"Framsyn" För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Späds Läkemedlet? Giftkomposition Och Effektivitet. Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: "Framsyn" För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Späds Läkemedlet? Giftkomposition Och Effektivitet. Recensioner

Video:
Video: Visions of Bionic Lenses: Foresight for the Future 2024, Maj
"Framsyn" För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Späds Läkemedlet? Giftkomposition Och Effektivitet. Recensioner
"Framsyn" För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Späds Läkemedlet? Giftkomposition Och Effektivitet. Recensioner
Anonim

Även de renaste ägarna kan en dag ha vägglöss. Området med blodsugande insekter blir mycket snabbt outhärdligt och det måste vidtas åtgärder för att utrota dem. Vid de första tecknen på kontaminering av rummet bör det desinficeras genom att behandla alla ytor med ett speciellt preparat. Moderna medel gör att du kan göra detta på egen hand, utan inblandning av proffs. Många föredrar det här alternativet och vill inte ta med sina problem till människor. Det professionella preparatet "Framsyn" är lämpligt för effektiv hembehandling.

Bild
Bild

Beskrivning

Den senaste generationens insekticid "Forsyth" för vägglöss produceras i en koncentrerad form, i form av en gel, emulsion och granulatpulver. Forsyth -emulsionen är den mest lämpliga och effektiva för behandling av bostäder från blodsugare.

Emulsionen säljs i olika behållare - i burkar om 5 och 10 liter, liter och 50 ml flaskor. Kostnaden för en kemikalie beror på dess mängd och sträcker sig från 200 till 5000 rubel.

Forsyth säljs i gelform i en 30 gram spruta till ett värde av cirka 60 rubel

Bild
Bild
Bild
Bild

Koncentrerad beredning av ljus gyllene färg med en skarp lukt, starkt märkbar under bearbetning, men snabbt vittrade. Emulsionen avdunstar inte och det gör den lämplig för vägglössbete i vardagsrum.

Den viktigaste aktiva ingrediensen i Forsyte är 25% fenthiongift. Vid kontakt med den i parasiter förlamar den de inre organen, varefter oundviklig död inträffar. Medlet har en destruktiv effekt på skalen på larver och ägg. Därför gör användningen det möjligt att inte bara utrota vuxna, utan också att förstöra hela populationen av vägglöss som har bosatt sig i en bostad. Efter sprutning börjar produkten fungera efter 15 minuter. Parasiternas död inträffar något senare, efter cirka 12 timmar.

Trots att sammansättningen av "Framsyn" är lågtoxisk, men ändå är den ett giftigt medel

Lösningen avger inte ångor, därför tillhör den lågfarliga kemiska ämnen (faroklass 4).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det kommer på mänsklig hud kan lätt hyperemi uppträda . En gång på ögats slemhinna kan medlet orsaka irritation.

Väl i matstrupen kan läkemedlet orsaka allvarlig kemisk förgiftning. Enligt effekten på människokroppen inifrån hör läkemedlet till den tredje faroklassen.

Långvarig inandning av lukten av emulsionen kan framkalla svimning, yrsel, anfall av allergier, illamående och kemisk förgiftning . Genom att vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder förhindras detta scenario. Därför, i förhållande till "framsynta" ångor, anses definitionen vara lämplig - den andra faroklassen.

I allmänhet, med korrekt beredning av lösningen mot vägglöss, efter alla rekommendationer, kan den betraktas som en helt säker komposition för bekämpning av skadedjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som andra kemiska föreningar har Forsyth, som eliminerar vägglöss, positiva egenskaper och vissa nackdelar.

Ett bestämt plus är att emulsionen inte avdunstar från de behandlade ytorna . Därför är det tillåtet att använda i hem där små barn och personer som lider av allergiska sjukdomar lever. Det är tillåtet att användas på offentliga platser, inklusive där det finns produkter och mat äts (i kantiner, kaféer, etc.).

" Framsyn" visar en lång tids exponering för blodsugande krypande insekter (upp till 4 månader efter avstängning av hus, om de behandlade ytorna inte torkas bort) . I detta avseende rekommenderas det inte att tvätta bort läkemedlet i svåråtkomliga områden medan du gör allmän rengöring.

Således kommer det att fortsätta att fungera som ett profylaktiskt medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Forsyth-emulsionen är mycket bekväm att använda, eftersom den säljs halvfabrikat. Du behöver bara späda ut det med vatten. Det är viktigt att späda ut, följ strikt anvisningarna i instruktionerna.

Bearbetningen måste göras noggrant, med fångst av alla hörn och föremål i det förorenade utrymmet . Eftersom läkemedlet påverkar insekter efter direktkontakt med dem, är väggar, golv, möbler, möbler, saker i garderober etc. föremål för obligatorisk behandling.

Tillverkaren noterar att läkemedlets verkan orsakar förlamning och tidig död av förgiftning i parasiten i kontakt med den

För full effekt och slutlig bortskaffande av vägglöss, bör detta läkemedel appliceras igen, med 3-4 dagars intervall mellan behandlingarna.

Bild
Bild

För att påskynda effekten av läkemedlet "Forsyth" tillåter tillverkaren dess gemensamma användning med liknande medel för att förstöra parasiter. Parallellt kan du bearbeta vardagsrummet med "Chlorophos" eller "Microcin ". Det är viktigt att ta hänsyn till att dessa formuleringar är giftiga. Men de kan påskynda bortskaffandet av lägenheten från invasionen av vägglöss.

Vänta inte på omedelbara resultat efter applicering av Foresight . Vägglöss försvinner inte direkt. Läkemedlet kommer gradvis att förstöra alla insekter i vuxenstadiet, larver och ägg från vägglöss.

Efter etsning av rummet känns en specifik lukt av produkten i luften, som helt försvinner inom en period av upp till 10 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Innan läkemedlet späds ut till en viss konsistens är det nödvändigt att förbereda lokalerna

  • Ta bort alla onödiga föremål från lägenheten efter att tidigare ha undersökt dem för förekomst av larver och parasiter.
  • Lägg hygienprodukter och redskap i påsar och täta ordentligt.
  • Ställ mat i kylskåpet eller på balkongen (inklusive mat, te, etc.).
  • Demontera möblerna så mycket som möjligt i enskilda element. Om möjligt är det bättre att ta ut gamla möbler i papperskorgen, och helst ta ut dem ur stan och bränna dem.
  • Torka av ytorna från damm, ta bort ansamlingar av saker och släng onödiga saker. I gamla saker bosätter sig parasiter oftast och skapar bo med ägg och hela kolonier.
  • Limma tapeten på platser där den lossnar från väggen, stäng upp alla sprickor i väggarna, skruva på golvlistarna som har halkat efter väggarna.
  • Skjut alla affischer, affischer, hyllor och mer.
  • Torka noggrant av golv, trösklar, golvlister, trösklar med vatten.
  • Innan bearbetning är det nödvändigt att koppla ur lägenheten för att undvika elektriska stötar.
  • Under behandlingens gång, ta bort barnen och alla boende från lägenheten, förutom de som ska genomföra desinfestation genom "Framsyn".
  • Ta bort alla djur från huset. Ta bort fåglar, akvarium, gnagare och färska blommor.
  • Förbered gummihandskar, en engångsdräkt (klänning), andningsskydd eller ett tjockt gasbindband.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring före sprutning med "Framsynthet" måste utföras för att effektivisera behandlingen från husdjur . Så pengarna kommer att ha en bättre chans att få exakt där blodsugare föredrar att bosätta sig oftast.

Var noga med att läsa instruktionerna från tillverkaren . Korrekt efterlevnad av de angivna proportionerna vid framställning av emulsionen kommer att göra processen så effektiv som möjligt.

För att förbereda en lösning för skadedjursbekämpning av ett rum som är infekterat med buggar måste du späda ut 50 ml av en kemikalie i 1 liter vatten . Lösningen måste beredas i kallt vatten, eftersom den uppvärmda vätskan minskar effektiviteten hos den giftiga substansen. Förgiftning i mängden 50 ml, utspädd i vatten, räcker för att bearbeta en yta på upp till 40 m2 fullt ut. Om du använder denna mängd lösning för att förhindra vägglöss, kommer det att räcka för att behandla en 4-rumslägenhet.

"Framsyn" kan användas både som huvudläkemedel och som förebyggande av uppkomsten av parasiter: lösningen bereds på samma sätt som den primära behandlingen, men en lägre koncentration är också tillåten - 25 ml per 1 liter kallt vatten

Bild
Bild

Behandling

Det är nödvändigt att behandla lokalerna med Forsyth -preparatet, liksom med andra kemiska medel, i skyddskläder. Det är lämpligt att använda andningsskydd och skyddsglasögon. När man är försiktig är det endast tillåtet att bära mask och handskar.

Behandlingen utförs genom att spruta den beredda lösningen från en sprayflaska . "Framsyn" lämnar inga märken på några ytor, inklusive textil. Om golvet är täckt med trä, särskilt gammalt trä, med flis, gropar, måste lösningen hällas i alla sprickor. Detta görs med golvlister och alla luckor i möbler, väggar, dörrkonstruktioner, fönsterkarmar. Dessa platser är oftast bebodda av blodsugande parasiter.

Alla hyllor i garderober, sängar, madrasser, mattor, stoppade och skåpmöbler, kuddar och uttag är noggrant bearbetade . Desinficering utförs genom att stänga fönstren och entrédörrarna tätt.

Det behandlade huset ska förbli stängt i 5-8 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Efter behandling av kvadratmeter med "Forsyte" från vägglöss måste huset stå kvar i minst 12 timmar. Trots att läkemedlet inte faktiskt avdunstar finns det fortfarande för mycket koncentration av gifter i luften (med tanke på att medel sprutas). Långsiktig närvaro av en person i ett sprutat rum kan påverka hans hälsa negativt.

Det finns risk för svår yrsel och illamående.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Var försiktig vid behandling av bostäder med kemiskt ursprung och efter det är en obligatorisk åtgärd.

Om lösningen stänker på huden eller ögonen, skölj omedelbart de drabbade områdena med kranvatten

När du återvänder till det behandlade rummet är det nödvändigt att ordna änd-till-änd-ventilation där i minst 30 minuter.

Efter luftning måste du ta en fuktig trasa fuktad i tvålvatten och torka alla ytor utom den övre delen av väggarna och takplintarna (dit barn och djur inte kan nå). Resterna av "Forsyte" på dessa ytor gör det möjligt att äntligen avsluta kolonin av vägglöss, inklusive larverna som kom ut från äggen.

Verktyget är aktivt i 90 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla stoppade möbler, mattor och madrasser dammsugas (helst med dammsugare med tvättfunktion eller ånga), golvet tvättas med pulver. Det är lämpligt att tvätta sängkläder, kläder och textilier noggrant för att undvika att äggläggningen av insekter bevaras. Det är bättre att skicka allt som har kommit i kontakt med läkemedlet för tvätt och tvätt.

Om buggarna fortsätter att parasitera efter den första behandlingen av hemmet med Forsyth -emulsionen, måste behandlingen utföras igen efter att ha väntat en vecka från föregående desinfestation

För att utesluta fall av insekticidförgiftning av spädbarn och husdjur bör flaskan med gift förvaras i ett slutet skåp, helst på en höjd och bort från mat.

Bild
Bild

Granska översikt

De flesta köpare som har försökt Forsyth -lösningen i affärer noterar att det är önskvärt att fixa effekten på andra sätt från parasitiska insekter. Detta kommer att aktivera fenthionens verkan och kommer säkert att befria huset från bruna blodsugare snart och mycket effektivt . Du kan hitta tvetydiga recensioner om emulsionen mot vägglöss: någon gillar kompositionen för dess säkerhet och överkomliga kostnad, för bekvämligheten av att arbeta med det, och någon är missnöjd med den obehagliga lukten och den långa väntetiden för resultatet.

Trots detta anses "Framsyn" vara ett mycket effektivt och populärt bekämpningsmedel som används för att döda inhemska parasiter . Även om dess effektivitet inte omedelbart märks, fångar den dess tillhörighet till professionella läkemedel som används av speciella desinfektionstjänster och SES. Experter försäkrar att detta gift har alla tillstånd för användning i bostadslokaler.

Detta faktum ökar användarnas förtroende avsevärt för den relativa säkerheten och effektiviteten hos Framsyn.

Rekommenderad: