Vardagsrum I Badet (52 Bilder): Inredning Med Ett Sovrum På Andra Våningen, Dekoration Inuti Badet På Landet

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrum I Badet (52 Bilder): Inredning Med Ett Sovrum På Andra Våningen, Dekoration Inuti Badet På Landet

Video: Vardagsrum I Badet (52 Bilder): Inredning Med Ett Sovrum På Andra Våningen, Dekoration Inuti Badet På Landet
Video: INREDNING: Så skapar du en härlig bäddning, Hotellbäddning, Andrea Brodin 2024, April
Vardagsrum I Badet (52 Bilder): Inredning Med Ett Sovrum På Andra Våningen, Dekoration Inuti Badet På Landet
Vardagsrum I Badet (52 Bilder): Inredning Med Ett Sovrum På Andra Våningen, Dekoration Inuti Badet På Landet
Anonim

Byggandet av ett bad är en ansvarsfull sysselsättning. I ett ångbad behöver du inte noga tänka på inredningen. Men vilrummet kräver mycket uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Interiören i relaxrummet i badhuset bör utformas med hänsyn till ägarnas preferenser. Det bör vara ett mysigt utrymme där du kan koppla av efter badprocedurer. Det kan vara ett litet eller stort rum. Det kan placeras inuti en byggnad eller vara i närheten.

Det är viktigt att komma ihåg om funktionerna i ett sådant rum innan du börjar bygga ett bad . Allt material som används måste vara miljövänligt. Utrustningen och inredningens huvudelement måste tåla extrema temperaturer. Det är värt att komma ihåg att badet är en plats med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rummets mitt bör inte vara rörigt med tunga föremål. Alla passager måste vara tydliga. Rummet ska ha trösklar som skyddar mot drag. Strukturer och olika metallelement bör undvikas. Vid uppvärmning kan de orsaka betydande hälsoskador i form av brännskador.

Interiören i loungen är endast gjord av högkvalitativa material. Glöm inte den estetiska sidan. Vila rummet måste inredas vackert och harmoniskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I projektet är det viktigt att planera övergången från vilarummet till ångbadet och huset om badet är fäst vid vardagsrummet. Det är värt att överväga alla dörröppningar och göra en bekväm utgång till badrummet. Dörrarna till förrummet och omklädningsrummet måste vara lufttäta.

Det är viktigt att tänka över dörrens läge korrekt . Detta gör att du kan röra dig i området utan att behöva obehag för andra. I vissa fall är det möjligt att placera en liten pool eller dusch i rekreationsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemanget av möbler har också sina egna egenskaper. De flesta designers föreslår att du placerar det i en cirkel - bordet är centrerat och stolarna och bänkarna ligger längs väggarna.

Det är viktigt att inte glömma den korrekta värmeisoleringen och tänka på funktionella förvaringsplatser. För detta kan ställningar, sängbord eller barhängare vara användbara.

Belysningen i pausrummet ska vara lugn och avkopplande. Bättre att använda flera LED -lampor. De kommer att skapa mjukt och jämnt ljus i rummet. Det är bra om det är lampor eller ett par vägglampor som hänger på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

För att göra din vistelse i relaxrummet och ångrummet trevlig och bekväm måste du tänka igenom badprojektet väl. Att ha en lounge har många fördelar. Om det blir svårt för någon att sitta i ångbadet, kan du lugnt koppla av i ett rum med en behaglig lufttemperatur.

Detta är ett bra ställe att inte bara koppla av efter ett ångbad, utan också att umgås med vänner.

Bild
Bild

En stor bastu med grill är en utmärkt lösning för företagets fritid. Ett sådant projekt innebär att det inte bara finns alla nödvändiga lokaler utan också en rymlig veranda. Ett bad med en yta på 72 kvadratmeter rymmer ett stort antal människor. I detta fall kan verandan också användas som sommarkök.

Byggnader med öppen spis och en veranda håller på att bli på modet . Ett sådant bad kommer att höja statusen för sina ägare. På badets territorium måste det finnas en grillplats, en öppen spis, en rymlig hall och ett tvättrum. Ett sådant badhus kan fritt användas som pensionat. På grund av det stora området kommer gäster och värdar att trivas i det utan att störa andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stenbad med en yta på 40 kvadratmeter är populära. Byggnaden har ett mycket snyggt och presentabelt utseende. Tack vare tegelväggarna skyddar en sådan byggnad den från vind och regn. Det kommer att vara relevant både på vintern och sommaren. På sommaren kommer terrassen att fungera som ett lusthus, där hela familjen kan sitta bekvämt. Ett sådant projekt innebär utformningen av ett badhus med en terrass, ett relaxrum, ett ångbad och ett handfat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett 6 x 6 kvadratmeter träbad på andra våningen kan ha en balkong, vilket är en extra viloplats under den varma årstiden. Det kan mycket väl finnas ett rum med ett biljardbord, stora soffor och en TV.

Badstorlekar 3x4 representerar ett billigt alternativ av trä . Sådana bad anses vara traditionella. Detta badhus i en våning innehåller inte bara en bastu, utan också ett relaxrum med ett mjukt område och nödvändig utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Schemat för ett bad med en storlek på 6 x 3 meter från en bar är perfekt för finsmakare av rysk stil. En intressant byggnad med kök, pool och terrass gör ett oförglömligt intryck på gästerna. Planen för en sådan byggnad ger ett pannrum med separat utgång.

Det finns också en envånings sommarstuga, kombinerat med badkar . Området för en sådan struktur är vanligtvis 88 kvadratmeter. Alla rum är separerade från varandra och arrangerade i en kedja.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ägarna till ett stort förortsområde är byggnaden av ett badhus med grillplats en utmärkt utväg. Byggnaden kommer att ha en stor terrass, vardagsrum, badrum, kök, pool, förråd och naturligtvis ett ångbad.

I ett lanthus med en stor tomt kan du lägga till några ytterligare element i badprojektet . Ett badhus i tegel eller trä kan innehålla ytterligare ett sovrum. Verandan kan användas både som rekreationsområde och som plats för matlagning på sommaren. En förlängning för förvaring av olika badtillbehör är tillåten i projektet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemanget av en sådan sommarstuga är en mycket kostsam process. Men i slutändan kommer det definitivt att betala sig själv. Det är viktigt att fästa alla nödvändiga lokaler, tänka på uppvärmning och uppvärmning av hela strukturen.

Oavsett vilket projekt som väljs är det viktigaste att det uppfyller ägarnas smak och passar in i deras budget. Rummet kan, beroende på projektet, fungera som en viloplats efter ångbadet, eller det kan vara ett fullvärdigt vardagsrum eller sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Oberoende eller med hjälp av designers är det viktigt att utrusta vilorummet och badhuset som helhet. Du kan dela upp relaxrummet i användbara områden.

Lokalens zonindelning beror på dess område och lösningen av de nödvändiga uppgifterna . Här kan du koppla av efter att ha badat, sitta vid bordet och chatta med vänner. Ett sådant omklädningsrum utför funktionen att förbereda kroppen för att gå ut på gatan.

Efter ångbadet är det viktigt att återställa kroppstemperaturen till det normala och sedan gå ut.

Bild
Bild

Olika skiljeväggar eller balkar hjälper till att dela in rummet i funktionella zoner. Med ett litet utrymme kan separationen utföras med hjälp av ljus eller olika typer av efterbehandlingsmaterial. Det viktigaste är att de alla är designade i samma stil och ser harmoniska ut med varandra.

Detta omklädningsrum är ett relaxrum . Lagringsutrymme är också värt att överväga. Precis vid ingången är det nödvändigt att organisera ett utrymme för ytterkläder, handdukar, hattar. För älskare av te och växtbaserade avkok är det värt att ta hand om en plats för att förbereda och förvara lådor med te. Det är lämpligt att avsätta plats för ett första hjälpen -kit.

När du planerar en plats för förvaring, avkoppling, matplats, biljardrum eller öppen spis, är det viktigt att hålla sig till en enda inredningsstil och välja material av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den idealiska lösningen skulle vara att lokalisera den mjuka zonen och TV: n i en liten nisch eller bort från matsalen. Detta gör att om du vill kan du gå i pension och koppla av lite. Perfekt om pausrummet har fönster. Beroende på ditt humör kan du sedan använda dagsljus eller konstgjord belysning. Om det finns tillräckligt med utrymme är det möjligt att organisera en öppen spis med ett par fåtöljer. Detta kommer att bidra till att skapa en unik atmosfär av komfort.

Ett biljardbord passar bra mellan matsalen och det mjuka området . Du kan omsluta den med små hyllor eller med en intressant ljuskrona. Vid ingången är det bäst att ordna en plats för förvaring av saker och kläder.

I närvaro av ett litet utrymme rekommenderar designers att komma överens med ett bord och flera bänkar, samt en garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsmaterial

De flesta bad är byggda av trä. En helt logisk lösning skulle vara att dekorera interiören med trä eller spånskiva. Mantel av den senare är en klassisk typ av inredning för ett bad.

Trots närvaron av ett stort antal moderna material har trä ett antal obestridliga fördelar. Det är miljövänligt, materialet har en positiv effekt på människokroppen, naturligt trä skapar en obeskrivlig atmosfär av komfort och mysighet.

För fasaden är det idealiskt att använda barrträ . Den har god motståndskraft mot fukt och har en lång livslängd. Men för inredning av väggar och tak rekommenderas användning av lind, ek och björk. Dessa lövträdsarter avger inte harts och har därför en fördelaktig effekt på människokroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har en öppen spis eller inte vill använda trä i dekorationen kan du välja ett alternativ. De kan vara keramiska plattor eller porslinstengods. Enskilda delar av rekreationsrummet kan avslutas med natursten.

All inredning i rummet beror på ägarnas smakpreferenser och deras ekonomiska förmåga. Det är möjligt att täcka väggarna med ett blockhus med en speciell nyans. Om du har ett rymligt rum och ett bra värme- och ventilationssystem kan tapeter limmas. Om så önskas är det möjligt att mantla väggarna med gipsskivor eller gipsskivor.

Ändå rekommenderar de flesta experter att använda trä, målade träpaneler, dekorativt gips, tegel eller keramiska plattor. Träpaneler fungerar bra i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Utformningen av relaxrummet i badhuset bör tillfredsställa ägarna och återspegla deras karaktär och vanor.

Ett klassiskt bad av timmer eller trä stockar kan dekoreras i rysk stil . I en sådan inredning används endast trämöbler. Som regel är allt dekorerat med invecklade sniderier. Trämöbler är lackerade eller lagrade avsiktligt.

Rätterna används av keramik eller trä. Den ursprungliga och traditionella ryska ritningen tillämpas alltid på den. Denna design ser lite grov ut. Alla färger som används i interiören ska vara nära naturliga. Tillgängligheten för många dukar, servetter och gardiner är relevant. Ett tryck i form av ärtor eller små blommor används ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ryska stilen förutsätter enkelhet i inställningen. Ett sådant projekt kommer att bli extremt dyrt. Tack vare användningen av naturligt trä och textilier blir miljön miljövänlig. För att helt matcha den valda stilen kan du installera en ugn i rummet. Den ska vara vitkalkad eller något dekorerad.

Rastplatsen är bäst möblerad med bänkar och bord av naturligt trä. Broderade dukar och servetter kommer att se väldigt bra ut på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ordna en sittplats i nautisk stil . Användningen av skeppsdekor och randigt material är relevant. Det är önskvärt att belysningen är mycket bra. Helst inkluderar projektet installation av panoramafönster.

När du väljer möbler och textilier är det lämpligt att välja alla nyanser av blått, ljusblått, gult och vitt. Ytterligare element kan vara stenar, modeller av fartyg och kuddar i soffan i form av havsfisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

För slöa, sensuella och originella människor kommer att inreda ett badrum i orientalisk stil vara en intressant lösning. Denna trend kännetecknas av rika ytor och lyxiga möbler. Den orientaliska stilen kännetecknas av rika färger, unika lampor, låga bord och ett överflöd av flerfärgade kuddar.

Väggar kan trimmas med siden. Tabeller i orientalisk stil är mycket låga, förekomsten av låga skärmar och vattenpipor finns i överflöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid skapandet av det inre av relaxrummet i badet är det mycket efterfrågan på eldstäder . Det kan vara vedeldad eller elektrisk. Denna detalj kommer att skapa en atmosfär av lugn och avkoppling. Det är möjligt att dekorera området bredvid eldstaden med olika material. Det är tillåtet att använda trä, kakel och natursten.

Den moderna designen av rekreationsutrymmet är också populär. Den har en minimal mängd inredning och möbler. Tyngdpunkten ligger på funktionalitet och tillverkningsbarhet. Färgschemat är mestadels ljust med några färg accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

När du inreder ett vilrum bör du veta några grundläggande regler som professionella byggare och designers följer:

  • Du bör välja en enda stilistisk lösning för hela badet som helhet. Men var inte alltför dekorerad. Hela konceptet med denna plats bidrar till avkoppling och lugn. Överflödiga detaljer kommer bara att distrahera och irritera.
  • Designalternativet för lokalerna bör väljas med hänsyn till de material som rekommenderas för badet. De måste uppfylla alla nödvändiga egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Linoleum kan inte användas för golv. Det är mycket brandfarligt och släpper ut hälsofarliga ämnen i luften.
  • Det finns inga strikta begränsningar för planeringen av pausrummet. Det behöver bara vara mysigt och bekvämt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Relaxrummet är en integrerad del av bastun. Det mesta av tiden spenderas i detta rum och interiören måste helt motsvara sina uppgifter. Vissa ägare gör hela vardagsrum av ett sådant rum.

En stor lounge är att föredra att inreda i stil med moderna klassiker. Det förutsätter förekomst av pelare, stuckatur i taket och olika valv. Detta är ett bra alternativ för ett tegelbad. I en sådan inredning är små fontäner och ett biljardbord lämpligt. För moderna klassiker är tunga gardiner på fönstren och snidade wengefärgade möbler lämpliga.

Bild
Bild

På senare tid har den skandinaviska stilen blivit mer och mer populär. För älskare av svårighetsgrad och proportionalitet är detta alternativ idealiskt.

Väggarna i pausrummet ska målas i neutrala och ljusa färger. Möblerna är mestadels av trä med några smidesdetaljer. Ett par färgaccenter kommer att bli ett oumbärligt element i en sådan inredning. Stickade filtar ger en mysig atmosfär till interiören. En öppen spis och en imitation av ett djurs hud på golvet kommer att bli ett vackert element i ett sådant rum.

Rekommenderad: