Välja Säng Från Spånskiva: Funktioner I Dubbla Modeller Från Spånskiva

Innehållsförteckning:

Video: Välja Säng Från Spånskiva: Funktioner I Dubbla Modeller Från Spånskiva

Video: Välja Säng Från Spånskiva: Funktioner I Dubbla Modeller Från Spånskiva
Video: Hur gör snickaren - Montering av spånskiva på vägg 2024, Maj
Välja Säng Från Spånskiva: Funktioner I Dubbla Modeller Från Spånskiva
Välja Säng Från Spånskiva: Funktioner I Dubbla Modeller Från Spånskiva
Anonim

Idag tillverkar många möbelfabriker laminerade spånskivor. Sådana produkter har ett attraktivt utseende och är billiga. Varje konsument har råd med sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Valet av en säng måste hanteras med allt ansvar. Denna möbel spelar en stor roll i sovrummet. I regel väljs alla andra möbler utifrån dess stil, nyans och form. Lyckligtvis finns det ett stort sortiment av sängar på den moderna möbelmarknaden. Varje köpare kan välja en lämplig modell för sig själv, vilket inte kommer att skada hans plånbok. Budgetkategorin inkluderar laminerade spånskivor.

Möbler tillverkade av detta material är ganska vanliga. Detta beror på det faktum att laminerad spånskiva används av många tillverkare. Sådana råvaror är billiga och kan användas för att tillverka produkter i olika former. Idag är laminerade sovrumsmöbler i spånskiva mycket efterfrågade bland konsumenterna, eftersom det har en överkomlig kostnad.

Möbler av spånskiva är hållbara, särskilt i jämförelse med fiberplattprodukter, som oftare används för tillverkning av enskilda sängelement (sänggavlar, paneler, etc.).

Spånskiva är inte rädd för fukt. Inte alla material kan skryta med denna kvalitet. Möbler, bestående av laminerad spånskiva, är lämpliga även för placering i köket eller loggian. Dessutom är sängar gjorda av laminerad spånskiva inte rädda för höga temperaturer och deras förändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Billiga laminerade spånskivor har ett antal nackdelar som varje köpare bör vara medveten om

  • Först och främst bör det noteras att sådant material innehåller skadliga föroreningar. Formaldehydhartslim är särskilt farligt och giftigt. I avdunstningsprocessen släpper det ut skadliga ämnen i miljön.
  • I moderna produkter reduceras halten av formaldehydhartser avsevärt, men det har ännu inte varit möjligt att helt överge dem. Det är därför experter inte rekommenderar att köpa sådana möbler för ett barnrum. Det är bättre för ett barn att köpa en dyrare och miljövänligare säng tillverkad av naturligt trä.
  • Det är inte så lätt att hitta en riktigt vacker spånbädd. Sådana möbler är inom ekonomisegmentet, så det är inget snack om hög estetik här. Naturligtvis är det möjligt att välja en original och vacker säng, men för detta måste du studera mer än en katalog.

De mest populära idag är produkter som exakt upprepar naturligt trä. De har liknande naturliga mönster och färgtoner och är något dyrare än vanliga mallalternativ.

Bild
Bild

Modeller

Spånskiva används ofta vid tillverkning av olika typer av sängar. Låt oss överväga dem mer detaljerat:

  • Oftast finns det i sovrummen traditionella rektangulära eller fyrkantiga mönster . De ser harmoniska ut i många interiörer, beroende på design.
  • Idag, på toppen av popularitet är fashionabla runda sängar … Sådana möbler är inte billiga, så många köpare vänder sig till billigare kopior från laminerad spånskiva. En elegant rundformad säng har ofta imponerande dimensioner, så den kan bara placeras i ett rymligt rum.
  • I hörnet av sovrummet kan du placera modern hörnsäng . En modell av denna design passar lätt in i alla ensembler. Det bör dock komma ihåg att det inte kan placeras i mitten av rummet, annars kommer interiören att visa sig vara inharmonisk och konstig. Som regel är dessa modeller utrustade med sidofångare. Dessa detaljer kan få sängen att verka för stor och skrymmande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under många decennier i rad har en särskild plats på möbelmarknaden upptagits av våningssängprodukter … Dessa sorter är bra för ett sovrum med två barn. Det är värt att notera här att laminerad spånskiva inte är det bästa materialet för en plantskola, så om du vill köpa sådana möbler är det bättre att vända sig till modeller från laminerad spånskiva i klass E1 eller till ett material som är färdigt med faner.

En dyrare säng i naturligt trä kommer att vara ett idealiskt alternativ för ett barns rum. Miljövänliga och vackra produkter av tall eller björk kan inte vara för dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att fräscha upp atmosfären i sovrummet och skapa en modern atmosfär kan du använda spektakulär "flytande" säng . Dessa modeller är mycket ofta gjorda av laminerad spånskiva. De sitter tätt och mycket fast på väggen med sänggaveln och ligger på ett visst avstånd från golvbeläggningen. De flesta modeller har extra stöd i den nedre delen (byte av ben), men de är gjorda av transparenta material eller mästerligt gömda bakom bakgrundsbelysningen.

Bild
Bild
  • Lejonparten av sängar i möbelsalonger har bekväma linnelådor eller rymliga nischer . Sådana element kan placeras på framsidan eller sidan av möblerna.
  • Det mest praktiska och funktionella är sängar med fällmekanismer … Det stora förvaringssystemet öppnas i dem när du lyfter sängbotten och madrassen. I en så rymlig nisch lagrar många ägare inte bara sängkläder, utan även skokartonger, säsongskläder och andra liknande saker.

Ett sådant användbart tillägg låter dig avsevärt spara ledigt utrymme i sovrummet. Det låter dig vägra ytterligare garderober och byråer som tar mycket plats i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sovmöbler av laminerad spånskiva kan utrustas med ben . Sådana detaljer påverkar direkt kajhöjden. Benen kan vara av valfri bredd, höjd och tillverkade av olika material. Till exempel kan en laminerad spånskiva säng förses med förkromade metallstöd.
  • Multifunktionella och enkla att använda är produkter med sängbord . Vanligtvis är dessa detaljer en förlängning av sänggavel och möbelram. De utförs i samma veva som sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Moderna bitar av laminerad spånskiva finns med eller utan sänggavlar . Billiga modeller är utrustade med enkla hårda och mjuka ryggar, färdiga med olika material. Det kan vara läder, konstläder eller speciella möbeltextilier med hög hållfasthet. Sängens sänggavlar kan också ha en mängd olika former. Produkter med fyrkantiga och rektangulära ryggar av medelhöjd är klassiska. För närvarande finns det fler icke-triviala exemplar med lockiga sänggavlar på marknaden.
  • För ett litet område är en kompakt ottoman av spånskiva lämplig . En sådan produkt kommer att vara billig för köparen. Idag är modeller med lyftmekanismer och inbyggda linnelådor utbredda. Den senare kan vara stängd eller öppen. Sådana möbler tar inte mycket plats i rummet. De vanligaste är små enkelsängar eller enkelsängar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Spånskivor kan kompletteras med olika klädsel.

  • Produkter med äkta läderbeklädnad har ett högt pris .… Kostnaden för dessa modeller beror på att naturmaterial är mycket hållbart och har en lång livslängd. Naturläder är inte rädd för extrema temperaturer och mekaniska skador. Med tiden tappar den inte sin presentation och spricker inte.
  • Billigare är läderklädseln .… Denna analog av naturläder är mycket tät och grov vid beröring. Om du köpte möbler med denna finish, placera dem inte i direkt solljus. Temperaturförändringar och regelbunden exponering för ultraviolett strålning kommer att ha en skadlig effekt på materialet. Det kan spricka och missfärgas. Skav kvar på läder. Sådana defekter är som regel slående, och det är omöjligt att bli av med dem.
  • Miljövänligt läder anses vara ett annat bra alternativ till dyra och naturliga råvaror . Sådana råvaror är högteknologiska och är mycket efterfrågade på grund av sitt vackra utseende och överkomliga pris. Ekoläder är överlägset grovt konstläder i många avseenden. Det är mjukare och trevligare att röra vid. Dessutom färgas detta konstgjorda material lätt i en mängd olika färger. Idag, på marknaden för billiga möbler, kan du hitta alternativ med klädsel, inte bara i klassiska, utan också i rika nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med ekoläder är att det lätt skadas. Du bör vara försiktig om du sitter på sådant material i kläder med metallnitar eller lås. Sådana delar kan skada klädseln.

Om du bestämmer dig för att köpa en billig och attraktiv säng gjord av spånskiva och eko-läderklädsel, är det bättre att kontakta betrodda och välkända företag. Detta sparar dig från att köpa en produkt med dålig kvalitet. Miljövänligt hantverksläder tappar snabbt sin färg och sitt attraktiva utseende.

Fördelen med läderbeklädnad (naturlig och konstgjord) är enkel underhåll. Du kan ta bort en smutsig fläck från en sådan yta med en enkel fuktig trasa och tvålvatten. Lädret samlar inte upp damm på sig själv, så du behöver inte städa det hela tiden.

Bild
Bild

Sängar av laminerad spånskiva, färdiga med möbeltyger, är av god kvalitet. De vanligaste och rekommenderade materialen är:

  • chenille;
  • sammet;
  • sammet;
  • jacquard;
  • avslappning;
  • flock;
  • velour;
  • gobeläng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Oftast finns det sängar i standardstorlekar i butiker:

  • Dubbla alternativ med en längd och bredd på 2000x1400 mm, 140x190 cm, 150x200 cm, 158x205 cm, 160x200 cm.
  • En och en halv säng med måtten 120x200 cm, 120x190 cm, 120x160 cm.
  • Enstaka exemplar, vars längd och bredd är 80x200 cm, 90x190 cm, 90x200 cm.

De största och mest rymliga är tvåbäddsalternativen i kategorierna Queen Size och King Size. Deras mått är 200x200 cm och 200x220 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en billig spånskiva bör vara i enlighet med följande kriterier:

  • Storleken … Innan du köper, var noga med att mäta rummet där möblerna kommer att stå. Välj en säng där du kommer att vara så bekväm och bekväm som möjligt. Experter rekommenderar att köpa modeller där sängen är 10-20 cm längre än en persons höjd.
  • Design … Sängens design bör matcha din sovrumsinredning. Till exempel, i en klassisk miljö, finns det ingen plats för möbler med metalldelar.
  • Funktionalitet … Ge företräde åt mer funktionella modeller med förvaringssystem och linnelådor.
  • Kvaliteten på mekanismerna . Om möblerna är utrustade med en lyftmekanism, måste du kontrollera dess användbarhet innan du köper. Försäljningsassistenten borde hjälpa dig med detta.
  • Ortopedisk bas … Det rekommenderas att välja sängar med ortopediska baser som består av en metalllåda och trälister.
  • Ramens integritet . Kontrollera möbelramen noggrant innan du köper. Den ska vara i perfekt skick. Om du hittar chips eller några defekter på materialet är det bättre att titta på en annan modell.

Rekommenderad: