Kapellhållare: Typer Av Fästen, Fästen Och Gardinstänger, Stödpinne För En Väggmodell, Hur Man Fäster Den I En Spjälsäng Eller Vägg

Innehållsförteckning:

Video: Kapellhållare: Typer Av Fästen, Fästen Och Gardinstänger, Stödpinne För En Väggmodell, Hur Man Fäster Den I En Spjälsäng Eller Vägg

Video: Kapellhållare: Typer Av Fästen, Fästen Och Gardinstänger, Stödpinne För En Väggmodell, Hur Man Fäster Den I En Spjälsäng Eller Vägg
Video: 8 SS Wall to Wall Bracket for 1 Inch Curtain Rod 2024, April
Kapellhållare: Typer Av Fästen, Fästen Och Gardinstänger, Stödpinne För En Väggmodell, Hur Man Fäster Den I En Spjälsäng Eller Vägg
Kapellhållare: Typer Av Fästen, Fästen Och Gardinstänger, Stödpinne För En Väggmodell, Hur Man Fäster Den I En Spjälsäng Eller Vägg
Anonim

Kapellet blir ett originaltillskott till vilken säng som helst och det bästa skyddsalternativet för ägaren till sovplatsen. Tack vare den här enheten kommer irriterande insekter inte att kunna komma in i din säng, liksom stora partiklar av skräp och damm kommer inte in i din säng. Idag är denna möbel tillbaka på modet. Vår artikel är tillägnad innehavarna av denna design och alternativen för dess fastsättning.

Bild
Bild

Produktdesign

Kapellet är en imitation av en baldakin över sängen för både en baby och en vuxen. Denna baldakin kan bara vara en dekoration, men det kan också vara en aktivt fungerande enhet, det vill säga stänga sängen från nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En speciell hållaranordning låter dig ordentligt fästa takkonstruktionen över sovområdet . Produktens rörliga mekanism ger en möjlighet att fixa den på önskad och bekvämaste höjd för dig. Den vävda baldakinen kan också kallas en av huvudelementen i denna enhet. Det garanterar maximal komfort och skyddar dig eller ditt barn från alltför starkt ljus, olika muggar och skräp som kommer in i sängen.

Bild
Bild

Själva kapellet är ofta tillverkat av lätta material, halvtransparenta. Tygmarkiser är vanligtvis dekorerade med iögonfallande skär, samt bågar eller känslig spets.

Installationsmetoder och alternativ

Det finns tre vanligaste alternativen för högkvalitativ fixering av enheten för barns (och inte bara) sängar

  • Mitt på sängens långsida . Kapellet är monterat på väggen bredvid barnsängen.
  • Placering vid sängens huvud . Detta är det vanligaste alternativet, eftersom det är idealiskt för både mycket småbarn och äldre barn. I det här fallet är basen med tyget fäst överst i sängen, och det blockerar inte barnets syn på rummet medan den är vaken.
  • På alla sidor av sängen som barnet sover på . Här är designen baserad på en ram som är fäst vid stocken vid dess 4 hörn, taket fixeras på en gång av 4 hållare. Denna typ av tygfäste är lämplig för de sängar där det inte finns några sidor för att skydda smulorna från att falla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du bestämmer hur produkten ska fästas exakt på babysängen eller i din säng, bör du definitivt ta hänsyn till deras placering i rummets utrymme i förhållande till väggar, dörrar och olika möbler. Denna information hjälper dig att snabbt avgöra hur du fixar produkten. Det lätta tyget kommer att fästas på hållaren, och det kan i sin tur fixas:

  • på sidoväggen;
  • på det förgångna;
  • vid sängens huvud;
  • till själva väggens vägg;
  • på golvet;
  • på taket.
Bild
Bild

Tänk på de fyra mest populära typerna av takkonstruktioner

  • Sängalternativ . De är fixerade direkt på sängen och kommer ofta med en vagga för ett spädbarn i ett set. Det finns en separat instruktion för dem, tack vare vilken du snabbt kan montera produkten själv, säkra den med hög kvalitet och enkelt hänga kapellet.
  • Väggmonterad . Denna typ av klämmor låter dig välja en baldakin av önskad längd.
  • Utomhus . Enheten är installerad på golvet, om det behövs kan den enkelt överföras tillsammans med sängen till någon annan plats i ditt hem.
  • Tak . Det är också en av de mest populära typerna av hållare för barn. De låter dig använda den största baldakinen i längd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängfästningsalternativ kallas också för de mest mobila, de är mycket populära bland unga föräldrar. Detta kan förklaras av att de bara är fästa vid spjälsängen. Varken rummets väggar eller dess tak kommer att användas i denna process, därför kommer det inte att finnas några märken på dem, vilket är särskilt viktigt om du nyligen har slutfört renoveringen. Den positiva sidan med denna modell är också dess fantastiska lätthet. Den väger praktiskt taget ingenting och är samtidigt lätt att fixa. Det är sant att en sådan anordning också har ett antal nackdelar. Till att börja med är det värt att nämna dess rörlighet. Om du håller fast vid den här hållaren hela tiden med händerna, kan du en dag helt tappa den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det redan vuxna barnet kommer uppenbarligen att vilja dra hållaren mot sig själv av nyfikenhet. Denna åtgärd utgör ingen särskild fara om hållaren är lätt, men i alla fall är dess fall oönskat. Dessutom bär de mobila hållarna ingen estetisk börda, eftersom de är helt under taket.

Stationära anordningar är fästa vid taket eller väggen . Om denna enhet måste tas bort för att förstärka den på en annan plats, efter det kommer det att vara tydligt synliga spår på ytorna, så den här platsen måste dekoreras med något, vilket kan vara mycket dyrt. Därför, om föräldrarna valde vägg- eller takhållare, ordnas inte möbler om i smulrummet på länge förrän barnet växer upp och vill byta själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De positiva egenskaperna hos stationära produkter är att de är de mest pålitliga. De kan enkelt fästas på ytan utan stora svårigheter. På grundval av dem kan nästan riktiga dekorationer byggas från en baldakin. Samtidigt kommer kappans form att bevaras perfekt. En stationär anordning är nästan omöjlig att svänga, även om barnet själv vill göra det.

Bild
Bild

I barnbutiker kan du välja och köpa en universell typ av hållare i form av parenteser . En hållare som heter "Toddler" hjälper dig att hänga en liten baldakin var du än väljer. Tack vare infästningens mångsidighet kan den placeras antingen på barnsängen eller i sängens huvud. Denna enhet har optimala parametrar och kan installeras i alla konfigurationer av barnsängar. Denna typ av enhet är perfekt för en rund eller fyrkantig säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stödet är helt pålitligt och har ökad hållfasthet, eftersom det är tillverkat av högkvalitativa material. Med denna hållare kan du enkelt och snabbt nog hänga en snygg baldakin över den lilla mannens säng och på så sätt skydda den mot insekter, damm och farliga drag när du ventilerar rummet. Hållaren "Kamomill" är installerad på baksidan av barnets säng. Enhetens höjd kan enkelt justeras. Hållaren är lämplig för alla modeller och barnsängarna själva och capes. Efter montering av hållaren kommer produkten att kunna skydda barnet från olika obehagliga faktorer och ger rummet en speciell touch av charm. En säng med den här typen av baldakin kommer att se väldigt mysig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaphållaren i form kan vara:

  • oval;
  • runda;
  • rektangulär (med U-formad eller L-formad hållare).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att svara på frågan vilken av dessa typer som är mest att föredra, eftersom de alla är ganska populära och används i olika interiörer för att organisera en mysig säng. Hållare för baldakinen är huvudsakligen gjorda av aluminium - detta är ett extremt lätt och billigt material som perfekt uppfyller alla dess funktioner, men ofta finns plasthållare också i butiker. Hållare av plast och aluminium är valet för barnsängar, men om du drömmer om att ordna en baldakin över äktenskapssängen, är det bättre att välja ett starkare material för dessa ändamål.

Bild
Bild

När du köper en hållare bör du se till att den är tillverkad av miljövänliga material och är helt ofarligt. Om den är gjord av plast bör produkten inte ha en stark lukt. En metallanordning ska vara så hållbar som möjligt.

Bygg och installera

Väggkonstruktion

Först måste du hitta en plats för att montera ett robust stativ. Det väljs med hänsyn till sängens placering i förhållande till väggen. Därefter bör du välja en metod för att fästa baldakinen på stativet (med en solid eller delad ring).

  • I den första versionen kommer kapellet att fästas på stativet tack vare speciell kardborreband och remmar, och själva fästpunkten kan döljas bakom krusiduller.
  • Alternativ med utbrytningsring. Ringlets stång måste träs in i en speciell hylsa i taket. Du måste ta bort öglan från stativet och sedan sprida kanterna. De dras in i ärmen, och så fästs materialet i öglan och bildar vackra veck. Kringlorna på öglan, som förblev utanför, är anslutna till varandra med ett elastiskt band och de sänks till ett stativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter fästs alla delar av basen och korrigeras snyggt. Hela installationen är fixerad på sänggaveln med speciella skruvar. Skruvarna är gömda under de dekorativa locken. Det är absolut nödvändigt att kontrollera den resulterande enheten, hur stark den är så att produkten inte plötsligt faller på den sovande personen om han av misstag vidrör kanten av gardinen med handen i en dröm. Ett av de mest intressanta alternativen för att fästa en baldakin är användningen av smidda produkter som fästs på väggen. Den smidda produkten i form av en halvcirkel är snyggt monterad i väggen, och själva baldakinen fästs på den med hjälp av strängar. Fästelementen ska vara så tillförlitliga som möjligt så att den stora eller lilla ägaren av rummet inte kan dra ut enheten från väggen.

Bild
Bild

Takalternativ

Steg-för-steg-instruktionerna för montering är följande.

  • Först måste du frigöra omkretsen runt spjälsängen.
  • Platsen i taket där gesimsen ska installeras är markerad. I sin kapacitet kan du välja en metallremsa som ska fästas i taket med självgängande skruvar.
  • Då blir det möjligt att fästa materialet på gesimsen med band och kardborre.
  • Fästpunkten döljs av ett annat draperi eller en speciell lambrequin. Kapellens längd kan justeras med snygga spännelement eller vackra rosetter.
Bild
Bild

Metoden för att fästa produkten i taket är lämplig om den senare är hållbar . Du kan montera en improviserad taklist på ett betongtak. Men det här alternativet är bättre att inte använda om du har tak i gipsskivor. Barnet kan av misstag dra i baldakinen, hänga på den, av misstag fånga eller bara röra vid den. Foten på gesimsen med en del av taket kan falla, vilket kan skada barnet och störa rummets utseende.

Bild
Bild

DIY -baldakin

För att skapa den enklaste baldakinen behöver du:

  • 2 träpinnar (lameller) och 1 block 1 meter långt;
  • skruvar och pluggar;
  • tygbit 1,5x5 m.
Bild
Bild

Tillverkningssystem:

  • vi väljer en plats vid sängens huvud där enheten ska fixas;
  • vi lämnar märken på väggen som täcker 1 meter högre än mitten av sängens huvud;
  • sedan borras hål på den avsedda platsen och med hjälp av pluggar fästs stången på väggen;
  • i träets ändar fästes lamellerna vinkelrätt med självgängande skruvar;
  • du kan kasta tyg på den färdiga strukturen och fördela det som du vill.
Bild
Bild

När du väljer en baldakin för en barns säng och fästelement på den, var särskilt uppmärksam på hur säkra och pålitliga de är. Produktens standardhöjd är vanligtvis 1,5 meter, men den kan enkelt justeras med hjälp av speciella fästen. De låter dig flytta strukturen till önskad höjd och garanterar den mest vilsamma och söta sömnen.

Rekommenderad: