Fåtölj I Sovrummet (51 Bilder): Liten För Avkoppling Och Andra I Det Inre Av Sovrummet, Modelldesign, Viktoriansk Och Modern För Avkoppling

Innehållsförteckning:

Video: Fåtölj I Sovrummet (51 Bilder): Liten För Avkoppling Och Andra I Det Inre Av Sovrummet, Modelldesign, Viktoriansk Och Modern För Avkoppling

Video: Fåtölj I Sovrummet (51 Bilder): Liten För Avkoppling Och Andra I Det Inre Av Sovrummet, Modelldesign, Viktoriansk Och Modern För Avkoppling
Video: INTERIOR DESIGN TOP 10 CHAIRS YOU MUST KNOW! Iconic Chairs of All Time, Furniture Design, Home Decor 2024, April
Fåtölj I Sovrummet (51 Bilder): Liten För Avkoppling Och Andra I Det Inre Av Sovrummet, Modelldesign, Viktoriansk Och Modern För Avkoppling
Fåtölj I Sovrummet (51 Bilder): Liten För Avkoppling Och Andra I Det Inre Av Sovrummet, Modelldesign, Viktoriansk Och Modern För Avkoppling
Anonim

Layoutet av sovrummet kräver obligatorisk närvaro av sängar, sängbord och en garderob, men ytterligare bekvämlighet kan tillhandahållas av en liten fåtölj. Många underskattar funktionaliteten hos dessa möbler, även om det kan göra radikala förändringar i interiören. Vad är stolarna för sovrummet och hur man väljer den optimala modellen - allt detta kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

En fåtölj i sovrummet skapar en liten komfortzon där du kan koppla av bekvämt med en intressant bok, ta en kopp varmt te, göra hantverk eller bara koppla av efter en hård dag på jobbet. Att installera en stol i det här rummet har följande fördelar:

  • låter dig sitta ner och koppla av utan att skrynkla överkasten;
  • du kan alltid lägga en filt på den på natten;
  • stolen kan användas som en plats för förvaring av extra kuddar, badrock eller mjuka leksaker - så att de inte kommer i vägen för sängen;
  • i kallt väder kan du lägga en extra filt på den i förväg om det blir kallt på natten;
  • fåtöljen har alla chanser att bli en snygg accent i det inre av rummet - ett brett utbud av moderna modeller låter dig välja det bästa alternativet för varje stilistisk lösning i rummet.

Stolarna har inga betydande nackdelar. Men om ett litet rum är tilldelat för rekreationsområdet kan stolen skapa effekten av visuell trängsel i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Den moderna möbelindustrin erbjuder flera stolalternativ för installation i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Klassiska modeller är utrustade med armstöd - det här är mycket viktigt, annars kan du inte slappna av. Dessa modeller är vanligtvis mjuka . De mest moderna produkterna inkluderar en hög rygg och fotstöd, vilket ökar användarkomforten avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Äggstol

För älskare av extraordinära interiörer kan vi rekommendera en äggstol. Det utmärks av sin rundade geometri, som harmoniskt passar in i en mängd olika moderna interiörer, ger en absolut känsla av komfort, samtidigt som den garanterar fullständig säkerhet. På grund av modellens designegenskaper når avvikelsen från den vertikala axeln 30 grader. Enligt installationsmetoden kan de vara av två typer.

Golvkonstruktioner , som namnet antyder, är installerat på golvet, medan "äggets" stabilitet tillhandahålls av ett extra stativ med en bred bas eller ett kors.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängda modeller fäst på ett speciellt stativ eller på takbjälkarna. Sådana modeller är mycket populära eftersom de låter dig svänga.

Bild
Bild

Gungstol

Gungstolar har varit efterfrågade i mer än ett sekel. Uppmätta rörelser fram och tillbaka har en lugnande effekt, främjar avslappning och låter dig hantera stress och nervös spänning. Sådana möbler är särskilt relevanta i en ung mammas rum - uppmätt gungande dämpar barnet och låter kvinnan sova gott. Beroende på utformningen av basen av gungstolar finns det flera sorter.

Produkter på löpare . De liknar visuellt en stor stol med armstöd och hög rygg. Sådana stolar kännetecknas av tillförlitlighet och användarvänlighet; vissa produkter är dessutom utrustade med ett benstöd.

Bild
Bild

Glida . Dessa stolar är statiskt inställda och gungning uppnås genom sätets rörelse. Den är fäst vid basen genom gångjärn, medan mekanismen fungerar helt tyst. Om så önskas kan du ändra ryggstödets vinkel i intervallet från horisontellt till vertikalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ringbärande rockers . Sådana modeller fungerar på grund av våren - den utför rytmisk svajning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlös

Ramlösa fåtöljer har blivit populära de senaste åren. De är särskilt relevanta i sovrummet, eftersom de inte tar mycket plats, men samtidigt låter de dig slappna av dina muskler så mycket som möjligt på grund av förmågan att ta kroppens form . Dessa modeller är dock inte lämpliga för äldre eller användare med muskuloskeletala funktionshinder, eftersom bristen på stöd kan göra det svårt för dem att lyfta.

Sådana stolar är lätta att ordna om, de har avtagbara lock, så de är enkla och enkla att rengöra, om det behövs kan du alltid snabbt uppdatera fyllmedlet.

Moderna modeller av ramlösa stolar presenteras i en mängd olika former - ottomaner, päron, bollar och kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Fåtöljen i sovrummet kan ha en mängd olika dimensioner. De är inte reglerade på något sätt, därför väljer varje användare själv specifika storlekar, endast beroende av personliga preferenser och sin egen vision av sovrumsmiljön. Följande principer bör dock följas:

  • stolens dimensioner bör vara proportionella och i harmoni med parametrarna för resten av möblerna i sovblocket; om du har en liten enkelsäng är massiva fåtöljer olämpliga här och vice versa;
  • för ett litet sovrum är det bättre att välja kompakta produkter eller ramlösa stolar;
  • i sovrum inredda med massiva trämöbler kan du använda större modeller i klassisk design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och färger

Fåtöljen i sovrummet måste väljas med hänsyn till interiörens allmänna stil och färgschema, annars kommer det att se ut som ett främmande föremål.

Den enklaste designen innebär att använda fåtöljer i neutrala nyanser av naturligt trä … Det finns ingen plats för massiva dekorativa element, även om lätt carving kommer att vara mycket användbart. Sådana produkter motsvarar perfekt Provence -stilen, och färgschemat här ska vara vitt, pistage, ljuslila eller naken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Empire -stilen kännetecknas av fåtöljer av trä, klädda i siden eller brokad . Sådana möbler är utrustade med hög rygg och armstöd, de kännetecknas av graciösa kurvor och ett överflöd av inredning.

Bild
Bild

I ett sovrum inrett i barock- eller rokokostil , fåtöljer med ben i form av djurtassar kommer harmoniskt att passa in. Sådana produkter är täckta med glänsande lack, dekorerade med sniderier, samt inlägg eller mosaik. Sammet eller satin används som klädmaterial.

Bild
Bild

För modern strömlinjeformade former är karakteristiska, och nyansintervallet utförs vanligtvis antingen i nakna toner eller omvänt i kontrasterande.

Bild
Bild

Idéer används ofta i moderna interiörer minimalism eller högteknologi … Sådana stolar har en låg sittställning; glas och förkromad metall används oftast som material. Föredragna färger är svart, vitt och grafit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du går till affären för en ny sovrumsstol, bör du överväga en modell som passar dina behov. Om du inte skärmar ut i förväg enligt vissa kriterier kan butiken helt enkelt bli förvirrad av bredden på de presenterade modellerna. Så innan du köper måste du svara på följande frågor:

  • Hur planerar du att använda stolen i sovrummet - kommer du att läsa om den under dagtid, eller behöver du vara nära den sjuke sängen, eller planerar du att gunga ditt barn medan du sitter i stolen?
  • oavsett om du vill göra fåtöljen till ett ljust accentelement i interiören, eller tvärtom föredra att den smälter in i sovrummets allmänna inredning;
  • vilken del av rummet kan du tilldela för ytterligare möbler.

Viktig! Var noga med att bedöma åldern och livsstilen för ägarna i rummet, liksom de fysiska parametrarna för användarna - tänk på att ju lägre stolen desto svårare blir det för en lång person att komma ur den utan att bistånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på flera parametrar i butiken

  • Material . Ge miljövänliga och allergivänliga material företräde, de måste vara praktiska och hållbara. Dessutom ska du inte ha några problem med att rengöra dem. Var noga med att be om hygieniska och hygieniska certifikat för de produkter som erbjuds dig.
  • Mått . Stolen får inte hindra rörelse runt sovrummet eller blockera passagen till sängen, garderoben och dörren.
  • Utförande . Var inte lat för att noggrant undersöka stolen - det måste göras "samvetsgrant". Eventuella skador, deformationer och andra brister är inte tillåtna. Klädseln ska sträckas jämnt, närvaron av utskjutande trådar, skav och sönderrivna områden indikerar direkt en dålig kvalitet på produkten. Värdera kvaliteten på fyllmedlet också. För att göra detta, gör ett litet test - tryck på stolen. När du har tagit bort handen ska depressionen snabbt återgå till sin ursprungliga position. Om detta inte hände, är det bättre att vägra köpet - en sådan stol kommer att tjäna dig under en mycket kort tid.
  • Det är lämpligt att köpa produkter från pålitliga tillverkare .har ett gott rykte på marknaden.

Naturligtvis kostar märkesmöbler mer, men driftstiden för sådana produkter är mycket längre, och vanligtvis uppstår inga problem under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Stolarna i sovrummet används för avkoppling och bekväm vila under dagtid, varför de ska vara mysiga, säkra och enkla att använda. Men inte mindre uppmärksamhet bör ägnas åt design.

I klassiska interiörer är viktorianska boudoirstolar lämpliga

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För moderna sovrum kommer högteknologiska minimodeller att vara en bra lösning

Bild
Bild

Under de senaste åren har många originalmodeller av stolar dykt upp, vilket kan bli en höjdpunkt i interiören

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna fåtöljer presenteras i en mängd olika färger - det kan vara vita modeller, fåtöljer i en vacker gul färg eller en nyans av blå kvarts

Rekommenderad: