Trädgårdsbuggar (14 Bilder): Kampmedel. Vad äter Dem? Hur Skiljer Man Mellan Nyttigt Och Skadligt? "Diatomite" Och Andra Läkemedel

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsbuggar (14 Bilder): Kampmedel. Vad äter Dem? Hur Skiljer Man Mellan Nyttigt Och Skadligt? "Diatomite" Och Andra Läkemedel

Video: Trädgårdsbuggar (14 Bilder): Kampmedel. Vad äter Dem? Hur Skiljer Man Mellan Nyttigt Och Skadligt?
Video: Chris Medina - What Are Words (lyrics) 2024, Maj
Trädgårdsbuggar (14 Bilder): Kampmedel. Vad äter Dem? Hur Skiljer Man Mellan Nyttigt Och Skadligt? "Diatomite" Och Andra Läkemedel
Trädgårdsbuggar (14 Bilder): Kampmedel. Vad äter Dem? Hur Skiljer Man Mellan Nyttigt Och Skadligt? "Diatomite" Och Andra Läkemedel
Anonim

Trädgårdsbuggar är vanliga. De finns både i trädgården och i lägenheten. Men inte alla vägglöss är farliga. Vissa, å andra sidan, anses vara naturliga hjälpare och kan hjälpa dig att bekämpa många skadedjur. Vi kommer att prata om sorterna av denna insekt och inte bara nedan.

Bild
Bild

Olika sorter

Trädgårdsbaggar finns ofta i deras sommarstuga. Men inte alla skadar växter, det finns de som äter skadliga insekter och hjälper till att bekämpa dem. Sommarboende använder ofta sådana buggar i skadedjursbekämpning för att undvika användning av kemikalier.

Låt oss prata om de typer av trädgårdsbuggar som är vanligast i trädgården

Berry bug

Denna bug kännetecknas av en ljus crimson eller vinröd färg med en blandning av grönt. Detta är en skadlig insekt som fäller ut bärbuskar, inklusive hallon, vinbär, krusbär och andra . Han byter till andra odlade växter mindre ofta, men i avsaknad av mat kan han mycket väl uppmärksamma oljeväxter, spannmål, prydnadsväxter och inte bara.

Bild
Bild

Cruciferous bug

Denna bug kan särskiljas från andra genom sina mörka fläckar på baksidan. Det skadar växter som alissum, lacfiol, matthiola, gulsot och andra planteringar som tillhör korsblommiga familjen.

Bild
Bild

Pearl lacemaker

Denna skadedjur är brunaktig i färgen. Det fäller främst fruktträd, till exempel äpple, päron, kvitten och andra . Det skadar växtens lövverk och frukter och föredrar att bo, särskilt på vintern, i trädbark, varför det är svårt att märka det i de första stadierna och slåss med det.

Bild
Bild

Italiensk bugg

Denna bugg påverkar oftast paraplyväxter, inklusive agapanthus, susak, iberis och andra. Om denna insekt inte börjar reproducera sig aktivt och öka antalet kraftigt, är det helt säkert för växten.

Bild
Bild

Bug skadlig sköldpadda

Denna skadedjur har en brun kropp och föredrar att äta på spannmål. Det hämmar deras utveckling och blomning, och bromsar också fröbildningen.

Bild
Bild

Vinglös redlope

Människorna kallar ofta denna insekt för en soldat. Detta är en kräsen röd bugg som kan livnära sig på juicer från alla örtväxter . I allmänhet är denna insekt helt ofarlig.

Bild
Bild

Väggdjur Perillus

Och det här är redan en naturlig hjälpare som kan hjälpa till att bekämpa Colorado -potatisbaggen och spara dina potatisar. Den kännetecknas av sin ljusröda färg med svarta fläckar på baksidan . Denna bug förstör larverna och suger ut parasitens ägg. Den äter också aktivt några larver och bladbaggar.

Bild
Bild

Bedbug Podizus

En annan rovhjälpare som kan bekämpa vissa skadedjur. Det är oansenligt i utseende, eftersom det har en diskret ljusbrun färg. Denna insekt matar lätt på skadliga fjärilar och deras larver, liksom på skadliga skalbaggar.

Med det kommer du snabbt att bli av med skadedjur som den amerikanska vita fjärilen och Colorado -potatisbaggen.

Bild
Bild

Orsaker och tecken på utseende

Skadliga insekter kan uppträda på odlade växter både i trädgården och i huset av olika skäl.

Om vi pratar om planteringar, så är den främsta orsaken till skadliga buggar bristen på ordentlig växtvård

Sällsynt ogräs och skörd av ogräs, otillräckliga mängder näringsämnen, brist på bearbetning - allt detta kan leda till spridning av skadedjur.

Om vi pratar om hus och lägenheter, så är det i det här fallet den vanligaste orsaken till att vägglöss ser ut på ett stort antal sätt för dem att komma in i huset . De kan dyka upp tillsammans med nya möbler, tränga in genom ett öppet fönster eller från en annan bostad genom ett strypgrepp. En annan stor tillflyktsort för dessa bitande insekter är en mängd olika antikviteter, inklusive böcker, målningar och möbler.

En annan anledning till att vägglöss ser ut är kläder som köps på loppis . I gamla saker som redan var slitna kan parasiter mycket väl finnas kvar. När du köper dem kanske du inte ens märker det, men senare får du veta mer om deras utseende genom smärtsamma bett.

Förutom, en annan anledning är resor . Snarare billiga hotell för boende. Om denna skadliga insekt hittades där, så finns det en risk att de flyttar till ditt hem med sina saker.

Bild
Bild

Hur skiljer man skadligt från nyttigt?

Enligt forskare finns det för närvarande mer än 40 000 tusen sorter av vägglöss, inklusive både användbara och skadliga. Alla är ganska lika varandra, och därför är det lätt att förväxla skadliga insekter med användbara. För att förstå om ett skadedjur är framför dig eller omvänt en naturlig hjälpare, måste du veta exakt om särdragen hos dessa insekters utseende.

Så, de vanligaste rovbuggarna, som hjälper till att bekämpa skadliga insekter, har ljusa färger och fläckar på ryggen.

Skadliga buggar har tvärtom ofta mindre prickiga färger - ett exempel på detta är en päronspetsmaskin. Detta ger dem möjlighet att förbli obemärkt och gömma sig för rovdjur.

Bild
Bild

Kampmedel

Om du märker tecken som visar utseendet på skadliga vägglöss måste du agera omedelbart.

Kemikalier

Sådana medel är mycket effektiva, men när du använder dem är det nödvändigt att agera strikt enligt instruktionerna, samtidigt som du använder skyddsutrustning, inklusive en mask, skyddshandskar och skyddsglasögon. Trots kemikaliernas höga effektivitet rekommenderas det att inte använda dem ofta, eftersom de kan ansamlas i växten, vilket är dåligt och det finns risk för skador på miljön . Det är nödvändigt att använda dem endast i extrema fall, när inga andra medel längre hjälper.

I allmänhet är kemiska insekticider indelade i flera typer: kontaktverkan, tarmverkan och systemisk verkan

Så de första medlen kan tränga in i parasitens kropp vid kontakt med någon del av kroppen. Den andra typen börjar sitt arbete först när den kommer in i matsmältningssystemet. Den tredje typen av insekticider kan tränga in i planteringsvävnaderna, förstöra skadedjuret, eller de dör när de börjar äta de behandlade växterna.

Det är nödvändigt att välja ett botemedel för att hantera vägglöss enbart beroende på din situation och graden av försummelse . I allmänhet förgiftas dock vägglöss oftast med kontaktinsekticider.

Oftast, för att bli av med skadliga buggar, är sådana kemikalier som "Diatomite", "Aktara", "Mavrik", "Fufaron", "Fagot", "Tsipi", "Tsiperon", "Tagor", "Snake", "Novaktion" och några andra . Observera att användning av alla dessa medel på Ryska federationens territorium är tillåten.

Bild
Bild

Biologiska medel

Många sommarboende försöker undvika användning av kemikalier av uppenbara skäl och föredrar att välja säkrare kontrollmedel. Dessa inkluderar biologiska produkter som har många fördelar. Så de är helt säkra för miljön, ackumuleras inte i planteringar och orsakar inga skador på människor och husdjur.

Om vi pratar om biologiska produkter, tilldelar sommarboende "Bitoxibacillin" och "Boverin ". Det första läkemedlet kan orsaka tarmbesvär hos parasiter, på grund av vilka de slutar mata och snart dör. Det andra medlet, "Boverin", är ett mikrobiologiskt preparat som kan kallas ett verkligt biologiskt vapen mot skadedjur! Den är gjord på basis av mikroskopiska svampar, som inte bara orsakar tarmbesvär, utan också spirar genom parasiten, vilket leder till dess död.

Det är också värt att notera ett sådant biologiskt sätt att slåss som entomofagiska insekter. De är naturliga fiender till många skadedjur och kan framgångsrikt bekämpa dem. Du kan köpa sådana levande hjälpare i vissa lanthandelar.

Rekommenderad: