Ammoniak Från Sniglar: Hur Man Odlar Ammoniak Mot Sniglar I Trädgården? Funktioner I Kampen Mot Dem Med Ett Folkmedel

Innehållsförteckning:

Video: Ammoniak Från Sniglar: Hur Man Odlar Ammoniak Mot Sniglar I Trädgården? Funktioner I Kampen Mot Dem Med Ett Folkmedel

Video: Ammoniak Från Sniglar: Hur Man Odlar Ammoniak Mot Sniglar I Trädgården? Funktioner I Kampen Mot Dem Med Ett Folkmedel
Video: Mördarsniglar i trädgården 3 knep för att få bort sniglarna 2024, Maj
Ammoniak Från Sniglar: Hur Man Odlar Ammoniak Mot Sniglar I Trädgården? Funktioner I Kampen Mot Dem Med Ett Folkmedel
Ammoniak Från Sniglar: Hur Man Odlar Ammoniak Mot Sniglar I Trädgården? Funktioner I Kampen Mot Dem Med Ett Folkmedel
Anonim

En av de farligaste skadedjur som kan leva på platsen och skada grönsaker och frukter är snäckan. Utåt liknar den en snigel, men utan ett "hus" -skal.

För närvarande har antalet sniglar, troligen på grund av klimatuppvärmning, ökat flera gånger . Detta skadedjur måste bekämpas, och detta är ett obestridligt faktum. Hur man gör detta, vilka metoder att tillgripa - vi kommer att berätta nedan. Du kommer att bli positivt överraskad - du kan bli av med snigeln med hjälp av ammoniak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper för ammoniak

Det finns många olika kemikalier som enligt tillverkaren gör att du kan bli av med sniglar i trädgården och i växthuset. Men erfarna trädgårdsmästare föredrar fortfarande att använda folkmedicin i kampen mot sniglar, inklusive ammoniak.

Lax har följande egenskaper och fördelar i kampen mot sniglar

  • Ammoniak, som är dess huvudkomponent, har en mycket skarp lukt. Det är denna lukt som skrämmer av blötdjur och får dem att springa bort från platsen.
  • Effektivitet.
  • Ofarligt för människor.
  • Tillgänglighet. Du kan köpa det på vilket apotek som helst.
  • Pris. Kostnaden för ammoniak är flera, eller till och med tiotals gånger lägre än till exempel specialutvecklade kemikalier.
  • Ekonomisk konsumtion.
  • Multifunktionalitet. Med hjälp av ämnet kan du inte bara hantera gastropoder, utan också med andra skadedjur som inte är avskyvärda att äta på skörden. Glöm inte heller att ammoniak kan användas för att väcka en person till liv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med denna kampmetod. Det enda du behöver veta är hur du förbereder lösningen korrekt.

Hur odlar man ammoniak?

Ammoniak är verkligen ett av de mest effektiva sätten att bli av med sniglar. Denna metod praktiseras av erfarna agronomer och trädgårdsmästare som känner till receptet och de korrekta utspädningsförhållandena för produkten. Detta är nödvändigt eftersom en hög koncentration av ammoniak i hög grad kan skada växter och deras rotsystem.

Det finns två recept för utspädning av ammoniak:

  • 40 ml 25% av ämnet hälls i 10 liter vatten - en sådan lösning används för att fylla sprickor i marken;
  • 100 ml ammoniak späds ut i 10 liter vatten - en mer koncentrerad lösning används med en stor population av blötdjur och för kontinuerlig sprutning eller spill av jorden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att hålla sig till proportioner för att inte förvärra situationen och inte lämnas utan skörd alls.

Villkor

Vi har redan bestämt att du kan bli av med sniglar både utomhus och i ett växthus för alltid med hjälp av ammoniak, eller som det också kallas "apoteksammoniak". Men förutom reglerna för utspädning och beredning av lösningen behöver du också veta hur du använder medlet.

Det finns flera rekommendationer som delas av erfarna trädgårdsmästare

  • Förbered lösningen enligt proportionerna.
  • Med hjälp av en vattenkanna, hink eller någon annan behållare. I ett område där det finns spår av snigelbiotop fyller du alla sprickor i jorden med en lösning. Vänta lite. Efter ett tag börjar sniglarna krypa ur sitt skydd, eftersom lukten av ammoniak är mycket obehaglig för dem.
  • Ammoniaken dödar dem inte, de börjar bara krypa i säkerhet. Och just nu, med hjälp av en kvast och en skopa eller en spade, måste de samlas upp och tas bort långt från växterna.
  • Det är absolut omöjligt att krossa sniglar och lämna kvar sina rester på webbplatsen. Detta kommer att locka andra skadedjur.
  • Du behöver inte använda ammoniak mer än en gång i veckan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt under proceduren att se till att lösningen inte kommer på växterna själva. Koncentrationen av lösningen är tillräckligt hög, och om den kommer på blad eller stjälkar av växter kan det skada dem.

Denna metod kan uteslutande användas på sommaren, vid en tidpunkt då växterna redan blommar eller frukter dyker upp på dem . På hösten, efter skörd, kommer metoden inte att vara effektiv. Detta beror på särdragen i molluskens liv. Sniglar visas bara på platsen under den varma säsongen, under perioden med riklig vattning av växterna.

Rekommenderad: