Vindsovrum (95 Bilder): Inredning Av Ett Rum På Vinden I Ett Hus Med Diskar, På Vindsgolvet Med En Kombinerad Finish

Innehållsförteckning:

Video: Vindsovrum (95 Bilder): Inredning Av Ett Rum På Vinden I Ett Hus Med Diskar, På Vindsgolvet Med En Kombinerad Finish

Video: Vindsovrum (95 Bilder): Inredning Av Ett Rum På Vinden I Ett Hus Med Diskar, På Vindsgolvet Med En Kombinerad Finish
Video: DMH–Effektiv och snabb isolering som sparar tid och utrymme! 2024, April
Vindsovrum (95 Bilder): Inredning Av Ett Rum På Vinden I Ett Hus Med Diskar, På Vindsgolvet Med En Kombinerad Finish
Vindsovrum (95 Bilder): Inredning Av Ett Rum På Vinden I Ett Hus Med Diskar, På Vindsgolvet Med En Kombinerad Finish
Anonim

Mycket ofta funderar ägarna på lanthus över hur man bäst kan utrusta en vindsvåning. Många använder den för att lagra olika saker som de inte längre använder, men det här rummet kan förändras betydligt om det är inrett som ett sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

En vind är ett rymligt takutrymme som kan användas för att skapa ett bekvämt och inbjudande sovrum. De flesta ägare av lanthus försöker använda varje kvadratmeter bostad så effektivt som möjligt, så vinden kommer att göra det möjligt att bekvämt använda hela husets yta.

Vinden i ett trähus kännetecknas av maximal miljövänlighet, därför är den idealisk för ett sovrum. De främsta fördelarna med ett sovrum på vinden:

  • Utrymmet "under tak" är vanligtvis stort , som kommer att göra det möjligt förutom sovrummet att ytterligare förbättra arbetsrummet, omklädningsrummet, badrummet och toaletten.
  • På grund av takets trasiga form , du kan enkelt dela upp utrymmet i visuella zoner.
  • Designers erbjuder färdiga designprojekt i en mängd olika stilar.
  • Golvfinish av vinden kan utföras med material, oavsett kostnad.
  • Hela golvet kan förses med dagsljus , om du använder specialinsatser för att skapa takfönster. Detta tillvägagångssätt låter dig utrusta dagsljus även på toaletten och badrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vindsovrummet har också några nackdelar:

  • Taket ska vara extra isolerat för att skapa komfort och värme, samt utrusta en bra vattentätning. Dessa åtgärder kommer att kräva betydande finansiella investeringar.
  • Indelning i funktionella områden uppstår beroende på takets form - det är omöjligt att ändra dem efter din smak.
  • Valet av möbler bör göras genom att följa designernas skisser .eftersom taket är den avgörande faktorn. Objekt måste stå på vissa ställen, och det är förbjudet att självständigt flytta bordet från en plats till en annan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout och zonindelning

Layouten på sovrummet bör utföras med hänsyn till taktypen. Takets form är avgörande för möblernas placering. Mycket sällan har vinden ett rakt och jämnt tak. I vissa hus finns det inget tak alls.

Väggar kan placeras i olika vinklar, vilket också bör beaktas vid planering och zonindelning av ett rum. Alla "obekväma" platser under taket kan användas för att ordna förvaringssystem.

Som redan nämnts beror valet av rumsdesign på typen av tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mono-pitched

Det bästa alternativet när du ordnar ett sovrum på vinden är ett sluttande tak, eftersom det låter dig använda en mängd olika alternativ för att ordna ett rum. Designen med en takfönster kommer perfekt att komplettera inredningen i rummet. Det är bättre att placera sängen nära väggen i en vinkel. Skåp kan placeras längs en rak vägg.

Sovplatsen kan vara nära en rak vägg. Det kan omges av hyllor med öppna eller stängda hyllor. En liten del av vinden kan tas bort under omklädningsrummet. Denna lösning väljs ofta om det finns en balkong på vinden och utgången till den ska lämnas fri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gavel

En vind med ett gaveltak kan användas för att dekorera ett sovrum, men dess form tillåter dig inte att sätta en stor, rymlig garderob för kläder. Du kan skapa förvaringssystem längs väggarna, men det här alternativet är endast lämpligt för rymliga rum.

Om varje lutning har ett fönster är det mycket bekvämt att zonindela rummet. Den ena delen av vinden kan användas som sovrum och den andra som arbetsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gaveltaket är perfekt för att skapa ett barnrum avsett för två barn. Med det här alternativet kan varje barn utrusta ett separat område. Vanligtvis ligger sängarna under takets låga del, och mitten av vinden förblir ledig för spel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas kan utrymmet delas med en skärm eller gardin. Rymliga rum möjliggör uppdelning i zoner med hjälp av ett ställ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multi-lutning

Detta takalternativ skapar vissa svårigheter när man inreder ett rum, men ger en möjlighet att bevisa sig själv som dekoratör. Om du slår alla droppar och knäckar korrekt får du som ett resultat en originalinredning.

Ett tak med balkar eller pelare kan bli en höjdpunkt i interiören, om du väljer rätt stilriktning. Placeringen av möbler kan orsaka vissa svårigheter, men om så önskas kan de lösas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rymliga vindar kan kompletteras med gipsskivor. Det är bättre att inte köpa stora möbler i små rum. Hyllor, byråer, kistor och andra förvaringssystem är bra val. Om den valda stilen tillåter kan korgar användas för att lagra kläder. De hjälper till att dekorera insidan av sovrummet.

Bild
Bild

Tält

Denna typ av tak är idealisk för att dela utrymmet i två lika delar, där du kan utrusta ett sovrum och ett arbetsrum eller omklädningsrum. Många föredrar att skapa två sovrum - för föräldrar och barn. En stor, rymlig garderob kan placeras nära en hög vägg.

Ett sovrum kan göras utan fönster på vinden i huset, men då bör du tänka rätt över belysningen som kommer att ersätta dagsljus. Bättre att använda flera alternativ för att skapa både ljus och dämpad belysning.

Bild
Bild

Rum 4 på 3 meter är tillräckligt små för ett sovrum, men om du väljer rätt stoppade möbler kan du skapa en bekväm miljö för avkoppling. Ett utmärkt val är en liten soffa med en bekväm omvandlingsmekanism. För att förvara saker bör du använda små hyllor eller ett kompakt ställ.

Bild
Bild

Stilar och färgpalett

Om du bestämmer dig för att utrusta ett sovrum på vinden, bör du börja med att välja en stilriktning, eftersom valet av material, färger, möbler och inredning beror på det. När du väljer en stil bör personliga önskemål beaktas, men det är också värt att komma ihåg måtten på vindrummet, designfunktioner och belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism väljs ofta när man inreder ett sovrum, eftersom det lockar uppmärksamhet med sin enkelhet och korta. Interiören ska domineras av tydliga linjer, en minimal mängd möbler och dekorativa element. Du bör inte använda mer än tre färger.

Idag, mycket ofta, när man dekorerar vindar, används en nautisk stil. Det kräver användning av blått, grönt, beige eller turkost i en ensemble med vitt. Sådana kombinationer skapar en känsla av ledigt utrymme, lätthet och luftighet. För att visuellt korrigera bristerna i rummet kan du använda ett marint mönster - randigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skandinaviska stilen är perfekt för att förkroppsliga en lugn och mysig plats att koppla av och varva ner. När du dekorerar tak, väggar och golv kan du använda murverk av vitt tegel, naturligt trä eller gips. Detta ger interiören en naturlig och mysig känsla. Användningen av ljusa färger är lämplig för ett litet rum, eftersom det visuellt kommer att öka dess dimensioner.

Loftstilen kännetecknas av mångsidighet, därför är den lämplig för dekoration för både små och rymliga vindar. Det kännetecknas av användning av metall, tegel och takbjälkar. Nackdelarna med vinden kan spelas upp perfekt i denna stil. Eftersom loftet kräver ledigt utrymme bör avgränsning i zoner inte göras.

En vind kan ordnas på ett klassiskt sätt om den har en stor yta och är utrustad med stora fönster. Denna stil kräver skrymmande möbler, en stor ljuskrona och strikta former och linjer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av engelsk stil kommer det inte att vara svårt att ordna ett sovrum, eftersom du kan använda naturliga trämöbler, ljusa textilier och en mängd tillbehör. Närvaron av alla detaljer ger dig lugn och komfort.

Lantlig stil finns i många hus på landet idag. Den har flera sorter, bland vilka franska Provence ser fördelaktig ut. Väggarna är gjorda av trä, närvaron av balkar fungerar som huvuddekorationen på vinden. Interiören kan fyllas med ljusa möbler med sniderier. En soffa med textilklädsel i en liten blomma kommer att se utsökt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgval för att avsluta vinden krävs att man tar hänsyn till rummets stilriktning, liksom att komma ihåg detaljerna på vinden:

  • Förekomsten av fönster i taket skapar en slags belysning, eftersom ljusflödet passerar i en vinkel.
  • För en rymlig vind mörka golv kan användas med stora fönster. Väggarna kan också dekoreras i mörka nyanser. Det är bättre att komplettera grå väggar med ljusa möbler.
  • Om det finns fönster på en liten vind liten storlek, är det värt att använda material i pastellfärger för att dekorera väggar och golv. För ljusa accenter kan du använda dekorativa tillbehör eller möbler av ovanlig design.
  • Förekomsten av stora fönster låter dig använda kontraster, men mörka färger ska inte visa sig. En bra lösning är en vit och svart ensemble.
  • För utförandet av lugn och komfort det är värt att använda rosa, oliv eller beige färg för inredning.
  • Om du bestämmer dig för att klistra in tapeter med ett mönster på väggarna, då är ett litet mönster perfekt, vilket gör rummet visuellt mer rymligt.
  • Om du använder rika nyanser för efterbehandling , då är det värt att välja textilier och möbler i ljusa färger.
  • Kombinerad finish lämplig för stora vindar med stora fönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Loftet har vanligtvis icke-standardbelysning, därför kräver det ett icke-standardiserat tillvägagångssätt för sin organisation. Valet av belysning beror på antalet fönster, deras storlek, vilken sida de vetter mot. Beroende på belysning kan du planera arrangemanget av möbler korrekt, samt placera belysningsarmaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Vindar är vanligtvis dåligt upplysta eftersom de har få små fönster. En ytterligare ljuskälla kan hjälpa till att göra skillnad. Östra sidan ger den bästa belysningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar att följa flera rekommendationer för att ordna belysning på vinden:

  • Tillgänglighet av speglar kommer att göra rummet ljusare. De bör placeras på ett sådant sätt att fönster och ljuskronor reflekteras i dem. Rummet kommer visuellt att se mer rymligt ut.
  • Varje vind måste utrustas centrallampa, samt komplettera bordslampor, lampor och golvlampor.
  • Belysning används ofta för sovrummet . med punktljuskällor, som är installerade på taklisten, och enkelt ändrar belysningsvinkeln. Detta alternativ kommer visuellt att göra utrymmet större.
  • Ytterligare fönster hjälper till att radikalt ändra belysningssituationen. Om detta inte är möjligt kan du använda ett falskt fönster. En ram hängs på väggen, tonat glas eller en spegel sätts in i den, som belyses av lysdioder. Dessutom bör fönstret dekoreras med gardiner.
  • Sängen ser bra ut , dekorerad med strålkastare vid sänggaveln. Denna designlösning ser imponerande och fräsch ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang av möbler

För att skapa ett mysigt och inbjudande vindsovrum, bör du noggrant välja möbler, textilier och tillbehör. Taket skapar vissa svårigheter när man väljer möbler, liksom dess läge.

Låga möbler är idealiska för vindar med lågt i tak. Du kan köpa en pallbädd, men det är bättre att beställa den efter individuella storlekar så att den passar perfekt i storlek. Loftet med högt i tak utökar valet av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att placera sovplatsen nära den främre väggen eller i mitten av rummet, där taket är på maximal höjd. Även om det ofta finns lösningar när en säng eller soffa placeras under taklutningarna. Designers rekommenderar att avståndet från taket till madrassen ska vara minst 90 cm. När du går upp ur sängen kommer du inte att slå huvudet mot fasta föremål.

Inbyggda garderober kan placeras under sluttningarna, vilket gör att du kan korrigera vindens form, samt organisera praktiska platser för förvaring av saker. Du kan använda metallmoduler eller fästa hyllor av brädor, plywood eller spånskiva. Vackra fasader hjälper till att dekorera det inre av rummet.

Om ett arbetsområde också ligger i sovrummet, är det bättre att utrusta det bort från sovplatsen. Toalettbordet och fåtöljen placeras bäst på motsatt sida av sängen. Det är också värt att ta hand om god belysning av detta område. Bättre att föredra mjukt, diffust ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Inredningen spelar en viktig roll i utförandet av stilriktningen. Du bör definitivt använda gardiner för sovrummet, eftersom de låter dig koppla av när som helst på dagen. Vindens område, fönstrenas form, den valda stilen och takhöjden påverkar gardinernas utseende, storlek och design.

Gardiner ska skydda rummet mot solljus. Ett utmärkt val är modellen "dag-natt", som är utrustad med ett speciellt lager som inte tillåter dagsljus att passera.

Bild
Bild

Interiören i ljusa färger kan dekoreras med ljusa tillbehör - gardiner, kuddar, överkast. En liten mjuk matta kan placeras i mitten eller nära sängen.

Bild
Bild

För att dekorera vinden vackert kan du använda olika tillbehör som passar in i det valda interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

För att skapa ett bekvämt vindsovrum finns det några professionella tips att följa:

  • Vindrenovering det är värt att börja med isolering av tak, golv och väggar, så att det alltid är varmt och mysigt här.
  • Bör undvikas mycket möbler så att rummet inte ser rörigt ut.
  • Vindar på vinden bör öppnas för att ventilera rummet, dessutom gör det dem lättare att rengöra.
  • För takfönster du kan använda veckade persienner med fixering.
  • Rymlig vind bör delas in i flera zoner för att skapa en mysig atmosfär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Rekommenderad: