Design Av Ett Vackert Sovrum I Ett Privat Hus (121 Bilder): Design Och Dekoration Av Ett Sovrum I Ett Lanthus

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Ett Vackert Sovrum I Ett Privat Hus (121 Bilder): Design Och Dekoration Av Ett Sovrum I Ett Lanthus

Video: Design Av Ett Vackert Sovrum I Ett Privat Hus (121 Bilder): Design Och Dekoration Av Ett Sovrum I Ett Lanthus
Video: INREDNING: Så skapar du en härlig bäddning, Hotellbäddning, Andrea Brodin 2024, April
Design Av Ett Vackert Sovrum I Ett Privat Hus (121 Bilder): Design Och Dekoration Av Ett Sovrum I Ett Lanthus
Design Av Ett Vackert Sovrum I Ett Privat Hus (121 Bilder): Design Och Dekoration Av Ett Sovrum I Ett Lanthus
Anonim

Ett sovrum är inte bara ett av rummen i en bostad. Det ska inte bara vara vackert, utan också så bekvämt som möjligt. En intressant och attraktiv interiör kan skapas under alla förhållanden, oavsett om det är en stor lyxlägenhet eller en dacha i ett blygsamt område. Idag kommer vi att prata om hur man bildar ett harmoniskt sovrum i ett privat hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrumsläge

I ett privat hus kan du skapa en otroligt mysig och attraktiv sovrumsinredning. Innan du fortsätter med valet av lämpliga ytor och möbler är det dock nödvändigt att bestämma platsen för rummet. Det finns flera alternativ för placeringen av sovplatsen i ett privat hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på alla möjliga varianter:

Om huset är två våningar, kan sovrummet utrustas på andra våningen . Detta arrangemang är det bästa alternativet, eftersom andra våningen alltid är varmare. Ett rum i ett sådant område kommer att vara borta från främmande ljud och buller, vilket kommer att säkerställa en fullständig och hälsosam vila och sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan bra plats för ett sovrum kan vara en vind . Denna layout är mycket populär idag. Men man bör komma ihåg att ett mysigt och bekvämt rum uteslutande kan placeras i ett högkvalitativt isolerat rum. Många ägare av hus och sommarstugor står inför problemet med ett sluttande tak på vinden. Visuellt kommer det liksom att "äta upp" en del av det tillgängliga utrymmet, vilket gör det mer kompakt. Du kan lösa detta problem genom att hänvisa till lämplig finish och inredning av sovrummet. Om du närmar dig ordningen med interiörartiklar, kommer det sluttande taket att blekna i bakgrunden och kommer inte att skapa problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om byggnaden bara har en våning, rekommenderas det att utrusta sovrummet på ett separat område i den sydvästra delen av huset . Det här läget är bra eftersom det i denna del av byggnaden blir varmare på morgonen och mer naturligt ljus kommer att tränga in i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Inredningen i sovrummet blir komplett och harmonisk om du på förhand bestämmer hur du vill använda det färdiga utrymmet.

Om du närmar dig ordningen av zoner i sovrummet kan resultatet bli en multifunktionell och bekväm miljö.

Bild
Bild

Om du behöver ett rum uteslutande för att sova, kan du hoppa över frågan om zonering av rummet. Det räcker med att hitta den optimala platsen för sängen och sängborden. Inte alla har råd med en så enkel designlösning. Ofta används sovrummet inte bara för att sova, utan också för att lagra olika saker, placera ett omklädningsområde och ett toalettbord. I sovrummet kan du inte bara koppla av, utan också arbeta och till och med ta emot gäster. Tro inte att alla ovanstående zoner kommer att ha nära kontakt med varandra, vilket gör rummet obehagligt och överbelastat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss i detalj överväga alla zoner som kan placeras i sovrummet i ett privat hus:

Det enklaste är området för att sova och vila. Som regel indikeras det av en mysig säng och sängbord

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet kan du utrusta ett förråd för olika saker och saker . För att göra detta kan du välja ett lämpligt omklädningsrum eller en rymlig garderob med en rik inredning. Det är dock möjligt att utrusta ett sådant funktionellt område endast om kvadratmeter i rummet tillåter det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du arbetar hemma eller bara tar hem jobbet, är det värt att utrusta ett litet arbetsområde i sovrummet (med andra ord ett kontor)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera sätt att zonera ett rum:

För detta är lämpliga efterbehandlingsmaterial lämpliga . Så, genom att kombinera olika beläggningar och texturer med varandra, kan du ange enskilda områden i rummet. Till exempel, för att markera sovområdet, bör du vända dig till tapeter och separera omklädningsrummet med garderober och ett toalettbord med dekorativt gips. Detta gäller naturligtvis inte bara väggbeklädnader. Zoning kan också göras genom att plocka upp olika golvmaterial eller hänvisa till ett vackert tak i flera plan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dela upp de funktionella områdena med olika färgscheman . Oftast är sovplatsen utformad i lugna och neutrala färger som inte stör snabbt att somna. Du kan separera ditt kontor med rikare färger som stimulerar hjärnaktivitet och ökar prestanda. För relaxavdelningen är naturliga eller djupa färger idealiska, med hjälp av vilka du kan skapa en intim och avkopplande atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Partitioner av lämplig stil kommer harmoniskt att se ut i sovrummet . Idag kan du i möbelbutiker hitta ett stort utbud av sådana zonindelningar, så det är möjligt att välja ett värdigt alternativ för en inredning i vilken nyckel som helst, från klassiskt till rustikt land. Det kan vara mobila installationer på hjul, vackra skärmar, ljusridåer eller bärbara glastak. Experter rekommenderar att man vänder sig till lättare och luftigare strukturer, eftersom de inte kommer att "bryta" utrymmet och fullt ut utföra sin huvudfunktion. De mest framgångsrika är bärbara, lätta alternativ. De kan flyttas till en annan plats när som helst, om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoning kan göras med hjälp av möbler . Till exempel kan du separera området för vila och avkoppling med hjälp av en vacker hörnsoffa med ryggen vänd mot det intilliggande området. Om vi pratar om ett omklädningsrum, bör det separeras av en hög garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att var och en av dem ska vara av optimal storlek när du delar de funktionella områdena i sovrummet. I områden som är för små kanske alla nödvändiga detaljer inte passar, och området blir oavslutat.

Val av färger

Utformningen av ett harmoniskt sovrum beror till stor del på rummets färgschema. Moderna konsumenter står inför ett stort urval av efterbehandlingsmaterial i olika nyanser: från neutralt till brokigt. När du stoppar ett val på en viss färg är det först och främst nödvändigt att förlita sig på personliga preferenser. Färgen ska inte bara se vacker ut inuti, utan också glädja husets ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörens stil och sovrumets läge bör beaktas. För svagt upplysta utrymmen är det bättre att välja mjukare och varmare toner. Dessa inkluderar klassiska beige, "söta" rosa och känsliga persikafärger. Inget fall dekorera ett mörkt rum med dystra färger, eftersom detta kan bilda en deprimerande atmosfär i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrumets huvudfärger rekommenderas det inte att välja för ljusa och iögonfallande färger, eftersom de kommer att störa snabb somna.

Men om du bestämmer dig för en sådan design, bör den spädas med mer neutrala och lugna detaljer (inredning, sängkläder, gardiner och tillbehör).

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling och renovering

För att dekorera ett mysigt sovrum i ett privat hus kan du använda en mängd olika efterbehandlingsmaterial. Installationen av många av dem är ganska enkel och du kan göra det själv. Låt oss titta närmare på de vanligaste och mest attraktiva finisherna.

Väggar

Oftast används tapeter, dekorativt gips och olika träpaneler (foder, blockhus, etc.) för att dekorera väggarna i ett privat hus. För att dekorera ett rum i ett privat hus rekommenderas det att välja uteslutande högkvalitativa, dyra tapeter som kommer att hålla länge och inte kommer att lämna väggarna. Idag kan du i butiker hitta bara vanliga, men också ljusa dukar med kontrasterande tryck. Valet av det perfekta alternativet beror på interiörens stil och dina smakpreferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träpaneler som foder, eurofoder eller blockhouse är hållbara och vackra . Sådana material är hållbara, men de bör behandlas med speciella skyddande impregneringar då och då. Om detta inte görs kan finishen förlora sin visuella attraktion och förvärva träiga parasiter.

Situationen är lite enklare i bostäder av avrundat virke. För sådana sovrum behöver du inte köpa väggbehandlingsmaterial, eftersom själva virket ser väldigt imponerande och mysigt ut.

Men som alla träråvaror måste rundade stockar smörjas med speciella föreningar som skyddar dem från att torka ut och parasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

På golvet i sovrummet kan du lägga:

  • laminat som imiterar naturligt trä;
  • vacker parkettbräda;
  • intressant korkbeläggning;
  • mjuk matta;
  • naturliga brädor från olika träslag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

I sovrummet kommer taket som är trimmat med clapboard att se spektakulärt ut. Vi får dock inte glömma att sådant material kommer att kräva regelbundet underhåll. Vackra takplattor är mycket populära. De kan vara gjorda av konstgjorda material eller ädla träslag. Det andra alternativet kommer naturligtvis att kosta mycket mer, men det kommer att hålla längre och ser rikare ut. Lämplig för tak och plywood.

Många designers rekommenderar att man kompletterar taket i ett privat hus med en filé. Detta material är en slags taksockel. Det rekommenderas att välja kontrasterande alternativ som lockar uppmärksamhet. I ett rymligt sovrum kan du använda lyxiga falska balkar. I ett litet rum kommer sådana detaljer att göra det tyngre och trångt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Heminredning

En vacker och harmonisk inredning kan skapas i ett rum av alla storlekar. Om ditt sovrum är litet, var inte upprörd. Sådana rum anses vara de mest mysiga och bekväma, eftersom det inte finns utrymme för onödigt buller, höga ljud och krångel.

Problemet med små områden är omöjligheten att placera flera funktionsområden i dem samtidigt. Som regel finns i sådana områden endast de mest nödvändiga platserna: en säng, sängbord och en garderob. Det kommer knappast vara möjligt att passa arbetsområdet och omklädningsrummet i dem. För sådana rum rekommenderas att välja ljusa och icke-massiva möbler. Mörka föremål bör också undvikas eftersom de visuellt kan minska utrymmet och göra det obehagligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett stort sovrum kan du placera inte bara en säng och sängbord, utan också ett omklädningsrum, ett toalettbord med en hög spegel, fåtöljer, bänkar och ett arbetsbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Låt oss lista några av nyanserna när du planerar en design:

  • Det viktigaste i sovrummet är naturligtvis sängen . När du väljer denna detalj måste du ta hänsyn till det faktum att du kommer att välja alla andra inredningsartiklar baserat på dess design.
  • Glöm inte sängborden . Utan dessa element kommer stoppade möbler att se tråkiga och monotona ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett toalettbord kommer att vara en mycket användbar detalj i ett sovrum . En liknande artikel är särskilt nödvändig för det rättvisa könet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns ett arbetsområde i rummet, bör det fyllas med ett snyggt bord och ett par stolar . För att lagra mappar, tidskrifter och papper bör du välja en lämplig hylla eller bokhylla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att välja inbyggda möbler för förvaring av kläder . Sådana mönster tar inte mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag har många ägare av rymliga privata hus ett litet gästhörna i sina sovrum: sätta en soffa och ett soffbord i rummet . Sådana interiörer ser bara attraktiva ut i stora rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning och textilier

Valet av belysningsarmaturer beror till stor del på inredningen. Till exempel, i en klassisk miljö, kommer inbyggda lampor inte att se väldigt organiska ut. Istället kan du köpa eleganta golvlampor eller graciösa lampor. Glöm inte naturligt ljus också. Om rummet är gjort i mörka färger, bör fönstren inte stängas med tunga och tjocka gardiner, annars blir atmosfären i sovrummet för dyster.

Sovrummet har flera områden som måste utrustas med lokal belysning: sängbord, toalettbord, omklädningsrum eller garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välj textilelement i enlighet med stilen och färgen på sovrummet . Gardiner och sängkläder kan antingen vara vanliga eller kompletteras med intressanta tryck. Det andra alternativet bör tas upp om rummet är inrett i lugna och neutrala färger. Färgglada ritningar mot en bakgrund av ljusa finish kommer att se flashiga och färgglada ut, vilket blir överflödigt för sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi sätter accenter

Rollen som ljusa accenter i det inre av sovrummet kan spelas av gardiner, sängkläder, kuddar och dekorelement. Så du kan dekorera ett ljust sovrum med en vit säng med hjälp av ljuslila kuddar, en filt och gardiner.

Bild
Bild

Om vi pratar om ett sovrum på en rymlig vind med mörka väggar, kan det spädas med ljusröda sängkläder på en vit säng, ett rött säte på en stol eller fåtölj och skarlagiga dekorativa vaser på sängborden.

Bild
Bild

Och för att komplettera interiören i ett ljust sovrum med mörka möbler kan du använda ljusa textilier i olika färger, originalspeglar och vaser, samt intressanta golvlampor på metallstöd.

Bild
Bild

Sådana element kommer inte att synas, men de kan effektivt späda inuti och ge det ett komplett utseende.

Rekommenderad: