Toalettbord Med En Spegel I Sovrummet (66 Foton): Hörnkosmetikbord Inuti, Vita Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Toalettbord Med En Spegel I Sovrummet (66 Foton): Hörnkosmetikbord Inuti, Vita Modeller

Video: Toalettbord Med En Spegel I Sovrummet (66 Foton): Hörnkosmetikbord Inuti, Vita Modeller
Video: Sminkbord med 3-i-1 spegel och pall 2 lådor vit hos Fyndpris 2024, April
Toalettbord Med En Spegel I Sovrummet (66 Foton): Hörnkosmetikbord Inuti, Vita Modeller
Toalettbord Med En Spegel I Sovrummet (66 Foton): Hörnkosmetikbord Inuti, Vita Modeller
Anonim

Ett toalettbord är drömmen för alla som är vana att spendera mycket tid bakom spegeln, inreda sig innan de går ut på promenader, affärer och arbete. När det ligger i sovrummet sparar det inte bara betydligt tid och nerver, utan ger också en speciell sofistikering till interiören. En sådan plats för ensamhet kommer att vara användbar både för affärsdamer och små modekvinnor, för vilka det blir en intressant plats att spela.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett toalettbord är en uppsättning möbler som används för att lagra kosmetika, parfymer, smycken och andra saker som hjälper till att få ditt utseende i ordning dagligen. När detta element av inredningen dök upp, tjänade det för tvätt, eftersom en kanna med vatten, skålar och djupa behållare placerades på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kallas så här tack vare de föråldrade betydelserna av ordet "toalett":

  • ett bord med en spegel;
  • processen att styra ett maraton, det vill säga skapa en frisyr, smink.
Bild
Bild
Bild
Bild

Under årens lopp har toalettbordet använts i större områden, och för närvarande tjänar det både en funktionell och en dekorativ roll. Bakom honom kan du inte bara måla, kamma håret, göra en manikyr, utan också göra arbete eller hobbyer, sitta vid en bärbar dator, läsa.

Faktum är att ett toalettbord är ett personligt hörn för både den viktiga processen att förbereda sig för att gå ut och en plats för vila eller arbete.

Bild
Bild

Att hitta denna uppsättning möbler i sovrummet gör att du kan montera mest effektivt, eftersom det också finns en garderob med kläder. Dessutom lagras alla nödvändiga produkter för personlig vård och kosmetika på bordet, vilket innebär att de inte migrerar till korridoren eller badrummet.

Bild
Bild

En väldesignad plats gör sminkprocessen enklare, vilket stöds av bra belysning och speglar.

Vissa toalettbord används inte alls för sitt avsedda ändamål. Ofta är deras design så ovanlig och vacker att du vill sätta sådana möbler uteslutande som en inredning. En lyxig uppsättning kan till och med bli inredningens främsta accent. Priset på toalettbord varierar beroende på föremål som ingår i uppsättningen, samt material. Således kommer modeller av naturligt trä att kosta mer än till exempel plywood. Kostnaden beror också på om du köpte den vanligaste uppsättningen från en vanlig butik eller gjord på beställning av en designer.

Bild
Bild

Toalettbordet ska vara i harmoni med den allmänna inredningen, inte slå ut det.

Det behöver dock inte vara identiskt med andra möbler, till exempel en garderob eller säng. Det viktigaste är att allt är designat i samma stil och kombinerat. För dem som vill ha fullständig likhet med alla möbler kommer modulära möbler att vara ett bra alternativ. Det är en hel uppsättning på en gång, som ofta innehåller ett toalettbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av modell bör bero på varje enskilt fall . Ett par avdelningar räcker för att lagra en grundläggande uppsättning kosmetika och flera uppsättningar smycken. Men ju fler saker och medel, desto mer att föredra ett stort antal avdelningar.

Det viktigaste är att inte röra upp bordets huvudyta med onödiga föremål, så att det fortsätter att se ut som en dröm från omslaget på en tidning, och inte ett rörigt skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter och modeller

Genom sin design kan kvinnors toalettbord delas in i följande typer:

Väggmonterad . De vanligaste och klassiska uppsättningarna där ett rakt bord med ben placeras var som helst i rummet. För att spara utrymme placeras den oftast precis mot väggen, även om denna regel inte alls är nödvändig. Beroende på modell på bordet kan det ha från två till fyra ben, eller det är en enda struktur som en piedestal. Väggmonterade toalettbord är klassiker som passar alla stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd . Detta är en väggmonterad konsol. Denna modell har inga ben, vilket är bekvämt i små sovrum. Du kan placera en stol, en ottoman under bordet, eller placera en extra kosmetisk låda där alla vård- och sminkprodukter kommer att förvaras. Även en massiv modell kommer att se lätt ut och inte belasta situationen på grund av att den är fäst på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn . Placerad i hörnet, vilket är bekvämt om du behöver spara utrymme. Dessa bord kan väggmonteras, upphängas eller kombineras. Denna modell är inte bara ergonomisk, den balanserar också proportioner i långsträckta, smala rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toalettbord skiljer sig inte bara i typ av konstruktion, utan också i typ av utrustning och design:

Det vanligaste är den klassiska uppsättningen , bestående av ett bord, en spegel ovanpå, en låda och en stol. Detta är den mest optimala och förenklade damversionen, som i allmänhet borde räcka för alla som har en standard uppsättning kosmetika på lager.

I vissa fall innehåller uppsättningen inte en spegel eller lådor, i så fall bör du ta hand om att köpa dem dessutom.

Bild
Bild

Spaljebord har en tricuspid spegel, i vilken sidodelarna rör sig . Denna design ger en bredare betraktningsvinkel, vilket är fördelaktigt för dem som skämmer bort sig med styling och frisyrer.

Bild
Bild

Pirglaset utmärks av närvaron av en stor spegel, där en reflektion i full längd kan ses . Samtidigt kan bordet och lådan som ingår i satsen vara väldigt små och se ut som ett rejält skåp.

Bild
Bild

Byråer är ofta ganska besvärliga , men deras tveklösa fördel är de många infällbara små lådorna.

Bild
Bild

En modern modell som är lönsam i ett litet sovrum är ett bord med en fällbar spegel . När den är stängd är det en vanlig arbetsyta där du kan arbeta med dokument och en bärbar dator. Övre delen fälls tillbaka för att avslöja en vy av spegeln från baksidan och lådor i urtaget.

Bild
Bild

Du kan villkorligt dela typerna av toalettbord beroende på ägarens preferenser . Så en parfymmodell kommer att ha många höga öppna och glasade hyllor på vilka vackra flaskor kan läggas. Sminkbordet bör ha ett stort antal sektioner och lådor där all kosmetisk rikedom kan fördelas. Dessutom kommer den mest bekväma ottomanen och fotstödet att vara ett plus, eftersom processen ofta tar mycket tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en stadslägenhet spelar ett toalettbord oftast rollen som ett nattduksbord där du kan sätta de nödvändiga sakerna, till exempel en väckarklocka. I det här fallet är det bättre att välja lakoniska modeller utan sidoväggar eller lådor som står överst.

Bild
Bild

Dekoration och design

Den kompletta uppsättningen och designen av en toalettset bör bero på om den kommer att spela en dekorativ roll eller en funktionell. I det första fallet kan dessa vara snygga i designmodeller med sniderier på benen, en spegelyta, smidda detaljer och målade lådor. Det finns många stilar där dessa möbler är gjorda: från klassisk till minimalism. Var och en av dem har sin egen uppsättning speciella yttre egenskaper. Närvaron av lådor, piedestaler, stolar är inte alls nödvändig. Oftast innehåller den dekorativa uppsättningen ett bord och en bakgrundsbelyst spegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att använda bordet för det avsedda ändamålet behöver du en uppsättning med en stol eller ottoman . De behövs för mer komfort, eftersom du kan spendera från femton minuter till en timme för smink. Stilen för funktionella toalettbord är lika stor som dekorativ. Men när du väljer dem bör mer uppmärksamhet ägnas åt ytterligare fack för förvaring av saker, kosmetika, smycken. Du kan se modeller med fåtölj, om storleken på rummet tillåter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbeldesign bör inte bara bero på den övergripande interiören och stilen, utan också på ägaren . Så i barnrummet kan du sätta fantasibord med glänsande beläggningar, roliga klistermärken och teckningar på spegeln. I ett vuxenrum är mindre barnsliga alternativ lämpliga. Romantiska damer kanske gillar böjda designelement och mer återhållsamma - raka linjer och åtstramning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mängden material som används gör utbudet av toalettbord tillräckligt stort. Träet kan användas i sin naturliga form eller målas, åldras. Glansiga ytor är populära, eftersom de kan återuppliva utseendet på även en produkt som är blekad i färg. Möbler kan vara korg, smide, glas, metall. Vissa modeller är avsiktligt oförskämda, medan andra är romantiska eller chockerande, tack vare kombinationen av olika geometriska former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Toalettbord är tillverkade i olika stilar, vilket också påverkar olika färger:

  • Om vi talar om sådana sublima, lyxiga riktningar, som till exempel klassiker och imperium , då är vita, grädde, beige färger med guld, silver, pärla, blå trim lämpliga här.
  • I mer jordnära stilar som loft och country , naturliga nyanser av brunt är lämpligt: från mörk choklad till gråbeige.
  • Minimalistiska modeller i sådana riktningar som högteknologi, minimalism, modern - grått, vitt, brunt eller till och med glas med en blåaktig eller grönaktig nyans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av färger är stort, och de mest vågade lösningarna i form av mönster och ritningar kan användas som dekoration. I detta fall presenteras hela spektrumet av färghjulet. De vanligaste alternativen är vita i alla dess variationer och beige. Dessa färger är väl lämpade för sovrummet, rör inte in i inredningen, utan gör det tvärtom enklare.

Svart och rött är tvärtom inte så vanligt, eftersom de är för aktiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Den korrekta storleken på toalettbordet kommer att säkerställa den mest bekväma tiden som spenderas på det. Det är viktigt att dess höjd är lämplig för varje specifik ägare. Det mest optimala och genomsnittliga är 80 cm, men beroende på värdinnans fysiska egenskaper kan siffrorna variera. Höjden på vissa modeller, till exempel toalettbordet, når 100 cm, eftersom uppsättningen innehåller en spegel i full längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mängden olika storlekar är stor. Det finns absolut miniatyrmodeller med en bredd på högst 50 cm. Detta är ett utmärkt alternativ om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme i sovrummet. Du kan köpa ytterligare vägghyllor till ett sådant bord om det inte finns tillräckligt med inbyggda lådor. Klassiska bord har en längd på 100 till 160 cm, vilket är den mest optimala storleken. Bulky modeller upp till 200 cm och mer är endast lämpliga om rummets dimensioner är utöver det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte alls nödvändigt att följa idén att i ett stort sovrum och möbler ska vara massiva, och vice versa i en liten - miniatyr. Bordets dimensioner bör väljas beroende på stil, utformning av den befintliga interiören och värdinnans preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende i det inre

När du köper ett toalettbord är det viktigt att först förstå vilken plats i sovrummet det kommer att tilldelas. De möjliga dimensionerna för framtida möbler, liksom konstruktionstypen, beror på detta. Någonstans kommer ett fullvärdigt väggmonterat rakt bord att passa, men i ett annat fall finns det bara en plats för ett hörn.

Om rummets storlek är mycket begränsad är det bäst att göra noggranna mätningar, och efter det överväga specifika alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest idealiska platsen för denna möbel är vid fönstret . Det finns mycket naturligt ljus som behövs vid sminkning. Men möjligheten att placera ett toalettbord finns inte alltid där. I det här fallet bör du placera den på ett väl upplyst ställe eller ta hand om möjligheten att installera ytterligare lampor.

När du installerar, kom ihåg att det finns ytterligare uttag.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet och platsen för spegeln, eftersom det både kan visuellt expandera rummet och bryta proportionerna . Reflekterande ytor är ett mycket aktivt element i ett rum. Därför är det bäst att placera spegeln så att motsatt vägg reflekteras i den, och inte dörröppningen. Om detta inte är möjligt, är det bättre att begränsa dig till en liten bordsspegel eller ett konvertibelt bord. Små roterande versioner är också praktiska eftersom de kan utsättas för ljus.

Bild
Bild

Ett litet sovrum rymmer kompakta hängande eller hörnsatser . De sparar utrymme och gör det mer effektivt. Så du kan skjuta en stol under det hängande bordet och sätta den fällbara pallen närmare väggen eller till och med hänga den på en krok. Istället för golvlådor kan du använda hängande hyllor och ersätta en stor spegel med ett par eller tre små.

Bild
Bild

I ett litet sovrum fungerar ett toalettbord ofta som en extra funktion för ett sängbord eller en arbetsplats . I det här fallet är det bättre att välja fällbara modeller med en fällbar spegel. Tabeller som inte är röriga med fack och hyllor på ytan kommer också att göra. Var noga med att leverera el för att placera elektroniska enheter, till exempel en bärbar dator, på bordet. Det är bäst om en liten men bekväm stol glider under bordet.

Bild
Bild

I ett stort rum har du råd med ett spektakulärt toalettbord och byrå, bord komplett med en ottoman eller till och med en designfåtölj. TILL Varje element kan bli en oberoende inredning, men det är bättre om de alla är designade i samma stil.

Rekommenderad: