Rosa Vinbär (12 Foton): "Rose Tea" Och Andra Bästa Sorter, Plantera Plantor På Hösten. Beskrivning Av Vinbär Och Vård Av Det

Innehållsförteckning:

Video: Rosa Vinbär (12 Foton): "Rose Tea" Och Andra Bästa Sorter, Plantera Plantor På Hösten. Beskrivning Av Vinbär Och Vård Av Det

Video: Rosa Vinbär (12 Foton):
Video: #2 Följ med mig! - Hur jag klipper mina havtornsklot 2024, Maj
Rosa Vinbär (12 Foton): "Rose Tea" Och Andra Bästa Sorter, Plantera Plantor På Hösten. Beskrivning Av Vinbär Och Vård Av Det
Rosa Vinbär (12 Foton): "Rose Tea" Och Andra Bästa Sorter, Plantera Plantor På Hösten. Beskrivning Av Vinbär Och Vård Av Det
Anonim

Många trädgårdsmästare är engagerade i odling av en mängd olika fruktgrödor. Rosa vinbär blir mer och mer populär. Bär av denna typ har ett högt innehåll av användbara spårämnen och mineraler.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Denna sort av vinbär har utmärkt smak . Dess frukter är oftast ljusrosa till ljusrosa med olika nyanser. Bärens form är rund, vissa sorter har ett långsträckt utseende.

Denna gröda ger huvudsakligen en medel till tidig skörd. Från en frisk buske kan du samla cirka 6-7 kilo vinbär.

Frukterna innehåller många användbara vitaminer, som lagras i dem tills låga temperaturer börjar.

Bild
Bild

De bästa sorterna

Därefter kommer vi att analysera funktionerna hos vissa enskilda sorter av rosa vinbär

" Rose Tea " … Denna typ bör klassificeras som söt efterrätt. Buskar har liten tillväxt, deras krona sprider sig något. Frukterna är runda och har en ljusrosa färg. Vikten av ett bär når cirka 0, 6-0, 7 g. Denna gröda anses vara en opretentiös sort, men för att få maximal avkastning rekommenderas att odla den på leriga marker. Det är bättre att plantera plantor i halvskugga eller i solen.

Bild
Bild

" Holländsk rosa ". Sorten mognar ganska sent. Buskar i höjd kan nå 1,5 m, alla skiljer sig åt i en spridande krona. Mogna frukter har en ljusrosa färg och är stora i storlek. Vinbär har en lite syrlig smak, men samtidigt klassas en sådan sort fortfarande som en efterrätt. "Dutch Rose" har en hög avkastningsnivå. Sådana vinbär kan också skryta med särskilt motståndskraft mot plötsliga temperaturförändringar, torka.

Bild
Bild

" Pink Pearl ". Denna art kännetecknas av de största frukterna med en söt smak. Han anses vara helt opretentiös. "Rosa pärlor" kan planteras i de södra regionerna, i mittfältet, inklusive Moskva -regionen. Sorten har en spridande krona, så alla bär är pålitligt skyddade från eventuell solbränna. Rötterna till dessa buskar är omfattande, de har ett stort antal processer på laterala sidor. Från en buske kan du få cirka 3-4 kilo skörd.

Bild
Bild

" Lyubava ". En sådan medelmognad fruktgröda har stora frukter med en rund form och ljusa färger. Vikten av varje bär kan vara cirka 0,8-1 g. Frukterna har en liten syrlig smak, de innehåller en stor mängd askorbinsyra. Buskar kan lätt överleva torka och frost. Dessutom har växterna en speciell produktivitet och regelbunden frukt.

Bild
Bild

Landning

För att rosa vinbär ska kunna utvecklas fullt ut och ge en bra skörd är det värt att komma ihåg några av reglerna för att plantera det . Denna art planteras bäst i början av hösten. För denna vegetation kommer leriga och sandiga lerjord att vara de bästa alternativen. Dessutom kan de vara neutrala eller svagt sura. Sådana sorter rekommenderas inte att planteras på lågt liggande och för fuktiga platser. Det är bäst att välja ett öppet område som är väl upplyst av solen.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av plantor … Rosa vinbär förökas av sticklingar eller plantor. Det andra alternativet anses vara det mest föredragna, eftersom det kommer att bli mycket svårare för sticklingarna att slå rot. Årliga och tvååriga växter kommer att vara lämpliga för plantering. Det är bättre att omedelbart välja vegetation med olika rotskador . Du bör inte använda den för plantering, välj bara friska och starka exemplar.

Oftast placeras flera olika sorter av denna fruktgröda på en tomt samtidigt.

Bild
Bild

Om du planerar att använda lågväxande sorter, bör planteringshålen bildas på ett avstånd av cirka en meter från varandra .… Om du planterar kraftfulla exemplar bör avståndet i detta fall vara cirka 1,5-2 meter. Alla planteringsgropar ska ha en diameter på cirka 60-70 cm, deras djup kommer att vara cirka 50 cm. Lite superfosfat måste tillsättas till den grävda jorden. Det rekommenderas också att tillsätta humus där omedelbart. Hela massan blandas noggrant.

Det är bättre att förbereda planteringshål på 3-4 veckor . Vegetationen planteras i en liten vinkel så att de små plantorna utvecklas till en mogen buske med många grenar. Efter proceduren måste jorden tampas lätt. En halv hink vatten hälls under alla planterade buskar. Efter det är jorden väl muldd; för detta bör humus användas. Om vädret är för torrt måste vattningen göras igen efter 3-4 dagar.

Bild
Bild

Vård

Sådana vinbär föredrar en stor mängd vatten, så det kommer att vara nödvändigt att vattna minst fyra vattningar under växtsäsongen .… Om vädret är för varmt, vattnas en gång i veckan. Dessutom bör en buske stå för cirka 40 liter vätska. Det rekommenderas att bilda ett litet spår för fukt runt varje fruktbuske och skapa små stötar från jorden. Kom ihåg att sprinkling också är viktigt för dessa växter.

Glöm inte att mata … Rosenbär behöver en mängd olika mineraler. Under växtsäsongen måste gödsel appliceras fyra gånger. För den första befruktningen under vårsäsongen kan du använda en nitroammophoska. För ytterligare procedurer, kaliumsulfat och superfosfat, bör träaska användas. Sanitär beskärning måste också utföras regelbundet .… Under denna procedur tas gamla och skadade växtdelar bort. De är ofta källor till olika infektioner, så de bör brännas omedelbart.

Den rosa sorten anses vara ganska motståndskraftig mot låga temperaturer, den tål lätt frost på -40 grader. Men det rekommenderas fortfarande att täcka fruktplantorna innan frosten börjar. För detta används en speciell film eller fiber.

Bild
Bild

Fortplantning

Rosa vinbär kan förökas genom att dela busken eller genom att använda unga skott . I det andra fallet måste skotten pressas mot marken i förväg. När sticklingarna börjar slå rot i den nya platsen grävs vegetationen upp och transplanteras sedan till en annan plats.

Dessa sorter kan också förökas med frön och sticklingar. Det andra alternativet anses vara enklare. Det kommer att vara nödvändigt att skära material från busken tidigt på våren. Skotten planteras i ett nytt område, medan de fördjupas i marken med cirka 4 knoppar. Vidare vattnas vegetationen rikligt, marken runt är muldd.

Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Denna fruktgröda är ganska resistent mot sjukdomar och skadedjur . Ibland påverkas det av en mängd olika svampinfektioner. Om buskarna redan har infekterats, bör du omedelbart utföra sanitär beskärning, behandla buskarna med speciella medel. Oftast används i sådana fall starka fungicider, de används i enlighet med instruktionerna. Du kan kombinera användningen av kemikalier och folkmedicin.

Olika insekts skadedjur (vinbär bladlöss, fästingar, guldfiskar) kan också visas på buskarna. För att bekämpa sådana skadliga organismer utförs också preliminär sanitär beskärning och sedan behandlas växterna med kopparhaltiga föreningar.

För att förhindra förekomst av olika sjukdomar och insekts utseende bör förebyggande åtgärder vidtas i tid. Så på våren är det nödvändigt att göra behandlingar med kokande vatten. Om drabbade bladplattor hittas tas de omedelbart bort. Om du märker skadliga parasiter på vinbär kan buskarna sprutas med speciella insekticider.

Rekommenderad: