Barnrum På Vinden (53 Bilder): Ett Rum För En Flicka Och En Pojke På Vindsgolvet, Design För Ett Barn Och En Tonåring, Ett Sovrum Med Sluttande Tak

Innehållsförteckning:

Video: Barnrum På Vinden (53 Bilder): Ett Rum För En Flicka Och En Pojke På Vindsgolvet, Design För Ett Barn Och En Tonåring, Ett Sovrum Med Sluttande Tak

Video: Barnrum På Vinden (53 Bilder): Ett Rum För En Flicka Och En Pojke På Vindsgolvet, Design För Ett Barn Och En Tonåring, Ett Sovrum Med Sluttande Tak
Video: Färg i Idas rum 2024, April
Barnrum På Vinden (53 Bilder): Ett Rum För En Flicka Och En Pojke På Vindsgolvet, Design För Ett Barn Och En Tonåring, Ett Sovrum Med Sluttande Tak
Barnrum På Vinden (53 Bilder): Ett Rum För En Flicka Och En Pojke På Vindsgolvet, Design För Ett Barn Och En Tonåring, Ett Sovrum Med Sluttande Tak
Anonim

Säkert drömde var och en av oss i barndomen om ett avskilt hörn, som är isolerat från huvudbyggnaden genom närvaron av en trappa. Det kan ordnas som du vill, medan varje detalj skulle förmedla önskad atmosfär i ett ovanligt utrymme. Idag ligger fokus på vinden: det låter dig väcka alla kreativa idéer till liv. För att förstå hur relevant det är att använda detta utrymme för en förskola, är det nödvändigt att ta hänsyn till dess designfunktioner, interiörmöjligheter och lämpligheten av att tilldela ett område för barn i olika åldrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Vinden är utrymmet mellan själva taket och taket i huset. Det kan uppta hela området i husets övre nivå eller en viss del av det, vilket beror på takets sluttningar. Med andra ord är detta antingen ett rum under taket, eller flera rum, åtskilda från varandra huvudsakligen med balkar, även om vinden i vissa fall har skiljeväggar.

Utrymmet för vindtypen har ett antal skillnader från den klassiska förståelsen av rummet:

  • Den har inte samma höjd på alla väggar och ett tydligt arrangemang av fönster.
  • Ljusnivån i ett sådant utrymme är ofta begränsad.
  • För att ge ljus, placeras fönsteröppningar ofta direkt på taklutningen.
  • I ett sådant rum är möblernas arrangemang föremål för väggarnas och takets designfunktioner (vissa väggars höjd är inte mer än 1,5 m).
  • Ibland kombineras vinden med en balkong.
  • Den kan ha en komplicerad takkonstruktion och en besvärlig entré.
  • Detta utrymme är i de flesta fall begränsat och anpassar sig inte till arbetshumöret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden mellan vinden och vinden är det faktum att vinden är ett ouppvärmt bostadsutrymme.

Detta löses även i byggnadsskedet: även en isolerad vind kommer inte att bli vindsvåning, medan ett vindrum av vindtyp inte värms upp värre än bostadens huvudrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kan barn bo där?

Utrymmet på vindsgolvet är inte lämpligt för ett barns rum, även om väggarnas höjd och perspektiv ligger nära bostadens klassiska lokaler. Det finns flera anledningar till detta. En av dem är det faktum att det kommer att bli svårare att komma till vinden för barnet. Samtidigt, med utvecklingen av krypningsförmågan, kan barnet komma till trappan.

Å andra sidan kan det begränsade utrymmet orsaka en negativ inställning till rummet ., om det kommer att användas dagligen, medan bilderna i rummet kommer att vara begränsade.

Detta rum är en utmärkt lösning för äldre barn och tonåringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Stilen på vinden för en plantskola beror på film och ålder för ett visst barn. Men när du väljer en stil är det nödvändigt att styras av barnets personliga preferenser. Loftsgolvet förknippas med något unikt, enkelt och sofistikerat på samma gång. Därför är de klassiska trenderna (klassicism, nyklassicism, italiensk och engelsk stil) olämpliga här. De kännetecknas av en palatshögtidlighet, vilket är olämpligt när man ordnar ett barnhörna på vindsgolvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte skapa avantgarde-mönster: det här är främmande för barn . Hårda kontrasterande fläckar på väggar och möbler kommer att irritera dina ögon. Vi utesluter avantgarde och kitsch: de kommer att skapa en känsla av oordning. För att få organisationen in i rummet, samtidigt som den ger en känsla av stil, är det värt att dosera attributen för modern inredning.

Barn är också obekväma i vintage riktningar: de kommer att känna sig bekväma nedsänkta i modernitetens tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt blir en harmonisk lösning valet av stil mellan minimalismens, högteknologiska, moderna, brutalism, bionik och skandinavisk stil. Ett barnrum, vars inre kommer att betonas med moderna tillbehör, kommer att glädja barnet mer än ett sovrum med spetsar, gjorda i ett överflöd av rosa eller blå nyanser.

Men det finns också en nyans här: du kan inte återge stilen exakt utan att anpassa den till barnets ålder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt val av tillbehör och viktiga designelement kan du ordna ett rum så att det blir mysigt . Du kan välja mellan grunge- eller boho -element. Pretentiösa möbler på vinden är olämpliga: de kommer att störa upp ett redan begränsat utrymme. I vissa fall är det tillräckligt att måla väggar och tak för dekoration, i andra kan du inte klara dig utan väggpaneler. Du kan fästa tapeter på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ordnar man allt?

Arrangemanget av vinden är en kreativ och grundlig verksamhet. Med hjälp av funktionerna i väggar och taklutningar kan du distrahera uppmärksamheten från de fasade kanterna på rummet och förmedla dem som rummets fördelar. Allt beror på egenskaperna hos själva rummet.

Låt oss överväga flera alternativ:

  • På en gavelloft med balkong kan sängen placeras längs väggen, på den intilliggande väggen är det bättre att placera ett stativ och ett arbetsbord. Rummets mitt bör isoleras med en matta.
  • Om det inte finns några problem med fantasin kan du placera ett sänghus med lådor för pastell linne på vinden. Det är att föredra att lägga en långsnuten matta nära huset.
  • När utrymmet är helt begränsat, är det värt att slutföra en två-nivå design av ett säng-lekområde, komplettera det med en stege och placera ett skrivbord och en ergonomisk stol vid fönstret.
  • Ett utrymme med ett brutet perspektiv och partitioner kan spelas upp enligt principen om funktionella zoner. I ett rum är det värt att organisera ett arbetshörna, det är bättre att ta ett mindre område under sovrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Obligatoriska attribut för inredningen bör vara:

  • säng för att sova;
  • soffa för avkoppling;
  • fåtölj;
  • skrivbord;
  • mattbeläggning.

Om utrymmet är begränsat och det finns plats för en fullfjädrad garderob kan du byta ut den mot ett bekvämt ställ med plats för kläder. Detta gör att du kan passa de viktigaste sakerna i rummet. Det som verkligen behövs här är hyllor eller skåp med låsbara lådor. På så sätt kan du eliminera illusionen av störning och ta bort föremål som kan samla damm från synen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Åldersfunktioner

Ålder är huvudkriteriet för arrangemang av möbler, dess design och funktionalitet. Yngre barn behöver plats för ett sovrum, en lekplats och en relaxavdelning. Det är viktigt för dem att det finns en plats för leksaker på vinden, och det ska inte vara få av dem, annars riskerar rummet att bli obekvämt. I detta fall spelar även lampans form roll, vilket ofta sätter stämningen i den inre kompositionen.

Situationen med ungdomar är annorlunda: det är viktigt för dem att utrymmet är separat . På grund av ägarens ålder bör ett avskilt hörn vara snyggt, moderiktigt och kompletterat med teknik. Det kan vara en bärbar dator, ljudsystem, dator. Allt beror på tonåringens hobbyer. I närvaro av sådana inredningstillbehör kommer vinden att vara ett favoritrum som kommer att förknippas med atmosfären av hemkomfort.

Bild
Bild

Ljus har en speciell betydelse: i detta fall är det inte så mycket formen som är viktig, utan ergonomin och moderniteten. LED -belysning prioriteras med hjälp av flexibel tejp eller strålkastare utan dekor. Få tonåringar kommer inte att fästa vikt vid RGB -funktionen, speciellt när man tänker på att nyanser av lysdioder kan ändra färg i takt med musiken som en tonåring lyssnar på genom att ansluta en belysningsenhet via ett specialprogram till telefonen. I denna ålder börjar din egen stil utvecklas, så det är viktigt att möblerna i rummet inte har en känsla av oordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

En vind, utformad som ett utrymme för barn, kan ha flera syften. Det beror på antalet rum, närvaron av en balkong eller loggia och platsen för kommunikation. Om det finns tillräckligt med utrymme används det som ett föräldrarum och ett rum för barn. Samtidigt spelar det ingen roll om ett rum är utrustat för en pojke eller en flicka eller två barn: barnets ålder är viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att utrusta vinden för en tonåring är det bättre att ge honom båda rummen för personligt utrymme . Spädbarn kommer tvärtom att bli mer bekväma om kärleksfulla föräldrar finns där: så kan du snabbt svara på ett samtal, se vad barnet gör. För att veta vad en tonåring gör är det inte alls nödvändigt att vara bakom nästa vägg eller skiljevägg. Du måste lita på barnet, om du vill finns det alltid möjlighet att vara intresserad av ditt barns hobbyer och liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Mörka och aggressiva färger är oacceptabla för att ordna vinden. Det är oacceptabelt att dekorera ytor med röda och svarta toner, fylla utrymmet med blått och lila. För taket är det att föredra att använda en vit ton: det kommer att öka rummets storlek och göra taket visuellt högre. Kombinera beige, grädde, himmelska, blekrosa toner i interiören med vitt. Bra nyanser är sandiga, mynta, karamell, ljusbrun, turkos, mjölkaktig, grön. Det är viktigt att inte övermätta utrymmet med ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel för inspiration

Tänk på flera intressanta designlösningar för att dekorera en vind för en plantskola.

  • Ett originalt exempel på ett trångt utrymme med ett sluttande tak. En utdragbar bäddsoffa, en skänk med mjuka kuddar, en matplats och ett kompakt skrivbord skapar ett mysigt hörn för en tjej.
  • Ett kompakt vindsovrum för en pojke i beige och blå toner med ett sluttande tak, badat i solen, ser vackert ut. Det finns inget överflödigt i den: en soffa, hyllor, en byrå, en spegel, ett par inramade bilder och bordslampor.
  • Design i stil med minimalism är också lämpligt i ett trähus, om väggarna är mantlade med paneler. En utdragbar soffa, en lakonisk fåtölj, pusselmatta och en vägg-till-vägg-hylla skapar en mycket välkomnande atmosfär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Interiören i en rustik byggnad kan spelas upp genom att måla taket i vitt. Så du kan förvandla ett obeskrivligt litet utrymme till ett avskilt hörnsovrum med en arbetsyta för en tjej.
  • En ovanlig metod för zonindelning av vindrummet med hjälp av gardiner gjorda av trådar med linser och fjärilar. Så du kan dela upp sovplatsen och viloplatsen.
  • En original lösning för att använda vinden för tvillingar. Ett litet sagolikt tema i utformningen av sängar och gardiner på gardinerna, originaldynor och snygga mjuka fåtöljer, ett skrivbord och en mjuk långmuddad matta kommer inte att lämna små prinsessor likgiltiga.

Rekommenderad: