Behandling Av Gurkor Med Lysande Grönt Och Jod: Sprutning För Behandling Och Utfodring, Proportioner Vid Användning I Ett Växthus Och öppet Fält

Innehållsförteckning:

Video: Behandling Av Gurkor Med Lysande Grönt Och Jod: Sprutning För Behandling Och Utfodring, Proportioner Vid Användning I Ett Växthus Och öppet Fält

Video: Behandling Av Gurkor Med Lysande Grönt Och Jod: Sprutning För Behandling Och Utfodring, Proportioner Vid Användning I Ett Växthus Och öppet Fält
Video: ODLA GURKA - tips och råd 2024, Maj
Behandling Av Gurkor Med Lysande Grönt Och Jod: Sprutning För Behandling Och Utfodring, Proportioner Vid Användning I Ett Växthus Och öppet Fält
Behandling Av Gurkor Med Lysande Grönt Och Jod: Sprutning För Behandling Och Utfodring, Proportioner Vid Användning I Ett Växthus Och öppet Fält
Anonim

Jod och lysande grönt är fördelaktigt för både människor och odlade växter. Du kan lära dig hur du använder dessa produkter som gödningsmedel och mer från informationen nedan.

Fördel och skada

Jod och lysande grönt har fördelaktiga egenskaper. Kompositionen kan användas inte bara som ett antiseptiskt medel, utan också för behandling av gurkor och andra växter . Dessa produkter innehåller ämnen som kalium, fosfor och koppar. De kan bidra till den aktiva tillväxten och frukten av växter. Samtidigt verkar frukterna friska, yttre vackra och saftiga.

Specifikt kan jod hjälpa till att föryngra planteringar . Med det kommer gurkor att kunna hålla längre och behålla sin gröna massa under en längre tid. I jod utspätt med vatten kan du blötlägga växtfrön före plantering, vilket kommer att stimulera deras spiring.

Att spraya med en lösning baserad på detta antiseptiska medel hjälper till att återställa lövverkets turgor, samt ge det de nödvändiga näringsämnena, och under blomningsperioden hjälper medlet växten att förstora äggstockarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att vattna med en lösning som inte är för koncentrerad hjälper till att stärka växternas rötter och ge dem mineraler . Dessutom kan jod förhindra uppkomst av röta på växten och dess rötter, skrämma bort glupska skadedjur från den och förlänga frukttiden och normalisera fotosyntesen.

När det gäller grönskan har detta botemedel många egenskaper hos jod . Dessutom kommer det att vara särskilt användbart i kampen mot växtsjukdomar. Det kan hjälpa till att bli av med bakteriesjukdomar och svampar. Senblåsa, peronosporos, jästsvamp, mjöldagg, rotröta och inte bara - detta botemedel kan bekämpa alla dessa sjukdomar. Dessutom kan det hjälpa till att läka sprickor, veck och repor i planteringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av fördelarna med grönska är att den innehåller koppar . Det har en fördelaktig effekt på växten, stärker dess immunitet, påverkar piskarnas prakt och förbättrar utseendet på plantering i allmänhet. Dessutom stärker det växternas rötter både i växthusförhållanden och i det öppna fältet. Och att vattna gurkor med denna lösning kan ge frukterna en ljusare grön färg. Briljant grönt kan också ge växten de nödvändiga mineralerna, öka avkastningen och skydda den från skadliga insekter.

Observera att det inte bara finns fördelar utan också nackdelar med att använda jod och lysande grönt . Så dessa medel måste användas regelbundet, men om det finns för många av dem i lösningen kan detta orsaka fläckar på växtens löv, vilket indikerar en kemisk förbränning, vilket kan leda till att växten dör. Därför måste doseringen av medel övervakas noggrant. Dessutom har jod giftiga ångor.

Därför är det nödvändigt att ta en paus med intervall om 10 minuter och lämna växthuset för ren luft för att inte bli förgiftad vid sprutning av växthusodlingar.

Bild
Bild

Ansökan om behandling av sjukdomar

Mjöldagg

Detta är en vanlig växtsjukdom som bör behandlas omedelbart i de tidiga stadierna. Förekomsten av denna sjukdom bevisas av lövets nederlag och därefter fruktens död . Zelenka och jod är perfekta för att bekämpa mjöldagg. Det finns många recept på lösningar baserade på dessa medel, som har visat sig vara ganska effektiva i praktiken.

Så, för behandling av planteringar behöver du 10 milliliter gröna, 2 liter vassle och 50 gram urea . Allt detta måste blandas väl och hällas med en hink med vatten, varefter medlet kan användas för att bevattna de drabbade växterna.

En lösning som innehåller 5 liter vatten, 2 teskedar tvål, 12 droppar jod och 500 milliliter serum är lämplig för att bekämpa sjukdomar . Det är nödvändigt att bearbeta växten med den resulterande blandningen, produkten kommer bokstavligen omedelbart att förstöra svampen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också förbereda en lösning baserad på 2 liter mjölk och 10 milliliter jod eller grönska . För behandling kommer det att vara ineffektivt, men för att förebygga denna sjukdom är det ganska. Den resulterande vätskan måste vattnas på markens del av växterna.

För den medicinska lösningen kan du också använda 9 liter vatten, 10 droppar jodlösning, samt en liter mjölk med en låg andel fett . Allt detta måste blandas. Vidare kan lösningen sprinklas inte bara på sjuka, utan också på friska växter. I det första fallet kommer lösningen att vara en riktig räddning från mjöldagg, och i det andra kommer den att kunna förhindra dess utseende och utveckling.

Vänligen notera att det är nödvändigt att spraya växten i förebyggande syfte högst 3 gånger under hela säsongen . Detta måste göras under perioden före gurkans blomning, efter den och en vecka eller två efter bildandet av de första äggstockarna. Om du använder lösningar för att bota växter måste de bearbetas med 7-10 dagars intervall.

Samtidigt, både för behandling och för profylax, är det nödvändigt att bara välja en av lösningarna, det är inte värt att kombinera dem.

Bild
Bild

Från förfallna rötter

En annan allvarlig sjukdom som kan förstöra gurkor och därmed alla frukter. Jod och briljant grönt kan bekämpa denna sjukdom, och de kan användas både för behandling och för profylaktiska ändamål.

För den medicinska lösningen behöver du 10 droppar grönska, 2 droppar jod och en hink vatten . Allt detta måste blandas och sprutas på sjuka växter med 7-10 dagars intervall.

För att bekämpa rotrot är en lösning av örter och vatten, utspädd i förhållandet 1 till 2, också lämplig. Det kommer att vara nödvändigt att behandla 10-12 stambaser med blandningen väl, med början från markytan . Det är nödvändigt att utföra behandlingen med 3 dagars intervall tills sjukdomen är helt eliminerad.

För att förebygga kan du använda en lösning baserad på gröna saker, medan du måste använda en droppe av produkten per 1 liter vatten. Vidare kan detta medel sprutas på växter. Detta är nödvändigt 2 gånger per säsong: före frukternas utseende och efter deras sista samling.

Bild
Bild

Från senbrist

En annan växtsjukdom som antiseptika kan rädda från. Du behöver en blandning av 20 droppar jod och örter, samt en hink med vatten. Allt detta måste blandas väl, varefter du kan börja spraya sjuka växter med en frekvens av 1, 5-2 veckor . Detta bör göras på kvällen, efter solnedgången. Oftast räcker det med 2-3 sprayer med denna lösning för att helt eliminera sjukdomen. Observera att det inte rekommenderas att försumma proportioner och dosering när du förbereder lösningar, annars finns det en chans att orsaka allvarlig skada på växten.

Bild
Bild

Hur ska man använda som toppdressing?

Jod och briljant grönt är också lämpliga för att gödsla gurkor som växer i ett växthus eller i det öppna fältet. Växter kan matas med lösningar för att förse dem med mineraler, men kom ihåg att vädret ska vara varmt, och lite vattning krävs innan du matar växten.

Bild
Bild
Bild
Bild

För äggstockar

För att öka växternas frukt kan du vattna eller spruta med blandningar som skapats på basis av jod eller grönska. Detta kommer inte bara att påverka fruiting, utan också göra frukterna vackra.

För det för att spraya växter är en lösning av grönska och jod lämplig . Du behöver bara en droppe av ett av antiseptika per liter vatten. Det är tillåtet att bearbeta växter med denna lösning i slutet av blomningsfasen.

Det är tillåtet att använda en lätt blandning av jod från 3 droppar av denna komponent per 10 liter vatten . Det är nödvändigt att behandla med en lösning före blomningsfasen, medan vattning endast är nödvändig vid roten.

För en rik färg av gurkor och deras aktiva tillväxt kan du göra ett gödningsmedel baserat på gröna och surdeg från bröd. För att göra detta måste du blötlägga en bröd i en hink med vatten och ge lösningen 10-12 timmar för tinktur, varefter du måste lägga till 2 droppar grönska och sila blandningen. Med den resulterande lösningen är det nödvändigt att vattna gurkorna vid roten.

Bild
Bild

För plantor

Om du behöver bearbeta plantor av unga växter, kan jod och lysande grönt hjälpa till här, stimulera utvecklingen av groddar och underlätta deras anpassning i trädgården.

För bearbetning av plantor är en lösning lämplig, som kan tillverkas av en liter uppvärmt, sedimenterat vatten och 2 droppar jod . Detta kommer att främja tillväxten av plantorna.

Dessutom är en blandning av 30 droppar jod, en hink med vatten, en liter mjölk och 20 gram riven tvål också lämplig för aktiv tillväxt. Med en sådan lösning är det nödvändigt att utföra bearbetningen med intervaller på 1, 5-2 veckor.

För förebyggande ändamål kan du använda en lösning baserad på gröna saker eller jod blandat med vatten i förhållandet 2 till 1. Denna blandning är endast lämplig för att torka stjälkarna av sådana groddar som har nått en höjd av 10 centimeter. Observera att det är nödvändigt att bearbeta unga växter bara när flera gröna permanenta blad redan har dykt upp på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

För gröna toppar

Jod och gröna saker kan hjälpa en gurka att få grön massa.

När, om anläggningen har skadats är en lösning lämplig, som innehåller 3 delar vatten och en del av ett av de presenterade antiseptika . Lösningen måste appliceras på de skadade delarna av planteringen.

För förebyggande sprutning av toppar är en blandning av jod och bröd lämplig. Du behöver en hink med vatten, där du behöver blötlägga en bröd på kvällen, liksom en vanlig flaska jod . Nästa dag måste jod tillsättas till startkulturen, allt detta filtreras, varefter växterna kan bearbetas med 2 veckors intervall, men inte oftare.

Rekommenderad: