Barnbord Med Stol (62 Bilder): Fördelarna Med Ett Odlingsbord För Ett Barn, Hur Man Väljer Ett Staffli Bord För Barn Av Plast, Dess Mått

Innehållsförteckning:

Video: Barnbord Med Stol (62 Bilder): Fördelarna Med Ett Odlingsbord För Ett Barn, Hur Man Väljer Ett Staffli Bord För Barn Av Plast, Dess Mått

Video: Barnbord Med Stol (62 Bilder): Fördelarna Med Ett Odlingsbord För Ett Barn, Hur Man Väljer Ett Staffli Bord För Barn Av Plast, Dess Mått
Video: Выпуск #8: Лучшие друзья 2024, April
Barnbord Med Stol (62 Bilder): Fördelarna Med Ett Odlingsbord För Ett Barn, Hur Man Väljer Ett Staffli Bord För Barn Av Plast, Dess Mått
Barnbord Med Stol (62 Bilder): Fördelarna Med Ett Odlingsbord För Ett Barn, Hur Man Väljer Ett Staffli Bord För Barn Av Plast, Dess Mått
Anonim

En av de viktiga frågorna som övervägs omfattande är valet av möbler för barn. När ett barn växer upp behöver han en speciell plats för klasser för att skulptera, rita, måla, spela små spel. För att göra detta behöver barnet sitt eget bord och sin stol.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sådana möbler har uppenbara fördelar:

  • Multifunktionalitet - beroende på situationen, vid bordet kan du äta eller vara kreativ, göra läxor, arbeta på datorn. Dessutom, genom att visa uppfinningsrikedom, kan bordet och stolen förvandlas till ett byggmaterial för en koja, en bil eller något annat föremål, allt beror på barnets fantasi.
  • Barnmöbler är involverade i ett barns uppväxt. För det första, att ha en egen arbetsplats ger barnet betydelse och självförtroende. För det andra, med hjälp av moderna tabeller, kan du lära dig att räkna, skriva, lära dig mycket ny information och förbättra dina ritförmågor. För det tredje, ditt eget hörn för kreativitet utvecklar förmågan att tänka, fantasi och städa och upprätthålla ordning bidrar till utvecklingen av självständighet.
  • Moderna material är hygieniska, allergivänliga, resistenta mot yttre påverkan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller har mindre brister:

  • Setet innehåller vanligtvis bara en stol. Så för en familj med flera barn måste de köpas dessutom.
  • Stolar med stoppade klädsel blir snabbt smutsiga, så du måste tänka på avtagbara lock.
  • Barn växer upp snabbt, så möbler i fast storlek måste bytas oftare.
Bild
Bild

Olika sorter

Med fokus på barnens olika åldrar kan följande kategorier särskiljas. För spädbarn från födseln till ett år.

Enligt deras syfte kan de vara:

  • multifunktionell;
  • för utfodring;
  • transformatorer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionella säten inkluderar säten med flera ryggstödslägen - de kan användas från födseln tills en viss vikt uppnås.

De kan vara olika i design och utföra funktioner:

  • solstol;
  • gunga;
  • platser att äta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller kompletteras vanligtvis också med ett avtagbart bord, musikenhet, leksaker, mekanismer för åksjuka.

Matningsmodeller kan bara bestå av en barnstol, som vanligtvis flyttar till matbordet eller kan vara en uppsättning barnstol med en bordsskiva. I detta fall kan bordet vara utrustat med en lyft- eller infällningsmekanism och urtag för flaskor, muggar och tallrikar. En avtagbar bordsskiva är bekvämare, eftersom den gör rengöringen enklare och låter dig använda stolen skjuten upp till ett vanligt bord. Dessa bord är mindre lämpliga för kreativitet på grund av den begränsade ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer är en konstruktion i form av en barnstol som kan förvandlas till ett vanligt bord och en stol. Detta är bekvämt eftersom du sparar både pengar och tid, och du kan när som helst återlämna produkten till det monterade tillståndet.

För barn från ett till sju år . För att utveckla vissa finmotoriska färdigheter måste du rita, skulptera, applicera, lära dig nytt material, samla konstruktörer och spela brädspel. För detta är det bäst lämpade barnmodeller, utvalda specifikt för ett visst barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland dem utmärks:

  • Hopfällbar - sådana modeller är praktiska om det finns lite utrymme i rummet eller om du ofta åker till landet. Vikningsmekanismerna är olika - i vissa versioner är benen vikta, och i vissa kan bordsskivan vikas i två halvor.
  • Typisk - behåller sitt utseende oförändrat. Sådana klassiska, bekanta för alla modeller består av en bordsskiva och stöd, stolen ser också normal ut. De kan inte tas bort, beroende på situationen (om du inte skruvar loss benen eller demonterar hela strukturen).
  • Växande - deras höjd ändras i proportion till barnets höjd. En betydande fördel med denna modell är budgetbesparingar. Dessutom justeras inte bara måtten på hela produkten, utan också bordsskivans lutning. Vanligtvis innehåller uppsättningen olika tillbehör: pennfodral, stativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även sådana bord kan kompletteras med lådor för kontorsmaterial, benstöd, etc. Arbetsytan kan vara solid eller delad för vissa typer av aktiviteter. I vissa modeller är bordets högra (eller vänstra, beroende på huvudhand) djupare och har ett utstick för att passa armbågen.

Vilken som helst av dessa typer kan kompletteras med ett fällbart staffli, en rulle ritpapper som fästs direkt på arbetsytan, en krita eller en särskild markör. Om materialet tillåter-kort, alfabet, siffror, fält för spelet (till exempel sjöstrid, schack, dam eller tic-tac-toe) kan avbildas på ytan.

Magnetiska whiteboardbord är mycket populära - de kommer att vara ett utmärkt läromedel och hjälper dig att lära dig läsa och räkna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt konfigurationen kan bordet och stolen vara separata eller se ut som en struktur från ett bord och ett skrivbord. Naturligtvis ger en ordentligt utvald skolbänk barnet rätt position, men det finns också olägenheter på grund av att de bara kan användas tillsammans och på inget annat sätt, och det är svårt att ta bort eller flytta dem, de tar mer utrymme.

För skolelever oftast köps speciella ortopediska skrivbord, som inte bara hjälper till att ordentligt organisera elevens process, utan också bevara hans hälsa. Ortopediska möbler i denna ålder är särskilt viktiga på grund av den ökande belastningen på kroppen. Det kan vara växande modeller med konstant höjd.

Arbetsytan ska både luta i en vinkel och vara fixerad i ett läge. Avståndet mellan boken eller anteckningsboken och elevens ögon bör vara minst trettio centimeter. Korrekt passform skyddar dig mot skolios och lindrar stress på ryggraden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är obligatoriskt att ha plats för en dator med en systemenhet eller bärbar dator.

Ett sådant bord måste kompletteras med ett förvaringssystem för skrivmaterial och hyllor för böcker och anteckningsböcker. Stolen kan köpas separat, och de mer stabila modellerna med ben kan ersättas med alternativ med hjul och en vridbar mekanism. I denna ålder är barnets åsikt mycket viktig - detta är en nödvändig förutsättning för att skapa en bekväm atmosfär för lärande.

För tonåringar vad gäller funktionalitet skiljer sig möbler inte mycket från en vuxen. I denna ålder tar utseendet nästan den första positionen i valet, så det är föräldrarna som måste se till att bordet och stolen uppfyller de nödvändiga kraven och inte orsakar besvär. Kit köps sällan, som regel är det två separata objekt som matchar stilen.

Bild
Bild

Former och storlekar

För barn under ett år väljs barnstolar, beroende på barnets vikt bör höjden motsvara höjden på ditt matbord. Barn över ett år styrs av parametrarna som presenteras i tabellen över möbler för barnets längd. Alla värden är i centimeter.

Tillväxt Tabell Stol
70-79 34 16
80-89 38 20
90-99 44 24
100-109 48 28
110-119 52 32
120-129 56 35
130-139 60 38
140-149 64 42
Bild
Bild

Naturligtvis är det nödvändigt att ta hänsyn till barns individuella egenskaper, eftersom lemmarna och bålen kan vara oproportionerliga. I sittande ställning ska foten ligga på golvet, vinkeln vid knäna ska vara rätt. Om benen inte når golvet och vinkeln mellan låret och underbenet är trubbig eller skarp måste en annan höjd väljas. Om sitsen är hög kan ett speciellt fotstöd användas.

Avståndet mellan knäna och bordsskivan ska vara cirka 10 cm eller något mer. Sätet ska inte vara för djupt, ryggen ska vara ordentligt pressad.

Bild
Bild

Bordsskivans parametrar och form beror på barnets ålder:

  • För spädbarn används små rundade bänkskivor.
  • För förskolebarn: fyrkantiga bord har parametrar 60x60 cm, rektangulära 40x60 eller 60x80 cm, runda 90 cm i diameter, modeller i fri form har olika parametrar. Det viktigaste är att upprätthålla proportioner för modellens stabilitet.
  • För skolbarn och ungdomar. Växande skrivbord är vanligtvis 80x55 cm i storlek med ett arbetsområde och 120-140x80 cm för en yta med två eller tre zoner (till exempel för skrivning, för en dator och en skrivare). Arbetsbord för äldre skolelever och studenter kan göras i individuella storlekar, allt beror på vad de ska användas till. Förutom en dator måste en skrivare, en skanner och andra enheter också finnas på bordet, liksom en plats för skrivarbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de olika formerna kan de viktigaste urskiljas:

  • Runda.
  • Rektangulär.
  • Med rundade kanter.

Bordets form väljs beroende på rummet. För små utrymmen är hörnmodeller mer lämpliga, eftersom de använder utrymmet i hörnet.

Bild
Bild

Material (redigera)

Ramen för barnstolar är gjord av:

  • trä;
  • plywood;
  • Spånskiva;
  • plast;
  • metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä - det mest lämpliga materialet för alla barnmöbler på grund av dess naturlighet. Bättre om det är tall, björk, ask, ek eller lärk. Körsbär och äppelträd är lätta att bearbeta, men inte tillräckligt starka, vilket är det första kravet på denna möbel. Wenge eller mahogny är också bra, men de kommer att öka kostnaden för produkten kraftigt.

Plywood mycket lättare än trä, men mindre hållbart, dessutom är det känsligt för fukt. Så om ett barn rinner ut vatten eller dricker är det nödvändigt att städa upp allt snabbt.

Spånskiva är det mest prisvärda materialet, det har många färger och texturer, tack vare detta passar det alla rumsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast - utmärkt slitstarkt och lätt material. Det är lätt att tvätta och motstår fukt. Var uppmärksam på tjockleken på plasten, den ska inte vara för tunn, eftersom den kan böja och gå sönder.

Metall - vanligtvis används dess lätta sorter, vilket gör flyttmöbler tillgängliga även för ett barn. Det är starkt, motståndskraftigt mot yttre påverkan, hållbart. Barnstolens säte kan vara av samma material eller skilja sig från ramen. Till exempel kompletteras ofta en metallram med ett plastsäte för att minska totalvikten. För bekvämlighet kan sätet vara mjukt, täckt med textilier eller konstläder.

Bordsramen kan också vara plast, metall, trä eller spånskiva … Som bordsskiva används förutom rammaterialet glas, magnetiska dukar och ritbrädor.

Bänkskivan ska rengöras väl och inte absorbera färger, plasticin och andra material för kreativitet

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Om du väljer färgen på möbler för ett barn kan du gå bort från de stereotypa blå och rosa färgerna. Om du har flera barn och du vill ha ett stort bord med flera stolar, välj neutrala färger som passar allas smak. Om du väljer din egen arbetsplats för varje barn, kommer detta att fungera som ett annat sätt för zonindelning av rummet.

Lyssna på barnets individuella preferenser och intressen. Favorithjältar av böcker, serier, tecknade serier kan omge barnet överallt, och om barnet förbereder sig för skolan är det vettigt att välja ett bord med bilden av bokstäver, siffror eller en geografisk karta.

Lugna färger (blå, ljusgrön, grön) hjälper ditt barn att lugna ner sig, medan ljusa färger stimulerar mental och fysisk aktivitet.

Om barnet ofta är distraherat och oförmöget att koncentrera sig, välj lugna pastellfärger eller bara vitt utan bild.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland beror färgschemat direkt på vilket material barnbordet eller stolen är gjord av. Plast färgas i produktionen och har ett brett spektrum av färger. Spånskiva är laminerat, kanterna är kantade. Produkter tillverkade av detta material har ett brett urval av inte bara färger, utan också texturer. Metall är vanligtvis målad med emalj; omålade metallytor används sällan i barnrum.

Träet kan målas eller i en naturlig nyans, lackeras. Träfärger och texturer används i barnrum, gjorda i klassisk riktning eller i modern ekostil.

Bild
Bild

Varumärken

Tillverkare av moderna barnmöbler erbjuder ett brett utbud av modeller med vackra mönster och pålitlig kvalitet. Faktum är att varumärket inte ger en fullständig garanti för att problem inte uppstår under drift. Men en beprövad organisation som har funnits på marknaden i flera år och har positiva recensioner väcker förtroende mer än nykomlingar.

När du väljer en specifik tillverkare, var uppmärksam på följande nyanser:

  • Servicegarantitid.
  • Tillgänglighet av produktcertifikat som överensstämmer med sanitära standarder.
  • Om möjligt - gå först till affären och inspektera tillgängliga prover, det ger dig en grov uppfattning om material och monteringsmetod.
Bild
Bild
  • Produktion och leveranstid.
  • Kostnaden måste vara motiverad. Om kostnaden är något högre än marknadsgenomsnittet kan säljaren erbjuda dig gratis frakt eller andra tilläggstjänster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Bland tillverkarna av barnstolar är de mest populära företagen Peg-Perego, Chicco, CAM, Happy Baby, Jetem, Selby. Tillverkare av skrivbord och bord fick bra recensioner: Demi, Byråkrat, Astek, Kolibri, Kettler, TCT Nanotec, Shkolyarik, Posanka, Master, Ikea.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Hur väljer man?

När du väljer möbler för ett barn, var först och främst uppmärksam på:

  • Ergonomisk.
  • Säkerhet.
  • Praktiskhet.
  • Estetik.
Bild
Bild

Möbler ska vara bekväma, lämpliga för barnets vikt och längd. Ljus ska komma från vänster sida, om naturligt ljus inte är tillräckligt, överväg ytterligare bord- eller vägglampor. Möblernas storlek bör säkerställa en korrekt passform som inte är skadlig för barnets hälsa.

Alla infästningar i fällsystemet måste vara säkra. För små barn använder barnstolarna fempunktsbälten. Alla möbler ska vara med rundade hörn. Strukturen måste vara stabil, inte vinglig eller välta.

Alla skruvar ska täckas med dekorativa överlägg så att barnet inte kan skruva loss dem på egen hand. Material måste testas för toxicitet och ha lämpliga certifikat.

Bild
Bild

När det gäller praktiska egenskaper:

  • Välj växande modeller eller transformatormodeller, detta kommer att avsevärt spara pengar.
  • Välj slitstarka och hållbara material från en pålitlig tillverkare, så undviker du problem under drift.
  • Var uppmärksam på garantitiden: ju längre den är, desto bättre.

Ur estetisk synvinkel bör bordet och stolen inte falla ur det allmänna färgschemat och stilen. Ett smaksinne måste ingjutas i ett barn från tidig ålder. Undvik kontrasterande färger eftersom de kan påverka nervsystemet och synen.

Bild
Bild

Ovanliga modeller i interiören

Du kan köpa ett bord och en stol från samma samling, då kommer de att vara lika i material och utseende. Eller produkter kan ha helt olika texturer och färger. Det viktigaste är att de passar rummets allmänna utseende, är säkra och bekväma för barnet.

Om du har flera barn kan du köpa ett vanligt avlångt bord, detta kommer betydligt att spara utrymme och sänka priset. För förskolebarn skulle ett runt bord vara ett idealiskt alternativ - det finns tillräckligt med plats för alla. Glöm inte att skaffa några stolar till dina vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om barnet börjar studera motvilligt, kommer stiliserade möbler i form av djur eller fordon att hjälpa till att locka hans uppmärksamhet. Det är viktigt att tänka på att det inte bara ska vara trevligt att ligga bakom sådana möbler, utan också vara bekväm.

Tabeller kan inte bara vara ett oberoende objekt, utan också en del av en möbeluppsättning. Med hjälp av olika färger kan du dessutom villkorligt dela in rummet i zoner som är utformade för varje barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

För förskole- och grundskolebarn kan du köpa en modell i idén om spelplanen. Det kan vara bilvägar, en byggarbetsplats, bordsfotboll eller hockey.

För tjejer kommer en viktig möbel att vara ett toalettbord, där en tjej i form av ett spel kommer att lära sig att övervaka hennes utseende.

”Vuxna” barn behöver också en arbetsplats. I det här fallet borde bordet vara mer funktionellt, eftersom studiebelastningen växer med åldern, nya, mer medvetna hobbyer dyker upp.

Rekommenderad: