Arrangemang Av Vinden (49 Foton): Hur Man Ordnar Med Egna Händer I Ett Lanthus, Layouten På Vindsgolvet I Ett Privat Hus

Innehållsförteckning:

Video: Arrangemang Av Vinden (49 Foton): Hur Man Ordnar Med Egna Händer I Ett Lanthus, Layouten På Vindsgolvet I Ett Privat Hus

Video: Arrangemang Av Vinden (49 Foton): Hur Man Ordnar Med Egna Händer I Ett Lanthus, Layouten På Vindsgolvet I Ett Privat Hus
Video: Kan AI hjälpa nyanlända att komma i arbete? 2024, April
Arrangemang Av Vinden (49 Foton): Hur Man Ordnar Med Egna Händer I Ett Lanthus, Layouten På Vindsgolvet I Ett Privat Hus
Arrangemang Av Vinden (49 Foton): Hur Man Ordnar Med Egna Händer I Ett Lanthus, Layouten På Vindsgolvet I Ett Privat Hus
Anonim

De flesta privata hus har ett vindsutrymme. Arrangemang av en vind i ett privat hus kräver ett särskilt tillvägagångssätt. Det är viktigt att ta hänsyn till vindens designfunktioner och besluta om metoden för takisolering. Du kan skapa ett vardagsrum från vinden, samtidigt som du sparar området i ett privat hus och pengar.

Bild
Bild

Funktioner i rummet

En vind i ett privat hus eller på ett lanthus är ett bostadsutrymme på vinden i en byggnad. Tidigare användes vinden som förråd för olika saker. Sedan 1630 började utrymmet under taket utrustas för bostäder. På vinden kan du dekorera ett rum för alla ändamål i olika inredningsstilar. När du ordnar en vind är det viktigt att ta hänsyn till alla designfunktioner på vinden och mängden ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vindar är utrustade inte bara i privata trähus, utan också i några flerbostadshus. I byggnader med flera våningar är vinden dock sällan reserverad för ett vardagsrum.

Vindrummet kan ha olika storlekar: allt beror på måtten på bostadshuset, liksom på takets form och vinkel. Vinden är ett ganska mörkt utrymme, eftersom det inte är gott om fönster. Därför måste du tänka på ytterligare ljuskällor i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan vara olika belysningsarmaturer eller extra fönster som du kan göra själv. När du installerar vanliga fönster blir det nödvändigt att justera taksystemet. Denna process tar mycket tid och ansträngning, därför installeras oftast speciella takfönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du utvecklar ett designprojekt för ett rum under taket är det värt att ge ljusare färger företräde. En vind i ljusa färger kommer visuellt att se mer dimensionell och mindre dyster ut. Dessutom bör du inte väga väggar och tak med byggmaterial när du avslutar ytor. Därför är det bättre att använda färger och lacker, tapeter, beklädnadsskivor eller gips som efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild

När du utvecklar ett projekt för en vind i ett lanthus är det värt att överväga arealkostnaderna för takisolering. Som skydd mot kyla och vind tillgriper de ofta installationen av gipsskivkonstruktioner. Sådant material, i kombination med isolering och dekoration, skär vindsutrymmet med cirka tjugo centimeter från alla väggar och tak.

Bild
Bild

Även efter isolering av vinden i hörnen finns det mycket ledigt utrymme, vilket är obekvämt att använda för att ordna möbler. Tomma hörn kan utrustas som hyllor för hushållsapparater eller små skåp och piedestaler.

Bild
Bild

Värmande och ljudisolerande

Vindutrymmet är inte lika varmt som resten av rummen i ett privat hus. Vinden kännetecknas inte bara av höga värmeförluster, utan också av dålig ljudisolering. När du utformar en vind är det först och främst värt att ta hand om isoleringen av det sista golvet och förbättra dess ljudisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Graden av ljud och värmeisolering av vindrummet beror på materialets kvalitet som användes för takläggning av taket. Värmeförlust kan vara så hög som tjugofem procent. Isolationsarbete kommer att minska denna indikator avsevärt och hjälpa till att spara pengar på uppvärmning av rummet. Du kan isolera vindrummet både från utsidan och från insidan av spärren.

Bild
Bild

För att förbättra ljud- och värmeisoleringsegenskaperna hos en gör-det-själv-vind används oftast mineral eller stenull. Det är mer bekvämt att använda bomullsskivor för att isolera horisontella ytor, och det är bättre att avsluta vertikala platser eller lutande ytor med valsat material.

När du väljer ett värmeisoleringsmaterial bör du vara uppmärksam på följande egenskaper:

  • Värmeledningsnivån bör vara låg.
  • Brandmotstånd är en viktig faktor, eftersom det är hög sannolikhet för brand i ett privat hus.
  • Låg vikt. Lätta material kommer inte att lägga mycket stress på väggar och tak.
  • Hälsa. Du bör bara välja miljövänlig isolering.
Bild
Bild

Efterbehandling börjar med installation av isolering runt hela omkretsen av vinden. Det är nödvändigt att isolera alla befintliga skiljeväggar, tak, tak och gavlar. Vid reparationsarbete är nyckelpunkten att lägga ett ångspärrmembran till isoleringen. Ångspärrmaterialet skyddar isoleringen mot fukt, vilket förbättrar ytornas värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutat arbete med ljud- och värmeisolering är ytorna inuti rummet vanligtvis mantlade med gipsskivor. Glöm inte heller isoleringen av fönster på vinden. För att förbättra ljudisoleringsnivån måste golvet på vindsgolvet först och främst efterbehandlas. Stenull används vanligtvis som ett ljudisolerande lager.

Dekoration av enskilda rum

Oavsett vilket rum du väljer att utrusta på vinden, måste du avgöra frågan med val och arrangemang av möbler. Takets lutning och flera balkar förhindrar fri placering av stora möbler. Inbyggda möbler är det bästa alternativet för sådana förhållanden. Med den kan du använda allt ledigt utrymme inne på vinden så effektivt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många möbeltillverkare tillverkar inbyggda strukturer i önskade former och storlekar på beställning . Sådana produkter blir dock mycket dyrare än färdiga möbler av standardstorlekar. Om det inte är möjligt att beställa inbyggda strukturer är det värt att välja låga möbler för att ordna vinden. På landet, istället för stoppade möbler, kan du lägga ut madrasser och kuddar med originalöverdrag.

Bild
Bild

Vid inredning av ett visst rum bör särskild uppmärksamhet ägnas åt fönstren på vinden. Belysningsnivån i rummet, liksom den visuella uppfattningen av området, beror på storleken och antalet fönster. Små fönster minskar visuellt utrymmet och fyller rummet dåligt med ljus.

Vindrummet har inget specifikt syfte. På vinden kan du utrusta absolut vilket rum som helst. När man planerar ett framtida bostadsutrymme bör man ta hänsyn till antalet sneda väggar och fönster, närvaron av öppna balkar under spärren, rummets totala yta och typen av tak.

När du utrustar en vind, var uppmärksam på följande rekommendationer:

  • Överbelasta inte inredningen med dimensionella inslag av inredning eller onödiga möbler.
  • Om du bestämmer dig för att dekorera vindsfönstren med gardiner, bör du inte välja skrymmande modeller.
  • Träbjälkar behöver inte dekoreras. Träet kan slipas och lämnas som det är.
  • Med hjälp av små lampor kan du dela in utrymmet i zoner.
  • Belysningsenheter kan placeras på balkar, vilket sparar ledigt utrymme.
  • För bekväm spikning på vinden under den varma årstiden rekommenderas att installera en luftkonditionering i rummet.
  • Det centrala området på vinden lämnas ofta fritt. Sängen och andra möbler installeras längs väggarna.
  • Använd endast lätta material för att dekorera rummet.
Bild
Bild

Rastzon

På vinden kan du utrusta en hemmabio, biljardrum eller vardagsrum med bekväma möbler och originaldesign.

Andra alternativ för att ordna vindsgolvet kan vara:

  • hemmabibliotek;
  • kreativ workshop;
  • Gym;
  • matsal;
  • badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Vindsvåningen är ett av de mest populära alternativen för vindsutformning. Tack vare designfunktionerna i vindrummet, med rätt val av design, kommer sovrummet att se väldigt mysigt ut.

Bild
Bild

När du inreder ett sovrum är det inte nödvändigt att bara begränsas till en rymlig säng och garderober för förvaring av kläder. På vinden är det fullt möjligt att placera ett litet soffbord, stolar eller fåtöljer, bokhyllor och andra föremål för en bekväm vistelse. När du inreder ett sovrum bör du ta hand om god värmeisolering av rummet.

Bild
Bild

Sovrummet kan utformas inte bara för vuxna utan också för barn . Rummet för yngre familjemedlemmar kan ordnas som en lekplats eller ett fullvärdigt barnrum. Ett barnrum kan till och med ordnas för flera barn, om området på vinden tillåter detta.

Bild
Bild

När du skapar ett barnrum på vinden är det värt att ta hand om en säker trappa, liksom en effektiv användning av vinden. Ett barns sovrum behöver också en bra belysningsnivå och värmeisolering. När du väljer ett färgschema ska du vägledas av ditt barns preferenser, inte glömma att du inte ska använda för mörka toner.

Bild
Bild

Vackra designexempel

Vardagsrummet på vindsgolvet, i nautisk stil, kommer att glädja både barn och vuxna.

Bild
Bild

Det är också möjligt att utrusta en liten vind som ett bostadsutrymme. Smalt utrymme mellan tak och golv kan fyllas med låga bokhyllor

Bild
Bild

Trämöbler är i perfekt harmoni med den blå väggdekorationen i barnrummet, utrustad på vinden i ett privat hus. Stora fönster ökar visuellt utrymmet i rummet och ger en bra nivå av naturligt ljus.

Bild
Bild

Enkel och samtidigt snygg inredning på vinden på landet.

Bild
Bild

På vinden i ett litet område kan du utrusta ett badrum.

Bild
Bild

Hemmabio på vinden är ett bra ställe att koppla av för hela familjen och dina gäster.

Rekommenderad: