Toalettbord Med En Spegel I Sovrummet (37 Bilder): Hörnspegel -sminkbord, Modelldesign Från Spånskiva

Innehållsförteckning:

Toalettbord Med En Spegel I Sovrummet (37 Bilder): Hörnspegel -sminkbord, Modelldesign Från Spånskiva
Toalettbord Med En Spegel I Sovrummet (37 Bilder): Hörnspegel -sminkbord, Modelldesign Från Spånskiva
Anonim

Ett vackert toalettbord med en spegel i sovrummet är inte bara en dekoration av rummet, utan också en riktig hjälpare för alla kvinnor. Det är alltid bekvämt att göra smink och hår framför spegeln, och alla typer av lådor och olika hyllor är perfekta för förvaring av kosmetika, smycken och olika små saker som är användbara och nödvändiga för varje kvinna (hårnålar, stift och mycket mer).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionella möbler för moderna kvinnor i mode

Spegelns toalettbordets ålder är ganska solid (cirka tre århundraden), men det upphör inte att vara relevant och anses vara en av de måste-ha möbler i alla sovrum.

Ett betydande antal små saker kan döljas i toalettbordet - och därigenom upprätthålla ordning i rummet. Denna möbel har också många andra fördelar:

  • Enkel konstruktion . Detta gör det enkelt att demontera och montera möbler utan hjälp av specialister.
  • Rörelsefrihet . Om du vill ändra situationen i rummet något kan toalettbordet enkelt flyttas till en annan plats.
  • Stor spegelyta , där du kan se dig själv i full tillväxt - till exempel pröva kläder.
  • Funktionalitet . Detta är ett praktiskt skåp, en stor spegel och ett litet bord där du kan sätta en vas med blommor eller ett nattljus.
  • Stort utbud av , så att du kan välja en modell för vilken inredning som helst.

Med allt detta kan denna möbel enkelt placeras både i ett rymligt rum och i ett mycket litet rum, eftersom den moderna sortimentet presenteras i olika storlekar och former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

Idag erbjuder designers och tillverkare en mängd olika toalettbord i olika stilar. Klassiska modeller är gjorda i formen:

  • en liten sminkbordslåda;
  • en väggmonterad konsol med en fällbar spegel;
  • en uppsättning bestående av en spegel och en liten konsol med böjda ben, det finns också olika lådor;
  • toalettbord med en spegel i en rikt dekorerad ram, kompletterad med två stora sidobord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns olika moderna modeller:

  • i form av en kompakt hylla med en låda;
  • kompletterat med alla möjliga högteknologiska detaljer;
  • i olika former och konfigurationer, ibland helt fantastiskt.

Idag finns det inte bara de vanliga rektangulära och fyrkantiga formerna. I katalogerna över möbelföretag kan du alltid hitta ett hörnklädningsbord, vilket hjälper till att uppta ett tomt hörn av ett rum och enkelt passar in i det minsta sovrummet.

Tack vare den speciella designen låter spegeln på en sådan produkt dig undersöka dig själv från flera sidor samtidigt, vilket är mycket bekvämt, till exempel när du stylar ditt hår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt toalettbordets storlek delar tillverkarna villkorligt alla modeller av denna typ av sovrumsmöbler i tre kategorier:

  • Stor - från 1, 5 till 3 meter bred. Sådana möbler är utrustade med ett betydande antal lådor och hyllor i olika storlekar, samt en stor spegel. Till utseende ser den här produkten mer ut som en byrå. Det finns modeller med (och utan) benutrymme under spegeln.
  • Genomsnitt - vad gäller antalet lådor och hyllor kan de inte skilja sig från stora produkter, men kapaciteten är inte längre så stor.
  • Små - det mest efterfrågade alternativet. En sådan produkt passar inte bara för små, utan också för stora sovrum. Har bara några små skåp (direkt under spegeln) och en smal bänkskiva.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland färglösningarna (paletten varierar inom ett brett spektrum) framhäver designers särskilt det vita toalettbordet och alternativ för pastellfärger. De kommer att smälta harmoniskt med möblerna i ditt sovrum. Men på bruna modeller är små repor som bildas under drift mindre märkbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från klassiskt till högteknologiskt

När du inreder ett sovrum, var särskilt uppmärksam på den övergripande harmonin, en kombination av alla möbler med den valda inredningsstilen. För att underlätta för konsumenterna erbjuder möbelindustrin ett toalettbord med en spegel i olika versioner:

  • Klassisk … Kännetecken är tydliga raka linjer, massivitet, form och nyanser. Passar bäst för stora, rymliga sovrum.
  • Barock … Det sticker ut för modeller av ljusa nyanser med snidade ben, guldliknande skär och blommiga ornament.
  • Empire stil … Antar olika alternativ som kombineras med formulärens svårighetsgrad. Alla detaljer är så symmetriska som möjligt. Förekomsten av olika dekorativa prydnader är karakteristisk.
  • Biedermeier … En blandning av empirestil med romantik. Pierglaset i denna stil kännetecknas av de mest balanserade proportionerna i kombination med enkla former. Produkten är dekorerad med eleganta beslag.
  • Årgång … Antika modeller med accentuerade grova och slitage delar och mässingshandtag. Huvuddragen är att de är gjorda för hand.
  • Lantlig eller rustik stil . Skiljer sig i enkelhet och lätthet. Inget överflödigt och pretentiöst - allt är så naturligt och funktionellt som möjligt. Den kännetecknas av ett stort antal lådor och en stor spegel. Produktens linjer är korrekta och släta.
  • Högteknologisk . Produkter av denna stil kännetecknas av den maximala lakonismen för alla detaljer, förkromade beslag och maximal funktionalitet. Toalettbord i denna stil kan vara gjord av plast eller glas, ha den mest ovanliga designen och moderna "chips" i form av belysning eller mekaniska lås.
  • Minimalism … Enkla geometriska former med minimala eller inga ytterligare dekorativa detaljer är välkomna. Det kännetecknas av enhetligheten eller kontrasten i svart och vitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje stil dikterar sina egna regler som bör följas. Men när du dekorerar ditt eget sovrum kan du lägga till en twist till det genom att experimentera med kombinationer av olika riktningar. Vissa designers föreslår att kombinera toalettbordet Empire-stil med den allmänna högteknologiska stilen. Men här, som de säger, är allt efter din smak.

Bild
Bild

Material (redigera)

Om tidigare bara trä användes för att göra ett pirglas, kan du nu hitta modeller av spånskivor och panelmaterial som ersätter trä och är mantlade med faner eller filmmaterial ovanpå. Det finns också alternativ från:

  • plast;
  • metall;
  • glas.

Modeller från alla material presenteras i olika designlösningar. Samtidigt är klassiska toalettbord med en spegel huvudsakligen gjorda av naturligt trä, och mer moderna modeller är gjorda av dess substitut.

Plast, metall och glas används också för att göra toalettbordet i nya stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör rätt val

För att pirglaset ska uppfylla alla dess funktioner, fungera som en funktionell dekoration av sovrummet och ett harmoniskt tillägg till interiören, måste det väljas korrekt. För att göra detta föreslår professionella designers att uppmärksamma följande faktorer:

  • Form … Hörnalternativ anses vara mer att föredra, eftersom de är kompakta och gör att du kan lämna mer ledigt utrymme i rummet.
  • Dimensioner … De ska motsvara rummets yta. Breda toalettbord kommer att se malplacerade ut i små sovrum. Dessutom bör det finnas tillräckligt med utrymme framför toalettbordet för att kunna sätta en stol eller en puff, samt kunna se dig själv i en spegel i full längd.
  • Funktionalitet … Ju fler skåp, lådor, hyllor, desto mer funktionell blir denna möbel. Men om det redan finns tillräckligt med skåp, sängbord och hyllor i rummet, bör du föredra mer dekorativa och eleganta modeller.
  • Utrustning … Många modeller säljs redan utrustade med stolar och ottomaner gjorda i samma stil och sammansättning. Men det finns också alternativ som erbjuds individuellt. I det senare fallet måste du välja mer eller mindre lämpliga tillägg för dem, vilket inte alltid är bekvämt och tar mycket mer tid och ansträngning.
  • Materialet som själva möbeln och dess beslag är gjorda av . Denna parameter bestämmer inte bara priset, utan också möbelns livslängd.
  • Sovrumsdesign … Produkten ska inte stå i kontrast med resten av interiören och "falla ut" från den.
  • Färg . De mest framgångsrika färglösningarna är de som bäst matchar miljön.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, även innan du köper ett toalettbord med en spegel, är det värt att välja en plats för det. För detta rekommenderas designers att uppmärksamma väl upplysta områden. Om det inte finns något sådant i rummet, är det värt att placera ytterligare ljuskällor på den plats som är avsedd för pirglaset.

Rekommenderad: