Hallar I Klassisk Stil (65 Foton): Inredning I Klassisk Stil, Klassisk Och Nyklassisk

Innehållsförteckning:

Video: Hallar I Klassisk Stil (65 Foton): Inredning I Klassisk Stil, Klassisk Och Nyklassisk

Video: Hallar I Klassisk Stil (65 Foton): Inredning I Klassisk Stil, Klassisk Och Nyklassisk
Video: Interior furnishing with Al´pesa Design 2024, April
Hallar I Klassisk Stil (65 Foton): Inredning I Klassisk Stil, Klassisk Och Nyklassisk
Hallar I Klassisk Stil (65 Foton): Inredning I Klassisk Stil, Klassisk Och Nyklassisk
Anonim

Den klassiska stilen i hallen och i hela lägenheten är mycket relevant idag, eftersom klassikerna alltid är på modet, och en sådan inredning är ganska enkel att skapa tack vare tillgängligheten av färdiga lösningar i katalogerna. Dessutom kommer korridoren att se bättre ut i klassikerna tack vare återhållsamheten i denna stil.

Det bör noteras att den klassiska stilen anses vara strikt, men samtidigt elegant. Ljusa eller pastellfärger och lyxelement är inneboende i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är viktigt att betona att korridoren i ditt hem är dess ansikte, så dess interiör spelar en avgörande roll. Det allmänna intrycket att husets utseende kommer att producera beror ju på det. En hall i klassisk eller nyklassisk design bör också smälta in i resten av huset eller lägenheten.

Denna stil är mestadels lämplig för personer som har råd med lyxig komfort och föredrar en sofistikerad inredning. De är bra på den fina gränsen mellan estetik och kitsch.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men under klassikerna i en vanlig lägenhet i en flervåningsbyggnad menar vi för närvarande något mer förenklat än en lyxig palatsinredning.

Frånvaron av onödiga föremål och ett stort antal dekorationer utmärker interiörens strikta och klassiska stil positivt. Ett rum med rätt rektangulär form med ett stort antal speglar och en mängd olika nischer är väl lämpad för denna stil.

Huvuddragen i denna stil är också återhållsamma och dämpade toner, möbler gjorda av naturmaterial, en stor mängd belysning, stuckaturelement och väggar i form av texturerade ytor och närvaron av symmetri. Denna stil utmärks också av lockiga träsniderier, marmorplattor, prägling och dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna inredningsstil är perfekt för stora ytor.

Om du väljer tapeter för din hall bör du fokusera på glansiga texturer.

Relativt sett kan denna stil delas in i manliga klassiker och feminina. Manlig klassisk stil kännetecknas av brutalitet och pompa, som är väl lämpad för arbetsrum och biljardrum. För alla andra rum, inklusive korridoren, är damklassiker lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men numera är det sällsynt att hitta ett rum inrett endast i ett maskulint eller bara i en feminin klassisk stil. Oftast kombineras de harmoniskt. Det bör noteras att till exempel en garderob för en hall i den här stilen inte är utrustad med dörrar, utan med en utställning. Moderna nyklassiska möbler kan tjäna dig i årtionden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ovanstående funktioner i den klassiska stilen gäller också din hall. Ofta, med denna stil, är den utrustad med lyxiga och stora speglar och smidda detaljer. Gångarna är också utrustade med gamla arkitektoniska element.

Sammanfattningsvis det mellanliggande resultatet kan vi säga att denna stil kännetecknas av sin mångsidighet och höga möbelkostnad. Den klassiska stilen är ganska vacker och estetisk, men samtidigt har inte alla människor råd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och material

Klassikerna utmärks av närvaron av dyra massiva möbler av naturmaterial, till exempel trä, sten, metall, etc. För en hall i denna stil används naturmaterial också för reparation, konstruktion och dekoration.

För en sådan stil kan också konstgjorda högkvalitativa material användas som väl imiterar naturliga.

Det är värt att säga att för att underlätta rengöring av din korridor bör de använda materialen inte ha en iögonfallande lättnad och inte samla smuts i sig själva.

Bild
Bild

Av efterbehandlingsmaterialen används högkvalitativa gipsblandningar, papper eller tyg tapeter och vattenbaserad färg med en monokromatisk matt komposition. Träpaneler eller fuktbeständig tapet används också för väggarna i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv i denna stil kännetecknas av användning av marmor eller imitation av det. De använder också parkett med imitation av naturligt trä, laminat eller keramiska plattor. Och för taket använder de stuckaturer, gipsskivor i flera nivåer eller sträcktak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer belysning för korridoren används ljuskronor med koniska konturer och blommotiv. Ett av attributen för den klassiska stilen är ett träbord med sniderier, som ligger under en stor spegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda följande möbler: en garderob med spegeldörrar, en enkel garderob för korridoren, en garderob med en utställning i stället för dörrar, en byrå, en bänk och en ottoman.

Valet av en eller annan möbel beror endast på storleken på ditt rum. Till exempel är en liten soffa och fåtöljer endast lämpliga om storleken på korridoren är mycket stor. Möbler bör dock ha tydliga linjer och påtaglig symmetri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Numera bör den klassiska korridoren kännetecknas av funktionalitet.

För klassikerna i korridoren är det dock inte vanligt att använda mycket möbler samtidigt. Det bör också tilläggas att sådana moderna efterbehandlingsmaterial som laminat, gipsskivor och sträcktak redan är snarare den så kallade neoklassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Det bör noteras att huvudfärgerna i korridoren i klassisk stil är fasthållna pastell- och ljusa färger. Ljusa och brokiga detaljer, liksom färgfläckar är oacceptabla för klassikerna. Lugna och naturliga varma nyanser passar bra med denna stil. Till exempel skulle beige, blått, sand, träig, grädde, pistasch eller linne vara mycket lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör också betonas att högst tre färger måste kombineras med varandra, och den vanligaste är en tvåfärgskombination. Samtidigt blir en färg accent, som används för att dekorera olika textilier, och den andra blir den huvudsakliga, den väljs bland varma nyanser. För den allmänna bakgrunden väljs ofta vitt med kontrastmöbler i naturliga toner. Golvet ska matcha väggarnas färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av färgalternativen för en korridor i klassisk stil är att använda en neutral palett.

Dekor

När du inreder korridors inredning i klassisk stil används en stor mängd varm belysning. Förutom vanliga ljuskällor används också punkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som element i väggdesign i en lägenhet eller hus används ett tryck i form av ett schablonmönster. Även i klassisk design används ofta smidda eller präglade produkter och stuckaturer, trämöbler eller höga växter i krukor. Glöm inte heller de små elementen i beslagen och du bör vara lite uppmärksam på valet av dörrhandtag, uttag och andra detaljer.

När du dekorerar bör du komma ihåg närvaron av symmetri och ett kompositionscentrum i interiören. Detta kan uppnås med en spegelvägg. Även om det ska sägas att användningen av ett sådant centrum inte alltid är motiverat och beror på rummets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer tyger bör tonvikt läggas på blommiga ornament. Väggarna i korridoren är zonerade med dekorativa ramar. Geometriska mönster kan också användas på golvet. Detta görs för att undvika monotonin i den vita bakgrundsfärgen. Målning används också för att dekorera väggar eller tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett obligatoriskt element i en hall i denna stil är en stor och vacker spegel, som låter dig visuellt utöka utrymmet. Dessutom används olika tillbehör ofta, till exempel antikviteter, vaser, statyetter, målningar eller massiva farfar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de klassiska möblerna i korridoren är det typiska valet en garderob eller garderob, ett skoskåp, en bänk eller byrå och en stor spegel i full längd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste betonas att denna stil är väl lämpad för stora områden. Den klassiska stilen utmärks av lyx och kvalitet, så det finns inget sätt att spara pengar med detta val av inredning. Men även i en liten korridor i en vanlig lägenhet kan du utrusta den klassiska ekonomiklassstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Registrering i detta avseende kommer att vara mycket relevant. Och med den här stilen kan den vara väldigt varierande. När allt kommer omkring har interiörens klassiska stil fått många särdrag under de långa åren av dess existens. Du kan inreda i klassisk stil inte bara din lägenhet, utan också ett lanthus eller sommarstuga.

Interiör alternativ

Det ska också sägas att den klassiska stilen är väl lämpad för en liten lägenhet med en smal och lång korridor. När allt kommer omkring innebär denna stil återhållsamhet och minimalism, vilket kommer att vara mycket användbart för en liten hall. Du kan säkert använda välvda öppningar i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och för att visuellt avgränsa en stor hall i ett privat hus kan du också använda en pelargång.

Här är ett typiskt exempel på en klassisk hall. Blommor i vaser, en bordslampa och en ljuskrona-ljuskrona används som tillbehör. För att visuellt öka utrymmet hänger två stora speglar på väggen. Väggarna och taket är i ljusa beige toner, medan individuella element i inredningen, som banketter och dörrar, står i kontrast till den allmänna bakgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat exempel på en liknande korridor. Här är rummet smalt, och därför användes en enorm spegel för att öka utrymmet på hela sidoväggen. Garderober är inbyggda i en annan vägg. Smycken och tillbehör saknas som sådana. Det övergripande färgschemat är ljust. Dörren sticker ut från den allmänna bakgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och ett exempel till. Ett stort öppet utrymme i rummet, dekorativa stuckaturer på väggen, en spegel i full längd, extra belysning i form av lampor och ljusa färger i interiören gör att vi kan dra slutsatsen att vi presenteras med en vacker och lyxig inredning i en klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här finns en entré i form av en smal korridor med en stor sidospeglad vägg som döljer en garderob. På motsatt vägg finns en fototapet som kompletterar den övergripande stilen mycket bra. Belysningen är gjord i form av en ljuskrona-ljuskrona och en väggljuslampa. En båge används i mitten av korridoren.

Rekommenderad: