Badrum I Ett Privat Hus (58 Bilder): Layout Under Trappan Till Andra Våningen, Hur Man Ordnar Ventilation I Badrummet Och Toaletten På Landet, Optimala Storlekar Och Intressanta Pr

Innehållsförteckning:

Video: Badrum I Ett Privat Hus (58 Bilder): Layout Under Trappan Till Andra Våningen, Hur Man Ordnar Ventilation I Badrummet Och Toaletten På Landet, Optimala Storlekar Och Intressanta Pr

Video: Badrum I Ett Privat Hus (58 Bilder): Layout Under Trappan Till Andra Våningen, Hur Man Ordnar Ventilation I Badrummet Och Toaletten På Landet, Optimala Storlekar Och Intressanta Pr
Video: Kontrollera badrummet själv vid husvisning 2024, April
Badrum I Ett Privat Hus (58 Bilder): Layout Under Trappan Till Andra Våningen, Hur Man Ordnar Ventilation I Badrummet Och Toaletten På Landet, Optimala Storlekar Och Intressanta Pr
Badrum I Ett Privat Hus (58 Bilder): Layout Under Trappan Till Andra Våningen, Hur Man Ordnar Ventilation I Badrummet Och Toaletten På Landet, Optimala Storlekar Och Intressanta Pr
Anonim

Ett badrum är en viktig komponent i alla hem, vare sig det är en lägenhet eller en privat byggnad. Och om situationen i flerbostadshus är enklare, så är designen och dekorationen av dessa rum i ett privat hus eller på landet ett yrke som kräver ett särskilt tillvägagångssätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Särdrag

Badrummet i ett privat hus är ett separat rum med en viss funktion. Dess särdrag från den urbana motsvarigheten är behovet av att tänka över avloppssystemet. Konstruktionen av en privat byggnad är förknippad med ett antal faktorer. Platsen för badrum och toalett väljs i designstadiet. Dessutom beror det ofta på kommunikationssystem.

Tillförseln av el och vatten måste organiseras på bästa sätt . Tillgång till lokalerna bör vara bekvämt för alla familjemedlemmar. Vid designen väljer de det optimala materialet innan de bärande väggarna skapas - då blir deras rivning omöjlig. Beräkna det ungefärliga avståndet för installation av VVS, tvättmaskin och möbler. Ibland innebär design installation av nischer och partitioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis finns det inga fönster i ett sådant badrum, så du måste kompensera för bristen på ljus. Komplicerande faktorer vid planeringen av den färdiga byggnaden är förekomsten av ett trasigt perspektiv, brist på film, samt sluttande väggar. Det är dåligt när taket är lågt i huset. Denna faktor påverkar direkt badrumsdesignen och tvingar dig att överge ramkonstruktioner. Och de är det bästa valet för att dekorera badrums takutrymme, om huset är byggt av en matris.

Bild
Bild

Visningar

Alla befintliga typer av badrum i själva huset kan delas in i två typer: gemensamma och separata. En gemensam faktor för dem är avlopp.

Separerat . Ett sådant badrum innebär två rum isolerade från varandra. Som regel tilldelas en mindre yta för toaletten. Detta rum har inga fönster, det är strikt funktionellt. Möjligheterna att ordna ett badrum beror på det totala antalet bilder. Om det är litet, installera ett kompakt badkar och handfat. När utrymmet tillåter ökar badkarets storlek, dess form ändras från en traditionell oval till en rund. Ibland är det byggt med en rektangulär modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad . Genom att kombinera ett badrum och en toalett öppnas fler möjligheter till arrangemang. Det låter dig spara det användbara området i huset, minska kostnaden för att avsluta väggen mellan två funktionella rum. I ett delat badrum kan du installera möbler och VVS av standardstorlekar. Detta ger utrymme för placering av tillbehör. Ofta låter kombinationen dig placera i ett badrum, förutom ett badkar, en bänkskiva med två handfat, en dusch, en duschkabin och en bidé.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsalternativ

Den bästa platsen för badrummet är alternativet med ingången från sovrummet. Om det bara finns ett toalett i huset, är det att föredra att avsätta en plats för det nära sovrummen eller omklädningsrummet. Det är oönskat att bygga ett badrum nära köket och matsalen. Detta strider mot etiska normer, och få människor gillar att stå ut med obehagliga lukter.

Ur kravsyfte bör badrummet inte placeras ovanför bostadsutrymmet . Denna regel gäller för två- eller trevåningshus. Annars blir det svårt att dokumentera det. Om huset har mer än en våning, placeras en toalett strikt ovanför den andra. Du kan framgångsrikt placera ett badrum under trappan som leder till vinden eller andra våningen. Samtidigt är det bra om pannrummet ligger nära köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toaletten är installerad nära stigaren. Det maximala avståndet är 1 m. Det är möjligt att ta bort bad- eller duschkabinen från stigaren högst 3 m. Detta är nödvändigt för korrekt dränering av avloppssystemet. Ytterligare borttagning kommer att ta upp frågan om ytterligare installation av pumpar för påtvingat utflöde. Det är oacceptabelt att tilldela ett rum för ett badrum med tillgång till vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Tydliga standarder ges endast för toalettdesign. De beaktas vid planering av det framtida badrummet. Badrummets mått rekommenderas endast om en person med funktionsnedsättning bor i huset.

Funktionalitet är viktigt:

  • om badrummet bara innehåller ett handfat och en toalett, räcker det med en yta på 1, 2 x 1, 7 m;
  • om det bara finns en toalett i rummet kan dess dimensioner vara 1,2 x 0,85 m;
  • med ett linjärt arrangemang längs en vägg i duschkabin, handfat och toalett, kan badrumsytan vara 1, 2 x 2, 3 m;
  • när du placerar en toalettskål med handfat och dusch på angränsande väggar kan badrummets dimensioner vara 1, 4 x 1, 9 m;
  • när badrummet antar närvaro av ett bad, bör dess yta vara större (från 5 kvm);
  • du kan passa ett badkar, toalett, bidé, handfat, tvättmaskin och bord i ett rum med en yta på 2,4 x 2 m;
  • det är möjligt att installera ett badkar, en bänkskiva för 2 handfat och en toalettskål, vilket ger mycket ledigt utrymme, med dimensioner på 2, 5 x 1, 9 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Normalt placeras rymliga typer av badrum i ett stort hus (7x8, 8x 8, 8x9 kvm). Ibland har de, förutom ett bad och en dusch, en plats för ett rekreationsområde. Mästare tror att för ett kombinerat badrum i ett privat hus är det tillräckligt att tilldela ett utrymme på cirka 4 kvadratmeter. m. Om badrummet och toaletten är separata räcker det med ett rum med en yta på 3, 2 kvadratmeter. m, i den andra - 1,5 kvm. m2.

Bild
Bild

All nödvändig kommunikation

Metoderna för att lägga teknisk kommunikation skiljer sig praktiskt taget inte från vanliga lokaliseringsmetoder. Skillnaden ligger i ett mer detaljerat tillvägagångssätt för ventilation för att avlägsna överflödig fukt. Fördelningen av vattenledningar kan vara övre och nedre.

I det första fallet utrustar de en lagringstank på vinden. Detta gör att du kan tänka på en nödförsörjning av vatten, för att ge ett tyngdkraftsflöde, för att ordna en dold läggning av rör längs taket.

Om ledningarna är lägre läggs rören i en öppen metod eller under golvet. Metoden är inte så estetisk, men den låter dig kontrollera rörens skick och deras täthet.

Bild
Bild

Oavsett typ av golv utförs vattentätning. Regeln gäller alla golv där badrummet ligger. Den kan rullas, i form av en tårta från flera lager. Allt beror på tillverkningsmaterialet för huvudstrukturen.

Vattentätningssystemet kan vara annorlunda . Till exempel kan beklädnad vara partiell i form av beläggningsblandningar baserade på polymer-cementkompositioner. Det utförs i bad- och duschområdet. Tänk på huven. Ofta är naturligt omöjligt, så du måste bygga en obligatorisk. Dess effektivitet påverkar direkt badrumskomforten, dess säkerhet och livslängden för efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg

Vanligtvis används en matris (stock, timmer) eller tegel för konstruktion av bärande väggar. Valet av material beror på budget, jordkomposition, byggarbetsplats, väderförhållanden i regionen. För ledningskommunikation används polypropenrör, betong, krossad sten, beslag och en fläkt. När du installerar ventilationssystemet behöver du asbestcement eller keramiska rör.

För cesspoolen behöver du betongringar eller tegel, betong . Ett tvålagers lock för det är tillverkat av metall och trä. Du behöver en cementbeläggning för golvet. För slutbehandling använd gips, ark av fuktresistent gips. Ytor kan klistras över med kakel, paneler. När du skapar en ram för taket behöver du metallprofiler.

Bild
Bild

Inventeringen beror på vilken typ av arbete som planeras . Vanligtvis är detta en uppsättning konstruktionsverktyg, inklusive skruvmejslar, skiftnycklar och en skruvmejsel. En kvarn, en byggmixer, en kniv kommer som regel att vara till nytta. När du arbetar med kakel behöver du en kakelskärare.

Gipsförfarandet innebär närvaron av en behållare för blandning av murbruk och en hink för sprutning av gipsmassan. Arbetet utförs i speciella kläder, handskar och en skyddsmask är användbara (vid blandning av pulverblandningar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Projektskapande och konstruktion

Att korrekt utrusta ett badrum i ett privat hus med egna händer är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Inledningsvis upprättas ett projekt i form av ett diagram.

Alla detaljer i layouten tillämpas på den schematiska ritningen, inklusive:

  • takhöjd och områdets dimensioner;
  • VVS -mått;
  • ett system för dränering av vätska i en brunn;
  • vattensystem;
  • kopplingsschema;
  • placering av fönster;
  • material för vatten- och värmeisolering;
  • tjocklek, kvantitet och placering av efterbehandlingsmaterial;
  • antalet lampor, deras placering;
  • uppsättning VVS och möbler.

Du kan göra en sådan ritning med hjälp av en specialist eller självständigt (med hjälp av datordesignprogram). Du kan använda färdiga exempel med dusch, fönster (eller utan det) och välja det mest optimala alternativet. Ibland byggs en extra tillbyggnad till huset för badrummet.

När planen är klar börjar de köpa material och bygga. Råvaror tas med ett lager och vattenavvisande impregnering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konventionellt kan byggandet av ett badrum avslutas i flera steg:

  • bestämning av platsen för badrummet;
  • val av optimala storlekar;
  • avloppsanordning;
  • utrustning för avgassystem;
  • vattenanslutning;
  • installation av ett tätskikt;
  • VVS -installation;
  • ytbehandling av golv, tak, väggar.
Bild
Bild

Konstruktion tar hänsyn till maximal funktionalitet och hållbarhet. Platsen väljs på webbplatsens högsta punkt. Storleken på badrummet bör vara tillräcklig för enkel rörelse, installation av VVS av optimal storlek. Det är viktigt att badrummet rymmer en tvättmaskin, en liten uppsättning möbler för nödvändiga tillbehör.

Avloppsvatten möjliggör installation av rör och utförande av en brunn . Dämpningsanordningar används för att undvika deformation under väggkrympning. En ränna uppförs i grunden för avloppssystemet. De försöker ge möjlighet till reparation eller rengöring. För tömning, ta plaströr med en diameter på 10 cm.

Om en av väggarna i badrummet går utanför, används den under en naturlig huva. För detta görs ett hål i taket. Om denna teknik är ineffektiv, ta en fläkt och rör av obrännbart material. De leds ut till hålen med hjälp av specialfästen. Dessa element utesluter rörens kontakt med byggmaterialet. Fläkten är skyddad mot fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentätningen av badrummet kan innebära beklädnaden efter antiseptisk impregnering av väggarna . Du kan använda takmaterial, fylla med en polymersammansättning eller en vattentät blandning med ett vattentätt membran. En bra vattentätning är att lägga kakel på en cementkomposition. Taket byggs ibland upphängt (i syfte att maskera verktyg och bädda in lampor).

VVS installeras baserat på avståndsnormer i förhållande till varandra och stigaren. Använd beslag och installation av hög kvalitet. Med ett kombinerat badrum väljs armaturerna i samma stil för att skapa ensemblens illusion. De försöker välja rundade former för att undvika skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Att inreda ett badrum är en kreativ aktivitet. Begreppet trädexklusivitet är föråldrat. Dess överflöd irriterar hushåll när golvet, väggarna, taket och möblerna är identiska. Känslan av att vara i en trälåda skapas. Detta är oacceptabelt och skapar en deprimerande atmosfär. Dessutom döljer tonen i träet ofta belysningsnivån i badrummet. Fokus ligger på intressanta idéer, beklädnad, som gör att du kan göra interiören uttrycksfull. Det är viktigt att använda lättviktsmaterial som är miljövänliga och som inte kräver komplexa ramsystem. Detta behov är förknippat med krympningen av huset, som är karakteristiskt för privata bybyggnader och hus på landet. Ljusbehandlade råvaror är också lämpliga om huset är byggt av tegel eller skumblock.

Oftare utförs efterbehandling på cementgips . Gipsmaterialet absorberar fukt och flagnar av ytan. Det är också oönskat i en separat toalett, där det nästan alltid finns kondens. Ytbehandling med keramiska plattor utförs efter att hela strukturen har krympt. Ibland måste du vänta på detta ögonblick i 1 år. En liknande teknik har lameller, som kan vara vägg och tak. Om huset har satt sig kan taket dekoreras med en gipskonstruktion med en stretchfilm. Du kan använda kassettdesignmetoden. Dess teknik gör det möjligt att rymma armaturpaneler istället för enskilda delar. Tapeter i badrummet är oönskade - under påverkan av fukt kommer de att flytta bort från basen.

Det bästa valet för golvdesign är kakel, paneler, lameller och mosaik. Väggpaneler kan ha olika bredder. De är enkla att installera och ger en låsanslutning. De är lätta att ta bort om du behöver komma till kommunikationssystemen.

Bild
Bild

Spektakulära exempel i inredningen

Du kan utvärdera möjligheterna att inreda ett badrum i ett privat eller lantligt hus genom att titta på färdiga exempel på fotogalleriet.

Badrum på vinden med rationell placering av VVS. Kombination av ansikte av olika textur

Bild
Bild
  • Kombinationen av texturen av sten och trä, användningen av utrymme under taket. Minsta uppsättning möbleringselement.
  • Snygg lösning i ett lofts anda. Känslan av en industriell anläggning förmedlas i bästa utsträckning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum under trappan: enkelt, funktionellt. Rationell användning av rymden hemma

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lantlig stillösning. Väggbeklädnad med trästrukturerade paneler. Ovanligt badval

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En originallösning för ett badrum på andra (eller vinden) golvet. Ovanliga material, rymlighet, ett stort fönster, en kombination av kakel av olika texturer

Bild
Bild

Funktionell design av ett badrum kombinerat med en toalett. Användningen av vitt för illusionen av belysning i ett litet rum

Rekommenderad: