Spegel I Sovrummet (50 Bilder): Regler För Placering Av Ett Skåp Med Spegel I Feng Shui I Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Spegel I Sovrummet (50 Bilder): Regler För Placering Av Ett Skåp Med Spegel I Feng Shui I Inredning

Video: Spegel I Sovrummet (50 Bilder): Regler För Placering Av Ett Skåp Med Spegel I Feng Shui I Inredning
Video: LYX on a BUDGET - SOVRUMSMAKEOVER 2024, April
Spegel I Sovrummet (50 Bilder): Regler För Placering Av Ett Skåp Med Spegel I Feng Shui I Inredning
Spegel I Sovrummet (50 Bilder): Regler För Placering Av Ett Skåp Med Spegel I Feng Shui I Inredning
Anonim

Om du än en gång funderar på den snygga designen av ditt eget sovrum eller om du vill köpa ett nytt sovrumsset till henne, då hade du förmodligen en idé om att hänga en vackert inramad spegel i ett sådant sovrum. Det finns två helt olika sätt att lösa detta problem. Anhängare av en av dem tror att den här produkten inte hör hemma i sovrummet, medan andra tror att en korrekt utvald spegelyta perfekt passar in i alla interiörer och gör ett sådant rum mer intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kan jag hänga i sovrummet?

Många övertygelser varnar för att detta element i sig inte är det bästa designalternativet för någon typ av bostadsutrymme, och till och med dess placering i sovrummet är inte alls ett mycket bra tecken. Och på vissa sätt är dessa vidskepelser sanna. Det är inte för ingenting att det i många länder i världen finns en försiktig inställning till olika spegelytor, det är förbjudet att titta in i spruckna eller trasiga reflektioner, om någon är allvarligt sjuk eller dör i huset - den släta ytan är täckt med en mörk trasa.

I alla fall, du kan säkert använda denna produkt för att dekorera ditt sovrum Det är dock nödvändigt att strikt följa ett antal regler för placering eller användning - enligt lokalerna. Till exempel kommer flera kakel på väggar och tak, eller plan från olika reflekterande delar, att i sig själva bryta och skada varje reflektion. Men speglingen av ett vackert landskap ger dig en positiv laddning för den aktuella dagen. Om du kan se ett underbart landskap från fönstren i rummet, låt spegelytan ständigt visa det för dig.

Bild
Bild

Numera är det mycket viktigt att göra reflekterande väggar och tak i sovrummet, installera spegelskåp. Detta är mycket effektivt när det gäller att dekorera rummet, för då ökar det visuellt, blir rymligare och kärlekens passion i ett sådant sovrum brinner mycket varmare. Men närhet till din reflektion under sömnen kan också leda till dess störning, kronisk trötthet och till och med allvarlig försämring av hälsan. Fundera noga över hur du kommer att hänga spegelplanet i sovrummet så att effekten av detta steg bara blir positiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av speglar

Idag skiljer designers och tillverkare sådana typer av detta populära inredningselement som funktionella produkter, dekorationer och speglar för original inredning:

Funktionsvy . Dessa är först och främst de produkter som är nödvändiga för bekvämlighet och kvalitetsvård av utsidan. Oftast finns sådana speglar i badrum, hallar, på toalettbord i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dekorativt utseende . Dessa produkter används inte för sitt avsedda ändamål, men dekorerar ett visst område i rummet, som en del av inredningen. Ofta är det en del av en harmonisk komposition på väggarna i ett rum, en panel eller till och med en "målning" gjord av små glasbitar.
  • En del av utsmyckningen av lokalerna . Det har blivit mycket prestigefyllt att täcka golv och tak med reflekterande paneler och kakel. Deras storlek är i allmänhet inte särskilt viktig, även om det är vanligt att se hela väggar, tak och golv dekorerade med olika reflekterande element. När du väljer material för att vända mot ett rum är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till funktionerna i det valda rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på materialet från vilket spegelfilmen är skapad (amalgam) är spegelytorna uppdelade i aluminium och silver. Speglade inredningsdetaljer med aluminiumfilm är billiga, men deras visningsförmåga är extremt låg. Silverspeglar är dyrare men håller också längre och garanterar en perfekt display.

Till storlek de är också indelade i produkter för reflektion i full höjd och för reflektion endast upp till midjan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom placering är spegelplan uppdelade i golv och de som hängs på väggen, samt manuella och inbyggda:

  • Väggvyer i ramar är fästa på både väggar och dörrar.
  • Golvutsikt - detta är oftast ett pirglas och spaljé: ett originalt sängbord med en spegel. Glasögon i sådana produkter kan vara ordentligt fixerade, eller kan roteras längs axlarna för olika användningsområden. En sådan spegel används oftare som omklädningsrum, liksom ett plan ovanför toalettbordet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom installeras ofta speglar på dörrarna till garderober . En spegel med en hylla, en konsol med en spegel, en spegel med en galge har vanligtvis bara en dekorativ funktion och hjälper till att göra en stilistisk accent i en viss sovrumsinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelpaneler (liksom spegelplattor) finns sällan i moderna sovrumsinredningar. Men om de används för zonindelning i sovrummet, kommer de inte bara att hålla längre än andra beläggningar, utan de kommer också mycket väl att betona deras ägares smak och hans önskan att göra sitt sovrum mer elegant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skön spegelpanel tvärtom kan man träffas väldigt ofta. Det är vanligtvis placerat ovanför sängen, som inte har en stor sänggavel. Således kompenserar en sådan spegelpanel för din sängs sekundära betydelse, skjuter den till framsidan av interiören.

Bild
Bild

Fasettspegel anses vara en av de mest populära accenterna i en fashionabel inredning. Under lång tid, vid tillverkning av spegelytor, har hantverkare tagit bort arkets kant så att produkten visar sig vara mer solid och raffinerad. Genom att använda denna slipmetod (fasett) kan du få en spegelyta på vilken ljusstrålar bryts på ett intressant sätt och därigenom skapa härliga visuella effekter.

Efter storlek och form

I många möbelbutiker idag kan du hitta originalalternativ i form av olika former, prydnadselement, floristiska föremål, abstraktioner, siffror eller bokstäver och olika symboler. Emellertid förblir runda, ovala alternativ och produkter i form av en rektangel standard och mest populära.

Rund eller oval produkten är perfekt för alla interiörer, eftersom sådana speglar visuellt kan släta ut hörnen i alla rum. Rektangulär speglar bör väljas utifrån väggens storlek. Om väggens yta är tillräckligt stor, finns det inga ytterligare dekorativa element på den, då bör en rektangulär spegel uppta minst hälften av ytan på den för att se lämplig ut. Produkter i form av diamanter används ofta som plattor för att skapa en solid spegelyta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att öka effekten av rymlighet i sovrummet kan du använda ett antal mycket framgångsrika designelement, där spegelytan är den huvudsakliga semantiska belastningen.

Designelement " Spegel-sol ", som vanligtvis placeras högt upp på väggen i sovrummet mittemot fönstret, kan ge ljus till rummet. Små " Falskt fönster " Kommer att "återuppliva" insidan av sovrummet och kommer inte att överbelasta utrymmet med sitt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stor spegel hela rummets längd kommer att göra det nästan dubbelt så stort - det här elementet används ofta i närvaro av ett mycket litet sovrum. Men för en spegel är begreppen "stor" och "liten" rent villkorliga, för för någon räcker inte en spegel i full längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum inredning med spegel

Många undrar hur man ordnar speglar för att utöka utrymmet i ett rum och visuellt korrigera dess brister. För att inredningen av ett sovrum med speglar ska bli den mest framgångsrika är det nödvändigt att använda de redan välkända egenskaperna hos speglar för att konsolidera den önskade effekten. Till exempel ger en spegel framför ett fönster dubbelt så mycket ljus i rummet. Med hjälp av spegelprodukter kan du skapa en illusion om att antalet saker i sovrummet är oändligt - de kommer ständigt att reflekteras i olika spegelplan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spegeln hjälper till att skapa effekten av säkerhet. Speglingen av allt som händer i rummet kommer att ligga framför dig, så med hjälp av speglar kan du lugnt kontrollera situationen i sovrummet.

Speglar kan endast användas för skönhetsändamål. Om du till exempel har ett blått sovrum, är en kombination av olika speglade ytor lämplig för det, vilket skapar effekten av ett lyxigt rum. Förresten, en original sänggavel kan vara gjord av glas och speglar i en spektakulär ram.

Mycket ofta täcker designers hela delen av väggen, där sänggaveln är placerad, med speglade paneler - så uppfattas speglar av ögat mest bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

En feng shui -spegel måste hängas korrekt - så att varken du eller din sovplats i alla fall reflekteras i den släta ytan. Om du tror på denna österländska filosofi - synen i spegeln av människor medan du sover kan hamna i oenighet i parets förhållande. Om ägaren till sovrummet bor ensam länge, kommer han inte att kunna hitta sin hälft.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller design är de funktioner som dessa produkter utför i rummet extremt viktiga. Använda en spegel:

  1. Du kan utöka rummet.
  2. En garderob med spegeldörrar kommer att dölja trånga utrymmen och mörka hörn i rummet, liksom en misslyckad layout.
  3. Du kan komplettera en del av taket med en enda reflekterande beläggning, som visuellt kan dela upp sovrummet i zoner - och samtidigt kommer platsen att sova inte synas i det.
  4. Genom att placera produkten direkt framför fönstret kan du skapa en illusion av en ljusström i rummet.
Bild
Bild

De mest framgångsrika alternativen för spegelns placering i sovrummet:

  • Spegel på väggen . Mycket ofta hänger produkten på väggarna för att dekorera dem. Den perfekta platsen att placera spegeln kommer att vara på sängens sidor, betydligt över nivån på själva sängen.
  • Spegel i sovrummet, ligger över sängborden . Produkter som hängs upp av piedestalerna ser extremt estetiskt tilltalande ut. Ibland ersätter dessa ytor till och med små bord.
  • Spegel placerad över sänggaveln … Sänggaveln på en sovplats gjord av en fast, obrytlig spegel kommer att se fast ut, men ännu oftare hänger en sådan spegel i mitten - ovanför den sovande personens huvud.
  • Toalettbord eller byrå med spegel . Vanligtvis kommer en möbel som ett bord med ett sovande set. Den kompletteras med en stor spegel. Det är bäst att köpa ett bord som du kan täcka spegeln med klaffar på natten (som en spaljé).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Golvspegel … Installation av en stor spegel i en massiv ram har nyligen blivit en mycket relevant lösning. Helst är det bäst att placera det mitt emot fönstret så att landskapet reflekteras i det (eller mittemot dörren - så att sängens reflektion inte kommer in i det).
  • Speglar på skåpdörrar och skåp . Sådana produkter behövs inte bara för kvinnor, utan även för de mest brutala männen. Skåpdörrarna låter dig avsevärt "expandera" rummet, som upptogs av skåpet självt, och att öka storleken på rummet. Helt speglade skåp på sängens sida, som upptar hela väggen - från golv till takbjälkar, kommer att se underbara ut i ett sådant sovrum.
  • En spegel i ett litet smyckeskåp . Kvinnor älskar alla slags ringar, örhängen och för att förvara dem väljer de skåp med en speglad dörr att beundra när de väljer smycken.
  • Det rekommenderas inte att sätta en spegel mittemot sängen . Om du inte följer olika vidskepliga åsikter om speglarnas magiska kraft i sovrummet, kommer reflektionen av din säng i spegelplanet inte att störa din vila och kvalitetsavkoppling alls. Men det är fortfarande mer korrekt att placera spegeln högre för att inte se din reflektion när du somnar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mystiken hos den spegelliknande ytan är ett ganska vanligt fenomen även i den moderna världen, men du ska inte lita på vidskepelse. Denna produkt är nödvändig för en person, dess funktionella fördelar är obestridliga, därför, med hänsyn till vissa regler för att använda speglar för att dekorera interiören, kan du säkert samexistera med detta objekt inte bara i vilket rum i huset som helst, utan också i sovrummet.

Rekommenderad: