Barnstolar För Ett Skrivbord: Modeller I Klassisk Stil Med Och Utan Hjul, IKEA, Stolar Till Ett Skolbord För Ett Barn

Innehållsförteckning:

Video: Barnstolar För Ett Skrivbord: Modeller I Klassisk Stil Med Och Utan Hjul, IKEA, Stolar Till Ett Skolbord För Ett Barn

Video: Barnstolar För Ett Skrivbord: Modeller I Klassisk Stil Med Och Utan Hjul, IKEA, Stolar Till Ett Skolbord För Ett Barn
Video: Hur sköter Mattsson om bord och stolar i matsalen? 2024, April
Barnstolar För Ett Skrivbord: Modeller I Klassisk Stil Med Och Utan Hjul, IKEA, Stolar Till Ett Skolbord För Ett Barn
Barnstolar För Ett Skrivbord: Modeller I Klassisk Stil Med Och Utan Hjul, IKEA, Stolar Till Ett Skolbord För Ett Barn
Anonim

En stillasittande livsstil har inte den bästa effekten på ryggradens tillstånd, särskilt i barndomen, när hållning bildas. Tyvärr måste skolbarn tillbringa större delen av dagen vid skrivbordet. Därför måste valet av möbler, i synnerhet barnstol, tas på ett ansvarsfullt sätt för att undvika barnets hälsoproblem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och krav

Det är mycket viktigt att välja rätt möbel för studenten, för att skapa en bekväm arbetsplats. Fundera över vilka grundläggande villkor som måste uppfyllas när du väljer barnstolar för ett skrivbord.

  • Sittplatsen bör vara lämplig för barnets ålder. Det är lämpligt att välja sådana möbler som justeras när eleven växer. För närvarande finns det ett stort utbud av modeller med justerbar sitthöjd och djup.
  • Barnmöbler ska vara hållbara, av hög kvalitet, utan sprickor, grader och flis, så att barnet inte skadas eller skadas. Särskild uppmärksamhet ägnas åt materialets kvalitet och styrka.
  • Vid tillverkning av barnstolar måste allergivänliga material användas både för klädsel och för beläggningsdelar (lack, färg). Det är bra om uppsättningen innehåller avtagbara lock som enkelt kan tvättas och torkas.
  • Och, naturligtvis, bör stolen motsvara skrivbordet både i storlek och utseende, organiskt passa in i det inre av rummet, eftersom barnets estetiska utveckling också är viktig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Genom att köpa en särskild stol eller stol för ett skolbarn kan föräldrarna vara säkra på att deras barn inte kommer att uppleva besvär när de arbetar vid skrivbordet, och därför blir de mindre trötta, har inga synproblem och rätt hållning blir bildas.

Dessutom kan ortopediska modeller till och med korrigera befintliga störningar i utvecklingen av ryggraden.

Och fördelen med speciella möbler är det faktum att de håller hög kvalitet och håller länge och pålitligt. Barnstolar är funktionella och enkla att använda . Det kan noteras att det finns ett brett urval av modeller, det vill säga att du kan välja rätt säte väldigt individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av bristerna noteras den ganska höga kostnaden för sådana stolar.

Det kan också kräva närvaro av en specialist under leverans och montering. Det kan vara svårt att välja rätt modell.

Som du kan se finns det mycket mer plus än minus.

Olika sorter

Det är mycket svårt att klassificera alla typer av barnstolar, men de mest grundläggande kan särskiljas:

datorstolar på hjul med eller utan armstöd, justerbara i höjdled

Bild
Bild

ortopediska specialstolar, mycket bekväma, även justerbara i höjd, med fotstöd, med en rygg som följer ryggens normala kurva, med nackstöd

Bild
Bild
Bild
Bild

fåtöljer-stolar i klassisk stil, utan hjul, med hård rygg och sittplats i en vinkel på 90 grader

Bild
Bild
Bild
Bild

moderna ergonomiska stolar som skiljer sig från traditionella typer av säten - i form av en sadel, med stöd på knäna, i form av en gungstol

Bild
Bild
Bild
Bild

kontorsstolar i amerikansk stil på ett rack med hjul utan armstöd och fotstöd (för den äldre åldersgruppen)

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa typer förenas av möjligheten till transformation när barnet växer ., alla har en bekväm form, bekväm för långa sessioner vid skrivbordet och säkerställer att kroppen sitter rätt.

Färglösningar

Barn i olika åldrar kommer att välja olika färger på möbler. De yngre kommer att vara intresserade när fåtöljen är dekorerad med ett lock med ljusa teckningar. Äldre elever föredrar neutrala färger . Naturligtvis är det önskvärt att stolen passar in i det inre av rummet.

I vilket fall som helst är rummet där barnet bor inte ett kontor, och det ska ha en varm hemmiljö, vackra färgade möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Bland de populära tillverkarna av barnstolar finns tyska företag. Moll och Falto . Moll Maximo -modeller är avsedda för de yngsta skolbarnen, och Moll scooter - för tonåringar. Falto snällare - moderna ergonomiska stolar med ortopediskt rörligt ryggstödssystem Ryggstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även stolarna i det amerikanska företaget är populära. Comf Pro … Tillverkningen av säten sker i Taiwan, så priserna för dem är ganska överkomliga.

Bild
Bild

Många ryssar köper gärna svenska möbler IKEA som är prisvärd och garanterar kvalitet och tillförlitlighet. Från fåtöljer för skolbarn presenteras modell "Jules ", där både rygg och sits är justerbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska fåtöljer tillverkaren "Humpbacked Horse " är tillverkade av högkvalitativt trä och är allergivänliga. Dessa växande barnställningsstolar kommer att hålla långt in i tonåren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Den första regeln när du väljer en barnstol till ett skolbord är att inte köpa för tillväxt, även om det är en stol med justerbar höjd, och det är bättre att shoppa med ditt barn. Transformatorstolens utgångsläge i höjd bör motsvara den framtida studentens tillväxt. Till exempel, med ett barns höjd 1-1, 2 m, bör sitthöjden vara inom 30-32 cm . För en bekväm passform bör dina fötter vara plana på golvet eller på fotstödet, och vinkeln som bildas av höfter och vader ska vara 90 grader.

Också Det är viktigt för barnet att stolen inte är för djup och att det inte finns något starkt tryck under knäna och själva sitsen var rundad. Men samtidigt behöver du inte välja en stol som är för mjuk. Kanske ännu bättre om det är utan mjuka delar. Det hårda sätet samlar inte upp damm och kan snabbt rengöras.

Det styva ryggstödet hindrar barnet från att falla isär och håller ryggen rak.

Bild
Bild

Nästan alla moderna modeller av fåtöljer är gjorda på hjul … Naturligtvis skulle de yngsta skolbarnen vara bättre att köpa alternativ utan hjul, eftersom för mycket rörelse av stolen kan vara traumatisk för dessa fidgets.

Men om en modell med hjul redan är vald, är det viktigt att de är säkert fixerade.

Nästan alla datorstolar är utrustade med armstöd, och detta är ett viktigt element när man arbetar vid en dator, de stöder armbågen när man arbetar med en mus. Men när du sitter vid skolbordet kommer armstöden att störa eftersom i detta fall händerna måste ligga på bordsytan för att bibehålla rätt hållning. Därför är det bättre för yngre studenter att välja stolar utan armstöd.

Rekommenderad: