Glasdörrar Till Verandan (24 Bilder): Gångjärniga Och Glidande Polykarbonatmodeller För En Terrass Eller Lusthus

Innehållsförteckning:

Video: Glasdörrar Till Verandan (24 Bilder): Gångjärniga Och Glidande Polykarbonatmodeller För En Terrass Eller Lusthus

Video: Glasdörrar Till Verandan (24 Bilder): Gångjärniga Och Glidande Polykarbonatmodeller För En Terrass Eller Lusthus
Video: fönsterdörr inbrottsskyddas Stocksundet Byggsystem AB 2024, April
Glasdörrar Till Verandan (24 Bilder): Gångjärniga Och Glidande Polykarbonatmodeller För En Terrass Eller Lusthus
Glasdörrar Till Verandan (24 Bilder): Gångjärniga Och Glidande Polykarbonatmodeller För En Terrass Eller Lusthus
Anonim

En rymlig och ljus veranda eller lusthus är nästan alla husägares dröm. Denna plats ger objektet sofistikering och chic. Denna del av rummet används för sammankomster med familj och vänner, för att äta och bara ha en trevlig tidsfördriv, särskilt under den varma årstiden. Terrasser kan hittas oftare på grundval av sommarstugor och hus på landet än på lägenheternas territorium. För att uppnå en hög komfort måste du ordna platsen korrekt. Därefter kommer vi att prata om designfunktionerna, fördelarna och nackdelarna med valet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och skillnader i glasdörrar

Experter inom inredningsområdet noterar att i ovannämnda del av rummet används praktiska dörrar praktiskt taget inte. Detta element fungerar inte med en bred öppning. Moderna positioner är dock gjorda av pålitliga material som gör interiören mer elegant och stannar på terrassen bekväm och trevlig.

Om platsen är inglasad kommer endast glasdörrar att se ut i denna komposition. Dessutom, när du väljer en produkt måste du ta hänsyn till materialets struktur för dekoration, med andra ord, om glaset var gjort av transparent glas, då skulle dörrbladet vara detsamma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasdörrar har ett antal fördelar på grund av vilka de har blivit utbredda. Huvudsyftet med terrassen är estetisk njutning av en vacker utsikt. För att inte blockera utsikten över trädgården väljs transparenta material för dekoration.

Varianter av modeller

Alla kommersiellt tillgängliga glasdukar avsedda för dekoration av verandor eller terrasser är indelade i grupper enligt öppningsmetoden. Du bör överväga dem mer detaljerat.

Svängalternativ

Detta är den vanligaste och mest populära typen av dörrar. Trots traditionen är sådana modeller inte det bästa valet när det gäller användbarhet. Bladen tar ledigt utrymme. Denna parameter är kontraindicerad för kompakta rum. Tillverkare följer strikta restriktioner för bredden på produkterna av ovanstående typ, eftersom gångjärnen inte kan bära vikt mer än en viss norm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidlägen

Denna sort har en signifikant skillnad från svängmodeller - en speciell struktur av strukturen. Glaspanelerna glider parallellt med varandra och låses i ett mer kompakt läge. Det bör noteras att detta alternativ kallas ett "fack" på grund av att dörrarna till denna typ av vagn öppnas på samma sätt.

Detta alternativ är perfekt för små utrymmen, vilket sparar utrymme vid öppning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutdörrar av hög kvalitet har lång livslängd, elegant utseende och skryter med sin tillförlitlighet och användarvänlighet. Det är värt att notera att glidmodeller kan ha dimensioner 2 gånger större än svängbara, på grund av att panelerna är upphängda med gångjärn och placeras på speciella löpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av glidmodeller

Dörrar från kategorin "skjutbara" kan delas in i sådana grupper.

  • Lyft och glid . De kallas också parallellglidning. För att stänga eller öppna dörren är det nödvändigt att lyfta den något från dörrarna och flytta den åt sidan.
  • Luta och skjut . Funktionsprincipen liknar den som anges ovan, endast skärmen får inte lyftas utan flyttas inuti strukturen.
  • Vikbar . Sådana dörrar kallas också "dragspel". De viks som detta musikinstrument. Detta alternativ sparar också värdefullt utrymme. Den vikbara modellen är idealisk för breda öppningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Sådana material används vid tillverkning av glasdörrar för terrasser.

  • Silat glas . Detta material är mycket hållbart på grund av en speciell bearbetningsmetod. Det är svårt att bryta det, och om en sådan olägenhet inträffar, är det omöjligt att bli skadad av fragmenten.
  • Färgat eller matt material . Det används för att ge en bit speciell chic. Duken kan dekoreras med en ritning av vilket tema som helst, ett litet eller stort mönster. Frostat glas är valet för dem som vill installera en snygg dörr på terrassen och samtidigt gömma sig för nyfikna ögon.
  • Triplex . Detta material är skapat av flera lager av vanligt glas. De är täckta med en speciell film eller polymerkomposition som ökar hållbarheten hos råvaror. Det bör noteras att denna typ av glas är känd för sina utmärkta ljusöverföringsegenskaper. När strålarna passerar genom duken, bryts de inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumprofiler används som grund för konstruktionen. Det är en lättmetall som blandas vackert med glas.

Glasbyte

I stället för glas används polykarbonat för att dekorera terrasser. Det är ett praktiskt material som tillhör den termoplastiska gruppen. Den kan ha vilken färg som helst. Trots sin tillförlitlighet är det estetiskt sett långt ifrån glas.

Du kan också hitta mjuka PVC -gardiner som de dekorerar en terrass eller ett lusthus med. Den tjocka genomskinliga filmen fästs säkert på ramen av trä eller metall. PVC -filmridåer är ett prisvärt alternativ, men de kan lätt skadas av ett vasst eller hett föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Nu när glasdörrar, deras sorter, egenskaper och material som används för tillverkning, har undersökts mer i detalj, är det dags att bekanta sig med fördelarna och nackdelarna med att välja glasdörrar för att dekorera en terrass. Denna lista sammanställdes av specialister som kan mycket om att inreda olika typer av lokaler.

Det bör noteras att endast högkvalitativa produkter tillverkade i enlighet med höga internationella standarder har fördelar.

Bild
Bild

Plusserna med valet inkluderar följande

Glas är ett hållbart och pålitligt material som behåller sin form under hela sin livslängd

Genom transparenta glasdörrar kommer ljuset att tränga in fritt inuti, vilket visuellt ökar rummets utrymme. Den soliga terrassen kommer att bli en favoritplats för alla hushållsmedlemmar

Glas är inte rädd för fukt, temperaturförändringar och andra yttre påverkan

  • Glasdörrar tar inte mycket plats, och om du väljer en skjutmodell ska du inte oroa dig för rymdens säkerhet alls.
  • Glasdukar ser snygga och effektiva ut. De lägger till sofistikering och chic i den övergripande interiören.
  • Det är lätt att ta hand om modeller av ovanstående typ.
  • Prostata i processen med installation och användning har spelat en viktig roll i populariteten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa modeller har också nackdelar

Priset på glasdörrar är högre än kostnaden för liknande modeller gjorda av andra material

Trots den visuella lättheten och viktlösheten är dukarna tunga

Rekommenderad: