Korridor (113 Bilder): Vacker Inredning I En Lägenhet Med Målningar, Riktig Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Korridor (113 Bilder): Vacker Inredning I En Lägenhet Med Målningar, Riktig Inredning

Video: Korridor (113 Bilder): Vacker Inredning I En Lägenhet Med Målningar, Riktig Inredning
Video: INREDER LÄGENHETEN!!! Massor nya fina saker! 2024, April
Korridor (113 Bilder): Vacker Inredning I En Lägenhet Med Målningar, Riktig Inredning
Korridor (113 Bilder): Vacker Inredning I En Lägenhet Med Målningar, Riktig Inredning
Anonim

För att göra din vistelse i ett rum bekväm från de första minuterna är det viktigt att noga överväga dess design. Entrén är exakt den plats där gästerna kommer när de kommer in i huset från gatan. Om det är bekvämt och funktionellt skapar det ett gynnsamt intryck av lägenheten som helhet och av dess ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett designprojekt är en uppsättning dokument (skisser, ritningar, beräkningar, diagram, bilder), i enlighet med vilka reparations- och efterbehandlingsarbete utförs. Den diskuterar alternativ för att fylla interiören med möbler och apparater, dekorativa element.

Ett kompetent projekt bör utarbetas med hänsyn till lokalernas funktionella egenskaper. Arkitekturplanen utarbetas med hänsyn till önskemålen från ägaren av lokalen, beroende på hans fantasi och idéer. En professionell designer hjälper till att förverkliga dina idéer så att de ser kompetenta och funktionella ut.

Dessutom är det lättare för arbetare som direkt utför reparationsarbete att följa projektets exakta plan, snarare än att bara förlita sig på kundens abstrakta ord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer

Det finns korridorer i alla rum, de är utformade för att förena rum. Beroende på de specifika egenskaperna kan deras design variera mycket både i yttre egenskaper och i de utförda funktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar från andra rum i en lägenhet eller hus leder vanligtvis in i korridoren, så det är inte så lätt att göra det vackert, bekvämt och valfritt. Ett litet rum har sina egna detaljer, som måste beaktas när man utvecklar ett designprojekt.

Ägare av en fyrkantig korridor kan framgångsrikt placera en garderob eller till och med en soffa i den för att avlasta de viktigaste rummen. Det är mest praktiskt att placera möbler i hörn eller längs en vägg så att de inte stör den fria rörligheten från rum till rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små bostäder kräver nya idéer, därför kan du kombinera en korridor och ett vardagsrum med en ergonomisk inställning till inredning.

Efter att ha kombinerat rummen, försök att använda nyanser som är nära i tonen, vilket skapar en smidig övergång från korridoren till rummet. Texturerat gips, ett liknande tapetmönster eller en liten skillnad i halvtoner hjälper dig. Användningen av kontrasterande färger och olika material för golvet hjälper till att tydligt skilja mellan entrén och vardagsrummen.

Ett kompetent val av belysningsenheter hjälper till att visuellt skilja de kombinerade rummen: strålkastare i korridoren skapar den nödvändiga kontrasten till vardagsrummets centrala belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av korridoren i en medicinsk institution verkar vara ganska annorlunda. Tråkiga, om inte dystra, begränsande, glädjelösa och officiella - det här är oftast sjukhuskorridorer.

Lyckligtvis är moderna byggnadstrender inriktade på att distrahera besökare från deprimerande tankar så mycket som möjligt, designers strävar efter att uppnå komfort och vänlighet, särskilt för barnsjukhus.

Standarden på designkonst som syftar till att ta hand om en liten besökare kan betraktas som Royal Melbourne Children's Hospital. Det är här den verkligt helande miljön är: ljusa färger, väggar dekorerade med färgglada ritningar, arkitektoniska installationer, ett vardagsrum, ett stort akvarium, etc. Barn kommer till ett sådant sjukhus med glädje, och någon behandling kommer inte att verka tråkig och så smärtsamt. Det finns mycket att lära av utländska kollegor och notera våra inhemska arkitekter-formgivare av medicinska institutioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Dekorationen av korridoren, oavsett storlek, måste uppfylla vissa krav:

  • expansion av rymden;
  • bekväm organisation av ledigt utrymme;
  • kreativitet.

I ett stort rum är det lättare att genomföra alla designidéer, men du bör inte onödigt störa korridoren med möbler, annars kan ett slarvigt utseende förstöra hela intrycket av lägenheten eller huset som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är problematiskt att korrekt organisera en liten korridor i en enrumslägenhet.

Några tips för att få ut det mesta av ditt lilla fotavtryck:

  • om du installerar lampor längs skåpets nedre kant, ökar takhöjden visuellt;
  • spara ljusa och invecklade möbler för huvudrummen, annars "äter" de värdefulla centimeter i en liten korridor;
  • öppna skåp bör inte användas, eftersom kläder som sticker ut ur dem ser oreda ut och tar visuellt mycket plats;
  • ett utmärkt alternativ skulle vara en skjutbar garderob eller en hörngarderob med spegeldörrar - en ökning av utrymme plus en kompetent användning av hela tillgängligt utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösning

Korridorens färgschema följer samma regler som andra rum. Ett rationellt tillvägagångssätt för val av färg gör att du kan justera utrymmet och djupet i rummet, vilket är särskilt viktigt för små områden.

Glöm inte heller att färg har en direkt inverkan på humöret och avgör intrycket av att vara i en lägenhet.

I inredningen av alla rum är det lämpligt att kombinera högst tre färger. Överdriven variation ser löjligt ut och överbelastar interiören. Det är viktigt att överväga kombinationen med de befintliga möblerna innan du målar korridoren: följ en enda stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korridorens vita färg, som oförtjänt sopades åt sidan av många på grund av dess påstådda opraktikitet, kunde perfekt lösa problemet med ett trångt rum. Den moderna marknaden för byggprodukter låter dig välja kravlösa, slitstarka, hållbara material, inklusive vitt.

Pastellfärger maskerar brister (väggar eller möbler ser mjukare ut) och döljer eventuella skador. Dessutom är vitt verkligen universellt: alla kombinationer av nyanser kommer att se fördelaktiga ut mot bakgrunden. Din interiör kommer alltid att se fräsch och relevant ut, eftersom vitt inte går ur mode.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du funderar på vilka två färger du kan använda för att skapa en elegant hallinredning, överväg en kombination av svart och vitt. I detta fall rekommenderas det att välja en ledande färg, medan den andra bara kommer att fungera som ett komplement. Annars blir utrymmet irriterande.

I en svartvitt ensemble är det logiskt att välja vitt som huvudfärg, vars meriter har nämnts ovan. Svart kan användas för att dekorera områden som ligger närmare ytterdörren. Mörka golv eller ett invecklat mönster på ljusa möbler eller svart kant för ett klassiskt vitt tak ser graciöst ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en klassisk interiör kommer ljusbruna och beige nyanser för korridoren att se bra ut. Förutom mångsidighet och praktiska funktioner, i kombination med möbler i en mörkare nyans, kommer en sådan interiör att betona ägarens aristokrati och hans önskan om komfort.

Fans av uttrycksfulla färgkombinationer kan försöka skapa ett mästerverk av designkonst i korridoren med hjälp av turkos. Fängslande, men inte vulgärt, det harmoniserar bra med andra nyanser: vit, beige, blå, brun. Möbler i svart eller mörkbrun färg kommer att kvitta den ovanliga skönheten i den huvudsakliga turkosa färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekostil antar naturliga nyanser. För att dekorera korridoren i denna stil är pistaschfärgen perfekt. Med hjälp av den valda tonen blir det möjligt att skapa en atmosfär av adel och lyx. Opretentiös i kombination, nyanser av pistagenötter kan ge en vårstämning till alla rum.

Entrén ser återhållsam och ädel ut i lila toner. Kunnigt kombinerat med interiörartiklar i svart, brunt eller mörkblått kan du skapa en utsökt designkombination. Den lila nyansen anses vara svår, och för att inte lägga till överdriven sötma i rummet med dess hjälp är det nödvändigt att korrekt tänka över alla detaljer i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet rum ser ljusa nyanser harmoniska ut: mjölkigt, ljusbrunt, blått, elfenben, silver, askrök, beige, grått. De kombineras framgångsrikt med kalla färger: lila, blå, grön.

Om du är den glada ägaren till en rymlig hall, kan du tillåta dig mycket mer frihet och använda en varm palett - orange, röd, gul, grädde, aprikos, kaffe, rosa -gul.

När du kombinerar varma och ljusa nyanser bör du vara försiktig: röda eller grå accenter är lämpliga för den vita bakgrunden i korridoren, vilket ger en touch av ljusstyrka till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Stilar

De mest populära korridorstilarna är:

  • Klassisk;
  • Provence;
  • Högteknologisk;
  • Popkonst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För klassisk stil användningen av mörka nyanser av möbler är typisk. Interiören i korridoren kommer framgångsrikt att kompletteras med en byrå, en spegel, stolar eller bilder på väggarna. Den klassiska stilen återspeglar funktionalitet och skönhet, uttryckt i en enkel design. Väggarna är täckta med tapeter eller gips, golvet är täckt med laminat eller parkett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionella ljusa färger typiska för den franska romantiska stilen provence perfekt för en liten korridor. Ljus palett, sött blommigtryck, säckvävstekstur - du bör vara uppmärksam på dem när du väljer denna stil. Naturmaterial (trä eller sten) som används för dekoration motsäger inte Provence. Deras imitation är också acceptabel.

Om det i slutändan är möjligt att skapa en viktlös, luftig interiör - målet uppnås.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För minimalismkännare som väljer stil högteknologisk det bör komma ihåg att inredningen i denna utföringsform praktiskt taget inte används. Det maximala lediga utrymmet uppnås genom användning av en liten mängd kompakta men funktionella möbler och andra inredningsartiklar.

Färgbegränsning (grå, vit, svart ton) späds ut med reflektioner av ljus, som reflekteras från glansiga ytor av metall eller glas, som är rikliga i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en liten studiolägenhet eller kombinerade lokaler är popkonststilen lämplig - ljus och dynamisk, kan överraska och sätta stämningen. Inredningen innehåller ovanliga, komplexa abstrakta former, men de är inte övermättade med dem, utan betonar bara stilens originalitet.

Det finns ingen gräns för fantasi: det är tillåtet att skifta olika stilar inom ramen för popkonst, användning av olika material och texturer: plast, papper, färgat glas.

I en sådan miljö kommer kreativ, aktiv natur, som strävar efter att få ut det mesta av livet, att känna sig bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Arrangemanget av hallen är vanligtvis ett bevis på renoveringen av lokalerna. Korridoren är trots allt den mest framkomliga delen av en lägenhet eller ett hus, genom vilket olika verktyg, konstruktion och efterbehandlingsmaterial förs in och ut, arbetare går. Detta betyder dock inte att korridors utformning kan försummas.

Interiören i hallen kan upprepa stilarna i angränsande rum eller ha en neutral karaktär. Det är tillåtet att kombinera flera specifika efterbehandlingsriktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kreativt utrymme mellan rum kan vara otroligt givande för alla boende.

Förutom att betona skönhet och unikhet kommer en kompetent designer att hjälpa till att skapa ett funktionellt rum som kan bli centrum för ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressant inredning och tillbehör

Inredning spelar en viktig roll i den övergripande uppfattningen av rymden. Användningen av sten hjälper till att skapa ett spektakulärt område vid ingången till lägenheten. Det är viktigt att använda en stor spegel som inredning, så att du kan undersöka dig själv i full tillväxt innan du går ut. Det kan sättas in i den ursprungliga viktorianska ramen, eller så kan du dekorera framsidan av ditt skåp med en spegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig golvhängare kan bli en höjdpunkt i interiören, överraskande gäster med sin form och funktionalitet. Den traditionella dekorationen av väggarna i smala rum med målningar eller fotografier kan förvandlas till en utställning med dina egna konstnärliga mästerverk eller skapa en utställning med temat "Family Tree".

För att förverkliga din kreativitet i en fönsterlös hall kan du använda en ljusström. Ljus belysning kommer att betona dekorativa element, visuellt jämna ut oegentligheter, korrigera rummets oregelbundna form och utöka sitt område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man ytterligare dekoration?

När du väljer den optimala designen för en korridor är det viktigt att komma ihåg att en gångbredd på 90 cm är den mest praktiska och funktionella.

Ett litet smalt konsolbord längs en av väggarna kan bli ett trevligt inslag av inredning. Du kan sätta vaser med blommor, statyetter eller andra dekorativa element på den som betonar smaken hos ägaren av hemmet.

Om det finns ett fönster i korridoren är detta ett stort plus, eftersom en nisch nära det kan förvandlas till ett mysigt "bo" för att läsa eller bara koppla av.

Även med tillräcklig belysning, till exempel när man använder hängande lampor eller strålkastare inbyggda i möbelelement, kan en sådan plats byggas in i ett vanligt fönsterlöst utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av hyllor eller hyllor för böcker och tidskrifter i korridoren kommer logiskt att komplettera idén med en plats för läsning. Hyllor kan hängas, inbyggda, flytande. Och naturligtvis passar de inte bara för litteratur, utan också för alla dekorativa element: kistor, vaser, ramar - efter din smak.

Korridorväggarna kan förvandlas till en tavla med en speciell beläggning som låter dig skriva med krita och radera dina anteckningar. Användningen av en matta kommer att lägga till mys och charm: ljusa färger är lämpliga för lantlig stil, mer återhållsamma nyanser kan ingå i en klassisk stil eller vintage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur utrustas med möbler?

Den mest nödvändiga möbeln för korridoren är en galge. Det kan vara en fristående elegant struktur eller en del av ett kombinerat möbelställ. I vilket fall som helst bör galgen överensstämma med den allmänna stilen i rummet, vara bekväm att använda och inte ta för mycket plats.

Många ägare försummar användningen av skohyllor och gör därmed ett grovt misstag: skor slumpmässigt placerade på golvet kommer inte att göra rummet snyggt.

Stängda väggarrangörer, hyllor med en gångjärnsdörr i garderobens nedre fack, bänkar med hyllor, vertikala hyllor och andra alternativ är lämpliga för förvaring av vardagsskor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi värdesätter alla komfort, särskilt innan vi lämnar hemmet och när vi återvänder till vårt hem. Ett utmärkt alternativ för att ordna korridoren är installationen av ett säte: en puff, en bänk, en pall. Detta gäller särskilt för barnfamiljer.

För att lagra saker bör du välja en bekväm vägg. Du kan spara utrymme genom att placera headsetet längs en vägg, använda speglade skjutdörrar och lägga till öppna hyllor på sidan av strukturen.

Om måtten tillåter det skulle ett inbyggt hörnskåp vara ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken färg ska man välja?

Efter att ha beslutat om utformningen av hallen och valt en harmonisk färg på väggarna, bör du tänka på vad du ska måla väggarna med.

Följande typer av beläggningar är kommersiellt tillgängliga:

  • Alkyd emalj;
  • Vattenbaserad färg;
  • Akrylfärg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av färger och lacker har en bred palett av nyanser, de kan ha en matt eller blank ton.

Arbete med alkydemalj kräver emellertid ventilation, eftersom dess skarpa lukt varar upp till 3-5 dagar. Det finns alternativ när polyuretan finns i färgen, de har inte en sådan nackdel, men deras priser är inte alls låga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenemulsionen har ett antal fördelar: den torkar snabbt, luktar inte och är inte giftigt. Att måla med det är ganska enkelt. Nyanser av olika mättnad kan uppnås genom att tillsätta ett visst färgämne till den vita färgen. För att uppnå en glansig effekt kan den målade väggen lackeras. Det är dock inte fuktbeständigt, det är lätt att repa och det kommer inte att kunna maskera små sprickor på väggarna.

Akrylkompositioner av vattendispersionsfärger är inte rädda för fukt, bleknar inte. De är idealiska för väggar och tak.

Deras pris är något högre än för vattenbaserad färg, men den kan dölja brister i ytan och är motståndskraftig mot mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Ovan pratade vi i detalj om hur man ordnar en viktig del av hemmet - korridoren. Låt oss nu uppehålla oss vid hur man lägger zest till inredningen genom att dekorera det med egna händer.

Ett enkelt sätt att dekorera ytor är att använda vinyldekaler. Efter att ha plockat upp dem efter eget tycke är det lätt att få en touch av friskhet till en tråkig eller för återhållen inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstnärer (inte nödvändigtvis genom utbildning, kanske bara genom andlig kallelse) kommer att tycka om att måla delar av väggarna för hand. Efter din fantasi kan du skildra en tomt som passar den allmänna designen: ett landskap, ett porträtt, en blommig prydnad eller geometriska former.

Färdiga stenciler hjälper dem som inte är alltför säkra på sina egna förmågor: de måste appliceras och ringas in och sedan målas.

Ett annat alternativ: graffiti. En ljus ungdomlig accent kommer att överraska gästerna och glädja husets ägare.

Kanske bör utförandet av en tekniskt komplex och invecklad ritning anförtros professionella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verkliga exempel och vackra alternativ

Interiör i ljusa färger i en trerumslägenhet: klassikerna blir inte föråldrade

En mysig nisch i en korridor utan fönster: en original och bekväm lösning

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygg svartvitt design: inget mer

För ljusa personligheter: popkonst i korridoren sätter stämningen

Böcker och målningar: ett bra grannskap för korridoren

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

13 bilder

Du kommer att lära dig mer om utformningen av korridoren i följande video.

Rekommenderad: