälper stöden bara att justera lutningsvinkeln. Bänkskivans geometri kan variera mycket. Ibland förvärvar de en kantig typ, som är kompakt. De flesta uppgifter är dock fortfarande mycket lättare att lösa om bordet är rektangulärt.

När du väljer möbler rekommenderas det att räkna med att placera dem nära ett fönster . Antalet färger är mycket stort, så när du väljer dem kan du fokusera strikt på personliga preferenser. Och, naturligtvis, på det inre av rummet där bordet kommer att stå. Viktigt: i vissa fall är valet inte motiverat av de strikta klassikerna, utan av en mer ergonomisk modern design som kan vända åt vilket håll som helst.

Sådana produkter kan vid behov flytta bordet till ett hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt dig inte trasas av antalet sängbord och lådor. Om de inte behövs i praktiken, då bara förgäves höja priset. Ett undantag är valet av ett bord för grundskoleelever. Varken de själva eller ens deras föräldrar kan omedelbart plocka upp ett lämpligt antal ytterligare delar och deras spektrum. Speciellt nu, när läroplanen förändras mycket snabbt och oförutsägbart.

I en äldre ålder är det redan möjligt att välja en tabell för denna parameter mer genomtänkt . Men det är önskvärt att några av sängborden eller lådorna är låsta, så att du kan behålla personligt utrymme. För långvarig användning är transformerande modeller lämpliga. De är klart dyrare än enkla alternativ, men investeringarna motiveras av att de görs för hela eller nästan hela skolperioden.

En annan övervägande: designprestanda är mindre viktigt än praktiskt och bekvämt.

Rekommenderad: