Massiva Ekdörrar: Interiör Och Omålade Produkter Av Skarvad Och Naturlig Ek, Vita Modeller I Klassisk Stil, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Massiva Ekdörrar: Interiör Och Omålade Produkter Av Skarvad Och Naturlig Ek, Vita Modeller I Klassisk Stil, Recensioner

Video: Massiva Ekdörrar: Interiör Och Omålade Produkter Av Skarvad Och Naturlig Ek, Vita Modeller I Klassisk Stil, Recensioner
Video: VARDAGSRUM MAKEOVER! Målar dörrar & hyllor 2024, April
Massiva Ekdörrar: Interiör Och Omålade Produkter Av Skarvad Och Naturlig Ek, Vita Modeller I Klassisk Stil, Recensioner
Massiva Ekdörrar: Interiör Och Omålade Produkter Av Skarvad Och Naturlig Ek, Vita Modeller I Klassisk Stil, Recensioner
Anonim

Moderna konsumenter står inför ett stort urval av olika in- och ytterdörrar. Dessa delar är tillverkade av en mängd olika material, från billig plast till massivt och presentabelt trä av naturligt ursprung. Idag kommer vi att prata om attraktiva och rika ekprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det är ingen hemlighet att naturligt trä är det högsta kvalitets- och miljövänliga materialet. Det utmärks inte bara av sitt rika utseende, utan också av utmärkta prestandaegenskaper.

Låt oss överväga mer detaljerat vilka positiva egenskaper naturliga ekdörrar har

  • Sådana detaljer är idealiska för både stadslägenheter och privata hus. Naturligtvis används sådana alternativ mycket oftare för det senare. Det är värt att notera den majestätiska och kungliga designen på ekdörrarna. Med hjälp av sådana produkter kan du betona interiörens aristokrati och uppmärksamma den raffinerade smaken hos hemmets ägare.
  • Modeller av naturlig ek kännetecknas av sin höga hållfasthet och höga vikt. Experter säger att vissa ekstrukturer är bättre än metallalternativ när det gäller tillförlitlighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sådana dörrkonstruktioner utmärks av utmärkt ljud- och värmeisolering. Det är därför de så ofta installeras i sovrum, barnrum eller på balkonger och loggior. Som regel känner en person sig mer mysig och bekväm bakom en så högkvalitativ duk.
  • Ek är hållbart och hållbart. Detta material har ingen motsvarighet i sin klass. Dörrar av massiv ek förlorar inte sitt vackra utseende även efter lång tid. De är inte rädda för ogynnsamma miljöfaktorer. Om sådana modeller skulle vara försiktiga, kan de hålla mer än ett decennium.
Bild
Bild

Trots en så rik uppsättning positiva egenskaper, ekdörrar har också några nackdelar som du definitivt behöver veta om innan du köper sådana produkter.

Nackdelarna med ekdörrar inkluderar dem. imponerande vikt … Denna designfunktion kan leda till dess deformation efter en tid. Kanvasens stora vikt kan också påverka försvagningen av öglorna som den hålls på. Du bör uppmärksamma sådana saker och snabbt avlägsna dem så att strukturen inte deformeras ännu mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • En annan nackdel med naturliga ekdörrar är deras svaga fuktmotstånd … Det rekommenderas att skydda sådana dukar från fukt och fukt på ytan, eftersom livslängden för naturligt trä under sådana förhållanden reduceras. Under påverkan av fukt kan en naturlig ekdörr deformeras och till och med ändra dess dimensioner. Det är på grund av detta att materialet vid tillverkningen av sådana modeller går igenom flera steg av torkning i specialugnar och behandlas också med ett skyddande lack.
  • Som en nackdel sätter många konsumenter i första hand hög kostnad ekdörrar, men deras vackra utseende och prestanda är värt det.

Visningar

Olika dörrmodeller är gjorda av massiv ek. Först och främst bör alla strukturer delas in i entré och interiör.

Bild
Bild

Inmatning

Höga krav ställs på moderna entrékonstruktioner. Konsumenterna har redan insett att att köpa ett billigt alternativ är självbedrägeri och omotiverade besparingar. Det är mycket enklare och billigare att köpa en högkvalitativ och dyr vara en gång bara än att regelbundet betala för reparation av billiga dukar.

En väl vald ytterdörr kommer att spela rollen som inte bara visitkortet i ditt hem, utan också betona ägarnas rikedom och utföra en skyddande funktion.

Ekmodellen klarar alla ovanstående uppgifter perfekt och skyddar taket från drag och gatubuller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kommer ingångsmodellen i ek att tjäna sina ägare i många år och kommer säkert att motivera alla kostnader för köpet och installationen. Inte alla kunder har råd med entrédörrar av massiv ek av hög kvalitet. Det finns dock mer prisvärda kopior med en metallram, som inte är mycket sämre än solida modeller.

Hållbara entrédörrar i ek är:

  • armerad;
  • inbrottssäker;
  • sluten;
Bild
Bild
  • bullerabsorberande;
  • eldfast;
  • explosionssäker;
  • dammtät.
Bild
Bild

Interroom

Det inre eklinne är en utmärkt designlösning, med hjälp av vilken du kan ge interiören en speciell chic och glans. Sådana modeller är bra för hallen, sovrummet, barnkammaren och studien.

Beroende på riktningen för rummets design och layout kan du välja tvåbladiga, enkla blad, blinda, rektangulära, välvda eller glasalternativ. Kompetent utvalda inredningar och lämpliga inredningsartiklar kan framhäva ensemblens stilistiska orientering och ägarens känsliga smak.

Innerdörrar av naturmaterial är mer populära än entréalternativ. Det är därför sortimentet av sådana produkter är rikare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst skiljer de sig i sin design, liksom i tillverkningsmaterialet och tillverkningsmetoden.

Valet av sådana strukturer bör ta hänsyn till inredningsstilen och belysningsnivån

  • För sovrummet, hallen och matsalen är dubbelvingade modeller med glasinsatser idealiska.
  • I köket, omklädningsrummet eller arbetsrummet rekommenderas att du väljer massiva dukar (enkla eller dubbla blad).
Bild
Bild
Bild
Bild

Ingångs- och inredningsdukar utmärks också av metoden att öppna / stänga.

Dom är:

  • gunga;
  • glidande;
  • vänsterhänt;
  • högerhänt.
Bild
Bild

Material

Högkvalitativa och hållbara dörrar är gjorda av massivt eller limmat massivt trä, samt ett fanerat block. Var och en av dessa material har sina egna egenskaper och prestandaegenskaper.

Bild
Bild

Solitt trä

För dörrar av massiv ek väljs endast råvaror av hög kvalitet. Tillverkare vägrar de brädor som har även de minsta defekterna. Det kan vara små knop, dåligt målade eller omålade ytor och dålig textur. Råvarans tjocklek beaktas också.

Produkter av massivt trä är de dyraste och tillverkas oftast på beställning. Dessa produkter uppfyller de högsta kraven.

Det är värt att notera ett antal viktiga fördelar med massiva dörrar

  • Dessa modeller håller perfekt värmen i rummet;
  • De har höga ljudisoleringsegenskaper;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De är inte rädda för temperaturfall;
  • Med tiden förlorar de inte sitt attraktiva utseende.

Den enda nackdelen med sådana produkter är att de är mycket tunga, så installationen bör göras så effektivt och professionellt som möjligt så att strukturen inte deformeras med tiden.

Bild
Bild

Limmat massivt trä

Limmade ekalternativ är vanligare och billigare. Liknande modeller tillverkas genom att limma enskilda träbitar under högt tryck. Under produktionen väljs och dockas enskilda delar med hänsyn till träfibrernas riktning. Tack vare denna teknik har den färdiga produkten god styrka och tillförlitlighet.

Sådana analoger är mycket billigare än solida alternativ, men de är inte sämre än dem i sitt utseende. Som regel kan sådana strukturer skryta med hållbarhet. De är inte rädda för yttre skador, exponering för fukt och temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från fanerade block

Om du inte är redo att köpa dyra möbler av naturmaterial, bör du vända dig till attraktiva och billiga fanerade produkter. För tillverkning av sådana exemplar utvecklades en speciell teknik.

Som regel är billiga fanerade plåtar baserade på billiga träslag eller vanliga spånskivor. Dessa prisvärda och vanliga material är mantlade med naturlig ekfaner och förråder inte deras dåliga ursprung på något sätt.

Bild
Bild

Dörrar av ekfaner är idealiska för interiörväggar. Sådana föremål kännetecknas av sitt vackra utseende, låga vikt och goda hållbarhet, vilket gör att de kan tjäna i många år.

De högsta kvalitetsmodellerna har ytterligare ljud- och värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild

Färg

Ek har ett stort antal vackra naturliga nyanser som ser spektakulära ut i olika ensembler. Låt oss i detalj överväga de mest populära exemplaren och lämpliga miljöer för dem.

  • Grå ekdörrar rekommenderas för rum med mörka golv eller mahognydetaljer.
  • Det mest intressanta och lyxiga är den gyllene eken. En dörr i denna nyans kommer att se särskilt attraktiv ut om den kompletteras med krombeslag.
Bild
Bild
  • Mångsidig är exempel på fashionabla wengefärger eller rött trä. De kommer att se organiska ut i nästan alla interiörer.
  • Svart ek är perfekt för ett mörkt rum om själva inredningen är gjord i klassisk stil. Denna dörr kan kombineras med ljusgröna eller gräddmaterial.
  • Ädel vit ek är också kräsen när det gäller att välja rätt ensemble och ser imponerande ut i en mängd olika inställningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en elegant ekdörr, först och främst måste du bygga på insidan där den kommer att ligga. Modellen ska kombineras inte bara med möblerna i rummet, utan också med dekorationen av väggar och golv.

Köp inte en dörr som är för billig. Som regel är sådana produkter gjorda av lågkvalitativa material som perfekt imiterar naturlig ek. Naturligtvis har de mer blygsamma prestandaegenskaper.

Bestäm vilken typ av konstruktionsmaterial. De dyraste är lyxiga massivträprodukter och de mest prisvärda är fanerade och skarvade ekvarianter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj rätt nyans för dörren. Ek har många attraktiva toner. Det är lämpligt att köpa ett alternativ som skulle eka i färg med resten av inredningen och inredningen i interiören.

Kontakta endast kända tillverkare med ett oklanderligt rykte. Innan du går till ett visst företag är det bättre att bekanta dig med detaljerad information om det i interiören och läsa recensioner av dess produkter. Idag producerar många skrupelfria företag billiga modeller i sken av naturliga.

Bild
Bild

Design

En rökig tobaksfärgad dörr kommer att se ekologisk ut i en modern högteknologisk stil. I en sådan miljö bör kontraster av mörka färger användas och spädas ut med metallelement.

Sådana mönster passar perfekt in i klassiska interiörer. Det rekommenderas att komplettera sådana ensembler med ekdörrar i en kärr och mörk nyans. Dessa bitar är också lämpliga för stilar som retro eller vintage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyxiga ekdörrar köps ofta för installation i lyxiga hus och stugor. I sådana miljöer kan du placera en dyr struktur med en charmig målning på framsidan eller en vintage glasinsats. Sådana förtrollande anteckningar är idealiska för att skapa en unik och luftig Provence -stil.

Instanser av ljusa färger är universella. Dessa kan vara dörrar från antika ekrosa, citron och rödbruna nyanser. Sådana alternativ kommer att se harmoniska ut i ensembler av vilken stil som helst.

För konstnärlig och pompös interiör rekommenderas det att köpa de dyraste massiva trädörrarna, eftersom sådana ensembler alltid utmärks av sin rikedom och lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

Högkvalitativa och vackra dörrar av naturlig ek kan radikalt förändra även den enklaste interiören. Naturligtvis ser ensembler där samma solida möbler matchas ut med den dyra dörren bäst ut.

Bild
Bild

Sådana mönster ser bra ut mot bakgrunden av väggar dekorerade med dekorativ sten. Sådana interiörer påminner om lyxiga egendomar eller herrgårdar från det avlägsna förflutna. För att ensemblen inte ska verka för trist och historisk kan du göra det mysigt med stoppade möbler med färgad vävd klädsel på naturläder.

Bredvid den lyxiga ekdörren med en oval insats i frostat glas kan du sätta olika dekorativa element för att få ensemblen att se mer genomtänkt och komplett ut. Det kan vara korgar i olika storlekar, väggmonterade metalllampor med ljuslampor i klassisk stil och en elegant trästol med lättvävd klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bred ytterdörr av ljus ek kommer att se spektakulär ut om du installerar den i en ljusorange hall med trägolv och placerar bredvid en hård bänk i vintage-stil och en stor garderob med glasdörrar. En sådan blandning av stilar i ett så kompakt rum kommer att se väldigt intressant och snygg ut.

I ett fast kontor med neutrala grå väggar kan du installera en massiv mörk choklad ekdörr. I en sådan miljö kommer ett organiskt träbord med en glasskiva, ett lyxigt träskåp med bronsfigurer och skålar samt en elegant svart läderstol nära arbetsplatsen att se naturligt ut.

Rekommenderad: