Fästa En Terrass På Huset: Välja Ett Projekt Och En Byggnad, Fästa En Terrass Med Våra Egna Händer, Särskilt En Förlängning Till Ett Trähus

Innehållsförteckning:

Video: Fästa En Terrass På Huset: Välja Ett Projekt Och En Byggnad, Fästa En Terrass Med Våra Egna Händer, Särskilt En Förlängning Till Ett Trähus

Video: Fästa En Terrass På Huset: Välja Ett Projekt Och En Byggnad, Fästa En Terrass Med Våra Egna Händer, Särskilt En Förlängning Till Ett Trähus
Video: Ecodooria dreamhouse 2019 2024, April
Fästa En Terrass På Huset: Välja Ett Projekt Och En Byggnad, Fästa En Terrass Med Våra Egna Händer, Särskilt En Förlängning Till Ett Trähus
Fästa En Terrass På Huset: Välja Ett Projekt Och En Byggnad, Fästa En Terrass Med Våra Egna Händer, Särskilt En Förlängning Till Ett Trähus
Anonim

Arrangemanget av terrasser nära huset anses av många människor som en mycket attraktiv dekorationslösning. Men som med alla typer av byggnadsarbeten finns det finesser här som måste beaktas. Om du gör detta visar sig byggandet av en snygg struktur vara ganska enkelt och tillgängligt för nästan alla som vet hur man arbetar med verktyg. Det är inte nödvändigt att bjuda in professionella byggare för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Strängt taget är terrasser bara öppna (detta är tolkningen som ges i SNiP), och alla stängda bilagor till hus, oavsett hur de ser utåt, ska kallas verandor. Den halvöppna typen - utan väggar eller utrustade med låga väggar - har tillräckligt med utrymme, och ett tak eller tak kan hjälpa till att undvika effekterna av nederbörd och solljus. Men ändå måste möblerna placeras så långt som möjligt från öppna platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pergolaversionen är idealisk för torra områden , och det är inte alls nödvändigt att strukturen täcks med vinstockar. Trots allt anses metallgaller med tät vävning vara självförsörjande, de låter dig dekorera utrymmet både ovanifrån och från kanterna. Samtidigt stängning från nyfikna ögon förses med harmoniskt solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du tänker få den visuella effekten av graciösa löv, men inte vänta tills pergolan är täckt med vinstockar och inte bryr dig om dem, måste du reproducera utseendet genom carving. Men du kan göra det yttre gallret och mycket sällsynt, bara antyda utvecklarnas avsikt. En exotisk sort är en takterrass. Det är mycket rymligare än en enkel balkong, och en stödmur används nästan aldrig, bara ett staket. Det kommer inte att pratas om ett sådant alternativ, men dess existens bör beaktas.

Träet av terrasser är faktiskt inte detsamma heller . Skillnader kan manifesteras i storlek, form, antal nivåer av strukturen, möjligheten till fri tillgång till strukturen eller stängsel med dekorativa planteringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt: mått och form

Valet av storlek och konfiguration bestäms av platsens storlek och huset som byggts på den. Små terrasser i anslutning till en stor byggnad uppfattas estetiskt onaturligt. Tillbyggnad mindre än 4 kvm. m är obekvämt och inga metoder hjälper till att rätta till situationen. Projektet bör omfatta minsta förbrukning av betongplattor och keramik, eftersom detta kommer att minska arbetets intensitet. Terrasser görs bäst rektangulära för att kombinera strukturerna med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: kakel passar bättre på en rektangulär terrass och trägolv kan du variera en mängd olika former med hjälp av elektriska sticksågar. Men återigen är det nödvändigt att upprätthålla visuell konsistens mellan konfigurationen av tillbyggnaden och huvuddelen av huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grillterrasser anses vara en av de bästa dekorationslösningarna. Man bör komma ihåg att kaminer är mycket tunga och stora strukturer, varför det är nödvändigt att bygga en grund, möjligen för terrassen som helhet. Vi måste också göra ett bra, oavbrutet dräneringssystem. Arbetet i samband med arrangemanget är ganska mödosamt och kan avsevärt öka den totala byggkostnaden. Underlaget måste förstärkas och fundamentet måste vara strikt i form av en monolitisk platta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grillen är inte gjord av betong; denna typ av konstruktion skulle vara onödigt svår att arbeta med. Vanligtvis görs den antingen från en kanal, som är ansluten till högar genom elektrisk svetsning, eller från en stång som omger stödens omkrets och axel. På en rymlig terrass är kaminen bäst placerad i mitten och använder den för att fördela utrymmet till gäst- och köksutrymmena. Det är ganska vanligt att installera en grill på ena sidan och en halvcirkelformad struktur som skär av det valda hörnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramkonstruktion kan göras på grundval av både trä och metall.

Valet av ett visst material bestäms av följande faktorer:

  • bekvämlighet och praktik i arbetet;
  • den tilldelade budgeten;
  • nödvändig styrka hos förlängningen.
Bild
Bild

Även den höga kostnaden och svårigheten att bearbeta hårda träslag förnekar inte dess höga hållfasthet och stabila service under lång tid. Det är av sådana material som ramarnas nedre remmar ska formas. För att spara pengar är den övre delen av dem gjorda av mjukare och billigare stenar. Det är oacceptabelt att använda ett träd som har de minsta tecknen på sönderfall, sprickor, flis, maskhål och liknande defekter. Den högsta tillåtna fukthalten i ett träd för konstruktion av en ram är 14%, men det är bättre att begränsa dig till 12%, så det blir mycket mer tillförlitligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den svetsade metallramen är relativt stark . Men man måste ta hänsyn till det faktum att demonteringen av dess enskilda delar kommer att vara omöjlig, det kommer att vara nödvändigt att ta bort hela strukturen som helhet. Det minsta tillåtna tvärsnittet av runda och formade rör är 0,25 cm. Om vi tar en tunnare struktur blir svetsningen svårare, och på grund av den ökade spänningen i metallen kan betydande deformationer uppstå. Innan du använder ett använt metallblock är det absolut nödvändigt att inspektera det för större oegentligheter.

En terrass med balkong har alltid ett yttre staket och är ganska smalt. När du behöver fästa stödstången på en tegelkonstruktion måste du förbereda anslutningspunkterna: hål borras i väggarna i vilka pluggar eller korkar från trä är monterade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: placeringen av hål med en liten lutning uppifrån och ner hjälper till att förbättra fästningens tillförlitlighet ., rekommenderas samma krav när du arbetar med en träbas. Ofta förkortas stödbalken med bredden av en stock i båda ändarna, varefter de justeras till ändarna och fästs med bultar, och upphängningarna kommer att ge bunten mellan mellanlänkarna.

Ankerskruvar hjälper till att ansluta trä och tegelväggar, speciella stöd kan öka tillförlitligheten för en sådan struktur, vars tvärsnitt är 5x15 cm. Avståndet mellan stöden ska vara 120 cm, och det är särskilt viktigt att använda dem i områden där det är mycket nederbörd. Hålen i virket görs i steg om 400 till 600 mm, bultar med en diameter på 1 cm måste fritt passera genom dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumblockterrasser är mycket lättare att bygga än att använda trä eller tegel , eftersom arbetsintensiteten i arbetet är märkbart reducerad. Produkterna har initialt rätt geometriska konturer och strikta mått, vilket gör att du exakt kan beräkna materialbehovet och utforma strukturen utan fel. Strukturer baserade på skumbetong skapas mestadels ovanpå bandfundament, men när huset initialt planeras att kompletteras med en terrass krävs det att man förbereder en gemensam plattbas med önskad konfiguration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Legalisering av förlängningen

Det är tekniskt ganska enkelt att göra en terrass i lanthuset, men oavsett hantverkares skicklighet eller kostnaden för tjänster från hyrda byggare måste du registrera byggnaden hos myndigheterna. Du kan inte göra utan att skicka in dokument till de strukturer som är ansvariga för brandsäkerhet, för sanitär och epidemiologisk kontroll. De tillstånd som erhålls från dem överförs till administrationen av den bebodda orten eller landsbygden. Utgifterna för tid, ansträngning och pengar för registrering är inte förgäves, eftersom dess frånvaro i framtiden kan medföra sanktioner fram till rivningen av byggnaden. Och även om detta inte händer kommer försäljning, leasing, byte, tillhandahållande av säkerhet för lånet att vara omöjligt eller svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Det är absolut nödvändigt att använda olika typer av verktyg under konstruktionen.

Varje mästare har en individuell uppsättning av dem, men det är omöjligt att bygga en terrass utan att använda:

  • elektrisk sticksåg;
  • bajonettspade;
  • byggnadsnivå;
  • hammare;
  • roulett;
  • mejslar och skruvmejslar;
  • borr och markör;
  • häftklamrar och penslar.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller materialen måste du använda högkvalitativa brädor, cement minst M400, ett antiseptiskt stålämne för strukturer och färger och lacker. Träterrassen är relativt stark och så tillförlitlig som möjligt, garanterar komfort och ser mer attraktiv ut. Dessutom kommer byggnadsarbetet att slutföras snabbt och kostnaderna blir betydligt lägre. Tegel, betong och natursten är mycket svårare, men deras designmöjligheter är sämre, det kommer inte att fungera alls att förkroppsliga en viss del av designidéerna. Användningen av metall (delar av stål och gjutjärn) gör att du kan skapa mycket eleganta mönster och dekorativa element, men du måste acceptera de ökade kostnaderna.

Bild
Bild

En metallterrass kommer att bli särskilt dyr för dem som inte vet hur man självständigt arbetar med sådana material . - men svetsfärdigheter är inte lika vanliga som snickerifärdigheter, och situationen är liknande med verktyget. De mest moderna alternativen, som träpolymerkompositer, är lättare att bearbeta än traditionella produkter, och den första PVC-beläggningen gör det möjligt att göra utan impregneringar som skyddar mot sönderfall. Det mest ekonomiska av allt är användningen av element som återstår från byggandet eller reparationen av ett hus, men du måste noggrant kontrollera dem för avsaknad av deformationer, för skydd mot negativa naturfenomen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg konstruktionsinstruktioner

Att fästa terrassen på huset på ett kompetent sätt innebär att du uppfyller två nyckelkrav: att eliminera golvets hängande och fjädrande effekt och säkerställa styrkan och säkerheten hos de monterade räckena. Det rekommenderas att bygga en förlängning redan i bostadens designstadium, då blir det möjligt att använda en gemensam grund och samordna installationen av olika delar med varandra så tydligt som möjligt. Men när terrassen byggs efter avslutad hushållsarbete måste du beställa ett individuellt projekt från proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du fäster en terrass med egna händer måste du tänka på:

  • klimategenskaper i området;
  • jordtypen och djupet av dess frysning på vintern;
  • genomsnittlig årlig snötäckning;
  • typen och fysiska tillståndet på väggen som byggnaden ansluter till;
  • erforderligt område och linjära dimensioner;
  • byggmaterial planerat för användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa uppgifter måste omedelbart anges i ansökan om designers. Vanligtvis är terrassen placerad mot väggen i vilken entrén ligger, på grund av vilken det är möjligt att använda byggnaden inte bara för fritid, utan också som en entré och som en veranda. I kallare områden rekommenderas att installera alla uthus i söder och utrusta dem med breda markiser. Där det är relativt varmt är det lämpligt att lokalisera terrasserna från öster eller söder, med fokus på maximal skuggning av platsen. Var noga med att ta hänsyn till de rådande vindarna, särskilt med deras betydande styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrusta i alla fall vattentätning över stödstången för att utesluta att olika nederbörd tränger in i gapet mellan terrassen och huset. Förkläden av aluminium eller stål med en utvändig galvaniserad beläggning används ofta. Grunden är vattentät med bitumenmastik eller lim (läggs i ett par rader). På frågan om hur man exakt ska isolera terrassen är svaret väldigt enkelt: på något sätt kommer byggnaden inte att värmas upp. Efter tillverkningen av ställningar och takbjälkar, deras installation, krävs det att man täcker sådana strukturer med hjälp av brädor eller en polerad platta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hålrummen som skiljer de motsatta kanterna är mättade med sågspån. Men långt före konstruktionen av takbjälkar är det nödvändigt att ta itu med terrassens bas - det finns också många intressanta saker här.

fundament

Grunden innebär i de flesta fall användning av betongblock med dimensioner på 0,3x0,3 m, som är begravda 1/2 av höjden i fast fast mark. Typiskt placeras delarna på en sandkudde så att kanten sticker ut uppåt med 150 mm. Då kommer delar av ramen inte att ruttna på grund av kontakt med den alltid fuktiga jorden.

Viktigt: betongblock gjutna under hantverksmässiga förhållanden kan endast ersätta fabriksprodukter i varma områden där det inte finns någon frysning av jorden , eller det är milt. Högfundamentet visar sig vara den optimala och mest ekonomiska lösningen i mittfältet ovanpå högjord.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man väljer en struktur styrs de främst av konstruktionens styvhet och stabilitet som helhet, samt basens överensstämmelse under terrassen och under huvudhuset; om det inte tillhandahålls kan byggnader börja deformeras. Racks (det vill säga pelare) förbereds i förväg, med hjälp av vilken belastningen som skapas av terrassen kommer att fördelas jämnt på grundplanet. För det mesta ges sådana element en sektion på 10x10 cm, även om det för en stor struktur kommer att vara nödvändigt att öka storleken på stöden.

Viktigt: att fästa ställen på fundamentet ska vara konsoler , eftersom gjutning med betong kommer att leda till tidigt sönderfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Racken kan tillverkas i två versioner: i den ena stöder de balkarna, i den andra passerar de genom golvet och bildar staket eller bänkar. Placeringen av balkarna på stolparna kan vara enkel överlappning eller fästning med skruvar (bultar). Bjälkarna ställs horisontellt, vid behov används foder för inriktning. I de fall där det är planerat att inte använda golv, utan en massiv träkonstruktion, måste du ge det en liten lutning i riktning från huset (cirka 1%). Genom att öka balkens tvärsnitt är det möjligt att göra ett större spann mellan de enskilda stolparna, det vill säga att spara på antalet block vid basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av stockar används oftast brädor med en storlek på 5x15 cm , lägg stockar i rät vinkel med ett gap på 40, 60, 80 eller 120 cm - det beror på hur tjockt golvet kommer att skapas. Användning av skruvhögar, grillverk eller högmonolitisk konstruktion krävs när det finns en behållare i omedelbar närhet av byggarbetsplatsen.

Golv

Vid konstruktion av golvet ska stockarna inte vara synliga, men de bör fortfarande placeras i förväg med samma avstånd och strikt parallella. Då blir det lättare att fixa räcket senare. Beroende på lagrenas placering är det möjligt att säkerställa en jämn och snygg placering av anslutningsskruvarna. Eller så misslyckas det - om arbetet angripits oprofessionellt. Lagren fästs med skruvar (bultar) på stödstången vid väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna balk är placerad så att det finns ett mellanrum på 3 cm från golvets överkant till dörröppningens botten . Då kommer inte nederbörden in i rummet genom tröskeln. För att fixa eftersläpningarna är det nödvändigt att använda metallupphängningar i form av den latinska bokstaven U. Detta är tuffare och mer tillförlitligt än en anslutning av skruvar och spikar. Vid minsta skada eller förskjutning kommer de omedelbara besparingarna att resultera i betydande förluster; Alla proffs anser att användningen av stödremsor är den sämsta installationsmetoden.

När man gör en ram fästs balkar oftast på höga stolpar som passerar genom strandpromenaderna (eftersom en helt färdig räckestolpe skapas omedelbart). För ett spann på 180 cm rekommenderas balkar med en sektion på 10x15 cm, och för en större storlek på 240 cm måste denna siffra ökas till 10x20 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att gå med i plankorna innebär att bultarna placeras jämnt , avvikelsen från det övre snittet är minst fyra bultdiametrar. Delar som fungerar i komprimering måste också vara åtskilda för att undvika sprickbildning i träet. Däckbrädor bör inte vara bredare än 15 cm, annars är det stor sannolikhet för att materialet snedvrids. Mellan dem görs luckor på 0,3 cm så att vatten kan rinna fritt. Strukturer som hänger vid kanterna utanför konturen är normen; det är oönskat att försöka passa dem strikt.

Det är tänkt att spika golvet med galvaniserade spikar, eftersom byggnaden är öppen för alla vindar och nederbörd kommer den rostiga metallen snabbt att försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fäktning

Efter att ha förberett golvet kan du börja arbeta med räcken; om du lägger till en grill efter eget tycke kan du garantera dig själv lugn och avskildhet i ett lugnt hörn. I detta fall är det nödvändigt att noggrant kontrollera hur tillförlitliga räcken är. Att bryta eller helt enkelt böja dem när du försöker luta dig mot dem kommer att vara en mycket obehaglig händelse. Om du lägger brädor upp till 10 cm breda ovanpå kan du använda strukturen som ett stativ för dekorativa föremål. Varje trädel behandlas med antiseptiska blandningar, varefter torkning av oljor, färger, lacker eller fläckar används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Det finns ganska många varianter av taklösningar som är lämpliga för en terrass. Ofta är beläggningen gjord liknande den sista delen av huvudbyggnaden, sedan läggs den på träbjälkar, fästa på den övre selen med hjälp av vertikala stolpar. En solid konkurrens om detta alternativ är ett polykarbonatbaserat tak. Det finns modifieringar med ett tak av transparenta skiffer, från sträckta markiser. Öppningsbara voluminösa paraplyer är en ren sommarlösning, och du måste snabbt ta bort möbler och hushållsartiklar när det börjar regna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration

Dekorationsdetaljer, installerade på eller utanför terrassen, är mycket olika. En typisk lösning innebär användning av stolpar, räcken och räcken fästa på takstöd eller speciella balkar. Istället för kapitalbarriärer runt omkretsen rekommenderas det ofta att använda lätt tyll, vilket ger utrymmet lätthet. Du kan inte klara dig utan möbler - bord, solstolar och till och med fåtöljer; det är lämpligt att använda krukor med blommor och vackra buskar. Vissa designers anser att användning av häckar är ett bra designsteg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell rådgivning

Enligt experter är att bygga en terrass korrekt först och främst en korrekt bedömning av det erforderliga området. 15 kvm m räcker bara för ett bord, fyra stolar och gångar mellan dem. Om området är från 15 till 30 m2 är det tillåtet att redan installera en eller två solstolar. Det är opraktiskt att bygga en avlång terrass, vars minsta bredd är 300-350 cm. I ett hus där små barn bor är det vettigt att komplettera tillbyggnaden med en sandlåda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med beaktande av de enklaste kraven och strikt efter den allmänt accepterade algoritmen kan du bygga en högkvalitativ, bekväm terrass bredvid ett hus på landet eller på landet.

Rekommenderad: