Whitefly -ammoniak: I Ett Växthus Och öppet Fält, Whitefly -ammoniak På Tomater Och Kål, På Jordgubbar Och Gurkor. Hur Späds Ammoniak?

Innehållsförteckning:

Video: Whitefly -ammoniak: I Ett Växthus Och öppet Fält, Whitefly -ammoniak På Tomater Och Kål, På Jordgubbar Och Gurkor. Hur Späds Ammoniak?

Video: Whitefly -ammoniak: I Ett Växthus Och öppet Fält, Whitefly -ammoniak På Tomater Och Kål, På Jordgubbar Och Gurkor. Hur Späds Ammoniak?
Video: Aphids vs Diatomaceous Earth (and a hydroponic greenhouse update too) 2024, Maj
Whitefly -ammoniak: I Ett Växthus Och öppet Fält, Whitefly -ammoniak På Tomater Och Kål, På Jordgubbar Och Gurkor. Hur Späds Ammoniak?
Whitefly -ammoniak: I Ett Växthus Och öppet Fält, Whitefly -ammoniak På Tomater Och Kål, På Jordgubbar Och Gurkor. Hur Späds Ammoniak?
Anonim

Varmt väder, måttligt nederbörd bidrar till korrekt och aktiv tillväxt av alla växter utan undantag. Men tillsammans med solen på våren vaknar alla slags skadedjur, som bara väntar på att festa på de planterade plantorna.

En av dessa skadedjur är vitflugan, vars närvaro leder till obehagliga konsekvenser . I den här artikeln kommer vi att berätta hur du ska hantera det med ammoniak. Detta är ett av de enklaste och mest prisvärda sätten att bli av med en insekt.

Bild
Bild

Fördel och skada

Whitefly är en av de farligaste skadedjur som kan leva på växter, både utomhus och i växthuset. Men vad kan vi säga, detta skadedjur tränger enkelt in i hus och sätter sig på bladen på inomhusväxter. Låt oss ta reda på varför han är så läskig.

Denna insekt lever av löv och livnär sig på deras saft . Dess närvaro bevisas av utseendet på svarta fettfläckar på växten. Tillsammans med saften absorberar whitefly också många användbara ämnen som finns i växten. Som ett resultat bildas en svart beläggning på bladen, genom vilka solljus inte passerar. Fotosyntesprocessen saktar ner, växten vissnar, slutar växa.

Bild
Bild

Om ingenting görs kommer vuxna efter ett tag att börja lägga avkomma på samma löv. Äggen kläcks till larver, som kan döda växten på några dagar.

Bild
Bild

Det finns många olika läkemedel tillgängliga för whiteflies . Men det mest effektiva och ofarliga för människors hälsa är ett folkmedicin - ammoniak, som hjälper till att hantera även en stor population av skadedjur.

Bild
Bild

Den bestående substansen i ammoniak är ammoniak, som tillhör kemiska element och används i stor utsträckning inom olika områden, bland annat vid beredning av insekter och skadegörare.

Fördelen med ammoniak framför specialutvecklade läkemedel:

  • 100% effektivitet;
  • skadar inte människors hälsa;
  • kan användas för både behandling och förebyggande;
  • med korrekt beredning av spraylösningen utgör det ingen fara för växter.

Det är också värt att notera att ammoniak kan köpas på vilket apotek som helst, det är i allmänhet till ett mycket överkomligt pris.

Dessutom, om den används korrekt kan en flaska räcka för en hel säsong, eftersom den är mycket ekonomisk i förbrukning.

Bland bristerna bör det bara noteras att överskridande av den tillåtna mängden ammoniak under beredningen av lösningen kan skada växten. Och förmodligen nackdelarna inkluderar oförmågan att använda den under blomningen.

Bild
Bild

Hur man odlar

Det är strängt förbjudet att använda ren ammoniak. Du kan inte bara ta en burk och vattna plantorna från den eller torka av bladen - du måste först späda ut den. Ämnet i sin rena form är mycket farligt. Förmodligen, du skadar bara växten - bladen kommer att få en allvarlig brännskada som torkar ut och faller av . Men vitflugan går ingenstans.

Bild
Bild

För att förbereda en lösning för sprutning av växter behöver du:

  • ammoniak i en mängd av 50 gram;
  • vatten - 10 liter;
  • flytande tvål utan dofter (tvål behövs för att vätskan som du ska bearbeta växterna är klibbig - så lösningen fastnar på bladen).

Alla listade komponenter blandas i angivna proportioner. I inget fall bör du använda mer alkohol.

Bild
Bild

Hur man ansöker korrekt

Whitefly skadar många växter. Oftast kan dess närvaro ses på tomater, gurkor, kål, tomater och jordgubbar. Kampen mot skadedjuret bör börja så snart du märker att bladen på växterna har börjat förändras . Tidigare har vi redan funnit att ammoniak är en av de mest effektiva lösningarna för att bekämpa vitfluga. Den stora fördelen med en lösning av ammoniak är att den kan användas både i växthuset och utomhus.

Det finns vissa regler för att använda ammoniak för att bli av med whitefly:

  • lösningen måste förberedas, se till att hålla sig till proportionerna för att inte skada växten;
  • använd inte för vattning, så att rotsystemet inte lider;
  • med en lösning av ammoniak måste du bearbeta bladen högst 2 gånger i veckan;
  • under växtsäsongen, aktiv blomning, rekommenderas det inte att behandla växter med denna lösning;
  • det är lämpligt att utföra behandling eller förebyggande åtgärder cirka 7 dagar innan plantorna börjar blomma.
Bild
Bild

Experter säger att ammoniak ska användas tills vitflugan försvinner helt.

Erfarna bönder rekommenderas också att titta noga på tomat- och bärbuskar.

Rekommenderad: