Aluminiumdörrar (60 Bilder): Solida Entréprodukter Och Med Glas Från En Profil, Varma System För Ett Privat Hus, Designfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Aluminiumdörrar (60 Bilder): Solida Entréprodukter Och Med Glas Från En Profil, Varma System För Ett Privat Hus, Designfunktioner

Video: Aluminiumdörrar (60 Bilder): Solida Entréprodukter Och Med Glas Från En Profil, Varma System För Ett Privat Hus, Designfunktioner
Video: Residential wooden grain single aluminum glass swing door design 2024, April
Aluminiumdörrar (60 Bilder): Solida Entréprodukter Och Med Glas Från En Profil, Varma System För Ett Privat Hus, Designfunktioner
Aluminiumdörrar (60 Bilder): Solida Entréprodukter Och Med Glas Från En Profil, Varma System För Ett Privat Hus, Designfunktioner
Anonim

Aluminiumdörrar är en populär och efterfrågad produkt på dörrbyggnadsmarknaden. Produkternas mångsidighet och tillförlitlighet gör att de kan användas i alla typer av bostäder och offentliga lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Aluminiumdörrkonstruktioner har länge varit i stor efterfrågan hos konsumenterna och har många positiva recensioner. Konsumenter som har använt sådana dörrar under tillräckligt lång tid noterar följande fördelar:

  • hög hållfasthet på dörrar på grund av metallens motståndskraft mot yttre mekaniska påverkan, temperaturfall och hög luftfuktighet. Detta gör att aluminiumkonstruktioner kan installeras både som innerdörrar och entrédörrar.
  • Produkter framgångsrikt drivs i simbassänger, bastur, idrottsanläggningar, utbildnings- och sjukvårdsinstitutioner, kontor och köpcentra, tågstationer och flygplatser, kontor, lägenheter och hus på landet. Som entrédörrar kan aluminiummodeller installeras i alla klimatzoner;
Bild
Bild
  • aluminiumdörrar har en mycket lättviktig , på grund av vilken belastningen på gångjärnen, beslagen och mekanismerna i strukturen reduceras. Detta gör att du kan förlänga livslängden för produkter upp till 50 år.
  • Du kan använda dem i ett brett temperaturintervall - från 80 grader under noll, till plus 100. Dörrbladet utsätts inte för deformation och behåller sin form och integritet under hela livslängden, som är konstruerad för 100 tusen öppnings-stängningscykler;
  • aluminium är miljövänligt icke-radioaktivt material , den innehåller inga skadliga föroreningar och partiklar av tungmetaller. Tack vare dessa egenskaper är aluminiumdörrar helt ofarliga och hygieniska.
  • Dom är lätt att städa , tolererar väl bearbetning med alla medel för hushållskemikalier och kräver inte särskilt dyrt underhåll och reparation.
  • Byt ut skadade element fragmentariskt , utan att ersätta hela strukturen. Detta är möjligt på grund av den utbredda användningen av aluminiumprofiler, som produceras av ett stort antal företag, och den stabila tillgängligheten av komponenter;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • dörrar kan enkelt målas i önskad färg , som låter dig köpa det önskade alternativet som harmoniskt kommer att se ut med fasaden och inredningen i rummet. På begäran av kunden kan produkten glasas helt eller dekoreras med glasinsatser. Glas kan vara transparent, tonat, frostat, färgat eller dekorerat med ett mönster. Dörrarna är resistenta mot UV -strålar, så de behåller sitt ursprungliga utseende under lång tid, bleknar inte eller bleknar.
  • Modeller inte benägna att ackumulera statisk elektricitet , korroderar inte och är inte benägna att mögla, mögel. Fortplantningen av patogena bakterier och mikroorganismer är också utesluten;
  • aluminiumkonstruktioner kan utrustas med valfri öppningsmekanism , vilket gör tillämpningsområdet mycket brett, och deras drift är tillförlitlig och bekväm. Dörrarna har höga ljud- och värmeisoleringsegenskaper, vilket gör att de kan användas i gym, musikskolor och andra institutioner. där en ökad ljudisolering krävs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med aluminiumkonstruktioner är deras ganska höga pris. som börjar med 12 tusen rubel per kvadratmeter. En annan nackdel är oförenligheten hos modeller med många interiörer. Aluminiumdörrar passar i ultramoderna stilar som högteknologi, minimalism och techno.

Produkter målade i ljusa färger kommer harmoniskt att se ut i popkonst och fusionsstilar. För klassiska, traditionella och retro interiörer är aluminiumdörrar endast lämpliga med träelement och glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Systemdesign

Aluminiumdörren är anordnad enligt följande: ett dörrblad är installerat i ramen, bestående av styrningar, som kan ha en blank design, samt vara helt eller delvis glasade. Vid installation av ett dubbelglasfönster används ett skummat fyllmedel som tätningsmedel, tack vare vilket det är möjligt att uppnå höga ljud- och värmeisoleringsegenskaper hos dörrar.

Glasskivan förstorar visuellt utrymmet och underlättar penetrering av solljus. Glas kan vara transparent, frostat och färgat, vilket väsentligt utökar omfattningen av aluminiumdörrar i bostäder och offentliga lokaler. I vissa fall används en spegelyta istället för en glasenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen på en aluminiumdörr kan fyllas med en profil av massivt trä av olika arter. I det här fallet ökar dukens ljudabsorberande egenskaper och det blir möjligt att använda dörrar i klassiska och traditionella interiörer i lägenheter. Modeller med träfyllning är dyrare än produkter med tvåglasfönster.

Ett mer budgetalternativ är spånskivor och fiberplattor samt MDF-plåtar, vars tjocklek bör vara 5-6 mm. Aluminiumramen har skarvar fyllda med tätningsmedel, gapet mellan profilstyrningarna överstiger inte 0,25 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Aluminiumdörrar tillverkas i enlighet med GOST 23 747. Enligt kraven i detta dokument måste produkter ha höga värme- och ljudisoleringsegenskaper, motstå mekaniska och statiska belastningar och ha en driftscykel på minst 100 tusen öppningar. Glasade produkter måste ha en tom dukstorlek som inte överstiger 100 cm i höjd och en tjocklek på 15 till 28 millimeter.

Fästdon av strukturen är gjorda av höglegerat stål , vilket garanterar en lång livslängd och eliminerar att dörren hänger. Det högsta tillåtna gapet mellan bladet och dörrkarmen bör inte vara mer än tre millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fogarna mellan ramelementen är fyllda med tätningar utan självhäftande bas. Omkretsen av duken och lådan läggs med en frostbeständig kontur eller ett tätningsmedel. Dörrens yttre sidor utsätts för anodisk behandling med tredje klassens färger och lacker, vilket säkerställer produkternas förmåga att behålla sitt ursprungliga utseende under hela livslängden.

Tjockleken på det skikt som appliceras på strukturen bör inte vara mindre än sjuttio mikrometer. Tillåtna mindre defekter anges i GOST 9378 , och kan inte överstiga de värden som anges där, annars tas dörren bort från försäljning.

Bild
Bild

Visningar

Enligt plats och användningsförhållanden tillverkas aluminiumdörrar med en kall och varm profil. Den kalla är inte utrustad med isolering och används inomhus, eller om det inte är nödvändigt att skilja ett varmt rum från ett kallt. Den varma profilen används för gatu- och vestibyldörrar, har en termisk insats och är utrustad med en dubbel tätningskontur längs dörrbladets omkrets.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av aluminiumdörrar enligt öppningsmekanismen:

Det vanligaste och traditionella är svängvy när dörren bara öppnas i en riktning. Sådana modeller installeras i barnomsorg, kliniker och kontorsbyggnader. Duken monteras på lådan med hjälp av fästelement, som representeras av sidogångjärn. På grund av designens enkelhet har modellerna en låg kostnad och är de mest efterfrågade typerna av aluminiumdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pendelsystem låter dig öppna och stänga dörren till vardera sidan. Detta är möjligt på grund av att fästsystemet är fixerat på golvet och taket, vilket ger duken fri rörelse både inåt. och ut. Strukturen är utrustad med en dörrstängare som återför dörren till ett stängt tillstånd och inte låter dörrbladet svänga med tröghet i båda riktningarna under en tid. Modellen kan vara både enkelbladig och dubbelbladig och ha en blind och glaserad version.

När den installeras på offentliga platser med tung belastning är det nödvändigt att använda transparenta strukturer, detta gör att du kan se utrymmet väl från utsidan och eliminera risken för skada från en plötsligt öppen dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutbara skjutdörrar flytta längs styrskenor som kan installeras på golvet, taket eller ovanpå väggen. Samtidigt rör sig dörren åt sidan och rör sig parallellt med väggen. Duken kan också fixeras på ett icke-tröskelvärde, där rörelsen utförs tack vare den övre axeln. Med skjut- och glidmodeller kan du spara betydligt utrymme och kan installeras som innerdörrar i rum med ett litet område. När du installerar skjutdörrar i stormarknader används ett automatiskt öppningssystem som sätter dörren i rörelse med hjälp av elektroniska sensorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karusellöppningssystem Det används för att installera dörrar i rum med hög trafik. Ofta kan denna typ av konstruktion ses på flygplatser, restauranger, köpcentrum. Strukturen består av flera dörrblad, synkront roterande runt en gemensam vertikal axel. Vanligtvis är detta från två till fem sektioner med helglas, med slagfast härdat glas. Systemet är automatiserat, och dukarnas rotationshastighet bestäms av intensiteten i människors rörelse. Dörrar är ofta utrustade med rörelsesensorer som aktiverar strukturen när en person närmar sig. Svängdörren undviker drag och damm och möjliggör ett kontinuerligt flöde av människor.

Nackdelen med detta system är behovet av noggrann rörelse genom en sådan dörr, med tanke på att alla dukar sätts i gång samtidigt och det finns risk för olycksfall. Ibland kallas sådana modeller för roterande, analogt med en rund trumma. som utmärker denna typ av vapen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar utrustade fällbar öppningsmekanism , består av flera sektioner och viks som ett dragspel. Delar av duken fästs på varandra med hjälp av sido- eller inre gångjärn, vilket säkerställer fullständig vikning av strukturen. Användningsområdet för vikningsstrukturer är mycket stort. De kan installeras i små rum, där installationen av en traditionell dörr är omöjlig, och har två blad som viks på mitten. De kan också placeras i stora rum. I detta fall är dragspel installerade i mycket breda öppningar och har fem eller fler sektioner.

Sådana grupper ser väldigt imponerande ut, särskilt när de använder tonat eller dekorerat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller funktionella och tekniska egenskaper kan aluminiumdörrar vara brandsäker, pansar, skottsäker och explosionssäker . Dessa specialiserade modeller är gjorda av aluminium i ett stycke, och ett silikatmaterial med hög brandmotstånd används som innerfoder. För tillverkning av brandbekämpningsmodeller används en dubbelglasad enhet av härdat och värmebeständigt glas, som är säkert fixerat i duken med hjälp av ett eldfast tätningsmedel.

Denna design förhindrar att rök och kolmonoxid tränger in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Profilfärger

Aluminiumdörrar tillverkas i ett brett spektrum av färger, både i metallprofilen och i fyllnadsmaterialen för ramen. Dörrblad utrustade med plåtar av spånskiva och spånskivor samt MDF -paneler kan perfekt imitera färgen och trämönstret i naturligt massivt trä. Aluminiummodellerna som används i olika institutioner och offentliga utrymmen är övervägande bruna, vita och svarta.

Produktionen av produkter i ett brett utbud av färger gör att du kan välja dörrar till dagis, klubbar och spelunderhållningscenter. I det här fallet är det att föredra att köpa modeller av ljusa färger, i kombination med glasmålningar eller frostat glas med ett mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det första steget i valet av en aluminiumdörrsmodell är att bestämma typen av profil. Den väljs utifrån dörrens driftförhållanden. Om strukturen kommer att användas som en gata för en stuga eller ett hus på landet, krävs en isolerad version, utrustad med ytterligare värmebesparande kretsar. När du köper ett interiöralternativ räcker det med en kall profil.

Nästa steg är att bestämma vilken typ av öppningsmekanism som krävs. Det beror på platsen för den föreslagna installationen, intensiteten i flödet av människor, liksom hastigheten på förändringen i dess riktning. Hänsyn bör tas till rummets storlek och öppningens dimensioner. Baserat på önskad bredd måste du bestämma antalet blad. Därefter måste du välja typ av dörrblad, som kan vara döv, glasad eller kombinerad.

Bild
Bild

När du väljer en dörr som ett inre alternativ för en lägenhet eller ett privat hus, är det nödvändigt att ta hänsyn till den stilistiska riktning som rummet är inrett. För en klassisk stil är en aluminiumdörr med ett mörkt träblad lämpligt, på vilket mönstret av träfibrer är tydligt synligt. För traditionella interiörer kan du välja en modell med en laminerad MDF -skiva med en imitation av en trästruktur. I det här fallet väljs färgen individuellt och kan kombineras med möbler, väggar och golv, eller vara i kontrast till dem.

Användningen av glas, glasmålningar och plastelement vid tillverkning av dörrpaneler utökar omfattningen av deras hemmabruk betydligt och låter dig välja en modell för vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver köpa en specialiserad brandsäker dörr måste du kontrollera tillgängligheten av överensstämmelsecertifikat, vilket garanterar ökade värmebeständiga och isolerande egenskaper. För breda öppningar rekommenderas att du använder dubbla dörrar med en bredd på 150-160 centimeter och ger vid behov fri rörlighet för ett stort antal personer samtidigt.

När du köper en pansar- eller inbrottssäker dörr måste du vara säker hög säkerhetslås finns … Normalt används för sådana dörrar modeller av den tredje och fjärde säkerhetsnivån. Slottområdet bör vara utrustat med pansarplattor, och ramen bör vara utrustad med ytterligare förstyvningsribbor, vilket ger ökad hållfasthet hos dörrbladet och motståndskraft mot deformation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg blir att bestämma dörrens färg och valet av nödvändiga beslag. Dörrar tillverkas i en bred färgpalett, så det är möjligt att köpa produkten för att matcha färgen på fasadelement, balkonger och fönsterrutor. Sedan kan du fortsätta med att beställa dörrar enligt öppningens storlek och ta hänsyn till de ursprungliga kraven, eller köpa en färdig modell. När du köper en produkt måste du vara uppmärksam på lederna i hörnen på dörrkarm och skärmar. Det ska inte finnas några luckor. Hörnfogar på "varma" strukturer måste tätas.

Bild
Bild
Bild
Bild

I glaserade modeller bör det inte finnas något mellanrum mellan aluminiumprofilen och glasrutan. Pärlorna ska placeras på insidan av dörren. Glasenheten väljs med hänsyn till temperaturförhållandena i dörrkonstruktionen. För utomhusbruk är det bättre att välja en trekammare, och i andra fall räcker det med ett dubbelglasfönster.

Uppmärksamhet bör ägnas åt enhetligheten i dukens färg och närvaron av speciella dörrgångjärn. Användning av fönsterramar är oacceptabelt. För att förhindra sprickbildning och torkning av gummitätningen från extrema temperaturer måste kretsen vara tillverkad av frostbeständiga material. Närvaron av ett gap mellan den och glasenheten är oacceptabelt.

Efter installationen måste du kontrollera dörrbladets jämnhet och låsens funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Lätta, bekväma, estetiska och moderna aluminiumdörrar blev snabbt populära på dörrbyggnadsmarknaden. Tack vare dessa mångsidiga produkter är det möjligt att inte bara ge bekväm rörelse för ett stort flöde av människor, utan också att dekorera fasaden på byggnaden och det inre av rummet. En mängd olika färger och mönster gör att du kan välja en aluminiumdörr för alla bostäder och offentliga utrymmen.

Vridbara aluminiumdörrar är snygga och moderna mönster med ökad kapacitet och används ofta på offentliga platser.

Bild
Bild

Elegant svängdörr: en harmonisk kombination av metall och plast, den kommer att dekorera alla moderna interiörer på ett adekvat sätt.

Bild
Bild

Entréaluminiumdörren, gjord i samma färg med fasadens element, gör ingångsgruppen solid och strikt.

Bild
Bild

Glid-och-glid-konstruktion av frostat glas och metall betonar rummets stil och uppmärksammar positivt sig själv.

Bild
Bild

Svängbar inre roto-dörr, gjord av transparent glas och aluminiumprofil, förstorar visuellt utrymmet och passar perfekt in i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elitentrén är i perfekt harmoni med byggnadens fasad och skyddar rummet på ett tillförlitligt sätt.

Bild
Bild

Fällbara dörrar är en utmärkt lösning för breda öppningar. Modeller dekorerar rummet perfekt och tillför interiören variation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer en aluminiumdörr i följande video.

Rekommenderad: