Inredning I Hallen (81 Bilder): Vacker Dekoration Av En Lägenhet På Andra Våningen I Ett Privat Hus

Innehållsförteckning:

Video: Inredning I Hallen (81 Bilder): Vacker Dekoration Av En Lägenhet På Andra Våningen I Ett Privat Hus

Video: Inredning I Hallen (81 Bilder): Vacker Dekoration Av En Lägenhet På Andra Våningen I Ett Privat Hus
Video: INREDER LÄGENHETEN!!! Massor nya fina saker! 2024, April
Inredning I Hallen (81 Bilder): Vacker Dekoration Av En Lägenhet På Andra Våningen I Ett Privat Hus
Inredning I Hallen (81 Bilder): Vacker Dekoration Av En Lägenhet På Andra Våningen I Ett Privat Hus
Anonim

Det främmande ordet "hall" översätts som en hall. Och även om i rysk verklighet betyder "hall" faktiskt en entré, kan vi säga att detta är en speciell hall, hall-hall. Detta rum är ett slags förord till hela huset. Därför är skönheten och komforten i ett sådant rum värt att arbeta hårt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

I vilken stil att utrusta hallen är det upp till ägarna till bostaden. Vissa är imponerade av det klassiska, presentabla, lyxiga alternativet, medan andra gillar mer hemtrevliga, mysiga toner. I vilket fall som helst är detta ett högtrafikerat rum, och funktionerna i dess design inkluderar bland annat valet av resistenta, snabbt slitna material.

Det är dock riskabelt att använda för "nedsmutsad" för en trång hall - vita, mjölkiga, gräddfärger, eftersom besökare i detta rum fortfarande kommer in i det direkt från gatan, och det kan komma regn, smuts och slask.

Det är nödvändigt att korrekt beräkna i förväg var du ska lägga hängaren, en puff för byte av skor, var är hyllan för stövlar och skor, ett stativ för paraplyer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har antagit rollen som designer, tänk på att hallen måste matcha stilen i resten av huset. Inredningen ska vara välkomnande och avslappnad. De som befinner sig i din hall borde vilja gå längre på gott humör.

I lägenheten

Som regel har en vanlig invånare inte möjlighet att ha en stor lägenhet med en rymlig hall. Men det är inte alls nödvändigt att hallen i en vanlig "tre rubel sedel" ska verka enorm. En trång korridor kan också framgångsrikt anpassas för den.

Ett minimum av möbler och en stor spegel för att öka området är en lämplig lösning. Istället för en spegel kan du tänka på spegelinsatser. En liten stuckaturgjutning i form av pelare "skjuter" väggarna visuellt. Bågen i korridoren i en tre-rumslägenhet kommer inte bara att bli ett estetiskt, utan också ett praktiskt element: det kommer att ersätta dörren och lägga till luft och utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kommer bågen att skapa en ovanlig atmosfär - en liten hall kommer att börja "locka" besökare till nya delar av lägenheten. Den välvda övergången kombineras framgångsrikt med ovala eller runda skär på väggarna - det kan vara antingen trä eller tapeter av en annan färg.

I en stor trerumslägenhet anser konstruktörerna att det är ett originellt alternativ att dekorera hallen med gipsskivor. Om du också markerar en sådan nisch får du ett mycket vackert dekorativt element.

Förresten kan nischen kompletteras med en blomkruka och till och med en staty. Förtrolla dina gäster med en exklusiv direkt från dörren!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en studio

Studios, som nyligen blivit särskilt populära bland unga familjer, väcker frågan om vad man ska göra med korridoren. Svaret är nästan uppenbart: det skulle vara nödvändigt att bygga någon form av staket och zonera studion, med hänsyn till en liten hall.

Du kan till exempel sätta soffan "ansikte" i rummet, då är det lätt att skissera en konventionell plats för korridoren bakom ryggen. Det är rimligt att flytta en miniatyr byrå nära soffans baksida från sidan av "hallen", så intrycket av korridors funktionalitet kommer att öka. Det är bekvämt att ha skor och väskor, handskar, paraplyer i byrån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Din mini-lounge kompletterar ett annat golv än ditt studiogolv. Om du väljer en matta med storleken på korridoren blir den ännu vackrare. Och du kan inte bära smuts från gatan direkt in i vardagsrummet. En andra dörr hjälper alltid till att effektivt dela upp utrymmet. När dörren är stängd blir vardagsrummet mer privat.

Funktionellt fungerar ett sådant alternativ för att separera korridoren från studion, till exempel ett stativ. Parallellt kan den användas som skåp för förvaring av nödvändiga föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många ägare gillade en speciell skärm som separator. Moderna skärmar har en genomskinlig struktur, som alltid är bättre än en "mörk" vägg. Designers rekommenderar också att inte ge upp de spektakulära textilgardinerna, som också ger studion charm, feminin "doft" och unik komfort.

Tja, väggar är inte heller ett tabubelagt ämne. Tänk dig att ditt enda rum i studion är utformat som ett sovrum. I det här fallet är det mer korrekt att bygga ett par nya väggar.

Om du kommer att förtryckas av blinda skiljeväggar, välj glasmålningar, spegelelement och även fragment av frostat glas under konstruktionen av hallen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett privat hus

En hall i klassisk mening är ett rum i ett privat hus med en trappa som leder till andra våningen. Det vill säga, det är ett slags väntrum, ett entrérum för möten. Samtidigt är hallen inte bara ett estetiskt inrett "rum nummer ett", utan också en slags "nod" i huset, vilket gör alla andra rum till en helhet.

Om hallen också finns på andra våningen i huset är det nödvändigt att anpassa den i stil till ett liknande rum nedan.

Att hantera en hall i en stuga, där det inte finns något behov av att spara pengar på varje kvadratmeter, kan du designa det som ett bekvämt "litet vardagsrum". Breda soffor, fåtöljer, speglar är ganska lämpliga här. I det här fallet kan möblerna vara på benen för att betona sofistikering. Och bordet är på hjul.

Trängseln i receptionen är dock helt oacceptabel; det finns mycket ledigt utrymme i hallen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en stuga eller ett stort lanthus har du råd med följande metoder för att dekorera hallen:

  • För att skapa det i traditionen med en gammal herrgård, lägga till lyx accenter - Empire eller barockelement, pretentiösa pelare, stuckaturer, gardiner.
  • Fans av en aktiv livsstil och moderna stilar kommer att älska minimalism - en fyrkantig hall. En sådan entré ser särskilt rimlig ut i ett lanthus med maximal bredd och höjd från flera våningar, där en vanlig hall kombinerar funktionerna i en hiss.
  • Kreativa ägare, till exempel, i ett envåningshus i trä, kommer att uppskatta den nyklassiska stilen - stiliserade möbler, ljusa fläckar av blommor och ibland pastorala anteckningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Renovering och inredning

I utformningen av en rymlig hall kan du framgångsrikt förskriva rika, iögonfallande toner och stora inredningsartiklar. På ett litet område krävs mer konstnärlig uppfinningsrikedom, men intressanta lösningar kommer också att hittas. Till att börja med är det viktigt att utföra alla dörrar som leder till hallarna på samma sätt för harmonins skull.

En bukett blommor på bordet i hallen, en komposition av skogsträd ger mys. Vaser kan placeras på ett bord eller en byrå. De kommer att se vardagliga, livliga ut. Det är bättre att undvika pompa i dessa "tillägg", för att ge dem lätthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Entrérummet ska översvämmas med ljus så att gäster i skymningen inte letar efter en penna eller nycklar. Dekorativa, raffinerade, till och med avsiktligt pompösa lampor rekommenderas, eftersom andra dekorationer inte finns särskilt i hallen. Lampor med lampskärmar kommer att se unika ut.

Du kan förstärka intrycket av ljus genom att installera bordslampor. Ytterdörrens upplysta glasmålningar ger en magnifik effekt.

Förresten, om dörren. Bättre att installera dubbla dörrar. De inre är ljusare, de yttre är mörkare. Dörren ser bra ut i retrostil med glasfragment.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Klassikern i genren i hallen är den så kallade dado. Ungefär en tredjedel av golvet från golvet är väggen täckt med ett kraftfullt slitstarkt material - flera nyanser mörkare än resten av paletten. Tapeter med stora mönster för väggar, inklusive ränder, är en klassiker i genren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närmare taket är det vanligt att lägga en gräns. Detta "sänker" taket lite, imiterar det gamla valvet och ger en känsla av intimitet i rummet. Älskare av extravagans kan hänvisas till stuckaturer, träprydnader. Allt detta passar helt naturligt in i bilden av väggarna i den stora hallen.

I antikens stil kompletteras väggarna med konsoler, nischer, gesimser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Ett bra alternativ för ett fält i hallen är en stor marmorplatta. Hon bär med sig ett intryck av soliditet. Keramiska plattor, som liknar natursten, har vunnit popularitet bland designers.

Om du väljer det, se till att golvet inte blir till en skridskobana - keramiska plattor kan vara mycket hala. Tja, överskott av glans bör undvikas. Det "billigare" helhetsbilden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstnärliga och kreativa människor beställer mosaik från kakel. En sådan lösning är helt enkelt "dömd" till framgång, mosaiken får hela entrén att glittra av underbara färger.

Fördelen med laminatet är dess hållbarhet. Dessutom ger det mycket utrymme för designerns fantasi, eftersom det imiterar en mängd olika material.

Rika ägare av hus med hallar, med betoning på lyx, har möjlighet att täcka golvet med naturparkett.

Det är sant att med parkett måste du ställa in på dess periodiska behandling för att bevara trädets spektakulära utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vore väl ologiskt att inte säga några ord om en så rik golvdekoration som natursten. Granit, marmor - detta är naturligtvis en speciell chic, obeskrivlig skönhet. Ett stengolv kommer naturligtvis att kosta tiotals gånger mer än alla andra alternativ.

Blygsamma ägare är överens om linoleum som det mest budgetmässiga sättet att avsluta. Det är bättre att köpa detta material med ett grafiskt, geometriskt mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mattan är också god och mjuk för ögat, vilket ger mys. Du måste bara tänka på hur du täcker områden som utsätts för ökad mekanisk spänning med en tjockare struktur (mattor).

I allmänhet börjar huvuddelen av golvet cirka en meter från dörren. Och framför det är vestibylzonen, där besökare ska kunna torka av fötterna och skaka sig lätt efter gatan. Grova mattor läggs också i vestibulen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Takets utformning betonas väl av gipsskivor i flera nivåer. Men detta är inget universalmedel. Utmärkt, anpassad plan yta ser ekologiskt attraktiv ut. För dekoration kan du diversifiera den med stuckaturer, ge glasmålningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett antal designers föredrar träbjälkar speciellt monterade under taket. De "läser" särskilt organiskt om hela hallen är klädd med trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och design

För att dekorera en modern rymlig hall i klassisk stil måste man komma ihåg: oftast finns det inga fönster i entrérummen, konstgjord belysning används. Därför är det mer praktiskt att stå emot dekorationen i vita eller ljusa färger. Listan över dem är följande: beige, ljust kaffe, ljusbrun palett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att framhäva färgmättnaden är fläckar av fasthållna svarta eller bruna färger tillåtna. Detta ger ett sofistikerat utseende för din stora hall. Ränder, insatser av kakel, fragment av träplankor lägger till djup i färgen, expanderar visuellt korridoren och "höjer" taket.

De geometriska formerna som används för att dekorera interiören kan inte vara spontana. Om du har designerinlägg på väggarna i en kvadratisk eller geometrisk form, är det korrekt att använda en enkel rektangulär dörröppning. En viss harmoni bör ses i detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja möbler

Ledigt utrymme i lobbyn är mycket viktigt så att onödiga saker inte hindrar rörelse. Därför är det i en vanlig lägenhet bättre att undvika skrymmande möbler, begränsa dig till ett bord, en kantsten och hyllor. Du ska inte skapa onödiga tidningar, gamla skor i lagerhallen. Det ska vara rent och fräscht här.

För att lämna ledigt utrymme i ett inte alltför omfattande rum är det praktiskt att tillgripa inbyggda möbler. Den skjutbara garderoben kommer att se kompakt ut. Skåp för icke-skrymmande saker är också praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tja, ägarna till en bred hall har råd att förse "entrén" med soffor, byråer och fåtöljer. I allmänhet, om vi utgår från essensen av syftet med "rum nummer ett", i det håller besökarna möten, väntar på ett mottagande eller beslut. De ska vara bekväma under en sådan tidsfördriv.

I de breda och rymliga hallarna ser antika möbeluppsättningar med snidade ben och sammetskläder rika ut. Aficionados i jugendstil kan fokusera på "vidvinkel", sofistikerade soffor med vadderade armstöd.

Bokhyllor är också acceptabla i hallar. Detta kommer att betona "intelligensen" av bostaden, som besökarna kom in i.

Färgen på hallen ges av accentmöbler. Banketter, utsökta puffar, snidade designer låga bord, tunga dyra gardiner ser original ut på rymliga fyrkantiga platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att spegeln praktiskt taget är hallens huvudobjekt. Man tror att det är omöjligt att överdriva det med spegelns storlek - den här saken ska vara majestätisk och i en magnifik ram, bättre - till golvet.

Det finns också specialtillbehör för receptionen. Till exempel en gjutjärnspinne, en stor antik klocka, en barometer eller en halvväggsmålning. Exotiska växter i stora blomkrukor eller badkar skapar en speciell charm i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så, reparationerna är klara, headseten placeras. Vänner och bekanta klev över tröskeln till ditt hus och blev chockade över den vackra salens estetik. Du klarade ditt första gästfrihetstest med glans.

Rekommenderad: