Gektor För Vägglöss: Bruksanvisning För Produkten, Pulverkomposition Mot Vägglöss. Hur Fungerar Giftet? Negativ Och Positiv Feedback

Innehållsförteckning:

Video: Gektor För Vägglöss: Bruksanvisning För Produkten, Pulverkomposition Mot Vägglöss. Hur Fungerar Giftet? Negativ Och Positiv Feedback

Video: Gektor För Vägglöss: Bruksanvisning För Produkten, Pulverkomposition Mot Vägglöss. Hur Fungerar Giftet? Negativ Och Positiv Feedback
Video: Vägglöss på resan - Anticimex trygga tips del 1 2024, Maj
Gektor För Vägglöss: Bruksanvisning För Produkten, Pulverkomposition Mot Vägglöss. Hur Fungerar Giftet? Negativ Och Positiv Feedback
Gektor För Vägglöss: Bruksanvisning För Produkten, Pulverkomposition Mot Vägglöss. Hur Fungerar Giftet? Negativ Och Positiv Feedback
Anonim

Ett av de mest obehagliga problemen för företagens lägenheter eller lokaler är insekter, särskilt buggar. De avskyr inte bara, utan stör också att leva direkt, eftersom de är blodsugande insekter. Om möjligt är det bättre att helt bearbeta rummet med hjälp av specialteam. Men om detta inte är möjligt kan du vända dig till botemedel mot vägglöss, till exempel från företaget Gektor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Gektor Bed Bug Killer är ett insekticidpulver som fungerar för att uttorka vägglöss . Den har en hög absorptionskoefficient. Det vill säga en liten pulver enhet kan absorbera en stor mängd vatten. På grund av dess elektrostatiska egenskaper fäster detta medel perfekt på insektens kropp och suger gradvis ut vätskan från den. Allt detta leder till att buggen dör.

Ett särdrag hos detta läkemedel och denna metod för eliminering av insekter är att vägglöss inte kan utveckla immunitet mot pulvret . En sådan speciell driftsprincip är i själva verket mekanisk utrotning.

Som ett exempel kan du citera ett slag mot en bugg med något - du kan inte heller utveckla skydd mot detta. Detta innebär att alla individer kan utrotas med hjälp av Gektor utan att ändra läkemedlet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gektor för vägglöss är inte farligt för djur och människor, vilket är en fördel jämfört med gifter som använder kemikalier för utrotning. Efter användning fungerar pulvret luktfritt, vilket gör det lättare att använda: du behöver inte utstå en obehaglig stank. Gektor tillhör den lägsta faroklassen - IV . Det är också allergivänligt, vilket innebär att det kan användas av alla människor, inklusive de som är allergiska mot olika ämnen.

Parallellt med att detta verktyg används för att utrota befintliga vägglöss, används det också som profylax . Det räcker med att applicera pulvret på de platser där vägglöss med största sannolikhet kommer in i rummet. Den kan ligga där väldigt länge och behöver inte bytas ut. På så sätt kan problemet lösas innan det uppstår.

Gektor säljs i form av en flaska på 500 ml . Denna volym, enligt tillverkaren, borde räcka för att hantera en ett-rumslägenhet. En individs död inträffar under perioden 2 till 12 timmar. Men vägglöss har ständigt larver, som också måste utrotas. I allmänhet bör läkemedlet användas för en fullständig eliminering av dessa insekter inom en vecka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Effekten av läkemedlet kan ses inom ett par timmar efter smulning . Men det är de mest aktiva och vuxna individerna som dör. Men det finns också de som kommer att krypa ur sina skyddsrum-sprickor om några dagar. Och sedan finns det larverna som deponerades för en tid sedan. Det tar tid för dem att växa, och sedan tid för dem att dyka upp i effektområdet för Gektor -pulvret.

Kompositionen innehåller syntetiska ämnen . Så, till skillnad från ett annat läkemedel från samma företag, används kiseldioxid för framställning av detta pulver, inte diatomit. Tack vare denna onaturliga komposition blir utrotningsmetoden sugande. I ett naturligt preparat är handlingsprincipen att förstöra insektens chitinösa skal.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fullständig borttagning av vägglöss krävs en komplex effekt. Det bästa alternativet är att använda denna produkt sist, efter behandling, till exempel med bekämpningsmedel. Gektors kompatibilitet med andra verktyg låter dig göra detta.

På grund av dess pulverformiga utseende kan produkten användas på platser där flytande gifter inte kan eller rekommenderas. Till exempel nära uttag, ledningar, stoppade och sovande möbler.

Tack vare detta används pulverformigt medel utmärkt mot vägglöss, eftersom du efter att ha applicerat det säkert kan somna på en säng eller soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Alla verktyg kräver rätt tillvägagångssätt för att använda det effektivt. Gektor -verktyget är inget undantag. Det är också ett slags verktyg för att ta bort insektkolonin från huset. Innan du börjar använda den bör du därför studera bruksanvisningen för att kunna bearbeta rummet korrekt.

Träning

Förberedelserna börjar innan köpet av läkemedlet. Det är nödvändigt att korrekt beräkna ytan på den behandlade ytan för att köpa det nödvändiga antalet flaskor . En burk på 500 ml borde räcka till ungefär en-rumslägenhet. Men det är bättre att beräkna pulverförbrukningen per 1 kvm. m. Så, 3 g pulver, enligt tillverkaren, räcker för 1 kvm. m. I en flaska 100 g, härifrån kan vi dra slutsatsen att en burk med medel kommer att räcka för 33-34 kvadratmeter. m.

Efter att ha beräknat den nödvändiga mängden av läkemedlet och köpt det, bör du gå vidare till nästa steg . För bättre bearbetning är det bättre att utföra en allmän rengöring i rum med buggar och titta närmare på väggar och golv för små sprickor där insekter och andra insekter finns. Detta är nödvändigt för att hälla pulvret på de platser där parasiter lever mest av allt. Men öppna utrymmen, där de också ofta dyker upp, är också föremål för behandling. Möjligheten att sprida preparatet över alla golvlister är inte bara ineffektivt och kräver mycket resurser, utan skapar också onödig förorening.

Efter en bra rengöring kan du börja öppna och sprida pulvret.

Bild
Bild

Behandling

Det första steget är att sätta på en mask. Även om pulvret är ofarligt, bildar det ett dammigt moln när det matas ut, vilket kan komma in i lungorna, munnen, huden och näsan . Detta kommer att orsaka ett mindre obehag som bäst undviks.

Efter det är det värt att noggrant klippa av pipen vid flasklocket. För mer fria och öppna utrymmen räcker det att trycka lätt på burkens väggar och strö på den nödvändiga mängden pulver. På platser där denna metod är obekväm eller till och med omöjlig kan du använda en pensel som du kan skjuta pulvret till rätt platser.

De vanligaste livsmiljöerna för vägglöss i lägenheten, som bör bearbetas:

  • veck på madrassen;
  • ben vid sängen;
  • bakom baksidan av en soffa eller säng;
  • skarvar i detaljerna på inredningsartiklar;
  • golvlister;
  • uttag, strömbrytare;
  • fönsterkarmar;
  • dörrkanter;
  • sprickor i parketten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis, efter att ha undersökt lägenheten, kan du hitta dina trängselställen . De bör också behandlas med pulver.

Efter det börjar läkemedlet fungera. Du behöver inte lämna lägenheten under dess giltighetstid, eftersom det inte orsakar skada.

Efter 3-4 timmar från det att produkten applicerades kan du ibland se torkade insektkroppar - ett tecken på Gektors arbete . För den fullständiga utrotningen av kolonin bör det dock ta ungefär en vecka. Efter det borde buggarna äntligen försvinna från huset.

Den stora fördelen med Gektors insektsmedel är att den är mycket enkel att använda. Till skillnad från bekämpningsmedel kräver det ingen särskild utrustning som skyddar en person från skadliga ämnen. Du behöver inga speciella färdigheter för att sprida pulvret.

Bild
Bild

Granska översikt

På nätverket, på olika webbplatser och forum, går en mängd olika kundrecensioner om läkemedlet. Användare noterar olika egenskaper hos läkemedlet, diskuterar för och nackdelar.

Positiva recensioner beror mest på att Gektor gör ett utmärkt jobb

  • Normalt ges dessa betyg till detta verktyg av de köpare som har provat många andra metoder och ingen av dem hjälpte.
  • Det noteras också att detta pulver är helt ofarligt. Det hjälper mycket i de fall barn och husdjur också bor i en lägenhet eller ett annat rum förutom vuxna. När man använder kemi måste allt detta flyttas någonstans under behandlingen från vägglöss. Pulvret låter dig också undvika allt krångel.
  • Bristen på lukt påverkade också antalet positiva recensioner. Förutom säkerheten är användarkomforten också mycket viktig, det finns en möjlighet att vara helt lugn i en lägenhet.
  • Ett stort plus, som köpare säger, är dess användarvänlighet. Du behöver inte vara någon specialist eller ha särskild kunskap för att använda detta "verktyg" för att förstöra vägglöss.
Bild
Bild
Bild
Bild

Neutrala recensioner är baserade på att läkemedlet fungerar, men inte så effektivt som förväntat . Här är det värt att nämna om uppblåsta eller felaktiga förväntningar. Naturligtvis kommer ett sådant läkemedel inte att kunna utrota alla buggar i lägenheten på en minut. Det har dock, liksom andra typer av fonder, både sina uppenbara fördelar och nackdelar, negativa sidor.

Så, vissa användare tycker att det finns mycket smuts kvar efter att ha använt produkten . Och på grund av det pulverformiga utseendet samlar produkten upp all smuts på sig själv. Enligt tillverkaren kan detta dock undvikas med korrekt användning. Det ligger i det faktum att du behöver sprida Gektor bara på de platser där det är nödvändigt. Användningen i hela lägenheten rekommenderas inte. Och det kommer att kosta mycket mer.

Vissa människor kunde inte hitta kompetenta och begripliga bruksanvisningar på den officiella webbplatsen . Detta kan betraktas som en brist. Men å andra sidan är det ganska enkelt att använda det här verktyget. Närvaron av detaljerade instruktioner är faktiskt inte nödvändigt.

Och naturligtvis, vissa recensioner säger att inte alla buggar försvann efter bearbetning av rummet . Det är omöjligt att nämna den exakta anledningen till att vissa köpare har försvunnit alla buggar, medan andra bara har en del av dem. Men tillverkarna undersöker ständigt kundrecensioner.

För att lösa några kontroversiella frågor finns det en hotline genom att ringa till vilka konsumenterna kan få svar på sina frågor.

Bild
Bild

Det finns inte särskilt många negativa recensioner, men de är tillgängliga

Till exempel hävdar vissa köpare att läkemedlet inte fungerar alls. Huvudorsaken till detta är för kort användningstid. Att torka ut insekter tar tid, så ha tålamod. Å andra sidan lämnar vägglöss avkommor. Det tar tid för dem att växa och, utan att ha tid att lägga nya ägg, utrotades de av drogen.

Av de negativa egenskaperna noteras också priset för en flaska. Priset kan vara upp till 1000 rubel, med hänsyn till leverans och beställningsregion. Ett sådant pris skulle dock inte vara en anledning till en negativ recension om det betalade sig helt. Men eftersom verktyget för vissa köpare inte fungerar helt eller delvis, finns det klagomål om priset.

Det anges också att även om läkemedlets säkerhet deklareras, finns det fortfarande några negativa hälsoeffekter . Som regel beror detta på den höga koncentrationen av damm i luften efter att pulvret sprids. För de första timmarna har dammet inte tid att lägga sig och kan orsaka obehag i mun och näsa. Men det är inget farligt i det här.

Gektor -vägglösspulvret har en mängd olika recensioner . Naturligtvis råder positiva bland dem. Den minsta andelen tas av negativa recensioner.

Bild
Bild

Gektor strävar efter att övervaka hur deras läkemedel fungerar och används. Företaget förbättrar ständigt sina produkter för att undvika fall där vägglöss inte svarar på botemedlet.

Rekommenderad: