Är Det Möjligt Att Döda Vägglöss Med ånga? Funktioner För Bearbetning Med En ånggenerator Och Tekniken För Att Agna Vägglöss Med Het ånga I En Lägenhet Och Ett Hus

Innehållsförteckning:

Video: Är Det Möjligt Att Döda Vägglöss Med ånga? Funktioner För Bearbetning Med En ånggenerator Och Tekniken För Att Agna Vägglöss Med Het ånga I En Lägenhet Och Ett Hus

Video: Är Det Möjligt Att Döda Vägglöss Med ånga? Funktioner För Bearbetning Med En ånggenerator Och Tekniken För Att Agna Vägglöss Med Het ånga I En Lägenhet Och Ett Hus
Video: Natural trick to get rid of bed bugs fast and permanently in your mattress 2024, Maj
Är Det Möjligt Att Döda Vägglöss Med ånga? Funktioner För Bearbetning Med En ånggenerator Och Tekniken För Att Agna Vägglöss Med Het ånga I En Lägenhet Och Ett Hus
Är Det Möjligt Att Döda Vägglöss Med ånga? Funktioner För Bearbetning Med En ånggenerator Och Tekniken För Att Agna Vägglöss Med Het ånga I En Lägenhet Och Ett Hus
Anonim

Vägglöss är kanske inte känsliga för giftet, men de tål inte ångans hetta. Ångkokare är ett bra, kemikaliefritt sätt att ta bort vägglöss och andra skadedjur som till exempel dammkvalster. Ånggeneratorerna kommer att döda vägglöss och deras ägg vid kontakt och rengöra det infekterade området noggrant. Vid behandling av platsen måste flera rekommendationer följas för att säkerställa fullständig förstörelse av alla insekter.

Bild
Bild

För- och nackdelar med bearbetning

När de används på rätt sätt hjälper hem ångmotorer att döda vägglöss i alla utvecklingsstadier. Ånga levereras vid högt tryck och temperatur. En avläsning av 120 ° F dödar små insekter inom 15-20 minuter.

men det tar en exponeringstid på cirka 90 minuter att döda äggen om samma temperatur används . Följaktligen beror effektiviteten av denna metod på exponeringstiden och temperaturens storlek.

Både konventionella hem- och professionella ånggeneratorer kan utrota vägglöss, enligt en studie från 2018.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experimentet visade att det är möjligt att döda vägglöss med het ånga på madrasser, samt insekter som gömmer sig bakom tygsömmar och i sprickor. Forskning visade dock att denna behandling inte var effektiv mot dem när insekterna gömde sig i huden.

Fördelar med att använda ånga för betning:

  • det är billigare än att använda professionella bedbug exterminators;
  • det finns inga kemikalier, så metoden är säker för miljön;
  • förstör vägglöss i alla utvecklingsstadier;
  • ånga kan tränga igenom och döda insekter på dolda platser, såsom sprickor och sprickor, genom material i madrasser och möbler.

Av bristerna - inte alla har sådan utrustning till hands. För att utföra desinfektion måste du köpa den. Dessutom är förstörelsen långsam.

Bild
Bild

Vilka ånggeneratorer används?

För att välja rätt ånggenerator för bearbetning måste du veta vilken teknik du bör vara uppmärksam på först. Nedan följer några av de bästa ångrengöringsmaskinerna du kan använda för att eliminera vägglöss och andra skadedjur.

Bild
Bild

McCulloch

McCulloch Motors Corporation ångbåtar är bland de mest populära på marknaden. De är bland de bästa och beprövade på Amazon.

De finns i olika storlekar och med olika funktioner . Det är tunga, lätta / bärbara och hanterbara. Dessa maskiner har alla alternativ du behöver för att enkelt bli av med vägglöss.

En sådan enhet har utmärkt prestanda - den producerar kraftfull ånga, som kan tränga in i områden som är otillgängliga med andra bearbetningsmetoder . Detta gäller särskilt för madrasser. Ångaren levereras med flera redskap, inkluderar en vattentank, låsbar ångavtryckare, extra lång strömkabel.

Den bärbara modellen är lätt att bära överallt för bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vapamore MR-100 och MR-75

Enligt de flesta användare är dessa enheter bland de största. De har coola funktioner som kan hjälpa till att döda vägglöss och andra små insekter på kort tid och för alltid.

Dessa ångapparater finns i både tunga (MR-100) och lätta / bärbara handenheter (MR-75) med fantastisk effekt och bearbetningstemperaturer över 200 grader

De använder torrångsteknologi som fungerar mycket bra med vägglöss. Den kraftiga enheten har en stor tank för att säkerställa kontinuerlig desinfektion under en längre tid. De har också justerbara munstycken för enkel åtkomst till även de mest dolda platserna.

Detta märke är dock dyrt jämfört med andra modeller. En annan nackdel med produkter är att de bara dödar, men inte samlar döda skalbaggar.

Dessutom tar kylning efter full uppvärmning relativt längre tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dupray

Detta är en av de allra bästa ångstädarna på Amazon. Dess funktioner:

  • fungerar på alla ytor;
  • stor tank antar upp till 50 min. rengöring;
  • använder vanligt vatten;
  • mycket lätt;
  • ånga upp till 135 ° C;
  • inbyggd tratt;
  • det finns hjul;
  • förlängd sladd.

Det finns väldigt få negativa recensioner, och de är oftare ett resultat av missbruk.

Vissa användare hävdar att apparaten inte värms upp till deklarerade temperaturerna och spottar ut vatten istället för ånga.

Bild
Bild

Teknologi

Det är inte svårt att förstöra vägglöss i en lägenhet med vanlig ånga. Det är värt att hitta en ångrengörare med en tank på minst 3,8 liter. Samtidigt rekommenderas att undvika enheter för ångande av kläder och mattor. De når inte den önskade temperaturen, och det är en förutsättning för fullständig förstörelse av vägglöss . Sådan desinfektion anses vara ineffektiv; det kommer inte att vara möjligt att bli av med skadliga insekter.

För att ta bort vägglöss måste du först fästa det triangulära tillbehöret på utrustningsslangen . De flesta ångrengörare har ett vidvinkelmunstycke för ångning av klädsel och andra ytor. Med hjälp av det visar sig kampen vara mer effektiv.

Använd inte en matta, eftersom borsten kan hindra munstycket från att nå föremålet. I det här fallet dödar ångan inte buggarna, eftersom den inte når dem.

En spets eller ett annat smalt munstycke används inte heller, eftersom direkt påverkan kan sprida buggar och deras ägg i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ånga av de stoppade föremålen i sprickor och sprickor . Fyll tanken med vanligt kranvatten och slå sedan på utrustningen. De börjar ånga allt i rummet, rör sig från den högsta punkten till den lägsta. Detta hjälper till att se till att buggarna börjar röra sig ner istället för upp i rummet.

Varning: Koppla ur all elektronik där du behöver ånga innan du påbörjar arbetet.

Flytta utrustningen långsamt över arbetsstyckets yta för att uppnå önskat resultat . Det är värt att sikta på en hastighet på cirka 30 cm var 30: e sekund. Detta säkerställer att föremålets yta utsätts för en tillräcklig mängd ånga.

Tänk på att ångning är en tråkig process, särskilt om det finns ett stort bearbetningsområde.

Det är värt att ta pauser efter behov, eller be någon om hjälp så att du kan ta dig tid med jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du stöter på en levande bugg medan du rengör, håll ångan över den i 30 sekunder . Detta borde vara tillräckligt för att döda honom. När skalbaggen dör, använd en pappershandduk för att lyfta upp den och släng den.

Vägglöss och deras ägg dör vid cirka 121 ° F och ånga släpps ut vid 180 ° -200 ° F, så det är definitivt varmt nog för att döda insekter . För att ångan ska vara effektiv måste den dock förvaras i minst några sekunder.

Öppna fönstren och blåsa in frisk luft i rummet när du är klar. Du kan slå på en takfläkt, om sådan finns, eller en golvfläkt.

Denna rörelse av luft hjälper till att torka föremål och förhindrar mögel- och mögeltillväxt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upprepa ångprocessen 2-3 gånger i månaden för att se till att alla buggar är döda . Det är bäst att upprepa nästa ångbehandling några timmar senare eller nästa dag. Men du kan inte vänta mer än några dagar, eftersom dessa insekter förökar sig snabbt.

Temperaturer från 71 till 82 ° C är idealiska för att döda vägglöss utan att skada föremålen som bearbetas . En infraröd termometer kan användas för att kontrollera temperaturen vid vilken utrustningen utsätts för föremålens yta. Den måste hållas på ett avstånd av cirka 1,3 cm från desinfektionsområdet omedelbart efter ångkokningen. Om avläsningen är under 71 ° C kan du behöva justera utrustningen eller använda något annat.

Föremålens yta ska inte vara fuktig vid beröring efter att ånggeneratorn har passerat . Om det finns fukt måste du ändra inställningarna.

Om föremålet blir för fuktigt, torka av det med en torr handduk.

Bild
Bild

Ibland är det nödvändigt att dessutom anlita en professionell som kan applicera insekticiden efter ångbehandling. Även om ångan kommer att döda vägglöss, tränger den kanske inte in tillräckligt djupt i vissa områden . Dessa kan vara djupa sprickor.

Att använda ett insektsmedel tillsammans med ångrengöring är idealiskt för att lösa problemet . Det är värt att komma ihåg att användning av insekticider kan vara farligt, så det rekommenderas att du anlitar en professionell exterminator.

Du måste förstå att även med professionell utrustning är det inte alltid möjligt att helt bli av med vägglöss på en gång. När enkla regler inte följs hinner insekter sprida sig runt i lägenheten och du måste börja om. Det är bäst att påbörja behandlingen från ytorna som är upptill och sedan sakta ner till golvet.

Användningen av insekticider används som det sista steget i bekämpning av vägglöss.

Rekommenderad: