Massiva Träbord (48 Foton): Massiva Vita Skrivbord Gjorda Av Trä Och Arbetsbord I Loftstil, Produktionsfunktioner, Hörnstångbord Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Massiva Träbord (48 Foton): Massiva Vita Skrivbord Gjorda Av Trä Och Arbetsbord I Loftstil, Produktionsfunktioner, Hörnstångbord Och Andra Modeller

Video: Massiva Träbord (48 Foton): Massiva Vita Skrivbord Gjorda Av Trä Och Arbetsbord I Loftstil, Produktionsfunktioner, Hörnstångbord Och Andra Modeller
Video: Bord av Limträbalkar | Table made of Wood beams | Woodworking 2024, April
Massiva Träbord (48 Foton): Massiva Vita Skrivbord Gjorda Av Trä Och Arbetsbord I Loftstil, Produktionsfunktioner, Hörnstångbord Och Andra Modeller
Massiva Träbord (48 Foton): Massiva Vita Skrivbord Gjorda Av Trä Och Arbetsbord I Loftstil, Produktionsfunktioner, Hörnstångbord Och Andra Modeller
Anonim

Naturliga trämöbler kommer aldrig att förlora sin popularitet. Sådana mönster kännetecknas inte bara av sitt eleganta utseende, utan också av utmärkta prestandaegenskaper. I den här artikeln kommer vi att prata om massivt träbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bord monterade av naturligt massivt trä kommer aldrig att upphöra att vara efterfrågade. Sådana möbeldesigner har många fördelar som gör dem så tillförlitliga och attraktiva som möjligt. Låt oss ta reda på de viktigaste fördelarna med massiva bord.

  • Den största fördelen med massiva träbord är deras miljösäkerhet. Det finns inga farliga kemikalier i sådana möbler.
  • Träbord kännetecknas av ett riktigt elegant utseende. Utformningen av sådana möbler kan vara mycket annorlunda. Vanligtvis gör produkter tillverkade av naturligt massivt trä interiören mycket rikare och mer presentabel.
  • Alla möbelkonstruktioner som är gjorda av naturliga träskivor är hållbara. Det är inte lätt att bryta eller skada dessa produkter. Naturligtvis finns det ofta repor och skav kvar på träytor, men det är inte heller något allvarligt problem, eftersom ett massivt träbord alltid kan återställas.
  • En behaglig naturlig doft kommer från massiva trämöbler, vilket gör stämningen i lokalerna mer bekväm.
  • Massiva träbord är pålitliga och hållbara. Sådana mönster ser också bra ut. De är konstruerade för många års service. Ofta överförs massiva trämöbler från generation till generation.
  • Massiva träbord är mycket praktiska att använda. De är taktilt trevliga och kan ha nästan vilken struktur som helst.
  • För närvarande presenteras de övervägda möbeldesignerna i det rikaste sortimentet.

Om den önskade bordsmodellen inte är tillgänglig kan den dessutom beställas med exakt den design som kunden behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar är massiva träbord inte utan några nackdelar

  • Den största nackdelen med trämöbler är behovet av korrekt vård. Naturmaterial utsätts för uttorkning, förlust av sin ursprungliga attraktionskraft. Om bordet placeras i ett rum med hög luftfuktighet kan det snabbt försämras. För att undvika sådana problem måste sådana möbler behandlas med skyddande impregnering. Dessa förfaranden kan inte försummas.
  • Massiva träbord kan vara väldigt dyra. Till salu kan du hitta många naturliga alternativ med en extremt hög prislapp.
  • I regel är typerna av möbler väldigt tunga. På grund av detta kan de vara svåra att transportera eller ordna om från plats till plats i bostaden. Dessutom kan golvet vara permanent bucklat på grund av påverkan av massivt träbord.
  • Möblerna i fråga är brandfarliga och brandfarliga. Även om du behandlar ett träbord med speciella föreningar blir det fortfarande inte helt brandsäkert.

Innan du väljer sådana fasta möbler för ditt hem är det mycket viktigt att ta hänsyn till alla brister det har.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Högkvalitativa massiva träbord finns i olika varianter. Sådana möbler är stationära och kan transformeras. Låt oss bekanta oss med de mest populära och efterfrågade designerna.

Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Massiva träbord är indelade efter deras syfte. Det finns olika exempel.

Skrivning . Ofta kompletterat med inbyggda lådor och skåp (men ibland utan dem), kan det installeras i en studie, i en studenthörna.

Bild
Bild

Arbetstagare . Oftast kompletteras sådana bord med skåp och lådor, samt överbyggnader med hyllor och andra funktionella komponenter. De är gjorda så bekvämt som möjligt för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dator . Sortimentet av sådana bord är mycket populärt idag. Allt finns i dem för bekväm placering av en persondator, samt olika kontorsutrustning.

Bild
Bild

Tidskrift . Kaffe- och soffbord placeras ofta i vardagsrum eller sovrum. De kan användas för att dekorera och komplettera interiören, samtidigt som rekreationsområdet blir mer bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bar . Barer i massivt trä ser särskilt solida och presentabla ut. De kan ha en annan struktur. De flesta av dessa mönster är mycket dyra, särskilt i kombination med barstolar i naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gata . Ett bord av naturligt massivt trä kan också väljas för lokalområdet eller sommarstugan. Sådana trädgårdsmöbler kommer att kosta mycket mer än plast- eller metallmöbler, men det kommer också att se mycket mer spektakulärt ut.

Bild
Bild

Klädd med spegel . En mycket användbar design, med vilken det kommer att vara bekvämt för kvinnor att göra sig i ordning, applicera smink. Ofta kompletteras dessa modeller med inbyggd belysning och praktiska förvaringssystem.

Det kan finnas många fler varianter av massivt träbord. På rea kan du också hitta multifunktionella exemplar som, när de är vikta, utför en funktion, och när de fälls ut, andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Massiva träbord skiljer sig också i form

Rektangulär . Standardalternativ. Sådana möbler ser enkla ut, men samtidigt är de inte mindre bekväma och funktionella.

Bild
Bild

Vinkel . Perfekt för små utrymmen. Sådana möbler kan placeras i ett fritt hörn av rummet, medan resten av området lämnas fritt.

Bild
Bild

Runda . Dessa massiva träbord ser väldigt sofistikerade och attraktiva ut, särskilt om de kompletteras med olika dekorationer och graciösa stöd.

Bild
Bild

Oval . Trämöbler med liknande struktur ser också presentabla och eleganta ut. Kaffe- och soffbord görs ofta ovala.

Ett träbord kan också vikas ("bok") eller glida. Dessa sorter är mycket enkla att använda, tar inte för mycket ledigt utrymme, samtidigt som de är mycket funktionella.

Bild
Bild

Vilka träslag används?

Bord av hög kvalitet är gjorda av olika träslag. Låt oss ta reda på egenskaperna hos de mest använda alternativen.

Ek . Möbler av naturlig massiv ek ser underbara ut. Denna ras kännetecknas av höghållfasta egenskaper och är resistent mot sönderfall.

Bild
Bild

Tall . Möbler av massiv furu är mycket populära. I sig är detta material ganska mjukt. Det används både i snickeri och konstruktion. Tall behandlas med speciella lacker och fläckar samt antiseptika.

Bild
Bild

Akacia . Det är ett exotiskt trä från tropiska asiatiska skogar. Acacia -bord tål dåliga väderförhållanden. Dessutom har de vackra naturliga nyanser.

Bild
Bild

Björk . Mycket vacker, men ganska nyckfull ras. Strukturer monterade av björk skadas lätt av mekanisk stöt och är mycket känsliga för fukt.

Bild
Bild

Nöt . Hårt lövträ. Mycket tät och tung, kännetecknas av närvaron av en vacker naturlig struktur, lätt bearbetad och polerad.

Bild
Bild

Alm . Möbler från massiv alm ser väldigt intressanta och vackra ut. Detta trä är mycket tätt och starkt, har en rik mörk färg med nyanser av brunt och rött.

Bild
Bild

Designalternativ

Fundera över i vilka stilar eleganta massiva träbord kan göras

Klassisk . Sådana produkter har regelbundna och strikta linjer, men kan dekoreras med eleganta sniderier. Modern inredning, förekomst av glas eller plast i dessa aristokratiska modeller tillhandahålls inte.

Bild
Bild

Modern stil . Moderna modeller av träbord har en diskret men fashionabel design. Ofta kompletteras deras bänkskivor med glas eller till och med epoxiharts, och metallmonokromatiska strukturer används som stöd.

Bild
Bild

Loft . Ovanlig vindstil. För sådana miljöer väljs oförskämda bord ut som ser enkla och oansenliga ut. Det är här som oftast bara bänkskivor är gjorda av massivt trä, och stöddelarna tillagas av grå, svart eller vit metall.

Bild
Bild

Barock . En uppriktigt rik och lyxig stil för vilken möbler med förgyllning, försilvring, invecklade monogram och sniderier är lämpliga.

Bild
Bild

Urvalsregler

Fundera över vad du ska leta efter när du köper ett bra naturligt träbord

  • Först och främst måste du bestämma en specifik möbelmodell. Det beror helt på de syften som bordet köps för och under vilka förutsättningar det kommer att användas.
  • Hitta ett bord som har gjorts av ett bra trä. De bästa alternativen är gjorda av ek eller valnöt, men de kostar också mer. Ett bord av björk eller tall blir mycket billigare. De senare alternativen ser inte sämre ut, men är mindre slitstarka. Valet kvarstår bara hos köparen.
  • Det är nödvändigt att välja möbler med lämpliga dimensioner. Innan du går till möbelaffären måste du mäta området där det är planerat att placera denna träkonstruktion. Det är nödvändigt att välja ett alternativ som passar perfekt in i det tilldelade utrymmet, utan att skapa störningar.
  • Hitta ett bord som är så bekvämt som möjligt för dig. Det är lämpligt att endast köpa ergonomiska modeller som inte kommer att begränsa användarna till någonting.
  • Om bordsstrukturen görs transformerbar är det mycket viktigt att se till att den fungerar korrekt. Det rekommenderas att lägga ihop och fälla ut möbler i butiken innan du betalar. Produkten får inte knarka, knapra eller vara krokig.
  • En visuell inspektion av träbordet är också mycket viktigt. Se till att träprodukten är fri från defekter, repor, lösa delar och andra brister.
  • Det är nödvändigt att bara köpa eller beställa de övervägda möblerna i specialiserade möbelcentra.

Det är osannolikt att du kan hitta ett riktigt massivt träbord på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Tänk på några vackra interiörer med eleganta bord av naturligt massivt trä

Ett långt bord av naturligt trä av en brun-röd nyans kommer att se elegant ut i en stor ljus matsal, designad i modern stil. En sådan produkt bör kompletteras med stolar med gråvävd klädsel och ramar i svart metall

Bild
Bild

För en dyr och aristokratisk inredning kan du välja ett elegant soffbord med böjda ben och stora snidade komponenter. Alternativet med en mörk chokladskugga ser bäst ut mot bakgrunden av ljusa dyra mattor och väggar i skuggan av kaffe med mjölk

Rekommenderad: