Handgjorda Lampor (28 Bilder): Exklusiva Författarmodeller Av Skrotmaterial

Innehållsförteckning:

Video: Handgjorda Lampor (28 Bilder): Exklusiva Författarmodeller Av Skrotmaterial

Video: Handgjorda Lampor (28 Bilder): Exklusiva Författarmodeller Av Skrotmaterial
Video: Something handmade is so more meaningful #The unique Handmade table lamp 😍 2024, Maj
Handgjorda Lampor (28 Bilder): Exklusiva Författarmodeller Av Skrotmaterial
Handgjorda Lampor (28 Bilder): Exklusiva Författarmodeller Av Skrotmaterial
Anonim

I en tid av teknisk hastighet och monotoni blir olika ovanliga saker mer och mer populära. Inredning är ett bördigt fält för mästarnas fantasi. Handgjorda föremål som inte har några analoger är en höjdpunkt som kan betona inredningens värdighet och husets ägare känsliga smak.

Intressanta lampor är mycket populära bland konsumenter, och det är ingen slump. Ljuskällor lockar uppmärksamhet till sig själva, skapar en atmosfär runt dem, de kan inte bara utföra belysningens funktioner utan också att zonera utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktion

Verkstäder och designstudior är alltid redo att erbjuda många intressanta idéer för att skapa en unik inredning med lampor. Men om du vill kan du göra en exklusiv lampa med dina egna händer, för i den här affären finns det utrymme för en fantasi! Och vem vet - det är fullt möjligt att denna erfarenhet kommer att vara början på din spännande resa in i handarbetets värld. Det är värt att förstå mer detaljerat nyanser av att göra handgjorda lampor.

Bild
Bild

Visningar

Till att börja med är det värt att besluta om klassificeringen av lamporna. En belysningsenhet med en elektrisk sladd och en glödlampa kan vara golvstående, bordsskiva, väggmonterad, takmonterad, utomhus. Valet av plats avgör armaturens storlek och design.

Exklusiva lampor från kända mästare i sitt hantverk kan köpas i specialaffärer, eller du kan göra det själv - hemma. Du kan göra om gamla lampor - de får ett nytt liv och blir en riktig exklusiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundmaterial

Alla tillgängliga material är lämpliga för tillverkning av lampor, även de mest oväntade: porslin, glasflaskor, metalltråd, burkar, plastartiklar, keramiska fragment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt som återstår av materialen under renoveringen, eller allt som finns i garaget eller på mezzaninen, i befälhavarens händer kan förvandlas till en snygg produkt, ett riktigt konstverk.

Trä

Ett favoritmaterial för hantverkare snickare, eftersom en mängd olika produkter är gjorda av trä, från snidade nyanser till utsmyckade stänger för golvlampor eller stativ för bordslampor. Trädet lämpar sig för alla typer av designtekniker, produkter dekoreras med målning och decoupage eller lämnas intakta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Detta material omger oss i den moderna världen överallt. Mycket lätt, lätt att bearbeta, kan ta på sig olika former i skickliga händer. För lampskärmar av plast används material i form av läskflaskor, engångsredskap, plastbehållare och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Om du inte har möjlighet att gå in i en glasverkstad och ägna dig åt den fascinerande processen att blåsa glas, så kan vanliga burkar, flaskor, färgade glasbubblor samt kristallfat som du inte använder vara lämpliga för att göra lampor på Hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Tunna metallplattors förmåga att ta någon form uppskattas mycket av hantverkare. För dem som har förmågan att bearbeta metall på en maskin öppnas oändliga möjligheter för att arbeta med detta material. Hemma kan du fantisera med färdiga metallelement: koppartråd, bitar av aluminium, plåtburkar, en tunn stålkabel, smidda lockar från huvudet på en gammal säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Keramik

Krossfast men ändå känsligt material för nyanser eller skålformade stativ. Lämpar sig perfekt för att måla och decoupage, samt skjuta. Keramik kan lackeras och målas. Hemlagade porslinsnyanser är gjorda av nedlagda uppsättningar, de ser vackra och ovanliga ut. Och keramik som naturlig lera är lämplig för rum i rustika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

Ett brett verksamhetsfält för en mängd olika kvinnor. Lampskärmar med broderi, applikationer, stickade, macrame - de kan dekorera alla rum eller bli en bra present.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösningar

För att lampan inte ska gå vilse bland saker och inte skapa disharmoni i inredningen måste du i förväg bestämma stilen på rummet

  • Material som associeras med naturliga råvaror är mest lämpade för country och etnostil. Det kan vara korgar och dekorerade snidade stockar och lampskärmar för flodstenar.
  • Den mångfärgade glasmosaiken kan vara en stor modern lampskärm - denna stil är känd för sina mångfärgade glasmålningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Armaturer av koppartråd och plast kommer att passa gatans stil på ett loft. Här kommer eventuella brister i designen att ge stil till inredningen.
  • Snygg broderi på dyrt tyg kan vara en underbar present till ägare av ett vardagsrum, sovrum i klassisk eller barockstil. Huvudsaken är att lampskärmen och lampstammen matchar interiörens ton.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Designlampor av plast passar perfekt in i modernismens minimalistiska stil, som inte tar mycket plats och fungerar som nattljus som sprider ljus.
  • Keramik belagd med färg och lack används oftast för gatu- och trädgårdslampor. Det kan vara roliga tomtar, sniglar, grodor, igelkottar, storkar. De ger stämningen i en saga till platsen. Ett intressant alternativ - lampor av tråd för verandan, samt marklampor av metall och glas i form av antika gaslyktor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exklusiva handgjorda lampor behöver inte vara tillverkade av samma material. Kombinationen av material möjliggör större variation.

Rekommenderad: